Алиев: Нищо не може да спре Южния газов коридор

ТАНАП е станал повратен момент от проекта за Южния газов коридор, заяви президентът на Азербайджан Илхам Алиев.

Обратно в новината

Коментари - Алиев: Нищо не може да спре Южния газов коридор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи можело и без руски газ.

Прави са хората, дето пишат, че тая работа е малко ялова. Тоя Тоя ТънаП се гласи от 10 години, и все е така - пари нема действайте! Азерите нямат пари и сила да построят тръбата. ЕС се гъзи само и само да направи зло на Рус. Но пари не дава. Иначе- инфраструктурата в Турция съществува, че и натам до Италия. Ами ако Рус предложи както и досега, по-добри условия/цени, и изкупи 16-те кирливи куб.млрд. какво правим? За сравнение през Украйна минаваха до скоро около 200 куб.млрд. което е 12 пъти повече! За какви тръби говорите, за какъв газ?

Това е чудесно. Но да не стане: "Я не сакам я да съм добре, я по сакам Руско да е зле!". Колко ще ни струва тоя газ през Гърция!? Трябва да Го купим от Турция, където ще има и руски такъв. И който пазара и конкуренцията докаже - него да купуваме. Другото е лакейство, мекерлък.

БИВШИЯ ФЕОДАЛ,С ПРОДАЖНАТА СИ ВЪНШНА ПОЛИТИКА,ОБЕЗЦЕНИ ИНАЧЕ СТРАТЕГИЧЕСКОТО НИ МЕСТОНАХОЖДЕНИЕ!!!ДА СТРОИМ БЪРЗО"ЮЖЕН ПОТОК",ЗА ДА СИ ВЪРНЕМ СТРАТЕГИЧЕСКИТЕ ПОЗИЦИИ!!!ВСИЧКИ ПРЕДАТЕЛИ НА СЪД ЗА УМИШЛЕНО НАНАСЯНЕ НА ОГРОМНИ ЗАГУБИ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!

Нека да сме точни ,процентта за България от общото количество е малко над 6% ,но мисълта ми е , че руснаците декларират ,че транзити през Украйна няма да има.Ние потребяваме малко над 3милиарда м3,та от къде ще дойдат останалите 2 и кусур.Да не говоря , че европата нещо ни са се огледали на ел.централите на въглища

KOMŞU ŞTE İMATE GAZ-SPOKOYNO İ TO 100%-TURSKİ.

Машалах,евала.Важното е алъш-вериша да върви

А къде сме ние в цялата картинка.Нещо ми подсказва , че се явяваме краен потребител.Сбогом хъбче ,сбогом "Балкан".Разбирам ,че към нас ще изцърцори някаква струйчица,ами няма да е лошо.Но пък каква строева падготовка спретна г-жа КлинтОн на кабинета Борисав едно , че още им държи влага и когато си спомнят тези вълнуващи минути ,често , често отскачат до кабинетите си ,за да си сменят панталонките

Че преди хъбчето и ББ не беше ли: "Премиерът Орешарски е разпоредил спиране на всякакви дейности по изграждането на газопровода ЮП...Това обяви вчера министър-председателят след среща с делегация от американски сенатори, водена от републиканеца Джон Макейн....", 08.06.2014, (В.Иванов, 24 Часа). или сега следвате инструкциите на партийната централа да оплювате ББ?

Недей вика Путин ! :)

демек турския поток и ще вземаме руски газ през турция, гърция, албания и италия за по напряко :)))) Идиоти

позволява ли кгб - може ..

Гледам географската карта и се чудя тоз газ отде ще мине?.През Армения и Нагорни Карабах изключено, Ирах също.Остава Грузия.Обаче размътили се и там водата, и става страшно.А това мисля е лесно.И ко правим?.

При всички положения ако се отделим от Русия губим!(ний)Освен това тези читирси и шес мильона евро които ни ги дават от ЕС безвъзмездно за връзката с Гърция са всъщност заробване(!) Освен това всички знаем,че Азербейджан няма газ,а ако има той е руски и освен това сега ще плащаме азерския газ на Турция и Гърция и ке ни излиза много скъпо.А Южен Поток щеше да е много евтин за нас и след 30-40-50 години щяхме да печелим.Обаче Ивропейския съюз ни при...такова и сега ни дава пари за връзка с Гърция безвъзмездно обаче ние не сме роби,а сме православни и искаме руски газ!

Преди 20 г. Жан Виденов не подписа предложението на Свет.банка: 75% ликвидиране икономиката на България и 25% приватизация. Не продаде Нефтохим на Газпром . ИКостов подписа разгрома на България и продаде Нефтохим без пари на Рем Вяхирев. За да свалят Виденов Газпром даде пари на Кюлев който плащаше по 70 ДМ на студент за да реве"Кой не скача е червен", сега реват от глад и високи такси и наеми. За 27 г. американски колониализъм сме напълно ликвидирани. Ще бъдем като Украйна. Тези фашисти правят реверс на газ от Словакия, която пак е руска, но плащат с 21% повече. Турци и гърци ще сложат комисионна и надупените ще бъдем ние, благодарение на шайката фашисти, пардон десни партии

Ех кво хубаво беше при Жан Виденов. Как така американски колониализъм пък икономиката 30% руска? Ти май си бая объркан, а?

Пич, имаме 3% икономически ръст, 30% ръуст на износа и 40% ръст на средната заплата. Май нещо живееш в минали времена или в паралелна действителност. При Жан виденов имахме 1000% инфлация, което е точно погром!!! Зплатата стана 7 долара месечно. Пенсията 4-5 долара. Косто върна иконмически ръст за две години! Мисля, че си сбърканяк някакъв.

Ей Ванче ти излезе по голям демагог и лъжец от Нинова бе!Ти изкара Жан Виденов жертва на американския империализъм и тоталното ограбване на Народа по негово пък и в настояще време от червената българска и руска номенклатура като дело на ,,злите империалистически сили"ама всички знаем,че БСПДПС ограбиха България тогава и сега !

Не разбирам на какво се радват някой ,че Путин си пусна резервната южна тръба от Азърбейджан ли ? Тази държавица е руска провинция ,управлява се от руснаци и проруски мекерета ,целият и бизнес се държи от руснаци ,населението и е половината руско и отгоре на всичкото газта и е недостатъчно и много скоро азерската тръба ще се закачи за тръбата майка на лошият батко от север ,за нас ще остане голямата далавера да купуване газ през три транзита.

Таз гЪз един министърин на СДС още през 1998-ма година ни я обеща!! И гвардейскио оркестър на аиропорта строи - фанфари да му дуят, щог ни бил освободил от руската гЪз. Вместо да са включим в СИН поток. И срещу 300-400 млн. долара тогава, да можем да пускаме 36 млрд. на година за Европата. И така - до 2026-год по тръбата ТАНАП ще идват къде 10 млрд. куб.м. гЪз на година от Азерия. ИТАЛИЯ е заявила от нея 7 млрд. - като инвеститор в ТАП и ТАНАП, ТУРЦИЯ - 7,5 млрд. и тя в ТАП и ТАНАП, ГЪРЦИЯ - 3 млрд. и тя щото е в ТАП. И с най-добрата МУ каракачанска оФчарка не можете да видите тук ЕДИНИЯ МИЛИАРД на България. Той може да доди нейде след 2026-та година.. . ДА ЗНАЕШ ДА ЧАКАШ, ДА МОЖЕШ да ЧАКАШ..

ЕДИНИЯ МИЛИАРД на България. Той може да доди нейде след 2026-та година.. . ДА ЗНАЕШ ДА ЧАКАШ, ДА МОЖЕШ да ЧАКАШ.. Та досега я чакаме 18 - ОСЕМНАДЕСЕТ ГОДИНИ... Колко му е да я почакаме още ДЕСЕТ ГОДИНИ...

Рашистите пак ли ревете тука? Много ви се иска да сме подчинени на шефа ви Путлер ей.

Всички тръби по които ще минава тази газ се наричат Турски пожток.70% от азерската газ се изкупува по договор от Газпром.Една шепа предатели на България ни вкараха в 2 нац.катастрофи, а сега вече в третата.

Белене, КТБ, БТК, Южен Поток са все руски мега кражби с главен подизпълнител БСП. А за Виденовата зима с долар 3000 лева и тоталното обедняване на народа и изчезването на пенсионния фонд виж това си беше канастрофа от класа. Имал си 30000 лева вчера, днес имаш 10 долара. И това само за да си отпишат дълговете червените кредитни милионери. Гнусни мръсни червени гадове.

Ма що вие тогаз БАЦЕто ви, че хъбчето му БАЛКАНЧЕ останало без ТРЪБА!! А пък по плана ЮНКЕР било КРАЙНА, а не начална точка за руска газ по СЕВЕРЕН ПОТОК 2.. По ЕВРОтръбата ТЕСЛА.. Дет Юнкера го делна с теслата по ръбчето му, та да станело хъбче..

Не знам къде е тръгнал Алиев с тия 10млн/3 газ? Европейския пазар има нужда от 10 пъти повече само за да закърпи намаляващия добив от Северно море.

Вместо на Румъния и Украйна ще плащаме на Турия и Гърция. За сметка на това Турция няма да ни плаща транзитни такси. В природата и казармата нищо не се губи.

Колко ще плащаме за транзита на Турция и Гърция?

Нищо. До нас няма да стигне. Най-малкото, количеството е нищожно.

Не разрешихме Ю.Поток, сега ще получаваме турски и гръцки к...ве

сбогом раша,и прашчай!

"Сбогом", ама друг път. То само Турция иска 16 млн. куб. метра. А азерите се точат само на 10. А останалите по трасето?

а ти защо си мислиш че нас българите ни интересува какво си правите вие турците с руснаците!

А газ ще има ли?

Ще има , ще има ;) И това ще намали дяла на гЪзпром! ...и копейките за платени драскачи!

А, като тръгне-тогава. Че догодина трябваше вече да тече. Строителството още не е почнало. Дори никой не казва на какво дередже са проектирането и разрешителните в различните държави.

Алиев играе по тънък лед. Ще му се да продава 10млрд м2 на Европа, но и от ФАЩ и откъм Русия могат да му скроят капа. Или цветна революцийка, или възобновяване на военните действия в Карабах. Един снаряд по тръбата, и газа спира.

Руснаците ще допуснат 10млд кубометра конкурентен азерски газ (в угода на Турция и ЕС), но ако Азербейджан пропусне и туркменски газ през своя територия (както напъват зад океана), моментално ще бъде отстранен.

Още някой друг конфликт по границите си ако спретнат/възобновят и Руснаците чисто финансово няма да издържат! Иначе да ... те са способни на всякакви мръсотии!

Хамериканците са неспособни на мръсотии? Те не създадоха талибаните, не убиха 1.5млн човека в Ирак, не унищожиха половината Ю.Америка, не разрушиха Виетнам, не пускаха атомни бомби, не извършиха държавен преврат в Украйна, не разделиха незаконно Сърбия? Абе такива хубави хора как да не ги поканиш в плантацията си...хем да те поограбят, хем да я подпалят от 4-те края?