Данъчните запечатаха 180 търговски обекта за 2 месеца

180 търговски обекта са запечатани за данъчни нарушения от началото на годината, съобщиха от Националната агенция за приходите.

Обратно в новината

Коментари - Данъчните запечатаха 180 търговски обекта за 2 месеца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Избори идат, избори! Трябва да се отклони вниманието на хората с нещо......

Лобутов, бих добавил и да се проверяват и адвокати, лекари, учителки даващи частни уроци без да декларират доходи, стоматолози!

А какво да кажем за безбройните автокъщи, гумаджийници, автосервизи, автоморги, фризьорски и козметични салони, салони за красота, фитнес центрове....Само за ЕДНА година УКРИТИТЕ от ТЯХ данъци са за НАД ЧЕТИРИ МИЛИАРДА ЛЕВА!!!

Със стикера на НАП мога само да си изтрия задника...какъв стикер, какви 5 лева бе, мишки? Манипулатори и демагози. Само преди немного време една неука брадясала мамина Свиня, една зелена комунистическа ТИКВА- цигулка и един тъп селски МУСТАк източиха от КТБ 5 милиарда лева, и ни ума- ни - дума, всичко се покри и ни лук яли, ни лук мирисали.. Нещастна пасмина...

Не се научиха тези ганьовци, че ако искаш клиенти трябва да спазваш законите.

А така! Ще ми продават те лаленца по левче и ще ми забравят касова бележка!

Театро. Цирк. Спектакъл. Корумпираните мекерета както са ги запечатали, така и ще ги отпечатат срещу някой лев под масата. а на нарушителите ще бъдат наложени непосилните глоби от 500 до 1000 лева... Смешници. Всичко се прави с цел хвърляне на пепел в очите на белия роб на туда и промиването на мозъка на безправния скот!

ахаха ограбиха милиарди, ся тръгнали да изтупат последната стокинка от джобовете на хората, че иначе няма да има какво да се краде. Укрил той данък от едно кафе.

Тия дописки с гръмки заглавия от много време нямат стойност. Затваряте мижави магазинчета и кафенета, в които оскотели от недоимък женици, работят по 12 -14 часа, в умората си просто пропускат да ви чукнат на апаратчето 80 стотинки, и вие като гнусни лешояди ги разпачедосвате! Що не направите този номер в заведие на мутра или олигарх? А, тихичко акате от страх само при мисълта, нали?

Данъчни запечатаха 180 магазина и барове - ама не били 180, а 108. И не барове и магазини, а кафета и ресторанти. И не ги запечатали, а ги отворили, за да могат данъчните да хапнат и пийнат спокойно ...

Заради тарикатите започнах да плащам само с карта, който няма ПОС терминал го пропускам. Аман от мошеници, които после се чудят защо държавата е на тоя хал, без да се замислят, че всеки допринася малко или много за това бедствено положение със собственото си безотговорно , а в някои случаи и престъпно поведение.

Когато бай Ганьо разбере, че бизнес не е хитринки на дребно, може и да се оправим. Къде е НАП питам да провери защо на нито един павильон за закуски не се дава касов бон, а за сергиите за плодове и зеленчуци да не говорим. Лъжат, укриват данъци, предлагат ниско качество ... мерси от такъв бизнес, по-добре да го няма.

Малкият бизнес и без това е на границата на оцеляването. Най-малката мизерна фирмичка - тип семейна има задължителни месечни разходи от порядъка на около 3000 лв , включващи задължителни осигуровки на управител - мин. по новото тарифиране - 540 лв, наем на помещение - между 250 и 1000 лв, осигуровки на служител , някакви заплати за оцеляване, режийни - ток, вода, СОТ, офис материали... Като се тегли накрая чертата излиза, че фирма с един, двама служители за да оцелее трябва да изкарва задължителна печалба месечно мин. 5000 лв, което означава месечен оборот мин. 20- 40 000 лв. в зависимост от печалбата. Това само за да оцелява, без инвестиции, иновации, нови служители и т.н. А от НАП се занимават с кокошкарски истории, направо очаквам да тръгнат и по шивашките ателиета по входовете на блоковете, та и от там да изкарат нещо...

Докато държавата тормози семкаджии и баничари, убивайки дребният бизнес, Лукойл държи едни от най-високите цени в Европа и не плаща нито лев данъци. Милиарди се губят от БВП и заминават за Русия, но няма значение - ние нека изгоним от Бантустана бай Ставри че не е платил 100лв данък... После защо емигрират хората... В Англии примерно първите 11000 лири са БЕЗДАНЪЧНИ има и още едни 11000 дето ако знаеш КАК - също са с данък НУЛА + още куп други легални дупки и поощрения за дребният бизнес. ТАКА СЕ СЪЗДАВА СРЕДНА КЛАСА!

Това, че едрия бизнес не плаща данъци означава само, че на НАП и всички останали свързани институции трябва да се търси отговорност защо не ги контролира и допуска това, а не означава, че Сульо и Пульо трябва да се оправдава, че видиш ли щом големите не плащат защо аз да плащам. Престъплението на един не освобождава друг от отговорност и не го оневинява заради факта, че е в по-малки размери. Разберете, че корупцията на всички нива е опасна и спрете да я толерирате.

Това са пълни глупости! Недей да лъжеш! В нашия квартал съседа ми има хранителен магазин. Където си пазарува целия ни квартал. Та за малкото хранително магазинче, собственика има две продавачки, заплатите им са 600 лв бруто. Наема на малкия хранителен магазин е 300 лв. Разходи 1200лв заплати+300лв наем= 1500лв. Като сложим ток,вода,сот закръглям ги 2000лв на месец. За две години забогатя адски много. Издигна нова къща на два етажа,пвц,всичко, купи и две коли по около 10 хил. Сина и дъщерята студенти плаща им семестри и въобще от бедна мишка като нас стана доста богат човек! Само за къщата си е дал 200 000 поне! Сега е палат на два етажа обзаведен от до! Така че оцеляват доста добре, не ги мисли. Щом прави такива пари, а разходите му са само около 2000 лв на месец, значи печели доста от хората в квартала ни, пенсионери и прочие бедни хора които си пазаруват там хляб и основни продукти. А управител не е нужен, само двете продавачки на смени. Защото собственика всеки ден си е в хранителния магазин. Той си команди. Че и жена му се мярка. Те са свободни хора какво да правят освен да си наглеждат магазина. Така че управители не са нужни, две продавачки само, наем и ток,вода,сот. Това е. А приходите му са големи. Имаме и друг хранителен магазин , там е същата работа, само дето са три продавачки. Собственичката е почти всеки ден там, тя си управлява. Същите разходи, само една продавачка повече. Разходи 2600лв, приходи поне 10-20 пъти повече.........

TIREX

когато запечатат фирми и цехове правещи боклуци и продаващи ги като храна и напитки тогаз може да се случи нещо.

След залезът на борбата, боксът, вдигането на тежести и отчасти художествената гимнастика, останаха два национални спорта, дето ни крепят самочувствието: 1. Кражбите 2. Реването против ограбената държава Там няма кой да ни мръдне от първото място.

Докато отчитат дейност тормозейки семкаджиите, а не пипат основите парични потоци свързани с държавния бюджет, винаги България ще е най-бедната държава. Да кажат къде отиват МЛИЯРДИТЕ.

Данъчните престъпления са доста!! Прикриване на оборот, не издаване на касова бележка, премахване на стикерите на НАП от касовите апарати за мамене и т.н. и т.н. дори някои продават без касови апарати! Доста данъчни престъпления, няма как това в бяла държава да се подкрепя! Точно с тая корупция няма за заплати на всички хора! Проверките трябва да са доста повече с доста по солени глоби на мошениците, защото мошениците и тарикатите в България са доста!!! Както корупцията в провинцията ни е най голяма!!!

Докато държавата тормози семкаджии и баничари, убивайки дребният бизнес, Лукойл държи едни от най-високите цени в Европа и не плаща нито лев данъци. Милиарди се губят от БВП и заминават за Русия, но няма значение - ние нека изгоним от Бантустана бай Ставри че не е платил 100лв данък... После защо емигрират хората... В Англии примерно първите 11000 лири са БЕЗДАНЪЧНИ има и още едни 11000 дето ако знаеш КАК - също са с данък НУЛА + още куп други легални дупки и поощрения за дребният бизнес. ТАКА СЕ СЪЗДАВА СРЕДНА КЛАСА!

До сега са работили, защото са отчитали рекет на ГЕРБ! Те така работят! Както и Мартин Несторов!

Точно така - иди.оти такива - съсипете бизнеса на хората, но не забравяите, че от техните данъци си получавате и вие заплатите. Аман от мутренса политика - сега най важното е да се очистим от всички гербаджийски идио.ти в администрацията.

Идиоте, какъв бизнес? Корупцията като спрат ли? Точно корупцията ограбва народа и теб и мен и служителите! Тия собственици закони не спазват, те си прибират печалбата за тях, без да я декларират, премахват си касовите апарати за да си приберат оборота за тях, така НЕ влизат никакви пари и данъци в държавата, и няма пари и за заплати и за всичко на всеки честно работещ българин! Идиот такъв! Или си от тия мошеници може би?!

+1 даже трябват още по сериозни проверки, особено в провинцията в кварталните хранителни магазинчета!!! Защото собствениците им забогатяват бързо вдигат палати до небесата с по няколко коли в гаража, и всичко от гърба на обикновения българин, чрез мамене с касови апарати, корупция и прочие измами без да декларират нищо. Точно по този начин няма за заплати, а оня идиот горе ще ми подкрепя корупцията и ще защитава мошениците. И той е от тях, проверка и на неговия бизнес!

Докато държавата тормози семкаджии и баничари, убивайки дребният бизнес, Лукойл държи едни от най-високите цени в Европа и не плаща нито лев данъци. Милиарди се губят от БВП и заминават за Русия, но няма значение - ние нека изгоним от Бантустана бай Ставри че не е платил 100лв данък... После защо емигрират хората... НА ЗАПАД ИМА НЕОБЛАГАЕМИ МИНИМУМИ ЗА ДА СЕ СЪЗДАВА И ПОДДЪРЖА СРЕДНА КЛАСА. Тук облагането почва от 1лев но пък ако си ЕДЪР БИЗНЕС няма данък... в резултат има Монополи, високи цени и НИСКИ ДОХОДИ. Тъпаци като теб си мечтаят така и да продължи.

Колко от тези заведения и обекти са част от собствеността на 'външни инвеститори'? Колко от тях търгуват активно със същите? Най-важното е да затворим собствената си 'мафия'. Баби на сергии без лиценз, мръсни 'далавераджии' които нямат 'покритие' по света и у нас и т.н. Разбира се вериги със оборот в 8+ цифрени числа не могат и не е логично да използват счетоводни трикове. Всеки го знае. Те са свети и техните дела са чудеса, не трикове!

За вредна храна не ги затварят, дори напротив - благословени са тези които продават здравето и живота на хората за да тъпчат гушата на т.н. народни представители(всъщтност предатели), за които най-голямото престъпление е пропусната печалба.

Да те лайкна ли, да те хейтна ли? Прав си, за това, че всичко се прави с цел печалба. Това е в основата на ВСЯКА икономика. На всякъде по света! Обаче, дай да не глобяваме нарушителите, които крият данъци и така ощетяват здравеопазване, пенсионна система, образование, както и всички други дейности за които имаме претенции, че трябва да функционират по-добре, защото виждаш ли не били затваряни за лоши храни?!?!

Их майко му ти малко като Хамлет, принц датски го раздаваш-to be or not to be.

Целта на организацията държава/икономика е благоденствието на хората - на теория. В реалността нещата са извратени на 180 градуса - държавният апарат е откраднат и във владение на шепа разбойнини, които го използват за да принудят другите да робуват за благоденствието им, без значение колко вредно и пагубно е това за тях(робите). Вредната храна е несравнимо по-голямо нарушение от неплащането на данъци - скоро имаше статия за онкологична катастрофа в Бг. (400 хил. РЕГИСТРИРАНИ случая, преставям си колко са нерегистрираните)и вредните храни взимат своя дан. Избирателното прилагане на закона от държаниците в Бг. е меко казано дразнещо.

А един Парламент, запечатва ли им се?

Ще ги намажем с мед да са само 180 броя.

не са ме запечатвали,ама понеже намериха на жена ми портфейла на рафта,ми написаха акт че били безотчетни пари,идиоти пълни,по ефтино е да платя акт отколкото да давам пари да ги съдя.И те го знаят много добре и се възползват от това

НАП. Идва от Най-Алчните Престъпници. Който не си плаща рекета на време и на когото трябва му пращат горилите от НАП.

В Илиенци някога нещо да са затворили?

Срещу дребния български производител се води война от държавата, слугуваща на външни интереси. Но на всяко действие има обратно противодействие, който вади меч от меч умира. Виртуалната търговия ще расте все повече, докато веригите напълно не фалират.

Чакай ти веригите да фалират ... нали и във виртуалната търговия най-големите играчи са чужда собственост ...

а защо не го правят това фирмите в други държави от ес - просто сравнете законите и наказанията там и у нас. после, защо парламент и депутати не са харесвани - или са некадърни, или корумпирани или и двете

Докато има търговия на едро без документи,до тогава ще има и търговия на дребно без касови бонове...Как да продадеш нещо с касов бон ,след като не са ти дали документ,че си го купил ??? Китайци,араби и други подобни който се занимават с търговия трябва да затоврят,а не малките магазинчета коио се опитват да оцелеят.

Браво,заработихте си заплатите.Смешници.180 обекта.Само толкова?По правилно е да се каже само 180 са изрядни.

Мярката се прилага в случаите на грубо нарушаване на данъчните закони, включително спрямо търговци, които изобщо нямат касов апарат. ТО И В ОФИСИТЕ НА ДАНЪЧНИТЕ СЛУЖБИ НЯМА НИТО КАСИ НИТО КАСОВИ АПАРАТИ, НО ПРИБИРАТ ПАРИТЕ НА ХОРАТА, КАТО ХРАНЯТ БАНКИТЕ, КОЕТО Е НЕРЕГЛАМЕНТИРАНА ДЪРЖАВНА ПОМОЩ!

Стани Министър на Финансите , вместо да фантазираш ...

А кога ще запечатат данъчните инспектори, които водят счетоводство на фирми?Това е чист конфликт на интереси и е публична тайна!Изнудват фирми и счетоводители.

Кажи кои са счетоводните къщи, на кои данъчни са и чии фирми обслужват????

Това е работа на Прокуратурата и на Вътрешен контрол към НАП, ама и двете институции не си вършат работата, а само вземат заплати от нашите данъци!

Това, че аз знам или не знам, няма значение.Важното е, че техните хора се прикриват от техните началници!А на въпроса, да Ви отговорят наналниците им!Аз не съм разследващ орган, просто споделят счетоводители!

Нека разследват, кой води неофициалното счетоводство на фирма Ведена ООД - гр.Пловдив?Нищо, че всичко е прикрито под друга фирма????

Май те хвана шубето????

От кво да го е шубе, мишок

новините всяват смут и страх , вместо да стимулират както дейността и резултатити на службите , така и на пазарна икономия . да четем вместо 180 глобените , нещо от порядък , че 180 производители почнаха да изнасят редовно български Уйски , Ракии към Индия , най-големия световен пазар за такива пития. и да продължим , вместо да ни упрекват , че обектите останат запечатани за 20 дни , да четем , че с Брексит пазарът за алкохолни напитки ще стане още по-отворени за българското производство . и още , намекването , че скъсането на лепенката представлява престъпление , това да се чете като показание , че с Брексит британското правителство не може повече да аргументира против свободен пазарен достъп до индийският пазар , защото вън от ЕС , европейската икономическа зона , означава вън от преговори помежду Индия и ЕС. Ето , това биха били новини , вместо новината сутрешна , че даскалът си забравил диоптрите 11 .

В Карнобат касови бележки се дават в 4-5 търговски обекта и в едната работеща в неделя аптека като поискаш касовата ролка свършва и пак няма.

Британците са си изтеглили техните "Краун Ейджентс" , там е причината . А повод е отпадането на взаимно признаване , както на дипломи , така и здравни осигорувки , както и пенсионите плащанията . На американците грози същото и вече има работна група , умуваща , как да се намира вратичка чрез оф-шор, ол-инклузиф споразумение по мексикански модел-образец .

В смешната ни държава стават смешни неща. Смешни служители ходят и обикалят за да пречат, но не отиват там където наистина нищо не могат да направят,например в Илиенци. Ама много е смешно всичко.Винаги съм казвал,в смешна държава живеем и това си е.......

разбрах защо половината дюкани в махлата бяха затворени цяла седмица, чакали са да свърши проверката

Както винаги , в Бг има , константно узаконени престъпни кръгове ,...НЕДОСЕГАЕМИ ОТ ЗАКОНИТЕ . Не важи за търговски обекти на Бг-политици, управници , и най-вече роми ...

Ами що не чувам да проверяват големите вериги????А все дребните Български търговци.Те и без това едвам оцеляват заради свободията на пазара. Смешковци.

Все по-малко касички на БХ остават на пазара - хахахахахахха

В Овча купел всичко бачка на 6. Най-добрият квартал за живеене.

Така е,но не го афиширай...всички ще искат да дойдат и ще развалят хубавия квартал....нека си стоят в Люлин и Младост...

А кога ще запечатате Лукойл-Нефтохим , руската касичка. Тази фирма от години се води на загуби и крие данъци за милиарди.

Ал

Малка подробност: Лукойл е на Ротшийлд. Но иначе сте прав.

...и трови Бургазлии с химическите си изпражнения във въздуха.