Коментари - САЩ към НАТО: Търпението на американците не е безкрайно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Елате хиляди БАЛЪЦИ и снасяйте,снасяйте все повече и повече,а Нато ще ви пази от въображаемия враг!Този подход не ви ли напомня досуш подхода на мутрите,които рекетират дребните търговци и производители и постоянно прибират дължим рекет от наивните и лековерните!Тази схема все още се практикува и от Герб и затова е унищожена всякаква инициатива на дребния бизнес в България.Не можеш да започнеш никакъв дребен или по крупен бизнес,ако не си внесеш рекетната лепта на към миропомазаните политици!Е в случая как САЩ ще си пласират военната промишленост,ако не правят рекет на членовете на Нато и не ги задължават да финансират тяхната военна промишленост,или пък постоянно да подклаждат военни конфликти и да пласират оръжията си,продавайки ги на всякакви бандитски управления и групировки и имитирайки борбата с тях!Конкретен случай ИДИЛ! Нищо ново под слънцето!Нато си остава световният хегемон и затова сее внушения,че съществуват световни заплахи,особено в лицето на Русия,но по голям световен враг от Нато не съществува! -"Ангажиментът ни е ясен, развиваме планове да укрепим допълнително алианса. Имаме намерение да увеличим отбранителния си бюджет." А ОТ КОЙ СЕ ОТБРАНЯВА НАТО И КОЙ ЗАПЛАШВА АЛИАНСА? Призивите на Майк Пенс и Йенс Столтенберг са ясни!БАЛЪЦИ ще трябва да увеличавате вноските към алианса!

Казано по друг начин, за да разкарват разни кораби в Балтийско и Черно море, трябва да плащаме ние. Не че имаме каквато и да е полза от това. НАТО трябваше да е отбранителен съюз и да се активира само когато някоя страна е нападната. Не да прави постоянни паради и маршове по света, да не говорим за участие в конфликти. А САЩ настоява да се купуват оръжия от тях - тоест и да правят бизнес. Между другото с подобно държане, но основно за газа, Горбачов разтури СИВ и СССР. След две много зле финансови събития - Чернобил и войната в Афганистан.

Бо Бо

Мистър Пенс ли си, Пенис ли си - разлика няма! От кого ни защитава НАТО? Ние от едни мигранти не можем да се опазим! От Русия ли ще ни пазят? От кого? Пълни бутафории в наместване на поредната американска схема за промиване на мозъци...

Не за промиване на мозъци,а за рекет!Пари,пари и пак пари!!!!!!!

Ами наистина няма как търпението на американците да е безкрайно, след като става въпрос за пари и Президентът на САЩ сега е преди всичко биснесмен, а не паднало отнякъде си недоразумение. Истината обаче е, че ако останалите натовци наистина вярваха на приказките си за "руска заплаха", щяха не само да си да изпълняват обещанията, ами и щяха през глава да тичат да си плащат масрафа! Иначе високопарните приказчици за жизнено важната и спасителна НАТО ги знаем, ама те май си остават само необходимото условие за всеки европейски и нашенски мераклия за власт, да се докопа задържи по-дълго по върховете и нищо повече.

Не щем САЩ, не щем НАТО, не щем ЕС, не щем да сме най-бедната страна в ЕС, не щем да сме най-корумпирани, искаме да сме Швейцария на Балканите. Ами накарайте Манго да произвежда часовници - хахахахахха

Абе не знам за манго , но май проблемът ни е , че политиците ни станаха ''банкери''.

Това ще ни е файдата от Тръмп:-) Да се бръкнем още повече за изтребители четвърта ръка. Тъпото е, че в НАТО зле, извън НАТО - по-зле. Не че те ни гарантират нещо, но пък иначе ставаме съвсем уязвими от югоизток.... Ако някой се надява на руснаците, греши. Свърши тая.

два въпроса - защо 2 % от БВП и можели с тези пари да се купува оръжие от Русия или Китай

2% за начало и на втория въпрос - не, не може. То там е сърцевината на цялата болка...

abasador

аман, от идиоти в този форум... какви драскачи за какво става дума! Уважаеми немислещи колеги... хайде някой от вас, да ми даде поне един пример с най-малкото членство в която и да е организация , дружество, обединение и... и... в Европа или в Света, което да е безсплатно т.е. без пари! Предсавя ли си някой от вас, че някаква група от ентусиясти организират, определят, приемат членове на съюз от национално, да не кажа от европейско или световно ниво, създават управление, стратегия, тактика, изграждат звена за борба с престъпници, терористи, анархисти, ислямисти, комунисти и ... и.. и всичко това безсплатно и без пари ....? Дори и хората специалистите от различните области, които работят организират, обобщават и поставят цялата тази машинерия в движение го правят ей така... за собствено удоволствие и без да получават нищо! Някой мисли ли, че членството на България в Евросъюза и НАТО е безсплатно? Ей.... трябва да има някой, който от време на време да ви набива манерките. Лек ден.

abasador

извинявам се, обикновенно не чета написаното от мен... и от техническа грешка се получи ... безСплатно.... Лек ден.

То и сега не е безплатно, така че по тая точка аргументите ти отпадат, а аз други не виждам... Освен "кеш" останалите страни членки дават бази, територията си ако щеш, като своего рода плацдарм от което САЩ директно печелят. "Великата" им противоракетна отбрана няма да е и наполовина толкова ефективна, ако се наложи да си приберат радарите на своя територия. В момента напъните са да се харчи за оръжие повече и повече, ама ако няма откъде да ги вземеш тези пари, няма и как да ги дадеш. Просто и ясно, ама и безкрайно неизгодно за водещите производители на оръжие, които в болшинството си са от... САЩ. Я какво странно съвпадение...

Къде е оня драскач от Дойче веле дето обяснява как руснаците ни ограбвали 1944 г., да ни обясни на това че плащаме на НАТО какво се му се вика - милосърдие и добри отношения ли?! Хайде соросоиди, напънете си мозъците, да ни изредите всички "ползи" от това, че бедната ни държава налива пари на НАТО за боклуците им, дето нито сме ги искали, нито сме ги канили тука.?! Е как няма да сме бедни, 27 години им наливами пари.

Разпадайте се, съществуването ви не е оправдано - особено в този си вид! И нека НАТО държи отговорни тези , които водиха завоевателна война в Ирак и Либия и ни докараха на главата някой и друг милион бежанци. И ако ще мерите с един метър, върнете Косово на Сърбия, което несъмнено е негова територия, отнета с несанкционираните действия от членове на тази завоевателна формация НАТО!

Айде гойчета вместо пенсии, парите за чисто нови танкове Абрамс! Даже ги докараха вече. Остана само да си платите!

Те си имат Леопард и Тигър,които са по-добри от Абрамс.

Хей хамериканоуйчетата ако имате някакви проблеми със себераздаването можете да си приберете и боклуците дето тъпчете в Родината ми. Нито ми е известно да сме ги поръчвали , нито да сме ги приветствали та да ни ги натрисате.

"Варшавския договор" беше цвете в сравниние с тия акули!

Добре де, ревът , ама що ни дума за това , че НАТО е инструмента за мокри поръчки на САЩ.Сега кой ще плаща и кой ще поръчва войните? Това НАТО му е време да се разформира , Европа да си решава въпросите с отбраната и САЩ да го духа.

Да си припомним Сърбия, Косово, Босна и Херцеговина, Албания. Това беше Сърбия, но САЩ "уважиха" прилежно желанията Косоварите, Босненците и Албанците, бомбандираха Сърбия и толкоз. Русия не се намеси. Сега се замислете за Крим, Украина и Русия, но пак ще се сетите за САШ!

Не ми се мисли ако Ердоган реши да разръчка Кърджали и Разград.. достатъчно е да изпрати стотина "мирни" демонстранти да позапалят няколко коли и кметства, и после да ревнат че вероломните български власти подтискали мирното турско население.. и ето ти Косовския вариант в България!

Това са Български мюсюлмани, Българи, принудени под нож да сменят религията си по време на турското робство! Всеки един такъв опит ще означава вмешателство! Тук няма "мирно турско население", тук има само Българи!

Оуфффф лицемери, колкото питахте ООН за Ирак, толкова и сега ви интересува мнението на това американско ООН!

Като се почне от Царска България, през комунизма и прехода, една част от българското селячество винаги са били най-големите евроатлантици. За тях всичко западно е било много по-скъпо от България и смисълът на техния живот е да уредят децата си на Запад. Сега е време тази общност да се сплоти и да се активизира, защото се открива нова възможност пред тях. Нека България да плаща не два а десет процента от бвп, но нато да поеме полицейските функции, охраната на границата, контрабандните канали и администрацията на страната. Избори и Конституция са ненужни никому. Дерзайте и не се отчайвайте. Винаги когато почнете да се съжалявате, че сте българи, помнете, че вие сте преди всичко евроатлантици и после всичко останало. А и цяло чудо е, че не сте се родили македонци.

Бъзикаш ли се или говориш сериозно? Ако мислиш. че говориш смислено, вземи успокоително и лягай - утре може по-трезво да мислиш! Който се мисли за българин си има български език и азбука, а не евро атлантически английски и латиница.

ти ако искаш си плащай всичките пари за нато, аз не искам и стотинка да им дам ! И не ми трябват никакви евроатлантически ценности, ние не сме на атлантика, а на Черно море !!

Нямам мнение по-този въпрос,защото всички европейски ръководители на държави се обидиха от това изказване и леко се дистанцираха.Излезе,че техните държави нищо не правят за НАТО. Американските ръководители изглежда забравят,че тук е Европа и трябва да бъдат премерени в своите думи. Никой не отрича ,че САЩ са начело на НАТО ,но европееца не е латинос или негрос, той е с главна буква Европеец.

Като са Европейци да спрат да се мазнят на САЩ, да разтурят НАТО и да си направят армия! Да ама струва кинти и няма кой да служи в нея!

Хароне, било е то когато европеец е било с главна буква- сега европееца е от арабските държави, Африка или кой знае от къде. А що се касае до плащането, ще видиш, че всички ще плащат и ще пеят- жална ни майна под американският ботс.

Честно казано тъжно е,след като и Тръмп захфърли фразата в лицето ни,че не иска в САЩ да стане ,като в Германия с емигрантите.Не забравяй ,обаче,че Германия не е само Меркел има все още умни глави и ще очаквам новите избори там-нещата ще се променят в Европа.

Ха, ХА, ХА, откога го чакаме да се изчерпи това търпение! Тъпите янки все още се изживяват като господари на светът! Първо ще им тури палеца, не Русия, а Китай, а после и всички останали!

Идиотизма на ФАЩ е дълбоко внедрен и въпреки че едно шимпанзе падна от клона то друг ръб се настани на него!!!!!!!!!!!!!!!!Добре ,че Русия им показа дебелият ЧОМУК иначе тези античовеци от давна да са изкорубили народите по цялото земно кълбо!!!!!!!!!!!!!!!

Ето такива са ви евроатлантическите партньори!!!Директно ви изплющяха!!Хем ще ви таковат ,хем ще им плащате!!!!И още плющене ще получите с америк.ТЕЦове,канадските златотърсачи а следва и СЕТА да ви нахендри!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

американците да си стоят у дома. Никой не иска от тях да се вживяват в ролята на спасители, но те се настаняват и окупират чужди територии в името на мира. И днес са се пренесли в базата край Сливен. Кой ги е викал?! А Президентът-патриот и радетел за суверенитет защо мълчи?!

Бо Бо

С появата на Русия на голямата политическа сцена, бутафориите на САЩ започнаха да не минават, а очакванията за спукания балон започват да стават реалност :D

НАТО очевидно се разпърдяха и под привидните обещания за заздравяване,прозира скорошен разпад на организацията!Европа е тежко болна,раздирана от големи противоречия в ЕС!САЩ също е разделен на две-за Тръмп и анти Тръмп!Всичко това води до финансова и икономическа нестабилност!Нищо хубаво не го очаква НАТО!

Ами ако американците считат, че плащат твърде много, ами да намалят своите разходи за НАТО, пропорционално на бюджета си или както там смятат за справедливо. Защо ще натискат европейците ? Сега само това остава - да се изпокарат за пари. Иначе България е лесна. Посланикът звънва на премиера, МС взима 2-3 милиарда заем, щедро отпуснати от американска банка, вдигаме разходите за отбрана до 2% и дългът расте, расте. След 10-на години, като се натрупа ни взимат БДЖ, АЕЦ и каквото там е останало. Вижте гърците, взеха им солунското пристанище. За някакви смешни пари, май 140 милиона бяха. А то струва 100 милиарда.

Нали армията ни е в криза? Значи е правилно да увеличаваме средствата за война.

ква армия кви пет лева бе смешник

симо

...,,да държим РУСИЯ отговорна,,....за всички глупости и тъпотии които НИЕ/сащ/ ще направим....Това се казва прогрес/оправиха тероризма/и отговорност в поведението.Да не се чудите БХ кого копира.

Намира Тръмпича тез неадекватници ! Като ви се изчерпи търпението обирайте си вккските от Европа Като ви изгонят и от тихоокеанския район ще сте лика прилика с Путин. Тотално изолирани от света.... пък може и това са е целта на Орснжевия

НАТО ще го има и става все по силно. Няма по голяма гордост за България да е член на НАТО и ЕС !!! Нямаше и по голям срам за България когато беше член на престъпния Въшлявски договор, СИВ и подлога на Масква !!!

Даа, Canadian, и аз съм ОК да сме някакви си членове, па макар и в НАТО. Просто не мога да разбера ползата от това. От руснаци и ракети ли ще ни опазят? От руска агресия ли? Нали сме в ЕС. Това е повече от добре. Не знам дали си виждал американците из Европа - ама те са ОК, и с технка и с екипировка. А на нас ни дадоха едни очукани хамъри, някви смешни стари шевита..абе нямам думи. За танкове и бринирани машини да не говорим. Самолети - 10 употреба !? Пък и не си плащат за базата. Я си отвори една база в Канада - в Бритиш Колумбия и не си плащай. Мислиш ли, че канадците ще се гордеят с това ?? Въобще, това НАТО стана една мътна история. А за канадците, още по-мътна. Много от тях са чували за НАТО - ама къде е, им е много трудно да кажат.

Щели да си запазят ръководната роля в Нато.Иначе другите да им плащат разноските.Някой да ги е канил да си строят бази на чужда територия?Това е загубване на суверинитета на съответната държава.Депутати от Атака,Герб и РБ ,посетили "Ново Село,те казват.Тези бази на територията ни трябва да изчезнат на секундата.А по повод заявленията, че базата в Ново село е българска Тодоров казва,депутат от Атака: Можете ли да ми кажете в цялата военна история на САЩ американски войник да е бил командван от чужд офицер? Няма такъв случай в световната история. Тази база не е българска, а е американска. Това, че я наричат, че е за съвместни учения, е просто един параван. просто трябва да изчезнат на секундата. Отделно от това, трябва да ни изплатят една сума от над 2 милиарда долара за тези десет години, в които безплатно са ползвали базите.Американците да си гледат техният си континент,а Европа да си гледа своите интереси.Това е правилният подход.

murena

"Не знам какво би станало, ако обещанията за повишаване на отбранителните разходи в НАТО не бъдат изпълнени, но търпението на американците не е безкрайно" хахахах и четохме какво и от кого точно трябва да бъде закупено, бравос!

Удоволстви е да гледам,как на нашите полигони се разполага европейска,модерна техника и елитни войски на съюзниците ни!

ами ще се разполага, пушечното месо в твое лице трябва да си вярва, че някой му пука за него

Вие не разбирате ли, че каквото и да стане ние сме в средата на нещото! И няма да гледаш по ТВ или компа, а през прозореца. Ако пък си някъде на майната си, тогава майната ти!

Шороши, ЦРУ ви предаде!

"2% от БВП и това е минимумът който се очаква...." Интересно на каква гонка ще бъдат подложени членовете на НАТО и кой докъде ще издържи в това упражнение... Много елегантен ход за редукция на състава е подбрал Тръмп.

Съвсем очаквано. Защо разрушават великите сили света, в частност цели държави - за да има войни, несигурност, тероризъм и оправдание съществуването на съюзи като Нато и за трилионните военни бюджети, които се усвояват от подопечните им военнопромишлени фирми. Всичко е пари, а политиката - най-големият бизнес.

България към нато и уса : Нашето търпение отдавна свърши , прибирайте си зомбираните посерковци и железарията и вървете по дяволите !

Кремълските мечти да има конфликт в НАТО ,ПРЕТЪРПЯХА ПЪЛЕН ПРОВАЛ!САЩ ще подкрепят НАТО и ЕС в конфликта им с Русия за Украйна!Санкциите ще станат по твърди!Малкият Путин,не го чака нищо добро!Руснаците не са му заложници!

е джудже пред Русия и Китай !

Значи трябва да се въоръж повече.

Това, че търпението на американците не е безкрайно е много вярно, но американците, американският народ не е много вещ и не се вълнува толкова от НАТО като цяло, а много повече от изцепките и това, което прави и ще направи президента му Доналд Тръмп.

в РБ , ако съм прав , сме видели два пъти преоценка . хем една хилядарка при Виденов , после една хилядарка при Костов . Ако не сгреша , зависимо от гледна точка , общо от един милион лева с грозданка на лицева сграна останаха не повече от една монета , стойност един лев. прав ли съм ? така че , кой ще иска да рефинанцира USD ? Вие ли ?

Така значи, обезоръжиха армията ни, намалиха я досанитарния минимум и сега какво, или ще купуваме оръжието им, или да се оправяме с беззъбата си армия сами. И как помогнаха на Грузия срещу Русия, никак. А на Кипър срещу Турция?

симо

ЩЕ платиш,бе пич...Да не мислиш , че искат друго???А и да обереш няколко ,,приятелски ,,ракети и малко бежанци.

И да плащаме, и да не плащаме, съюзникът е несигурен, не се знае чия страна ще вземе при евентуален конфликт, всъщност се знае - ние нямаме приятели, имаме интереси, това е англосаксонския лозунг, ако имаме проблем с имигрантите или малцинствата, чия страна ще вземат на българите или малцинствата?

което заявяват американците?! Нима не е безцеремонно искане за увеличаване плащанията на страните от ЕС по изпълнение плана за американска хегемония над света чрез военна сила управлявана от тях и изпълняваща единствено техните условия и планове?!

Абсолютно нормално - който няма своя армия - ХРАНИ ЧУЖДА!!!

САЩ ясно заявиха,че ще ритат руските задници докато не напуснат Украйна с Крим!Нека пропутиновите информатори на ДУРа бъдат по обективни и не подвеждат просташки !САЩ стоят твърдо зад НАТО и го показват практически с разполагахето на армия и техника и у нас за защита от противната,путинова Русия!

К'ВО НАТО , бе - знаеш ли къде е северния атлантик и къде му е мястото на НАТО!

НАТО си е точно на мястото.

не ритат, а потропват нервно с крачета, обаче на Русия не и пука, защото заедно с Китай и БРИКС, е най голямата икономическа и военна сила !

Напълно съгласен. На американците не им мина номера да се настанят в Крим - това е непотопяем самолетоносач. И за това ще гледат да ритат. Ама май трябва да ритат най-много украинците! На тях им дадоха доста пари за да направят преврата и веднага да вземат Крим - ама не отчетоха корупционните моменти. А на руснаците им пука - те пари на американците на дължат. Пък и чий го търсят там янките - и без това се набутаха 5-6 милиарда долара ? Та сега си ги искат от европейците. Нито са позиционираха в Крим, а кинтите си загубиха - затова Тръмп е бесен......

САЩ ще подкрепят Великобритания, Франция ще напусне ЕС и НАТО, след като изберат Льо Пен, Германия, Бенелукса и Скандинавието от протестанство ще минат към Ислям, Италия, Испания и Португалия ще се поафриканчат, а Източна Европа ще трябва мноого дълго да се извинява на РУСИЯ!!!!

Един въпрос към редакторите на ДИР... От един час световните медии тиражират новината за смъртта на Витали Чуркин - постоянен представител на Русия в ООН... Мислите ли и Вие да споделите това с Вашата аудитория?

До тук добре. Ама някой виждал ли е американските войници в Германия (там са най-много)? Едни ояли се дебелаци по 120 кила. Пият по 10 бири и нищо им няма. Тяхната военна полиция по цели нощи обикаля и ги събира из кръчмите. И тия смешници ще защитават европейците - от ракети и руснаци? Как?! И ще тръгнат да си дават живота за европейците? И това всички сериозно ли си го мислят ? На тия пичове въобще не им пука! Важното е да си получат заплатата. И всички дружно на кръчма !!! А за тия от американското правителство е важно европейците да им купуват пушкалата - затова ги стряват сега в две редици. Много му пука на Тръмп за някви европейци - важното е да плащат.

пфф пиели по 10 бири аз литър водка си удрусвам сам след това 2 литра бира пластмаса и 3 метални кутийки с бира и съм мат ... но пак вървя , говоря и т н

да се владат средства за отбрана но не и такива в нато ! понеже щатите имат интереси по целият свят по тази логика ние трябва да плащаме за да защитаваме и техните интереси извън границите на европа и тези на щатите !! когато говорим за отбрана нека нато да се съредоточи САМО за отбрана на собствените си граници !! има парадокс от казаното , че света има нужда от нато.... какво общо има отбраната с това да омиротворяваш света ?? тея дали питат избирателите които плащат дали са съгласни

А иначе нещата по принцип са прости, ако са ... ПРИНЦИПНИ И ТОЧНИ! В НАТО страните - членки са доброволни, на доброволен принцип и воля и влизайки са приели съответните правила, норми и договори и договорености! Или ги изпълняват, или не и тогава следват съответните предвидени по договорите и договореностите санкции или процедури от останалите страни-членки. И те преценяват например дали да покрият разходите и да оставят страната, или не! Ако има страни-чуастници, които не могат да си позволят членството, но са важни и оценени като стратегически да са в съюза, останалите страни добровлно поемат частта от разходите, която е непосилна за тях, или не... И тези неща не би трябвало да се решават така и по този начин, а на масата на преговорите.

Айдеее, още един герой на Русия, дипломат го хвана дипломатическата руска епидемия Индия, Турция, ООН Генералите и те

"САЩ към НАТО: Търпението на американците не е безкрайно Към новината 18:40 20 февруари 2017 по тема: НАТО - Русия Това заяви вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс на пресконференция в централата на НАТО в Брюксел, предаде БТА.... Това изказване и призив на вицепрезидента на САЩ Майк Пенс да кажем е разбираемо. Но по-интересният въпрос е, ако "търпението на американците не е безкрайно" по отношение на съюзниците имв НАТО и тяхното пълноправно, и финансово, участие в него, ТО БЕЗКРАЙНО ЛИ Е ТЪРПЕНИЕТО НА СЪЩИТЕ ТЕЗИ АМЕРИКАНЦИ (тоест на американското правителство, защото честно казано средният американец си няма хабер от понятие точно за този проблем, вноските на отделните страни-членки на НАО...) ПО ОТНОШЕНИЕ НА ... РУСИЯ И ПУТИН, (лидери на бившия Варшавски блок), в противостоене и противодействие на който възникна някога и ... НАТО!?!?!?!