Осъдиха 144 мними пенсионери по болест

144 мними пенсионери, използвали фалшиви документи, за да получат пенсии за инвалидност и месечни добавки за лекарства са осъдени през 2016 г. в Разград.

Обратно в новината

Коментари - Осъдиха 144 мними пенсионери по болест | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А защо нищо не се казва за ЕКСПЕРТИТЕ от ТЕЛК, които са допуснали да се стигне до това????? За тях санкцията да е ДВОЙНА!!!!

САМО?????????????

а кога това ще се случи във всички останали български градове? Кога ние, дето наистина имаме нужда, ще получаваме повече от 200 лв, защото измамниците не получават нищо?

А издалите фалшивите документи срещу заплащане не са ли за съд?

АКО ОТ 900 000 ОСТАНАТ РЕАЛНО ИНВАЛИДИЗИРАНИТЕ 150 000 ИНВАЛИДИ, БИХМЕ МОГЛИ СЪС СЪЩИТЕ ПАРИ ДА ВДИГНЕМ 6 (ШЕСТ) ПЪТИ ПЕНСИИТЕ НА ИСТИСКИТЕ. ТОГАВА ВМЕСТО ДА ВЕГИТИРАТ СЪС 150 ЛЕВА, ЩЕ ЖИВЕЯТ ДОСТОЙНО С 900. КРАДЛИВАТА ПАПЛАЧ КРАДЕ ЖИВОТА НА БОЛНИТЕ. СРАМ И ПОЗОР! ЗАЩИТЕТЕ СЛАБИТЕ, УТРЕ ВИЕ МОЖЕ ДА СТЕ СРЕД ТЯХ!

в тая държава докато няма последващ контрол на всичко което се върши няма да има управия

Всеки 3-ти циганин е инвалид и взима пенсия и защо се обръща внимание на тоя дето яде баницата, кой ги освидетелствал, кой ги е проверил.. да прибираме парите и да си затвряме очите докато се точи системата....

В нормалните държави си има органи които следят инвалидите и ги хващат ако са измамници. И за това, там за разлика от тук не смеят да мамят в такива огромни размери.

Пиша за София защото по-долу коментатор говори именно за София.

София е град препълнен от провинциалисти и броя на фалшивите ТЕЛК решения наистина чет нямат.

В цяла Разградска област са се родили само 497 деца през 2016.... Защо??? В тази област населението застарява всеки ден.... Средната възраст е над 55 години...Всеки втори е пенсионер... всеки трети инвалид.... Аре стига с тези кражби, негодници такива!!!!

Поредния недъг завещан ни още от социализма , а те чак сега го откриха! Толкова сме заблудени че още от онова време си живеем със заблудите!

А кога ще видим осъдени и тия които са издали тези фалшиви решения за ТЕЛК

В разградско населението намалява... поставят рекорди по ниска раждаемост 600 деца годишно, но "инвалиди да искаш".... бол.... Ах мошеници долни!!!!

Проверете ги колко са в София! Ще ви стане лошо!

Имаме почти милион инвалиди. Подозирам, че 2/3 от тях са чисти измамници, източващи парите за истинските инвалиди. Да осъдиш само 140 е все едно да кажеш публично "Раздават безнаказано пари - заповядайте!"

Това са едва 1/3 от измамниците от едно единствено Разградско село! А там са много селата в които около половината жители вземат пенсии с фалшиви или купени ТЕЛК решения!

Ние сме единствената държава, в която всеки седми човек има инвалидна пенсия. Не трябва да строим пътища. Затвори трябва да строим и да ги напълним!

Да, за ненормалните управляващи, които издевателстват над народа си!

Сега е моментът! Служебното и следващото редовно правителство трябва устремно да отучат циганите от негласно дадените им привилегии, докато Тръмп е на власт.

144 Е ДОБРО НАЧАЛО. ХАЙДЕ СЕГА И ОСТАНАЛИТЕ ФАЛШИВИ ДО 750 000. ОТ 900 000 ИНВАЛИДНИ ПЕНСИИ САМО ОКОЛО 150 000 СА ЗА ИСТИНСКИ НУЖДАЕШИ СЕ. ГАДОВЕТЕ - ПАРАЗИТИ (МНИМИ БОЛНИ И ПОДКУПНИ ЛЕКАРИ) ИЗЯЖДАТ БЕЗСРАМНО ПАРИТЕ НА ХОРАТА В БОЛЕСТ И НУЖДА, НА ИСТИНСКИТЕ ИНВАЛИДИ. ТОВА Е ДОЛНО МАРОДЕРСТВО И АЗ БИХ НАКАЗВАЛ ТАЗИ ОГРОМНА МАСА МАРОДЕРИ СЪС СУРОВИ ПРИСЪДИ. ДОРИ В РАЗВИТИТЕ ЦИВИЛИЗОВАНИ ДЪРЖАВИ МАРОДЕРСТВОТО СЕ НАКАЗВА СЪС СМЪРТ.

Какво значи неистинско? Значи, че е напълно фалшиво и не е издадено от ТЕЛК или, че е издадено от ТЕЛК ама човека не е наистина болен? Щото това са различни неща.

А на докторите, които са ги пенсионирали, премии ли ще раздават? Тях кога ще ги осъдят?

Сред тази гроса (една дузина дузини) имаше ли поне един/една, който да не е с естествен тен?

Браво за свършеното.Сега е ред и на останалата част в България.Излиза че патриотите наистина са имали право. Една важна подробност.Нека и лекарите и Телковете които са подписвали тези мафиотски решения също да бъдат осъдени и да плащат за щети нанесени на държавата в особенно големи размери. Още веднъж браво за това.

Нека се провери имотното състояние на лекарите от Телковете и лесно ще се разберекой как се е подвизавал на болничния фронт.

3евзек

Те пък големите пари... Два ТЕЛК-а гушнали по 5-10 хил общо. Не оправдавам корупцията, но при такива малки суми имотното състояние не показва нищо. Освен ако са откраднали още по 100 бона от здравната каса чрез други измами.

Едно голямо браво на администрацията в Разград! Сега, сега ако имахме медии на място, щяхме да четем и колко точно работа се е свършила по другите общини и райони...щото не ми се вярва само в Разград да се мами!

Това е много добре. само, че аз искам да знам колко от лекарите от ТЕЛК са осъдени за това, че взимат пари и пенсионират здрави и прави, а тези които наистина имат нужда им усукват мъ......Докога? Има цели семейства които са пенсионери по болест още не се е пръкнало и е пенсионер. Къде сте управляващи? и пак се натискате да влезете в парламента та ВИЕ дами и господа ръждясахте там вече не можете да родите НИЩО.

А това е само в района на Разград! Смятайте в цяла България колко са мнимите пенсионери по болест. Ето един от начините как да се източи държавата с подкрепата на електората на ДПС

ми то близо милиард отива годишно в ръцете на такива..Броиш около хилядарка и после получаваш държавна рента...

браво прокоратурата да направи нещо-а защо само разград ?

а колко от "експерите" лекари давали тези фалшиви решения са осъдени? Само това ще спре трафика на мошениците.

Ха-ха-ха. За фалшиви документи и вземане на пенсия 1 година затвор, а за убит човек на пътя нищо. Смотана държава, некадърни държавници.

Фалшивите документи представляват напълно умишлено действие, при това не еднократно. А убийството на пътя не е.

Е как да не е умишлено, ако караш без книжка, пиян, с превишена скорост, ако мислиш, че си сам на пътя и всички трябва ад се съобразяват с теб - това си е умишлено убийство на пътя!

В България се водят около 1 милион инвалиди. Чувал съм че ТЕЛК взимали рушвети и може да минеш за инвалид. В тая държава само социални и далавери. Младите бягат в чужбина и не останаха работещи за осигуровки. Един ден няма да има кой да изработва пенсиите и инвалидните и социалните.

Ако се установи закон и ред в държавата и се осъдят всички мними пенсионери по болест, ще има пари за истинските болни хора и останалите пенсионери.

Няма да има. Ще ги пренасочват за нещо друго. Но да, трябва да бъдат осъдени.

бона сера сера сера ох не мога да спра да сера.... тая държава мирише

В държавните администрации почти една трета са с фалшиви телкове !!

Леле, осъдили в Разград! А, ако се разровите из цялата страна, особено в Пловдив, ще ви се завие свят! ...

Да съдят тези дето им са дали документи за инвалидност.

През 2016 г. Районната прокуратура в Разград е внесла общо 131 акта срещу мними пенсионери по болест, получили пенсии за инвалидност с неистински експертни решения на ТЕЛК." А къде са актовете срещу тези, които СА ИЗДАЛИ "неистинските експертни решения на ТЕЛК"?!

От 144 до 500-600 хил. инвалиди ментета има много път да се извърви. Живеем в държава на ментетата.

Да се обърне внимание на етническата принадлежност на въпросните измамници! Да се обърне внимание кои са лекарите които са участвали в измамата! Да има жестоки санкции!

Това беше и е държавна политика. По добре да подхвърлим нещичко на хората, особено на определена етническа група.

Хубаво, осъдили ги. Платили си, минали през ТЕЛК и вече са инвалиди. И кой им издаде решението ? Т Е Л К !!! А знаете ли колко болни хора не могат да минат през ТЕЛК, защото не могат да се вредят от такива "болни", но пък платежоспособни ?

ДОБЪР ДЕН НА ВСИЧКИ ! Единственият орган в Държавата който следи за законноста на всички нива -лекари, администрация, Министри, съдии, адвокати и др. е ПРОКУРАТУРАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.

Ле-Ле ма чак сега ли разбрахте за тази схема за източване на здравната каса много сте зле!!!Общо държавна тайна е че всеки един от малцинствата е такъв и едва ли не ще мре всеки един момент да ама не ! А 1 лев не са дали за данъци осигуровки и тн.!Защо е така???До кога!!!

пенсии по болест източват НОИ!

Това си е от край време , нищо ново , едно от порочните наследства от социализма! Да живее БКП сега БСП!

ти си с болен мозък, ама не си за ТЕЛК, а за образование. То вече трето десетилетие изтича как вилнее "псевдодемокрацията", той още се оповава на комунизЪма... В тази страна се чуват само оправдания и нито грам свестен акъл.

Май ти си в заблуда , защото тази псевдодемокрация ни я натресоха твоите другари ! Това няма нищо общо с истинската демокрация и това умишлено е така!

Фалшив ТЕЛК означава, че те сами са си направили фалшиви документи и печати, без да минават на комисия. Нещо като фалшива диплома. А защо работят хората с ТЕЛК, ами защото пенсията е 130 лв.

ДОБРО УТРО! Открихте топлата вода! То само там да е така!

Майка ми, след 42 г. стаж се пенсионира - забележете с 232 лв. пенсия. Половината цигани от селото са пенсионери по болест на по 45 - 50 години, я имат 10 год. стаж, я не и взимат около 200 лева пенсия. Това е справедливост по български. И изобщо, понеже циганите са мързеливи, свикнали някой да ги хрантути, толкова умело използват всички вратички и се облагодетелстват чудесно. Спомням си баба ми, беше с паркинсон, цялата трепереше, едва правеше по 20 крачки с два бастуна и леля ми я гледаше. Остана без работа и и стана придружител. Мина някаква от социалните, видяха баба ми на двора, на един стол и спряха парите за придружител. Но тази избягваше да проверя циганите по тази програма.

Комунистите са виновни , те стоят зад циганите!

И точно тези хора попадат в списъците за коледни и великденски надбавки.каква порнография!

ЩО ТАКА БЕ?НЕ ПИПАЙТЕ ЕЛЕКТОРАТА НА ГЕРБ,ЩЕ ВИ ОБВИНЯТ,ЧЕ ПРАВИТЕ ЧИСТКА!!!

и след всеки избор се оказва, че БСП и ДПС купували...

Да проверят в гр.Търговище какво става, ще се хванат за главите

Ще си отвори ли очите прокуратурата, точно в този район да види какви имоти и по колко, коли, стандарт на живот имат докторите от ТЕЛК и издалите доктори на фалшиви епикризи за ТЕЛК с една заплата? Ще оповести ли колко сигнала има за нарушения на докторите и нищо не е направила?

Всяко милосърдие се използва от недобросъвестни лица за облагодетелстване. Така е с пенсии по болест, болнични, социални помощи и други подобни. Просто трябва да се премахне тази практика.

Коя практика? Милосърдието ли?