”Южният газов коридор” се разширява през България

Общата стойност на проекта "Южен газов коридор" няма да превиши 40 млрд. долара. Чрез България към него ще се включат и други страни.

Обратно в новината

Коментари - ”Южният газов коридор” се разширява през България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Рубладжийте пак започнаха да вият на умряло.Явно дядо путьо добре им смазва гушките,за наша сметка.Колкото по-далеч от Русия,толково по-добре.От там само тесли сме яли.За съжаление народът е много прост и неграмотен,а България е единствената страна в Европа с руски партии в парламента.

Набуко щеше да струва 10 милиарда, а дори и те не бяха дадени или събрани и нещо да се построи. Много шум и едно голямо нищо след толкова години. Така, че за момента виждам само поредните пиар мероприятия. Като дойде газа по тръбата до в къщи и ако струва колкото плащам в момента или по-малко е ок. Руснаците казват - ще по живеем ще видим. В БГ и без друго няма какво друго да правим по този въпрос.

Странно -демократична е тази страна Азербейджан ,човек остава с впечатлението ,че там съществува само една фамилия Алиев.Е, представям си , ако в Русия има в управлението само фамилията Путин , какъв неолиберален вой ,рев и гнусно скимтене с джавкане щеше да се разнесе

"""""До края на 2019 г. ще бъде готов интерконекторът Гърция-България и по този съединителен тръбопровод газът ще се доставя в България, която не е пряк участник в проекта "Южен газов коридор", поясни Алиев. """""Колко точно и хубаво казано,демек краен потребител.Така , че спокойно можем да кажем сбогом хъбче ,сбогом мечти за газов център, абе изобщо сбогом.То поне на правителството Борисов едно им остана траен и незабравим спомен от краткотрайното , но изпълнено с дълбоко съдържание посещение на г-жа КлинтОн и от това посещение им остана такава травма , че колчем се сетят за нея ,треска ги тресе и често отскачат до кабинетите си ,за да си сменят панталонките.Вместо 4-ри тръби по 15 милиарда м3 газ,сега едно интерконекторче и тъ-ъ-ънка струйчица газ ,която да църцори за нас.Лошото е ,че ако Русия спре транзита на газ през Украйна ,то тази струйцичица няма да стигне за нищо. Но възможен е и варианта , през така лелеяните интерконектори да се върне руска газ към Украйна , ама нада ли

Преди 2 години Путин каза, че няма да подновява договора си с Украйна за пренос на газ. Не си спомням точно кога им изтичаше договора, но мисля, че е около 2018 година. Така, че събирайте дърва за следващата зима или повечко пари за сметка на електричество.

То пък едно "ОГРОМНО" потребление на газ в България, чак да се изумиш!

Я си чекам течния газ от Америко!

"Преди 16 години по време на критичните преговори между София и Москва за новия ни договор за доставка на руско синьо гориво нашата страна получава предложението да се включи в идейния тогава проект "Син поток". Много набързо обаче то е отхвърлено от тогавашния кабинет "Костов" като технически невъзможно начинание. Идеята е била следната: след като газопроводът свърже руския и турския бряг, да продължи през България и да доставя газ към западните ни съседки и Европа. Паралелно капацитетът на нашата транзитна система да бъде увеличен няколко пъти - от 8 млрд. куб. метра на година до 36 млрд., спомня си енергийният експерт проф. Атанас Тасев. Специалисти и съветници на тогавашното правителство твърдели, че прокарване на тръба по дъното на Черно море е било невъзможно. Затова властта у нас не обърнала почти никакво внимание на руската оферта и побързала да я отхвърли. След по-малко от 6 години по-късно този "мит" е развенчан. Тръбата вече свързва Русия с Турция и по нея тече природен газ. Както е и днес. Същата тази тръба можеше да достигне и до българска територия и транзитът на газ за Европа да минава през нас. И да си получаваме съответните транзитни такси за това. Ако тогава България беше се съгласила да се включи в проекта "Син поток", нямаше да я има и газовата криза през 2009 г. Просто защото синьото гориво за България нямаше да преминава през Украйна и споровете на Киев и Москва нямаше да ни касаят пряко.Копирано от link

И какво излиза от всичко това??? Турция НАМАЗВА най-много от всички, така ли????? Браво на нашите ПРОДАЖНИЦИ!!!!

Пълна трагедия, вместо да направи Южен поток и да печелим по 400 000 000мил долара на година от транзитни такси се занимаваме с някакви смешни интерконектори с Гърция.

Ти готов ли си да се закълнеш в живота на децата си, че това, което си написал е вярно? Защото аз мога за всичко, което съм написал! Ти в ред ли си ? Петдесет години щяхме да го изплащаме - ти знаеш ли какво се случва с един газопровод след 50 години.

Шило

Тръби могат да бъдат поставени навсякъде. Ама в случая колко ще тече, при положение, че годишния добив от Шах Дениз е около 10 млн куб. метра?За кого по-напред?

Газ за България от Шах Дениз 2 през 2019 г. 17.12.2013 "Булгаргаз" подписа договор с консорциума "Шах Дениз 2" за покупка на един милиард кубични метра природен газ от находището в Каспийско море. Първоначално капацитетът на тръбата ТАП ще бъде 10 млрд. кубически метра годишно с възможност в бъдеще да се увеличи до 20 млрд. за година. Самото находище се оценява на 1,2 трлн. кубически метра природен газ!!! Какви са тези смешки, които пишеш?

Няма да е много далеч, когато Газпром ще ни е бекъп.

Можеха да ни построят тръбата. Можехме да си я изплатим за 50 години. Можехме да бъдем транзитна страна вместо Украйна и Турция и Гърция. Ама нали било трябвало да се диферцифицираме. Е да. Ама диферцифицираме се само ние, българите. Германия, Турцтя и Гърция и хабер си нямат от диферцифициране. (Заплете ми се езикът докат го произнеса това дифе...). Благодарим ти, бащице Бойко, дето си призна, че си спрял трите проекта. И на бащицата Росен благодарим. Прав ви път и на двамата в политическото безмълвно забвение.

Диверсификация е това, което има Германия и поради което плащаме три пъти по- скъп руски газ от Германия. Значи да не си държиш всичко на едно място щото : 1. при проблем с това място гърмиш изцяло 2. ставаш зависим , управлем и маниполируем от това място. 3. Печелиш от кокуренцията между различните места , ако всичко не е на едно мясти. 4 Намаляваш риска.

Тъпчо,плащаш три пъти по-скъпа газ ама друг път. Цената която плащаме е една от най -евтините. Тези лъжи за скъпата газ Иво Минджев ли ги разправя?

Южен го спря БСП. Не бъди лъжец. Орещарски спря Южен поток под забележките на ЕС. Бойко 2 дойде на власт след спирането на Южен поток.

Спря Южния Поток онова мекере, служебния министър Щонов! Поименно, моля!

ДИВЕРСИФИЦИРАМ ! ОПЛЕЛ СИ И АКЪЛА СИ!

Абе човек, че думата е сложна е ясно, но: Диверсификация Тълковен речник ж., само ед. Означава Разнообразие; различие. И още: 1. Разностранно развитие. 2. Отказ от едностранчива специализация. Придобиване на многостранен, многоотраслов характер. 3. Инвестиционна стратегия за намаляване на риска - например инвестиция в различни видове бизнес. 4. Фин. Покупка на ценни книжа от различни емитенти, от различни стопански отрасли и в различни валути.

Престои да изградим нови интерконекторни връзки, една от които с Гърция.. Водещ: -А от Гърция какъв газ ще идва? Теменужка :-От Гърция..аааммм..там предстои да изградим интерконекторна връзка.. Водещ: -Като се свържем с Гърция, оттам какъв газ ще идва, откъде? Теменужка: -Ами отново от Русия. В. -И каква е разликата? Т. -Разликата е, че ще имаме независимост. В. -Нали все от Русия е този газ? Т. -Да, но доставчикът ще бъде друг. В. -Това не е ли същото, че ако ни спре водата в кухнята, ние да проверим в банята дали няма вода от друг доставчик?

Азербайджан е различна страна от Русия. И все по-независима напоследък.

Ко ,Ко каза ,че една азиатска губерния чието население е половината от руснаци ,чийто език е руския и цялата икономика се управлява от руски фирми и руснаци е независима от тях....ти добре ли си бе ..

Да ни е честит новият руски по южен поток ,с новата по скъпа газ.

България пак с пръст отзад. Но поне ще може да наблюдава как газта минава през съседите. Някой пак взе комисионните за загробването на България.

Ами какво ще каже агент Гоце? Какво ще правят другарите от БСП(ДС),ЕВРОРОМА,АТАКА И ДПС(ДС)??

Колкото по-далеч от Русия - толкова по-добре! Баламите ще избият 40 милиарда на свети Върболин. Хахахаха

Виждаме колко е по-добре. За трети път ни вкарвате в съюз с Германия и за трети в национална катастрофа.

Ко става мурзилки? Ривете ли?

Оффф, ще ходим в Анадола да слагаме тръби....

Ривем ,ривем ,от радост ,че ще ни построят тръбичка за 40 милиарда да си продаваме газчицата на воля през братски Азербейджан.......

По въпроса за путока да се пита и отговаря пряко заинтересувания да усвои 5 милирда от стротелството - Пеевски. Кво ми лаят някви негови аноминици, а прекия получател на парите от проекта си трае и се крие, зад разни платени и олигофрени.

Значи където има газови находища по света,Русия все са началото.Брей,големи монополисти,бе.Ще минат години и като започнат в света да използват масово алтернативни горива,руснаците ще го духат отвсякъде.

Няма да си жив или ще си се сковал от студ докато дочакаш да се използва алтернативните горива. За тях се говори, САМО, от повече от 50 години.

като гледам на картата от къде ще мине коридора, ние се разширяваме само отзад благодарение на БХ - хахахахахаххаа

Спокойно, при очертаващото се ново управление интерконектора с Гърция изобщо няма да се строй, за да се защитят интересите на Газпром.

Ти като не си дебил,защо пишеш Азербайджан със две грешки...АзЪрбЕйджан...ха,ха,ха.Гиди неграмотнико,пък се драскаш за много знаещ по газовите количества и доставки.

Демек ще строим тръба за връзка с някакъв проект доооста подобен на умрелия вече Набуко. И тя ще си остане празна, освен ако турците не пуснат през Гърция руски газ от турския поток...

Та значи тръбата ще мине от Азърбейджан през Грузия, Турция, Гърция и тогава ще стигне България! Вместо от Русия директно до Варна! Е, да ви е честито Южен газов коридор! Имаме диверсификация Руски газ да купуваме от Турция през Гърция или Азерски през Грузия, Турция, Гърция пък чак тогава България! Гуша ще правят от транзитни такси някои.. а ние пак ще духаме супата!

Духа супата Путин, откак нахлу в Крим. И понеже Путин е на зор, той е притиснат в ъгъла, да бъде така добър (ако може), да ни се помоли да пусне някаква тръбичка, но не през Крим, а от Русия директно до ХЪБ БАЛКАН и да се включи като външен доставчик

Казват , че Господ на всички хора е раздал мозък, но не на всички хора е раздал упътване за използването му.

Руския газ идва от много по-далечен източник откокото азерския и допълнително оскъпен от подводна част. И за капак накрая и такса рекет и така пак ще плащаме тройно по-скъп газ, щото няма алтернатива и конкуренция И ще треперим на държавата рекетьор кво ни диктува . Мерси.

Явно не разбирате, та ще повторя като на руски дебили: Путин транзитира през Украйна 160 млрд куб м газ годишно. През Беларус-Полша 35 млрд През Северен 1 - 40 млрд Други потоци няма За да спре Украински поток, Путин трябва да компенсира някакси, или да спре да продава газ и Русия да фалира За сравнение Южен поток (бивш) е само 60 млрд

Да те и у Бегеец -о! Какво ме интересува от къде тразитира Русия! Въпроса е кое е най - добре за България, тъпако! Най - добре ли е да получаваме газ директно или да плащаме транзитни такси? Или с други думи вместо да получаваме транзитни такси, да плащаме!

Бай Ставри

Не! най-добре за нас е да получаваме НАЙ-ЕВТИНА ГАЗ, а не директно газ Досега ние получаваме ДИРЕКТНО НАЙ-СКЪПАТА РУСКА ГАЗ, ЗА ДА ИМА ЗА ПОДКУПИ ЗА БЕСЕПЕ

Пълни глупости си написал. Ама от назначен трол какво да очаква човек.

На какво се радват някой дебили тук не ми е ясно ,на това че Путин си пусна резервната тръба ли? И на кьоравите е вече ясно ,че азерине имат много малко газ който не може да захрани за дълго тръбите и ще се закачат за тръбата майка ,те всъщност отдавна са закачени и се явяват просто първа транзитираща страна на този поток и съответно вие хапваме дръвцето най много защото вместо директно сега ще получаваме руска газ през четири страни и без транзит през страната ,колкото до "демократичен" Азърбейджан ,той си е една малка руска губерния която се управлява от руснаци и проруски местни мекерета ,половината и население е руско и почти целият и бизнес е руски ....е нали се сещате кой печели от този проект ,лошият батко от севера .

Ами като ви е резервна тръба , що лаете като ритната кучка в сливата , бе московски свирки. Много ли ви боли за бизнеса на международни престъпници като Пеевски и Тимченко, пряко от него ли си вадите подаянието?

Руска подлога ли си или да?!

На Пеевски му се изпарява химерата да гепне 5 милиарда от тръбата и да ни зароби завинаги на руснаците. Лошо и за трловете и медиите му , които всеки ден водят борба за путока, аеца и падане на санкциите, които да пуснат ортака му за путока - кгб резидента за Швеция Тимченко, касичка на Путин, да си щъка и краде свободно из Европа.

коридор - Азербайджан,Грузия,Турция,Гърция,България,Албания... а где матушка Русия.Ще му пресъхне кранчето на Путя.

симо

Той е в началото ,глупако.

Боце още ли търси газ в Черно море, с който щеше да залее Европа и света???

Румънците намериха на 5 километра от нас и сега от никого не търсят , а ние ги милим за количества. Няма руснаци , няма турци, ама това иска и да няма руски и турски слуги като у нас.

Щом .ивропейците. са се събрали за този паток, значи нещата през Покрайната отиват на "изуй гащи"!? А?

.."ивридопейците"?

ТОЙ обяви преди 3 гпдини, че България в най-скоро време ще стане най-големият производител на газ в Европа, поради което изказване, нормалните българи много се натъжиха, че такъв човек ги управлява.Други обаче, още му ръкопляскат!

Борисов и ГЕРБ винаги са управлявали против интересите и желанието на българския народ. Управлението на Борисов ни доведе до дъното на Европа и ни влечеше към дъното на света. СПИРАНЕТО НА ЕНЕРГИЙНИТЕ ПРОЕКТИ ДОКАЗВА ТОВА НАЙ-ЯРКО

Путя като се насра и намали хонорарите на джавкащите си псета и им се вижда края на света. Това е обичайното състояние на тюрмата- мизерия. Не знаете ли тролчета, а колкото по- злежстава толкова по-обичливи ще му ставате за огризка, докато светът си живее и върви напред.

Лицето Георги Седевчов Първанов, благодарение на теб и на такива като теб, много отдавна не ходи по нужда в нужника на двора.

Как ти се обърна езика този задник да го наречеш лице?

Е е е, всичко вече е в ръцете на Падишаха!!?

И Путкин е неговият пророк на земята!

Ами какво ще каже агент Гоце? Какво ще правят другарите от БСП(ДС),ЕВРОРОМА,АТАКА И ДПС(ДС)??

Истината е следната:Путин се досеща, че чутурата ми е празна, но не му пука за мен и за такива като мен, дето сме се нароили в България, най-вече благодарение на ГЕРБ.

какво ти е виновен путин, че ти е празна чутурата?? виновен е баща ти!

Този , на който се води- ХИЧ не е виновен!

България проигра огромен шанс. Вместо да получава директно газ от Русия и да стане важен разпределител, ще получава същият руски природен газ през няколко страни. Т.е. други страни ще разпределят газ за нашата страна. Никой разумен държавник в света не би пропуснал този шанс. И никой уважаващ себе си народ не би му позволил

Ако газта, която получаваме от не знам какви си места, е по-евтина от директната руска газ, много добре. Защото директната руска газ е най-скъпата. А е най-скъпата, защото в цената на газта влиза и КОМИСИОНАТА за Бесепе и няколко рускофили

..Общо взето - преееебахме съ!

Бе гей, толкова си тъп, че не можеш да лъжеш като хората

прочетеш.. Ще спреш да пишеш глупости.. Може и за терминала в Клайпеда да се по осведомиш.. И от там ще разсееш доста от мечтите си..

Стига мантри бе Пеевски, сега плащаме руски тройно по- скъпо, ти искаш напълно да станем зависими с още руски и още по-скъпо. Ясно, че имаш мерак та правиш тръбата и да си гушнете с Тимченко 5 милиарда, а ние да плащаме квото ни кажат в москва.

Не е вярно. Лъжеш от незнание или от простотия. Вече и хапчета не ти помагат. Трябва да си биеш инжекции

Няма ли кой да ми услужи с една по-твърда тръба, че нещо ме сърби отзад!

И ЕЛДОГАН ЩЕ ТИ ДОНАДИ НЕГОВАТА. ПОТРАЙ МАЛКО ЩЕ ТЕ ОРАХАТЯТ.

..И рахат-локум ще лапне!

Защо? Защо никой не споменава как ще изнасяме газта от Хан Аспарух, Защо???

Истината е следната: Путин или трябва да превземе Украйна до 2019 год или да клекне на Украйна и да се помоли НА УКРАЙНА за транзит Или да се помоли на нас, на Турция, на Германия, на Полша, а и така няма как да компенсира транзитът през Украйна. Путин е в мат

до 2019 путин ще е при ленин!

Да почвам ли да плача за хляба си?

Ходи се лекувай бе! Ти ли ще им береш грижата на БРАТЧЕТАТА??

Южен газов коридор - доставка на 1 млрд. куб.метра газ - цена 40 млрд.долара Южен поток - доставка на 63 млрд.куб.метра - 4 тръби по 15,75 млрд.куб.метра - 10 млрд. евро За какво говорим ! Всеки нормален човек може да сметне калко струва 1000 куб.метра газ в единият и в другият случай, така че не ни вземайте за канарчета!

да си независим от страна, която ползва енергийните доставки, като инструмент за натиск, е нещо ново за теб... а колкото до цената надали ще има голяма разлика, не подценявай акционерите в проекта... те надали ще се вържат да продават нещо, което не е на конкурентна цена.....

В крайна сметка газът е пак руски. Но не пряка доставка, а през няколко други страни

симо

Дай пример--кога е използван за НАТИСК....Не съм чул Германия да е споменавала такова нещо,пък и никоя друга страна......Пример?????

Да не си учил бизнес в аонсу. За кокуренция чувал ли си, това не е СИВ. Затова и плащаме за газта газта три пъти повече от немците. Руската газ най-убавата газ знаем , но пък без алтернатива, става тройно по-скъпа и то не на книга, а реално.

Доставната цена на всяка стока се определя от подписаните договори.В нашият случай се оформя следното положение - газта от Русия - скъпа, газта от Южен газов коридор , пак руска, но по-скъпа - имаш право на избор! Така че беден ли си байо.................такъв ще си и останеш!

симо

До края на 2019 г. ще бъде готов интерконекторът Гърция-България и по този съединителен тръбопровод газът ще се доставя в България, Която НЕ е Пряк Участник в проекта "Южен газов коридор", поясни Алиев.....Да повторим за нпо простотията НЕ СМЕ УЧАСТНИЦИ....А сега скачайте да не загубите тренинг.Три,четири-хоп.

Много ли си сигурен, оказва се че 400 км 800мм тръбопровод е нещо непосилно за цялата българска индустрия по заварени конструкции. Пак чужденци ще вземат парите а ние ще подсмърчаме.

симо

Кажи каква е българската индустрия ,пич??????ШАШНАХ се като видях едно младо момче с емблема на ,,,ЗАВОДСКИ СТРОЕЖИ,,да почиства леда от покрива на будка,,ЛАФКА,,...Поговорихме си и се хванах за главата.....Ако наистина си СТАР заварчик ще разбереш.

Какво излиза,че България остава последна дупка на газовият кавал ,вместо първа по бившият Южен поток.БЪДЕЩЕТО ЩЕ ПОКАЖЕ ИСТИНАТА.Всичко друго е бла бла имало едно време и затова не се косете .

ПУТЛЕРАСТИТЕ СА В ПОТРЕС!!!

На Щерев в ХЪБА винаги има място за още 10 тръби!!!!

КОЙ,КОЙ ,КОЙ СЕГА ЩЕ ХРАНИ ЧЕРВЕНИТЕ ПАРАЗИТИ НА КУРНЕЛА И КРАСТАВИТЕ БАБУИНИ ОТ АТАКА??

Алиев направи жена си вицепрезидент. Сега ще опъва европроститутките до скъсване....

ЩЕ ОПЪВА НЕЩАСТНИТЕ БГ ПУТИНОИДИ.

Поредният пример за възможностите на свободният свят и силата на демокрацията. Обединени ние сме силни. Днес ние демократичните балкански страни ще помогнем на демократичен Азърбейджан да продава на свободният демократичен европейски пазар, а Азърбейджан ще ни осигури алтернатива на на тоталитарният руски газ.

Пич, не заради друго, ами си сънародник - ако не си здравноосигурен, плащам ти прегледа в "Свети Наум" на 4-ти километър в София за твое добро!

Теб може да те пратим в Сибир и ще ти платим билета..ха.ха

Ти какво правиш там

Педьо, нещо бъркаш новината. Не става въпрос за любимия ти гей парад.

Преди около година видният "русофил" Иван Иванов шеф на (Д)КЕВР официално съобщи, че България купува най-евтиния газ на Баканите ! Позаинтересувайте се, преди да пишете глупости ! А кога ще цъфне азерския газ в България и на каква цена, ноубади ноус !

Предателите на България ни докараха до газова ТУРЦИЗАЦИЯ И ГЪРЦИЗАЦИЯ. Ще купуваме газ като плащаме комисионните на тези две държави

Искахте диверсификация? След 2019-та руски газ няма да има през Румъния. Турски поток минава (вече е подписан) през Турция. След 2018-та година Азербайджан пуска газ през Турция към Гърция и България. Нещо да усещате отзад? И ДВАТА ТРЪБОПРОВОДА МИНАВАТ ПРЕЗ ТУРЦИЯ. Диверсификация, или Диванезация???

Ако имаше газ в Италия щеше да мине през Албания..ха.ха

Повтаряш лъжите на Путин Първоначално беше заплашил непокорната Украйна, че от 2018-та няма да минава газ през Украйна После стана 2019-та В Буда Пеща обяви 2021-ва година През Украйна Русия транзитира 160 млрд куб м. Това са Южен поток 60 млрд+ Северен 2 - 40 млрд + още някакъв 60 млрд. Путин ги няма и няма да ги има

Ти лъжеш, а не Путин!! ДОГОВОРЪТ С УКРАЙНА Е ДО КРАЯ НА 2019-ТА ГОДИНА!!