САЩ вдигнали самолети по слухове за радиация в Европа

Два американски самолета, оборудвани да "подушват" радиация, са излетели от Великобритания, проверявайки "упорити слухове" за ядрена активност или експлозия.

Обратно в новината

Коментари - САЩ вдигнали самолети по слухове за радиация в Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Днес сутринта като карах децата на училище, имаше задръстване и закъсняхме малко. Сигурен съм, че Путин е виновен за това. Нарочно е направил задръстването за да закъснеем. Това е част от хибридната война. Почти съм сигурен. Че кой друг би могъл да го направи? Някои хора дори като имат запек, обвиняват Путин за това. Крайната цел е ясна, ама е малко жалкичко да се прави по този начин. Показва умствена нищета.

Типична история с антируска истерия - Daily Mail обвини направо Путин в радиоактивно заразяване на Европа: What is Putin up to? US 'nuclear sniffer' plane is sent to Britain as wave of deadly radioactive particles spreads across Europe По същия начин отразиха историята и The Sun: FROM RUSSIA WITH LOVE? Dangerous radioactive particles have been detected across Europe and no-one knows where they came from Имаше подобни обвинения за руски ядрен взрив в Арктика, за руска ядрена подводница и прочее анти-руска истерия... Оказа се, че Путин няма никаква вина - става въпрос за норвежкия енергиен гигант Statoil (потърсете на Интернет за "Statoil Iodine-131"), който от месец октомври има пукната газова тръба в Балтийско море (след локално земетресение от 4.7 степен близо до Берген на 9 октомври и е почнал през втората седмица на януари тестове на тръбата с радиоактивен йод 131(тестовете са обикновено 3-4 седмици), за да намери пукнатината, дори са предупредили Русия. Обаче европейските потребители в Европа не са предупредени въобще. Радиоактивния йод се е разпространил по газовата мрежа по цяла Европа - Полша, Германия, Чехия, Франция, Испания (без Англия, Холандия). Все пак радиоактивния йод има период на полурападане 8 дни, а радиоактивното замърсяване (най-много в Полша) все пак не е опасно за здравето.

Първата реакция на западняците е естествено да обвинят Русия. Но явно не е, иначе биха оревали света. Със сигурност знаят откъде е източника, но съзнателно премълчават. И тогава - с какво са по-добри от Съветите и нашите управници през 1986 г., които първоначално си премълчаха за Чернобил? На това еврогейоатлантиците дали имат отговор?

възможно е радиоактивният прах да идва от северозападна русия, недалеч от границата с норвегия. напоследък фатмака шойгу непрестанно плещи за "увеличаване на ядрените сили", след като руснаците се оттеглиха от споразумението за квоти и намаляване на ядреното оръжие.

Това са точно фатмашки разсъждения. Ако беше вярно, досега западняците да са оревали света. Със сигурност вече знаят, но явно е неудобно да изнесат истината.

да - ядрения инцидент има локализация в Полша , където са гласували такива закони , които позволяват пълно премълчаване на такова събитие , като част от държавната им тайна . Добре , така да можем спим спокойно . Зелената залатка , мммх , много вкусно , внос от оранжерията в Холандия - светъл лъч , йодит хубавичко над норма , радост за нашите дечица на масата , който не ядат бабини филейки , а тъпчат се с най здравословното .

хюстан, хюстан, хюстан.. и ся ко? а барато? открихме седем нови луни към планетите към тях. да кацнем ли на всички изведнъж? или да изчакаме призива на кенеди от товъдното????

Да приключваме спора, че ме чакат в бара. Радиацията е руска. Активисти са заснели серийните номера на радиацията и набидоните с радиацията. Надписите са на руски. Активистите са откраднали и придружаващите документи на радиацията. Стокови разписки от Кремъл, с подписите на Шойгу и Путин. Хайде, наздраве!

Потърси на Интернет за "DailMail Is Vlad a vampire?" Според Daily Mail Путин е вампир роден през 1341 год, другото му име е Влад Дракула и е безсмъртен...

Къде пак се накъкаха, бе?

Какъв Чернобил , де ? Нали там живеят съвсем спокоен живот . от времена време едни туристически групи , облечени изцяло в бяло . иначе , всичко нормално , под контрол на МВР . Влизане , излизане , пропускателно . Както при Нас преди месец след взрив на цистерната . Вадиж разрешително и продължаваш !

Вероятно е поредната самомазохистична провокация на САЩ за си намерят виновник. Спомнете си Кулите на Световните търговски центрове,Ирак, Украйна,Сирия !!!

Добър принос ! Аз въобще не вярвам на такива американски устройства . Часовникът ми е Лайка , механичен . а телевизорът ми е също от същата серия .

Първата версия е свързана с аварията във френската атомна електроцентрала. Имало е изтичане на радиоактивен изотоп, който французите отричат, въпреки че бяха един от най-активните гласове в хора срещу Чернобил. Втора версия е използване на мръсна атомна бомба от хунтата в Киев срещу опълчението и народа на Донбас. Трета възможност е руснаците да са пернали някой натовски кораб-нарушител или превантивно да се застраховат срещу натовска флотилия в Черно море. Естествено, ударът не е нанесен в черно море, а някъде далеч на Север - например около Норвегия. И при трите възможни версии виновни са Западняците - първо, защото прикриват информация, както по времето на комунизма нашите правеха, и второ - защото прекалено много преиграват с дървенето си срещу ядрена сила като Русия (трябва непрекъснато да им се напомня, че Русия не е Ирак, нито Югославия!), а това е безкрайно опасно за световния мир.

Наближават избори и матряло трябва да бъде направен въртоглав - ще има радиации, кемтрейлс и разбира се извънземни ;)

Толкова много идиоти ли е родила майка България?

Бай Шиле, Интернет е световна мрежа! Този не драска от Булгаристан! Майка България си е наред!!!

Сигурно пак нещо е грумнало в руската кочина. С Чернобил изтровиха милиони, сега пак. На рашките трябва да им се забрани ползването на всякакви техники и химии. Да си гледат ралото и кучешкия впряг

Май че ЕС и САЩ вече са направили това с България!

Ливадаркоо, Северна Азия е най-екологичната част на Света и ..Гренландия! Оди там, бе! Ще се почувстваш къде,къде по-добре!

Гръмнало е нещо в кочината, в който дъщеря ти отглежда двете си мулатчета.

На мен ми прилича на умишленно равномерно разпределено заразяване в цяла Европа с цел да обвини Русия. Подобно нещо стана в Сирия и Ирак когато техните лидери бяха обвинени в химическо оръжие без вина и доказателства и видяхме резултата. Ами световните търговски центрове кой ги взриви за да подпали арабската пролет после?

Така тъ искам, мойто момче! ..СМЕЛ!! Да не си бит и ебан от мужик? ОХ!! Голем кеф!

Медицината напредна, но явно още има нерешими случаи.

.. Само временно ни затруднява!.. Винаги има кой " да го опрай!" .

Ами разбира се че радиацията е от Русия- лично Путин я е причинил! Добре че световният спасител е реагирал навреме! Това евро и бг медии на маймуни ни обърнахте!!!!!

На картата се вижда че замърсяването е най-силно в Полша а на запъд и на изток е по-слабо. Възможно е да е умишленно за да се прикрие нещо друго като например редовни облитания с някаква друга цел ?

Карта , каква карта ? ние четем , че агенцията за литане в открит космос (NASA) открила 7 нови планета , имат приличащи условия на земно кълбо . Намират се на 40 светлини години далеч от Нас (вадим лазера от CD-Rom устройство и пускаме един лъч към тях. след 40 тодини е там ) . Докато например почти нищо не знаем за дъното на Черно Море . Едни X-Ray релиефи за подводно море плаване , това да , иначе фауна и флора в тази "мъртва" обстановка , не е изучавано , не е изследвано . Много теории , много легенди !

Живея ,далече и в малко градче от центъра на събитията ,но подкрепям всичко справедливо

купи си таблетки с йодит , така че жлезата ти е достатъчна препълнена , щом облакът се обръща и иде към нас. поздрав на майки и тати с дечица . Залам народен завършък в тоз случай няма да помогне , даже без значение дали ограмотен или безнадежден плюшко .

Обаче той е пилот и ... Генерал ... и е падал в бой за "ценностите" на НАТО. ... пич от класа ... Кой е той? ... е как бе, Нашиот Нов ПреЦедент!

Абе да не е от аварията във френската атомна електроцентрала а....ама за нея си мълчите еврогей боклуци.

га стане тука султаско и започнат да режат на майка ти, жената ти и дъщеря ти ужите с накитите барабар! ... тогава говедо ще те питам пак ли е: "Аман от тези руснаци!"

Вече сме в 21 ВЕК, бе! И вече кръв не се лее! Само ще "ги режат" и в ушите, де!?

..НАКРАТКО.. Де, що има дупка - действа се!

Братя българи ,християни ! Чудите се на кого да вярвате ? Ще Ви кажа ,аз накого вярвам . Вярвам в Господ ,който винаги помага ,когато се правят само добрини ,вярвам в семейството, в децата в Свещената Ни земя ,заради която умряха милиони. На Нииииикой не му пука за нас българите ,за нашите мечти и надежди .Трябва да се подкрепяме ,да сме заедно ,ръка за ръка .Никакви чужди интереси ,нито от изток ,нито отвъд океана ,да не говорим за югоизток .Змии има вътре в Нашата къща и около нас и трябва да си почистим къщичката .За целта трябва да сме ЗАЕДНО. Каузата Ни ,ще е децата ,да са тук да са здрави ,образовани,щастливи ... Не всичко е пари ...те сами ще дойдат ,ако се уважаваме и не търпим несправедливостите

... що не те видях на площада днеска да протестираш. Не че е лошо туй дето хортуваш, ама трябват реални действия, а не ПУШЕК!

Това е "антидотът" за всички болежки" - C2H5OH!!! Стига сте се главоблъскали с този Цезий137! Шиши - повечето от болестите идват о .нередовно пиене . с мярка

"САЩ вдигнали самолети по слухове за радиация в Европа" МммммДам ! Крайно време е да се спре износа на Трибестан за САЩ !!!

Ти ме разсмя...

... истинската новина ще дойде скоро, това е само НАБЕЖДАВАНЕ за да има виновен! ... Илюминатска работа!

Преди седмица-две, имаше някаква новина за Франция(инцидент с АЕЦ).

... не приказвай така за нашите "братя" от EU! За тях само рози и сладко от смокини. За нас ... какъвто боклук имат за горене в СЗ България, такъв! ... чудесен свят - справедливост, братство, равенство! ... да живее ДЕМОКРАЦИЯТА ... тази светла дума ... около която се събират като около лампа в нощта сиви пеперуди!

"Всекидневникът лесно стига и до съмнения по посока Русия..."Естествено! Според британските медии Русия е тествала ядрен взрив на остров Новая земля в Северно море". А един автобус спукал гума край Тимбукту. Подозират руски СПЕЦЗНАЗ, че са разхвърляли изкривени пирони на пътя ...

Руснаците са бре. Взривили ядрена бомба докато американските сателити зяпали в друга посока.

Украйна има 4 АЕЦ, а тази година там е построено наземно хранилище под открито небе за ядрени отпадъци. Този начин за съхранение на ядрени отпадъци ще бъде изпитан за пръв път именно в Украйна, която се превръща в ядрено бунище на Европа и САЩ.

но изпитването на бунището вече си върви, от тази година.

Странното в случая е че е намерен само този изотоп, т.е. ако имаше авария на ядрена електроцентрала и изтичане щеше да има и други радиоактивни изотопи. А този изотоп също не е типичен за ядрени бомби, тъй като те използват основно полоний-239 и уран-233 и в този случай щеше да има засечени и такива изотопи.

Точно това е странното. Прилича на маршрут на кола. Има зони без замърсяване което не може да се котролира ако е еднократен инцидент

Не полоний-239, а плутоний-239!

Кемтрейлс от руските ТУ-95.

Самият факт че търсят източника означава че не е АЕЦ. Замърсяването е в два района ако това е картата

Сега, ще прелитат навсякъде, но не и над Франция

Това френската атомна авария е още по-безопасна и незначителна от дребния инцидент в Фукушима, Япония! Честна демократическа!

Айде оше един посрал се от напъване, че и сума плюсове си нацъкал на изделието.

Тази новина на мен ми звучи като безобиден тест на контрамерките на ЕС и НАТО срещу дезинформацията от Русия. Най-вероятно е истина, но начинът на поднасяне удря в земята авторитета на Русия. А представяте ли си когато контрамерките заработят с пълна сила...

Преди десетина дни една АЕЦ във Франция не аварира ли "безопасно"?

Измерванията на Boeing WC-135 Constant Phoenix показват източник на радиоактивното замъсяване с център архипелага Нова земя между Баренцово и Карско море.

Възможно е. Там има ядрен полигон на Русия. Изпитанията са се правели в подземни галерии. Съгласно договорите изпитания отдавна не с правят, но може някоя галерия да се е напукала, някоя желязна врата да е кородирала и да е изпуснала. Съвременните уреди са много чувствителни, могат да засекат нищожни концентрации. Които представляват само научен интерес, не здравословен.

A ако това беше така дали щеше да има изтичане само на йод-131, който е с 8 дена пулоразпад?!?

Един коментар от 004 изказващ единствено факти, но -9... колко сте прости това русофилите...

Този дето пише за Чернобил, оправдава ли се нещо? Преживяхме го и нищо ни няма. И на манифестация ходихме, и салатки ядохме.

това че радиоактивните изотопи не могат да се видят с просто око не ги прави по-безопасни. Реално България е сравнително слабо засегната от аварията в Чернобил, поради духащите ветрове и т.н.. Другият проблем е че много трудно може да се докаже, че дадена болест е породена от радиационното облъчване. Но се счита че заради радиационното облъчване се покачва броят на заболелите от РАК, както и редица други заболявания. Същото важи и за фините прахови частици, които причиняват редица заболявания основно свързани с белодробната система.

stan_posta@

Нерде радиацията, нерде праховите частици ... Зелена им работа.

Ама вярно ли, че тези американски самолети са специализирани в подушване на радиация? Че нали знаете: "Който го подуши, той го подпуши."

"Няма данни" и "не са отчетени" не е същото като "няма изотоп във въздуха". БАН и български служби са царе в НЕизмерването на опасните частици във въздуха - къде заради мързел и невежество, къде заради липса на качествена апаратура!

Напротив, БАН има много добра автоматизирана система, която следи фона непрекъснато. Има и достъпна за всеки информация, но тя разбира се не е в дир-а!

Кой каза, че наличието на този изотоп е в концентрация, която да промени фона измерван от БАН? Въпреки това има засечен йод-131, който е техногенен изотоп.Сега е момента БАН да покаже, че работата й е нужна на обществото.

Щом са вдигнали самолети не са слухове

че вдигаш самолета.

"От слуховете се ражда истината" - туй да знаете като постистина от баба ви Щиляна и Първолета.

За отговор на въпроса на нашата читателка потърсихме доц. Валентин Иванов - началник на Катедрата по ендокринология и пулмология на ВМА - София. - Доц. Иванов, какви фактори и провокатори отключват болестта на Хашимото? - На първо място - остър и хроничен стрес. Продължавам с фактори от околната среда Защо да не говорим за далечни последици от Чернобил? Явно е, че не трябва по никакъв начин да подценяваме този фактор - йонизиращата радиация. Между другото, при много колеги, които работят под рентгеново лъчение, също има риск от тиреоидит на Хашимото и от рак

четете в "Millions Warned At Risk After Pipeline Leak Tests In EU Cause Radiation Nightmare". Източниците на радиацията са във Франция и Италия. Естествено заради "евроатлантическите ценности" се стеле оглушителна тишина по въпроса. Някой красив и ранобуден "умник" да коментира сега "комунистите" от ЕС!

Точно така!Мълчат като умрели кокошки.А радиацията е оттам,наистина.

Аз си направих труда да проверя заглавието в гугъл и ми излезе списък с неособено надеждни сайтове разпространяващи тази новина включително и от сайт conspiracydailyupdate. Искрено ти препоръчвам да започнеш да си търсиш новини от други по-надеждни източници или най-добре да емигрираш в Русия, където е рай под небето и само теб те чакат...

казах ти да се скриеш на Яхве в задника! Колко пъти да ти повтарям бе, грозен ашкеназки циганин?

многоооо пройчовци има тук, а не знаят че ако имат близки и роднини болни от рак, ВИНОВНИ СА КОМУНИСТИТЕ

свъсме скоро имаше взрив в АЕЦ във Франция, изтичане на радиация има по няколко пъти в годината и в САЩ /умело прикривани наколко десетилетия от АЕЦ в Кънектикът например/ и върхът са Чернобил но още по застрашително -АЕЦ фУКУШИМА.

Ама много ги разбираш всички ядрени аварии, къде работиш, експерте?

Но ти пък въобще не ги разбираш.

Докато в емисиите на държавните радио и телевизия в началото на май 1986 г. текат успокоителни съобщения как всичко е под контрол и наличието на радиация в храните е под допустимите норми, в правителствения хотел Рила вече е минал специален екип от експерти, които взимат проби от водата от чешмите и от храните в хладилника и склада. Хотел Рила по онова време е базата, която изхранва висшата номенклатура в държавата - там готвят за вкъщи за семейства на членове на Политбюро, членове на ЦК на БКП, министри, шефове на комитети и т. н. В стол-ресторанта на хотела пък имат право да се хранят по списък общо към 250 души. Top of the tops. В списъка на т. нар. правоимеещи (точно така го произнасят, с руски забежки, дори не правоимащи) - за доставка на храна, със специално разрешение на Живков присъстват и някои писатели като Елисавета Багряна и др., но те са изключения, които рядко са ползвали благата.

На другия ден след взетите проби екипът от експерти, сред които и лекари, се връщат в кухнята на хотел Рила и забраняват да се ползва вода от чешмата. Не става дори за миене, не за пиене и готвене, казва лекар от екипа. Във вътрешния двор на хотела са докарани две водоноски военен тип - едни цилиндрични цистерни на две колела, които се влачат от камион за походна кухня в армията. На готвачите е наредено да ползват вода само от водоноските и с нея да мият дори чиниите. Прибрани са всички зеленчуци и меса. На тяхно място е доставено агнешко от Австралия. Все пак е първи май, иде Гергьовден, висшата номенклатура трябва да хапне безопасно агнешко. Докарани са и някакви зеленчуци от Израел или Египет, за произхода им служителите не са много сигурни. Продуктите минават през тестове, за да попаднат на трапезата на първенците на държавата. В това време средният българин се лепва вечер пред По света и у нас, за да чуе успокоителните съобщения, че в храната и водата няма радиационно замърсяване, което да застрашава здравето на населението. Всичко било в нормите.

А дали са само слухове?

На 4 май 1986 г. Тодор Живков разбира, че положението е много по-сериозно, но въпреки това заповядва: Ще си мълчим. Нормалният човешки разум отхвърля такъв тип поведение. А колко е било просто - хората да бъдат предупредени навреме да не излизат навън, да носят маска на устата, която би ги предпазила поне от радиоактивен йод, който се разпада за 7-8 дни. Днес става ясно, че радиацията в млякото е била 18 пъти над допустимите норми. Заразени са животните, които при паша са поглъщали цезий. Той има полуразпад 27-28 години. Най-честите последици от Чернобил са уврежданията на новородени. По доза радиация на глава от населението България е в групата с пряко засегнатите страни Украйна, Беларус и Русия. Това е така в резултат на лъжата и престъпното мълчание на висшето ръководство на БКП. Научен колектив от Института по радиобиология и нуклеарна медицина тогава изследват почвата и водата, както и храни от всякакъв вид и произход и в засекретен от ДС доклад четем: "Има групи хора, като децата между 7 и 16 години, при които максималното регистрирано облъчване спрямо годишните граници е 380 на сто... Вероятността от увреждания на плода даже при ниски дози радиация е много голяма и може да доведе до тежки социални последици...". И прогнозират, че последствията от аварията ще се проявят след десетки години, а също и в следващите поколения.

Тази жестока картина е пряк резултат от комунистическото престъпление скрило от българския народ истината за аварията в АЕЦ Ленин в Чернобил. Все още има държавни чиновници, които прикриват престъпленията на бившите комунистически управници. Водят се дискусии. За сериозните учени е ясно, че няма раково заболяване без причина, а по-голяма причина от чернобилската радиация няма поне по нашите земи.

нали превишението беше 600 пъти бре?? като лъжете- мажете ли?

Мой роднина работеше в един специален отдел на министерството на здравеопазването и ми каза - От някои райони на България млякото, което идва в София, е с радиация над нормата. Смесваме го с млякото, което е под нормата, така че общо да се получи в нормите и да не го хвърляме. По онова време хората така научаваха важни новини - на ухо, от приятел от роднина и се предупреждавахме взаимно.

ТО НЕ Е ДОРИ ЗА КОМЕНТИРАНЕ!!!

Но докато българите са подложени на страшното облъчване, комунистическата номенклатура взема съответните мерки специални хранителни запаси и вода, проверка на жилищата за радиация, проверка на правителствения хотел Рила в центъра на София, защото той е хранителната база в този период на номенклатурата. Там ежедневно се е приготвяла храната за домовете на комунистическите първенци. За майските празници за номенклатурата е доставено агнешко месо от другия край на света Австралия и е забранено пиенето, готвеното и миенето с българска вода. В същото време единствената новинарска програма на единствената телевизия, излъчва информация, че в храната и водата няма радиационно замърсяване.

сърди се на укрите. гръмна украински блок!