Давай постзападно, младежо

Мюнхенската конференция по сигурността представи по предсказуем начин Запада, който отказва да признае появата на многополюсния световен ред.

Обратно в новината

Коментари - Давай постзападно, младежо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДОКАТО СВЕТЪТ СЕ РАЗВИВА,ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЕЛИТИ НА ЗАПАДНАЛИТЕ ЦИКЛЯТ В ТРЕСАВИЩЕТО НА ОТМИНАЛИ ЕПОХИ!!!КОЛОНИАЛНИЯТ МОДЕЛ ВЕЧЕ НЕ РАБОТИ!!!ВСЕ ПАК ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ,ЧЕ ЧОВЕЧЕСТВОТО Е БОЖИЕ ТВОРЕНИЕ И НЕПРАВДИТЕ НЕ СА БЕЗКРАЙНИ!!!

Избори идат.На хибридния фронт се усеща активизиране.По спирките безплатно се раздава "19 минути",а в сайта доминират препечатки от ПИК,Блиц,Фокус , .ru ... Fake news

Много приятна изненада е тая статия. Тъкмо се бях наточил да гъбаря някоя зелева помия :)))) Направо не е за вярване , че дирът я пуснал ... Вероятно не са схванали за какво иде реч :)))) Със здраве !

Каква разлика и като стил, и като дълбочина с DW. Жалко, че в Европа нито журналистите, нито политиците не виждат по-далеч от носа си.

описал си перфектно западната система-в паретр матирана не само от вън, но най вече от собстветната си олигархо мафиотска клептокрация която е 1 % от биомасата населяващ тоя запад начело със САЩ -единственият действащ концлагер в 21-ви век държава в която ръст има само в строителството на нови затвори и полицески служби /вече 13 на брой. където всеки подслушва притиска и репресира /броят на затворниците в САЩ е най голям всвета и въпреки това затворита са с 1/3 препълнени/.Държава където 20 % от насението се записва ежегодно за купони за храна и където се употребява половината от све.производсво на наркотици в момет, когато държавата признава че 100 млн.американци нямат достъп до здравеопазване-Никой не иска такива държави с лъскава но малко помухлясала обвивка а вътре гето до гето.

Случайно бил ли си там, и не само - в Скандинавието, Австралия, Нова Зеландия и много други места? Или един добър чичко ти го каза? И те посъветва да мразиш люто? Малко факти - убийства годишно на 100 000 души: Хондурас - 84.6, Венецуела - 62 (19030 за 1 година), Бразилия 24.6 (общо 50674!), Мексико - 15.7(19669), Русия - 9.5 (13681), САЩ - 3.9(12253), България - 1.6 (116). С наркотиците,реда и прочие пропорциите са много близки.

Малко допълнение към статистиката за убийствата- Швеция, дето Тръмп я ожали - 0.9(87).

Интересна статия от погледа на човек с произход извън Европа. Който я е разбрал, разбрал. На останалите няма как да им се помогне.

Някои хора много се кефят на реалните и измислените проблеми на Запада и предричат нещо ново. За пореден път ще попитам: Какво е това ново, какво искат да приемем? В Русия - автократична диктатура, силна мафия, 1% свръхбогати, 90% бедстващи. Бразилия - корупция, властта в значителна част е в наркокартелите, на първите места в света по убийства на глава от населението. Китай - еднопартийна система, огромен процент от населението са роби, унищожаване на природата, и бурно промишлено развитие, да. Индия - кастова система, ужасяващи за нас порядки в голяма част от страната - пребиване на хора с камъни и прочие. Тези страни претендират да поведат света сега. Към какво?

Правдиво сте описали, естествено с малко хиперболи и повече патос;-). Към какво ли? Ами надяваме се в посока обратна на глобалната война, като за начало. В посока обратна на едностранния колониализъм и империализъм. В посока обратна на античовешките "ценности" на прапагандиране на психически и физиологически девиации като нормални, под егидата на "права на човека". И т.н и г.н. Като за начало е глътка въздух за нормалните хора, после- ще видим.

Не виждам да се отдалечаваме то войната с тези тенденции, по-скоро се приближаваме. Русия най-много се подготвя за война в последните години и ако няма война, просто ще фалира. Значи за нея е много важно да има война, която тя е убедена, че ще спечели. Може би ще я спечели, но това ще донесе много жертви, разрушения и страдания. Включително и на руския народ, на който аз симпатизирам. На Путин - не.

Има ли някаква разлика между Русия и Европа, да не говорим за България? Казваш че там (Русия ) има 1% свръхбогади и 99% бедни. Възможно е да е така, но не е ли така и в Европа? Казваш че в китай е еднопарийна система. Но не е ли така и в България? Всички десни и центриски партии всъщност са колонове на парията на Сорос. БСП колкото и да се опитват да се емаципират също са част от тази неолиберална партия. Та те питам: Къде виждаш разликата?

България от 1944г. насам винаги е следвала руския модел, ние и сега в голяма степен сме обвързани с Русия - 100% енергийно и около 40% от икономиката е с руски капитали. Иначе в Западна Европа има реална и немалка средна класа, не като у нас много богати и много бедни.

Това момче РАЗСЪЖДАВА!!! Брава!!! Чудно е как се е "промъкнал" тук!?!

Щом в Дир.бг се появяват статии на Пепе Ескобар има надежда;-). Така се прави трафик, нали, г-да;-)? Дайте малко истина, защото на платените анти/всичко нормално и човешко/ филипики на Дойче Веле вече кълват само троловете;-). От статията особено ми хареса частта със Саудитска Арабия- рядко правдива формулировка е използвал г-н Ескобар: "страната която е идеологическият калъп на всички прояви на салафитския джихадизъм". Накрая обаче ми сте струва, че авторът разделя моя песимизъм относно решаването на кризата със средствата на разума и диалога. Западните елити знаят, че ако мълчаливо се съгласят вече ще са само западни, без да са елити. Оттам и ще се търси начин да се запали света и най-вече Европа.

израза многополюсен ред хахахахаххахаха звучи като пълен хаус а аз съм полиатеист....хахахах

Я пак, хаОс, или хаУс?

хаос е :) прав си ама нали си ме знаете ще не съм много грамотен.... трябваше данапиша pandemonium :) поне да не се хваща неграмотноста ми shame... shame ... shame...

Многополюсен? Ред? Ще му се на Лавров - империята да окупира по някоя и друга съседна държава и никой да не му кажие и "копче" :))))

аз кат зема точилката шъ видиш ти седнал да се изказва дет не разбира

Бахти статията, опитваща се да ни убеди "Бояршик" е същото като Джак Даниелс или Абсолют, но в по непретенциозна опаковка. Иначе същото. :)))

не е на ред. Интересна какво става в Дира. До сега такава унищожителна за "световните" политици на ЕС не е публикувана тук. Кво Ви стна бе, сбъркахте се на къде да се въртите ли? Ама ако продължавате така, хората ще земат да Ви се радват. Успех в новото начинание!

Кефи ме, когато от държави, в които има ултрапрестъпност, че забраняват движението по улиците, в които болшинството население живее по-зле от нашите роми, да ни дават акъл! :)))))))))

А ти прочете ли поне нещо от статията, или по навик .....

Каквото заложено в кухата кратуна, това пише. да не би искате анализ , идеи от съществото Spititus?

няма никаква разлика. Затова много хора са отвратени.

В СССР за такива думи щеше да цепиш дърва в Сибир, докато политкомисар те цепи отзад!

Ти кога ходи на манифестация, къде беше на бригада за селското стопансвто, какъв стенвестник създаде за предприятието, кое беше последното нещо за което се реди на опашка от няколко часа, за кои купони нямаше продукти и в кое министерство подаваш молби за ИЗХОДЯЩА виза? Режима на тока смениха ли ви го?

"Германските корпоративни медии"- красота!

направо звучи - група възмутени граждани

Ние като не сме нито запад нито изток сме в най- деликатната ситуация при необмислени действия на запада свикнал на едни други времена когато доминираше света. Авторът е бразилец- от държава- континент, а ние в ЕС какво да правим?

Абе нещастници това с гугле транслатор ли е превеждано?

Неовестфалски ред? Вестфалия и многополюсност е малко смешно...