Да върнем вярата в глобализацията

Трябва да призная, че твърдо вярвам в ползите от глобализация.

Обратно в новината

Коментари - Да върнем вярата в глобализацията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КАТО ЧЕ ЛИ ДОЛАВЯМ НОСТАЛГИЯ У НЕГО ПО ОТМИНАЛИТЕ ВРЕМЕНА???

симо

Говорител от клуба,,Билдерберг,, ни уверява колко добра е глобализацията за ТЯХ.Ние знаем , че е така,по собственото си бедствено положение.

Вместо да изхвърляте хиляди тонове храни с изминала дата на годност пратете ги малко по-рано на гладните и бедните по света. Ама цената ще падне. Затворихте автомобилния завод в Тролхетен и градът опустя. Хиляди безработни легнаха на плещите на данъкоплатците. Астра Зенека - прекрасен производител преди и известен с лекарството си против язва - си е разпродал лицензиите и сега се произвеждат дженерици, които нищо не струват. Хората бягат от север към Стокхолм, защото там са хилядите странни и никому не нужни професии. На север се затварят предприятия и стопанства, защото не се издържа на низките изкупни глобализаторски цени и високите данъци. А учителите им са принудени да преподават комбинации като математика и физкултура например. Хората в Швеция това го виждат. Имаше големи демонстрации против ТТIP, но само зелените шведски комисари отт ЕК гласуваха против СЕТА.

Чиче, когато на челоо на ИКЕА, застане друг, освен пвед, ще ти повярвам!А, сега - дишай дълбоко!

Аз

Глупости. 1. Ако не беше глобализацията, хич нямаше и да разберем, че някакви финансови свине в САЩ раздавали ипотечни заеми на поразия. Най-много да прочетем в ъгъла на някой вестник, че в САЩ имало някакъв малък финансов проблем. Благодарение на глобализацията имаме Световна Икономическа Криза. 2. Ние, като страна със съсипана благодарение на глобализацията икономика, бихме могли да проведем протекционистична икономическа политика и евентуално дори и да възстановим икономиката си, като това ни най-малко няма да навреди на гладните в Африка, даже напротив - ако възстановим нашата индустрия би могъл да намалее вноса и той да бъде пренасочен към тях, разбира се - на по-ниски цени. Така че най-бедните по света страдат от глобализацията. Също и средната класа в ряазвитите страни, която губи работни места. Е... печелят някои китайски работници, които иначе щяха да са безработни, но най-вече печели чичко паричко, който си изнася бизнеса в Китай, защото дава на китаеца 10 пъти по-малка заплата. Като, всъщност, го краде... така че комай само милиардерите печелят от глобализацията. 3. Аз не съм от племе, глупако. Аз съм разнесъл цивилизацията по света.

Когато съм се родил... Ясно си спомня това време, Аз пък не помня, кога съвм се родил, може би не съм толкова умен. ... мнозина се опасяваха, че ще настъпи масов глад - днес в Еврогейска Бг масово ровят по боклуците, нямаше армия клошари/може би не са чели статията на титана на мисълта и баща на глобализацията Билд Шмекера/ При бай Тошо, това го помня добре, кебапчето 20 ст., шкембе-чорбата 12 ст., филийка 1 ст. ... ровът между богати и бедни ще се засили, а също и че всичко в крайна сметка ще рухне...ами то това става днес зелко брюкселска.

Novae

"Когато човек поглежда към последните 25 години, би могъл да заяви, че това е най-добрият четвърт век в историята на човечеството." Често поглеждам и не виждам друго освен перспективите на криминалната перестройка на горбачов.

Всичко разбираме ,въпреки,че е на висок стил.Кажете вие за ,,КОЯ,,партия ще гласувате,щом ни имате за толкова тъпи,за мен нямям избор.

Тъпако,как така сте се справили с...глада и мизерията по света,когато всекидневно тълпи от африканци щурмуват граничните райони на Европа??? Да ви..."поздравят"за успехите ли??? А нещо за онези..."мининки"8 човека от богаташите,които"имат"...половината свят(!!!),какво ще кажеш??? А за онзи един процент(!!!)богати,които имат повече...блага от останалите...99 процента,ще ни кажеш ли нещо?!? А за складирването на активи,в райони,по-познати като"данъчни оазиси"да ни кажеш нещо!!!

Чети Вапцаров, църв.ул евро.гейски! Може би искате да я сразите моята вяра във дните честити, моята вяра, че утре ще бъде живота по-хубав, живота по-мъдър? А как ще щурмувате, моля? С куршуми? Не! Неуместно! Ресто! Не струва! Тя е бронирана здраво в гърдите и бронебойни патрони за нея няма открити! Няма открити!

Всичко това е истина, разбира се, но по-малко от половината българи могат да прочетат този текст, и едва ли повече от 5% могат да го разберат.

Ти от кои си:)))?!? П.С.Какво точно..."разбра"от статията повече от това,което ние,елементарните,не можем да...разберем???

Платените от Джей Пи Морган Стенли и Джордж Сорос медии чрез американските фондации - Aspen Institute, "Atlantic Bridge", German Marshall Fund of the United States, "Америка за България", "Отворено Общество" и още десетки подобни, ВСЕКИ ДЕН бълват пропагандни статии чрез ройтерс, дойче веле, асошейетед прес, вашингтон пост, франкфуртер алгемайне цайтунг и гардиън. ИЗВЪРШВА СЕ МАСОВА ПСИХОЗА НА НАСЕЛЕНИЕТО, платена от личните интереси на американски олигарси. ХОРА БДЕТЕ!!

Бдим, ама се влошаваш.

ЩЕ СЕ ПОГРИЖА, СКАНДИНАВСКИТЕ UNTERMENSCHEN ДА МЕ ЗАПОМНИТЕ!

Като чета съм съгласна с вас,по вашата логика,ние трябва да гласуваме за ,,патриотите,,,А Ако ни тласнат към Русия става Страшно,ама и на тая ,,Лъжа,,са ни ясни ,,Послушкото,,и него го видяхме,а останалите са жадни за власт,КОЙ да ни вразуми???

Евро "елита" след края на В.С.В. е поеврейчен. Но всичко започва след смъртта на Президент Линкълн. 1865: В изявление на Конгреса, президента Линкълн заявява: Ние имаме два големи врага армията на Юга пред мен и финансовите институции зад мен. Този зад мен, обаче е по-опасен. Година по-късно на 14 април президента Линкълн е жертва на покушение, по-малко от два месеца преди края на Американската гражданска война. След кратък тренировъчен период в Ротшилдовата Лондонска банка, Якоб Шиф, роден в тяхната къща във Франкфурт, заминава за Америка на 18 години, с инструкции, и с необходими финанси да купи банкова къща там. Намеренията са по този начин да се изпълнят следните задачи: 1. Превземане на Американската монетарна система чрез, която да се създаде централна банка. 2. Да се намери привлекателен мъж, който да служи като подставено лице. 3. Създаване на борбена малцинствена група сред народите, по-специално насочена срещу белите. 4. Създаване на движение за унищожение на религиите в САЩ, като главната цел е християнството. Натаниел де Ротшилд става член на парламента в Бъкингамшиър.

Глобализацията във вида, в който ни се налага сега е чисто налагане на робство в модерен вариант! Всъщност това, което сега се нарича глобализация, си е чист неоколониализъм, само че скрит под споменатата дума! Формално и юридически няма да има колонии, но всичко се свежда до пълния контрол на населението и ресурсите на цялата планета от шепа паразити, ламтещи за световно господство. За щастие, все пак този модел не може да се наложи, защото има доста силни спирачки за стремежите на финансовия капитал в лицето на Китай и невъзможност да се докопат до ресурсите на Русия. Просто лелеяната мечта на транснационалните корпорации и шепата световни банкери да владеят света, в настоящия момент, а и в обозримото бъдеще, не може да се осъществи точно поради споменатите две причини. И изобщо, ако искат да се наложи някакъв модел на "глобализация", то трябва да се променят методите на налагането му и да се остави поне някаква възможност за самоопределение и контрол над собствените ресурси. Някои все още мислят, че владеейки парите на света, ще могат да налагат волята си над всички, като забравят, че най-лесно е да стане една революция и да се върне независимостта от финансовите хиени...

За глобализацията има доста материали.Док.филм"Краят на играта план за световно поробване".Трудовете на известният учен Самуел Хънтингтън,той измисля термина "хора на Давос",които контролират всичко-международни институти,правителства в света,световната икономика,военният потенциал.Националността я разглеждат като препятствие.Те наненавиждат концепцията за националността.Суверинитета бил заплаха за глобализацията.А всъщност не виждат какво става по света.Мюсулманите по света са многобройни.Техните ръководители ги призовават към халифат-изостанала форма от средновековното мракобесие.Швеция-Гета-Малмьо,Гьотеборие,Упсала.Най опсни са районите Савед и Розенгар.Мюсулманите там и в Европа искат да правят халифат и шериат.Сблъсък на цивилизациите."Бомба със закъснител"Хаоса в космогонията се нарича ад.Това ли искат да създадат.?

да изчета всичко на поредния ментор. Малко инфо за него: "След обнародоването от WikiLeaks на секретни дипломатически документи става ясно, че американските дипломати смятат Билд за самоуверен инат, който има "ограничени дипломатически способности". Билд се описва като човек, който си въобразява, че има по-голяма тежест и влияние от пртежаваното в действителност. Сравняват го с "куче среден размер, което се държи като голям пес." Източник Уикипедия

аз..такова шведите много ги иобичам...и ги уважавам

Петър Велики е гледал на Запад, т.е. бил е соросоид. Освен това е открил рентгена- Когато боярите увъртали и лъжели им казвал 'Кучки, прозрачни сте ми'

но се излагаш.

мани-мани, на шведите още им държи влага явно... в чест на тая разгромна за тях битка са направили Ден на воинската слава.

2014г.: Този същият Карл Билд казва, че православието било най-големият враг на западната цивилизация. NO COMMENT

ГЛОБАЛИЗАЦИЯ В КОЯТО 3/4 ОТ СВЕТА СА РОБИ!!!! ЕМИ, ЩЕ ВИ ЕБА ПИЧКАТА МАЙЧИНА ПО СПИСЪК!!! ...И ЗАПОЧВАМ С ШВЕЦИЯ :)

Тоя какво пуши, че не вижда проблемите на собствената си Швеция?????????

Тежки проблеми - бедните шведи вече не могат да си позволят да пазаруват в престижните руски вериги магазини АйМосквия. Крадат от глад и пият козметика.

Карл Билд просто си затваря очите пред очевидни неща.Глобализацията означава да има един център/САЩ/ от който да идват командите -а до какво води това видяхме в Афганистан,Ирак,Сирия ,Либия и Египет,Йемен,Украйна.Глобализацията означава печалбите да се стичат на едно място/САЩ/ и от там да се разпределят .Какво се случва е най-добре изразено от Джак Ма от корпорацията Али Баба в интервю пред СНН-"Вие спечелихте за последните 30 години повече от 25 трлн.долара-И какво направихте с тях-водихте 17 войни!?"Глобализацията означава да се налагат на народите културни,обществено -икономически,политически,образователни и всякакви други стандарти,които в много случа и са чужди на тези народи,а нерядко -вредни за тях!И не на последно място -глобализацията дава привилегии и предимства на големите корпорации пред дребния и средния бизнес .Резултат - производство на стоки,ненужни и вредни за обикновения човек-като се почне от храните и се стигне до лекарствата!Извратено мислене има този г-н Билд!

ПО-ДОЛУ ИМА СТАТИЯ ЗА МАСОВИЯТ ГЛАД И МОР В СУДАН!!! ЗА КАКВО СПРАВЯНЕ С ГЛАДА И МИЗЕРИЯТА БЛЯБОТИШ,ПЕ.ДАЛ?! ВИЕ СТАТИИ ЧЕТЕТЕ ЛИ ИЗОБЩО ВЪВ ВАШИЯТ ИЗМИСЛЕН ЕВРОГЕЙСКИ РАЙ?!

Истината е ,че богатите стават по-богати ,а бедните по-бедни ...

Опитват са да внушават, че глобализацията и свободното пътуване и общуване са едно и също. Не е така. Глобализацията цели да обезличи народите, да ги слее в хомогенна маса от тъпанари, без род и родина, без почит към традиции и история. За това трябва всеки да й се противопостави решително.

Е ГАРАНТИРАНО ОЩЕ С"ХАРТАТА НА ПРАВАТА" ПРИЕТА ПРЕЗ 48Г.! ТОВА,ЧЕ НЕ Е СПАЗВАНА ОТ ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА НА ПРАКТИКА, САМО ДОКАЗВА УЧАСТИЕТО ИМ В ТОЗИ ЗАГОВОР СРЕЩУ СВОБОДАТА!!! ИЗМАМА Е,ЧЕ СВОБОДНОТО ПЪТУВАНЕ Е ПЛОД НА ЧЛЕНСТВОТО В ЕС!!! НЕ,С ХАРТАТА ОТ 48Г.!!!

Шило

Глобализация? Не, благодаря!

За-щооо ?

в ГЕНОЦИДА на българския народ и унищожението на бялата раса и европейска култура.....

КВО Е ОБЩОТО МЕЖДУ ПРЕЗИДЕНТИТЕ ТЕОДОР РУЗВЕЛТ И ФРАНКЛИН ДЕЛАНО РЪЗВЕЛТ ????? .... ДЯДО ИМ ИСАК РОЗЕВЕЛТ - СН НА ЯКО РОЗЕВЕЛТ - ХОЛНДСКИ ЕВРЕИ МИЛИАРДЕРИ И ФИЛАНТРОПИСТИ :))

Този човек заяви "Православието е главната заплаха за западната цивилизация". Нямам повече коментари.

Е щом казваш! Ти сигурно определено имаш полза от глобализацията! Лична, по сметка, при това!

Шведският външен министър Карл Билд е председателствал партията, която се нарича либерално-консервативна (дървено желязо) -хем либерална, хем консервативна. Това е човек с ясни глобалистки виждания. Билд беше премиер на Швеция и всъщност вкара Швеция в Евросъюза, въпреки нежеланието на народа. Той е бил в борда на петролна компания, която беше уличена в края на 90-те години в масово престъпление в Судан. Карл Билд беше тогава в борда на директорите на компанията Лъндин ойл, която беше обвинена, че е предизвикала смъртта на 10 000 човека в Судан а още 200 000 са били принудени да напуснат или да бягат от действията на тази петролна компания в Африка. Този същият Карл Билд казва, че православието било най-големият враг на западната цивилизация. Карл Билд: Новата антизападна и антидекадентска линия на Путин се основава на дълбокия консерватизъм на православните идеи. И именно стремежът да се унищожи украинската църква (такова нещо изобщо няма, но Билд лъже най-спокойно) и да се върне украинската автокефалия в лоното на Московската патриаршия. И именно православието, според Билд, представлява главната заплаха за западната цивилизация. Това е битката срещу православието, която днес се води. Българите трябва да се определим дали искаме да бъдем към тази цивилизация, която обявява православието за враг, или искаме да сме на страната на православието.

Светлото бъдеще на глобализацията е светлото бъдеще на робството,с което ционизмът иска да оплете човечеството. Там където има международен чифутлък там има мизерия робство човекомразство в пълния смисъл на думата. Не е толкова трудно да видиш злото. България от просперираща държава стана пустиня именно на циониската политика прилагана върху нея, следва Западна Европа и опит на срив на Християнската цивилизация ,това ционистите не могат да търпят. Няма страшно Христа не се побеждава но защо трябваше да се стига дотам да се водим по акъла на шепа идиоти и да се разсипе всичко включая и Европа

ЕФЕКТА ОТ ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА: - КОГАТО ВСИЧКИ КЕБАПЧИЙНИЦИ В РОДНИЯ ТИ ГРАД СТАНАТ МАКДОНАЛДС , БЪРГЪР КИНГ И КЕНТЪКИ ФРАЙ ЧИКЪН , А ТИ ПЛАЩАШ ЗА ФРАНЧАЙЗА НА АМЕРИКАНСКАТА ФИРМА МАЙКА В КОЯТ АКЦИОНЕРИ СА АМЕРИКАНСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ :)))

Ако хората искат да ядат гадните сандвичи в МкДоналдс, никой не може да ги спре, ако има търсене на кюфтета и шкембе ще има и кебабчийници. Търсене и предлагане няма връзка с глобализацията.

ИМА - ИМА - КАТО БЛЪСКАШ 26 ГОДИНИ РЕКЛАМА НА МАЛКОТО ЕВРЕЙСКО МОМЧЕНЦЕ ДАНОН - ДАНИЕЛ КАРАСКО , И ДЕЦАТА В БЪЛГАРИЯ ПОЧВАТ ДА СИ МИСЛЯТ ЧЕ ДАНОН СА ИЗМИСЛИЛИ КИСЕЛОТО МЛЯКО :))

щом "достойнствата на глобализацията" се нуждаят от спешно излъскване, значи не са чак толкова очевидни и желани. Май отрицателните страни на глобализацията са повече и затова хората не я харесват!

Кой е автор на тази статия?

някой продажен политик или журналист. Иначе нямаше да има нужда да я пеши. Да хвалиш нещо провалено, може само срещу пари. Със съвест не става.

Бивш външен министър и още някакъв министър в по-предишно правителство на Швеция. Шведите с освиркване го изритаха от властта за корупция. Тоя остърга чернозема на една област в Украйна и го закара в Даларна. За което малко шведи знаят. Украинците застанаха на защита на земята си. Тоя беше като дупе и гащи с Нуланд.

КАЗА СИ ГО ЧИЧОТО! ТУКА Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО И ТОВА Е ВЪПРОСЪТ НА ВЪПРОСИТЕ! ПРОЧЕТОХТЕ И ТОВА,ЧЕ КОМУНИСТИТЕ СА ЗАПАЗИЛИ ВЯРАТА СИ В ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА,НАЛИ?! ТОВА Е КВИНТЕСЕНЦИЯТА НА ВСИЧКО,КОЕТО НИ СЕ СЛУЧВА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ!!!

И от къде приши именно комунистите към глобализацията? От трудовете на Лен н ли го почерпи? Той искаше комунизъм в целия свят. Да.

КОМУНИСТИТЕ СА ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТИ Т.Е. БЕЗРОДНИЦИ !!! КОМПАРТИИТЕ ПО СВЕТА СА ЧЛЕНОВЕ НА КОМИНТЕРНА ! ТЕ СА ЕДНИ ОТ ПРОТИВНИЦИТЕ НАНАЦИОНАЛНАТА ДЪРЖАВА !!! СПРАВКА-СЕР.ГЕЙ СТАНИШЕВ ОТ ПО-НОВО ВРЕМЕ ! А ЗА ПРЕДИ - ИМА ДОСТАТЪЧНО ЛИТЕРАТУРА!

КВО Е ГЛОБАЛИЗМА - ИДЕЯТА ЗА ГОСПОДСТВО НА ЕДНА РАСА - ЕВРЕЙСКАТА , В СВЕТОВЕН МАЩАБ :))

Точно и кратко!

ХРИСТИЯНСТВОТО В ОРИГИНАНИЯ МУ ВИД НЕ ПРИЗНАВА КЛАСИТЕ - ВСИЧКИ СА ХРИСТИЯНИ :))

Глобализацията на се различава от всемирната победа на националсоциализма.

Глобализацията може да се рагледа като една България с препълващи се големи градове и обезлюдяващи се малки селища, концентрация на власт и пари, и нарастващи демографски проблеми. Всичко това е в резултат на алчност и глупост. Радвам се, че повечето коментиращи преди мен са осъзнали проблемите породени от глобализацията.

Всичко е в резултат на алчност и глупост, глобализацията няма общо с това. Аз не съм фен на глобализацията, но за проблемите в България сме виновни българите. Не е глобализацията проблема, а търпимоста ни към тарикатлъци.

Да ама за сметка на това трева и перверзии на поразия.

Тома Пикети не излезе ли преди две години с книга, в която черно на бяло се виждаше, че пропастта между 1-ия процент и остатъка рязко се е разширила за последните 30-40 години - баш периода, в който неолиберализмът и глобализацията шестваха необезпокоявани на политическата арена .

1% хич даже не зле. В Русия например са 0.001%. Я по-добре сравни средните 50%? Или най бедните 20%? ;)

Популизмът е истина, глобализацията - лъжа.

ДА ВЪРНЕМ ВЯРАТА В СВЕТОВНАТА РЕВОЛЮЦИЯ :)))) ..... ... САТЪР ЗА ГЛОБАЛИСТИТЕ КОИТО ИСКАТ БЪЛГАРИТЕ ДА ХРАНИМ ТЕХНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ :)) НЯМА ВЕЧНО ВЕЛИКИ НАЦИИ - БЪЛГАРИТЕ И ВИЗАНТИЙЦИТЕ СМЕ ПРИМЕРА :))

Най-богатите в историята на човечеството Според неправителствената организация, с това темпо първият "супермилиардер" в света ще трябва да харчи един милион долара на ден в продължение на 2738 години, за да изразходи богатството си. От организацията са категорични, че когато отговорните политици спрат да бъдат обсебен от БВП и се фокусират върху интересите на всички свои граждани, а не само на елита, тогава е възможно по-добро бъдеще за всички. Според проучването на Оксфам само във Франция 21 милиардери притежават през 2016 колкото 40% от по-бедната част от френското население. Миналата година Оксфам съобщи, че общото богатство на най-богатите 1% в света през 2015 г. е надвишило това на останалите 99%.

Човек остава с впечатлението, че този не живее на този свят. Намаляване пропастта между бедни и богати!!!, увеличаване на доходите!!! на фона на измиращи от глад африканци, избиващи се араби, маса от хора, готови да се самовзривят. Не е чувал за милионите емигранти по външните граници на Европа, връщането на Турция към ислямизма, разпада на ЕС. Коя програма гледа тоя неадекватник?

Глобализация ли, че това си е най-обикновена колонизация. И установяване на нов световен ред, с определени господари. В случай глобалистите са група евреи в САЩ, които се опитват да управляват страната. Владеят финансите и долара. Доларът е превърнат в хартия без покритие, която пласират където пожелат. Глобализация, това е доброволно предаване в робство. Където идват хората с напечатаната хартия и изкупуват всичко. За това веднага следват призиви за приватизация. Отделно държавите се превръшат в длъжници. Чиста колонизация.

Наврете си тази глобализация в задниците защото освен разрушаване на основни ценности, на основни национални традиции, на самобитността на хората друго не е донесла...

анията на осемте най-богати хора в света се равняват на тези на най-бедните 3,6 милиарда, или близо половината човечество. Това сочи международното изследване на британската организация Oxfam. Според тази брюкселска зелка, обаче ...пропастта между богатите и бедните страни постепенно се свива?!?

Глобализация е имало и в Римската империя, от цял свят в Рим са се стичали и хора и идей и доста богатства. Добре било за империята, лошо за хората под нейно господство. С увеличаване богатствата на Рим и обедняването на съседите и започнал миграционен процес, завършил с ограбването на Рим. Все пак трябва да де отбележи, че римските императори /сред тях е имало много философи, смели войни, прекрасни държавници/ са дали много на цивилизацията за разлика от днешните лумпени в Брюксел и са водили социална политика за гражданите си - безплатен хляб за бедните, безплатна вода за цял Рим, безплатни тържества и спортни състезания/чак от Тракия са докарали Спартак гладиатора/ Днешните брюкселски шушумиги са патологично алчни и невероятно скромни интелектуално/за да не казвам много тъ.пи/.

Зрелищата и днес ги има в изобилие - от Шампионска лига и 50 мача всеки уикенд по телевизиите до всенародното оглупяване по един тенисист( с всичките идииотии, които телевизиите могат да сътворят от събитието - как майка му му готвела мусака, до това какво си е поръчало гаджето му в ресторанта).Просто в днешно време сме по-"цивилизовани" и зрелищата не включват колене на арена пред 40-50 000. Би нарушило добрия тон на толерантност и либерастия някак.

Авторът никъде не споменава за милионите шебеци, които хем живеели моного по-дълго и по-добре отколкото преди 50 г., а сега заливат цивилизования свят и настояват да живеят в него както са свикнали - като племена (tribes).

Само тъпаци няма да разберат истините. Че и подкрепени с факти. Колкото до ужаса на ислямския тероризъм... това е цената на цивилизацията. Гадна е, но е има. Моля, платените путинови тролове да замълчат и отново да прочетат статията от този умен човек!

Хайде още един защитник на Novus Ordo Seclorum. Само три години и половина пич, три години и половина. Толкова ще ви даде Бог. Според мен не си заслужава бъхторенето, но щом толкова искате, дерзайте. В параноята си. Жалко, че тъй и не се намери лек за психичните отклонения.

Интересно е, че най-тъпите и зомбирани писачи във форума, наричат другите тъпи. И май това е единственият им аргумент.

Тоя фактите ги чете като дяволът - Евангелието. По същия начин ти изнасям веднага един куп факти за увеличената раждаемост, намалената смъртност, повишената образованост, доведеното до минимум разпространение на някои социални болести по време на соцрежима, но имам чувството, че тия факти няма да те накарат като господина- автор на тоя пасквил, да изревеш с пълен глас "Аз вярвам в социализЪма". И тая "цена на цивилизацията", която я виждаш само по екраните на телевизорите и лежерно си готов да я приемеш, щото друг я плаща, един ден може да споходи твой близък и тогава да те видим дали ще си такъв фен на тоя "умен" човек.