Централна Европа скача против двойните стандарти за храни

Четири централноевропейски страни ще призоват ЕС да пресече производството на нискокачествени продукти за продажба в по-бедните членки на общността.

Обратно в новината

Коментари - Централна Европа скача против двойните стандарти за храни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Народе, ако не си разбрал правилно - скоростите не са две, а три... дори четири. А освен това има и задна скорост - за най-бедната държава членка на този "съюз".

комунистите са виновни, научиха ни да ядем скапана храна и само да раждаме деца.. сега поне се отучихме да раждаме.. само да се отучим и от скапаната храна и сме европейци..

ЯЖТЕ БЪЛГАРСКО В Т маркет салам "телешки" "хамбургски" на Колбасо Перник НЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ - 1,89 лв /кг !!!!!!!!!!!! 1,89лева за килограм - българско качествино!!!!!!

не са ли литовци ?

това и ние тук го знаем, но нашите институции си седят и непредприемат мерки! Могат само да се поучат от Вишеградската четворка по въпроса!

Това се знае от години ама някой сега се почесал по задника.. На кой дето е ходил из други страни не му е ясно какви боклуци с известни марки се предлагат у нас за разлика от местата на ''богоизбраните'' ама цените еднакви??

Просто НЕ купувайте стоките които са манипулирани по такъв начин. Принципно всичко което е пакетирано и вътре има някаква смес може да бъде манипулирано. Тук вина имат и нашите търговци. Вероятно някои стоки се внасят от единствен вносител и цената им е значително по-висока от колкото на запад. Конкретен истински пример е Kinder Pingui. В Германия в LIDL и ALDI се продава в кутии по 10 броя за 1.99 Евро. Така една бройка е 0.20 Евро или 40 сторинки докато в България са по 80-90 стотинки и само на ПРОМОЦИЯ около 60 стотинки.

" за Бога братя не купувайте" чували сме и такива приказки.

За съжаление, качеството струва пари;( Бедни сме, най-бедните в ЕС! В тази посока - към повишаване на доходите трябва да се работи от родните ни политици, ЗА ДА МОЖЕМ да си позволим И да се храним качествено!

Вярно е ,че сме бедни, но вярно е също и че плащаме по-скъпо за ниското качество, поне като сме бедни да е евтино а то какво излиза, че бедните купуват на по-скъпи цени западните боклуци!

Вярно е ,че сме бедни, но вярно е също и че плащаме по-скъпо за ниското качество, поне като сме бедни да е евтино а то какво излиза, че бедните купуват на по-скъпи цени западните боклуци!

Вчера писаха по норвежският интернет, че МЕСО- КАЙМА КОЯТО Е НЕМСКА Е ПАКЕТИРАНА И ПРОДАВАНА КАТО НОРВЕЖСКА. Уж само някаква партида. Е, защо да вярваме, че това което е четем по етикетите е истина? Кой може да ни гарантира, че това германско месо не е дошло в Норвегия като германско, а всъщност да е от съвсем друга държава? Вече никой не знае какво яде.

ЕС схемата е проста. Западните членки използват и ебт по бедните членки от Централна Европа, и всичките използват и ебт най бедните членки от Източна Европа. Пирамадата е така че ние сме на дъното!

Ех, помните ли едно време какви мешани скари имаше. От месо си бяха. И като се почна със заместители ........! А сега ви гарантирам, че ядем заместители на заместителите ! И те така ...........................!!!

И сега от какво са мешаните скари? От вътрешна гума ли, или от листа? И тях ли ти вкарват от ЕС?

де да бяха от ЕС, те са от и за говеда като теб.

Каквото и да ми разправяте има български храни, които е по-удачно да се продават в магазин за химически материали. И са произведени от български предприятия с български собственици. Тази статийка е поредната медийна пропаганда на дира против ЕС. А накрая може да се окаже и fake.

Нашият селянин вече казва: гражданята да ядат лайната...

и всичките кренвирши родно производство и котката не ще да ги яде. Да не говорим как са натъпкани със сол и вода.

Ами ако се съмнявате в кремвирша или салама просто го тествайте - дайте на кучето. Неговия нос е добър! И ако кучето се чуди какво е това значи салама НЕ е от месо. И един истински случай: В Лондон приятел си купува евтин български салам от български магазин. Като зачетохме съдържанието на етикета: сланина, соя, кожа..., Е... Е... Е... Е............ мЕсо ЙОк! :))!

Големите шоколади Милка на нашия пазар се произвеждат в Австрия и нямат нищо общо с Милка произведена в България.

Де да беше произведена в България... Румъния,Чехия...както дойде. Просто на вкус немската Милка с тази тук продавана НЯМА НИЩО ОБЩО ! Промоционална била-не се лъжете-по ниското качество на влаганите съставки им осигурява почти същата печалба!

Шоколад е от мъжки род. Милка е само името на кравата, нея не я произвеждат. Само я употребяват.

Я си купи румънски бутчета и ги сравни с тия на Градус НЕ са шприцовани с вода и химия и са наистина естествено вкусни

ИСТИНСКИ ПРОДУКТИ ЗА АРИЙЦИТЕ И ФУРАЖ ЗА ДЕГЕНЕРАТИТЕ :))

елементарен си хаха ама и арийците не ядат кой знае кви вкусотии. Статията е манипулация. Те боклуците от запад дойдоха.

Често ходя в Чехия, магазините са им пълни с чешки продукти, не са изобщо лоши саламите и кашкавалите. Сигурно внасят и немски, които едва ли някой купува. Изобщо цялата статия намирисва на еврогейска-вишеградска ПР акция за оправдаване на заплатите.

Какви кашкавали чехско производство сънуваш? Кашкавалът е балкански ВИД СИРЕНЕ. Чехите си правят други сирена.

ЯЖТЕ БЪЛГАРСКО В Т маркет салам "телешки" "хамбургски" на Колбасо Перник НЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ - 1,89 лв /кг !!!!!!!!!!!! 1,89лева за килограм - българско качествино!!!!!!

А българските стоки? Саламите от 2 лв. кг.?

тая година ше ядете салам от соя а догодина - моя

Щом вишеградската четворка се осланя друг да ги храни, какво ми се правят тогава на големата работа.

Преди няколко години имаше предаване по бтв, в което доказаха (чрез сертифицирана незнайно как и от кого лаборатория), че шоколад, кафе и шампоани от определена марка, продавани в България, и Германия са с еднакво качество. Сега аз на "независимата", "демократична" и "свободна" бтв ли да вярвам или на Вишеградската Четворка?

Това между другото е вярно, НО нека да попитаме и нашите родни български производители : те дали се отнасят с нужната отговорност към здравето на сънародниците си, като ни хранят изключително и само със здравословни храни?;))

В конкретната статия става дума за големите европейски и световни производители, които умишлено ни продават по-евтини и по-вредни хранителни продукти на същата цена, в сравнение пазарите в Германия, Австрия, Франция и Италия.

А карат ли те умишлено да ги ядеш? Като Луи Дьо Финес в Крилце ли Кълка.

Вредни?

Преди време излезе едни изследване за качеството на марките шоколад, присъстващи на пазара ни - сравнението беше какво е качеството на марката Х на нашия пазар в сравнение с качеството на същата марка в Германия да речем - е, имаше разлики в КАЧЕСТВОТО, но нямаше индикации за вредни съставки;) Но това не отменя втората част от моето питане и направените ТУК, в БГ, изследвания за качеството на родните млека, масла, сирена например. И , ако си спомняш, изследванията не бяха много ласкави за голяма част от родните производители!

ЮНКЕРА И МЕРКЕЛ КАЗАХА ЧЕ ТВА Е РУСКА ПРОПАГАНДА :))

Решението е само едно, Европа на няколко скорости! Качествената храна е на друга цена, недостъпна за "ниските скорости". Знаете ли пералня АЕГ колко струва в Германия и пак пералня АЕГ колко струва в Унгария? Съотношението е 1:5!

Същото казват и баба Вуна, Мечо и Пешо тариката в квартала ни. И тримата са бедни и неадекватно мислещи. Пазарът в Европа е един и всеки в зависимост от възможностите си , живее по съответния начин. Работете, забогатейте, направете страната си топ и ще настигнете Запада.

Много точно Но те си хвърлят парите от балконите ПАК ЛИ ЕВРОПА ВИ Е ВИНОВНА яжте тогава на Колбасо саламите за 1,89лв/кг

А защо България не е в протестиращата четворка? Какво всъщност са постигнали досега бг политици за да бъдем равни с останалите Европейски страни?...

Снишили сме се, за да не Убидим някои от началниците.

Много пъти казвам че Българско не значи качествено!!!! Месокомбинатите са Български, те бълват отровна продукция, птицекомбинатите са Български, те бълвата химизирани пилета, Млекокомбинатите са Български те бълват сухо мляко с реактини.

Ей пич,работя в тази област.У нас 90% от месото и продуктите от него са вносни,със сигурност по дърти от мен,а аз съм 73 набор!:-)Внася се почти без пари,не пиши глупости.

Ами бЕзнЕсмЕнЕте са ни такива бе. Мошеници от класа, повечето са червени.

пич като работиш в тая област я кажи КОИ са собствениците на месокомбинатите ЕВРОПЕЙЦИ ЛИ СА ИЛИ СА БЪЛГАРИ

Да но вижте КОИ са собствениците им Видни представители на спорта и ДС И те ще ви хранят качествено - ПРОСТО ИЛЮЗИЯ

Какво е това реактини? Второ статията не е за плюене на българското производство, а за това, че централноевропейските държави не са доволни от т.нар. европейски стоки. И трето, ВНОСНИТЕ продукти в България, предлагани от веригите, са с ниско качество, което се установява и дори само на вкус (оргонолептично).

вкарват го в сиренето и хоп става узляло на петия ден

Убиха ни произвотството със субсидирани боклуци и ни говорят като на дебили за евро интеграция!

Нашето село не е ли субсидирано? В момента скачат за едни 1.4 милиарда...

Ванка, купувай само българска храна бе момче. Толкова е лесно. Що им ядеш на немците боклуците?

Дебил ли си?!Хората за няколко стотинки разлика какво ли не правят!

По-страшното е,че за 20 години изцяло убиха икономиката ни,и ние вече нямаме сили да я възстановим...

Икономиката ни си беше убита, не от друго а поради сбърканата система. Не беше конкурентна на западната и японската.

Българи се дипломират в Елитни Западни Университети, канят ги на работа в Престижни Световни Компании и живеят качествен живот, освободени от терора на туземната посредственост, а гламавата популация рупа сурогати и вие по форуми..., кеф, кеф, кеф.

Радостта на роба. За такива, като теб не си е заслужавало да умират качествени хора като Левски и Ботев.

Интелигентните и трудолюбиви българи, докато стигнат до западните университети и Престижните Световни Компании (егати сервилната душица си!), живеят в България и ядат същите сурогати, които и гламавата популация. Тъпак си, ама с голям мерак.

До 19 годишна възраст някак си изтрайваме, а вие си слугавайте до живот на потомствената туземна прорашистка номенклатура и псувайте Запада, щом ви аресва ?

Ей, интелигентните и работливите,кой ви изучи до 19 г.в нашата държава БЕЗПЛАТНО?Кой учители си хвърляха труда за жълти стотинки?Сега плюйте на всичко.Алеко е написал"Пази боже сляпо да прогледа"

Ако преди 30 години някой ми беше казал, че ще дойде време да ядем сирене без мляко, салам без месо и ще ни пази американска армия - щях да го обявя за луд !

Ами защото Ганьо-производител обича да цака. Може с истински продукти да му е по-евтино, но нали той иска да прецаква. За това не ти е виновен ЕС, доста прост матриал вирее по тия ширини.

А какво да кажем ние, най-бедните от най-бедните и знае ли някой какви боклуци ни се предлагат. Затова сме и най-болните и на първо място в списъка по смъртност. На кого да се оплачем ние, шепа заблудени овце които продължават да мачкат и си правят каквото си искат разни "политици" от кол и въже.

И НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЛАЙНА - В БЪЛГАРИЯ ПО "ЕВРОПЕЙСКИТЕ" МАГАЗИНИ -ВЕРИГИ...И НИКОЙ НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА!

В Т маркет салам "телешки" на Колбасо Перник НЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ - 1,89 лв /кг !!!!!!!!!!!!

е как може точно от Перник да няма истински телешки салам , нали там са най-много и най-големите говеда , хахаха

Истината е, че качеството на живот съответства на качеството на мислене и можене. Качествените храни са ценово недостижими при условията на индустриално осигурена храна. Качвайте стандарта и качеството ще се изравни. Апропо да обърнат внимание на собствените си произодители - какво е качеството на техните храни. И дали може западна фирма да продава на конкурентна цена по-качествени храни. Е, не може хем бедност до края, хем храна от рая. Комунизмът си е казал своето - боклук за десетилетия напред.

Сега БДС е забравена дума..или е равна на "еко" храна. Малкия шрифт ...с това ни хранят.

Основното правило, което винаги спазвам е да купувам местна храна. От чий зор във Франция например да купувам холандски салам.

Време е да си създадем сдружения и сами да си произвеждаме храните.Който иска нещо -бартер!Така ще "излезем" от пазара и нито на държавата ще плащаме ДДС, нито ще пълним гушите на мошеници и и ще ядем качествена храна....Ако се съберат 50 семейства с 200 дк. земя спокойно може да плащат на 5 човека заплата да се грижат за нея...Само трябва единомислие....

От всички мнения да прочета нещо смислено " Да " аз съм готова да дам земята

Ще се намерят много да дадат земя, но кой ще я работи?!

Добро предложение. От години сам произвеждам плодовете и зеленчуците за семейството си. Имам и излишък, който подарявам на приятели. Но животни не ми се гледат, нищо не разбирам, а и не мога целогодишно да се грижа за тях. Бих заменял продукти.

Да знаете в Русия какво се яде... Там отклонението е в светлинни години. Не говоря пък какво се пие.

Ти това чете ли го?

Къде видя тема за Русия ма?!

защо намесваш Русия ако не беше тя от фашизма щеше да ядеш оборски тор ако имаше говеда едно от тях си ти

Купувайте си храни, които са отгледани, преработени и произведени тук, в България! Ако всички българи се върнат в родината си - коренно ще се променят нещата!

Ще се върнат и ще идат да копат на село. Да садят краставици...

защо? да не би да твърдиш, че нашите производители са най-почтенните? Само за пример - месо блъскано с вода и сирене пълно с палмово масло....

Централна Европа скача, а България както винаги си стои яко наведена?!!

Ние кога сме принадлежали към Централна Европа? Нямам предвид само географски.

вързал ? Тичай пред централните хали, женския пазар и рипай колкото щеш, а може и пред джамията, или пред централна баня, де ти душа сака ?

Да скачат на майка ти, защото тя е виновна.....?

Ние нямаме разлика с нашите съседи по качество. Румъния си е на нашия стандарт. Сърбия е по-зле, понеже все още гравитира около Русия. Гърция беше, но нея я поеха социалистите от ПАСОК за 15 години и й разказаха игрицата, сега скачат от балконите с цел прекратяване на мъката. Турция е един боклучарник, който е източник на мръсни храни и стоки въобще - това е нивото на народа там. За това няма сравнение между съседни градове, от което да тръгне брожение. Но всички знаем, че Персил в Германия пере в пъти по-добре от Персил в България. При все че цените са почти еднакви. А там, където качеството е еднакво, цените в Германия са по-ниски. Вземете една Нутела примерно - 1/3 по-евтина е в Германия.

Ти лъжецо, ял ли си нещо в Сърбия??? И зеленчуците и месото им са ИСТИНСКИ! Запиши се на есна еднодневна екскурзия до Сърбия за 20 лева, опитай там храната и тогава пиши!!! Аман от манипулиращи лъжци-герберасти!

Явно не си ходил в Сърбия, а ядеш лай.на от българската преса?!

А добърден! Ами нали и аз това ви казвам бре, тапъци! Не са само храните, и хладилниците, и пералните са на "две скорости"! Затова ЕС трябва да е на няколко скорости! Страните учредителки искат да увеличат интеграцията, която на останалите не се нрави и не бива да се насилват да я приемат.

а за напитките да не говорим, бояришникът е върхът.

МУРТЬО , ИЗКАЖИ СЕ ПО ВЪПРОСА БРЕ ..... ... НАЛОЖНИЦЕ ГЕРМАНСКА:)))

Крайно време е да се забранят всички партии в България и на Балакните и да остане само една партия - антиевропейската и националистическата на спасението!

автомати и да почнат да стрелят всеки срещу всеки, докато Балканите се самопрочистят!

Защо призовават ЕК да вземе мерки,та ЕК са част от организираните банди за грабежи и геноцид?

КЪДЕ СА ШУВРАНТИИТЕ ОТ ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ ДА НАРЕКАТ ВИШЕГРАДСКАТА ЧЕТВОРКА КОМУНИСТИ И ПУТИНОФИЛИ :)) ....

Щом в централна европа роптаят че ги хранят като прасета , представете си какво ядем в источна ????????????

иЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗток, ем си тъп, ем мнение изказваш ?????? Ша са опраим, когато се забрани с конституционен текст на тъпанарите да се изказват по каквито и да е било въпроси, а също и да гласуват.

А нашето БАБХ преди време упорито твърдеше, че нямало такива работи и хич да не вярваме на конспирации, щот доброто ЕС не можело знайш' ли да прай таквизи работи ...

Вишеградската четворка все повече и повече ми харесва. Ако продължава така, ще се оформи като новото стабилно ядро на Европа, измествайки по-старите държави-членки на ЕС. И по повод вълната емигранти имаха изключително разумен подход, и сега за храните, очаквам и занапред да действа така.

Те от Вишеградската ще се оправят, ами ние с гайдите какви ще ги вършим!?

Тези ако вземат продукти от България и ще ни ударят Х В нашите салами и сирена кашкавали само химия но хората не четат купуват!

Нормално... Известна столична млекопреработвателна фирма под чужда шапка отдавна го практикува.Всяка вечер хубавото ни мляко заминава за Франция,където цената му е друга, за нас правят "нещо" колко то да не си личи,че ни изсмукват. Спомням си в годините за много добра месопреработвателна фирма от Вършец. Чудесни колбаси,предлагани на Женски пазар на сносна цена. Хората не ги оставяха до обяд непродадени. Изведнъж изчезнаха. Оказа се че ги "надушила" голяма немска хранителна верига, и хората вече щели да изнасят всичко там на много по-добра цена! Та това са само примери. Отдавна ни хранят с боклуци. Не че не произвеждаме качествени храни-те не са за нас! А защо е така? Просто някой има държава,има икономика, и съответно плаща повече на свойте граждани! Те съответно са с по-висока покупателна способност... Никога няма да станем равни с европейците. Защото така по-лесно ни експлоатират. Както се казва "Щом Бог е създал овци,то ще се намери и кой да ги стриже..." Ще си останем завинаги как беше "на 2 скорости"... Поне в този формат на ЕС...

Аууу какви опашки бяха през соца.

На фона на всички останали социални придобивки,бананите да са ти проблема... Що не питаш къде изчезнаха истинските домати и сирене? Те нали не бяха с опашка?

Заради тия банани...унищожиха всичко.

Оше си спомням миризмата на магазин Плод-Зеленчук от социализма