България се поклони пред делото и подвига на Васил Левски

Днес България се прекланя пред делото и паметта на Апостола на свободата Васил Левски. В цялата страна се провеждат възпоменателни церемонии.

Обратно в новината

Коментари - България се поклони пред делото и подвига на Васил Левски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поклон,а сега напишете истината и за майката на Апостола и за брат му! Просил е човекът за да се изхранват. Напишете също и истината за смъртта на майка му- хвърля се в кладенец! Не се намира един управник да подкрепи семейството! Съвсем по български!

Българска история - като пишете истории поне пишете истинските истории за да знаят хората че от освобождението на България от турско робство нещата в нар. Събрание не са се променили. Едни и същи национални предатели.

"Тоз, който ни освободи, той ще ни зароби" Именно затова съм споменал че е трябвало да се настрои народът към завоевателната Балканска война и по този повод решили да нарекат Османското владичество - Турско робство - елементарна манипулация за простолюдието. Дотогава българският народ е бил особено благодарен на владетелите затова че обединили и съхранили България през мрачното и зловещо Средновековие

По добре 16 губерния на Русия, отколкото заден двор за отпадъци на ЕС, както в момента е България. Но това е въпрос на вкус. Честити Ви реформи Българи. С това само се започва. Идете пак гласувайте за тия българоубийци.

България--Докато в Русия по това време крепостните роби били напълно безправни даже дрипите на гърба им принадлежали на господаря да не говорим за негрите в Америка експлоатирани продавани и избивани поголовно то в България се строили свои манастири църкви училища. Условия били разбира се като данък десятък девширме но това съответствало напълно на този исторически период.

Не ги обичаш но благодарение на тях през 14 ти век разпокъсана българия е обединена в пределите на Османската империя и векове защитавана безплатно и съхранена чак до днес че да има къде да дишаш.

България крайно време да прогони руските кавали от земята на Ботев и Левски смучещи българска кръв като пиявици от нас Oт 1878 година насам и наи вече след 1944 година целенесочено и систематично избихте и изгонихте .........

Щом сме дали на руснаците 32 тона злато в 1878 г , това напълно опровергава мита за турското "робство". Българите не само сме имали всички права в османската империя, но сме имали развита икономика по време на султанското управление. В резултат на което сме натрупали 32 тона злато. Крайно време е да пренапишем учебниците по история и изтрием от тях клеветите за Османското управление по нашите земи! Когато фактите говорят и боговете мълчат! Ако турците ни бяха управлявали зле и ни бяха клали и насилвали, както клеветят московските шпиони у нас, тогава... още

Eрдоган е велик политик,именно тои ще накара вас ганювците да си платите за кървавото злодеяние''Bъзродителен процес''....все още не сте си платили и не сте дали сметка за тази свинщина.....нищо не е забравено и никому нищо не е простено на продажник се подлага.

Тези "патриоти " уж българи а всички с турски фамилии : Каракачанов, Джамбазки .... Сменете си първо имената на български и после се правете на патриоти-българи . Еврейски джуджета ! Ще се подрискате от страх от Турция

Трябва да признаем все пак рьководните качества на Османската империя.Как са успели в продьлюение на 500години да управляват Африка,Балканите,Кавказ,и арабския полуостров.Ако беше с крьв и орьжието сега има много по модерно,ако беше с пари то сега има много повечена балканите нито една велика сила не може да се задьржи повече от 25-30 години

- Кажи ми нещо, Джингиби, знаеш ли защо от Къкрина до София те пазеха САМО ТРИ заптиета? -Не знам ага. -Аз така заповядах!!! Можех да пратя 300, но изпрати само трима! И знаеш ли защо? За да могат твоите апапи да им скочат отгоре и да те освободят. Видя ли, че никой не ти помогна, а се кълняха в теб. Ха сега, да видиш, Джингиби, за кой народ си тръгнал курбан да ставаш.

на Левски към близкия му приятел Стамболов-''Който ни освободи, той ще ни пороби''.

те не са се познавали.

Поклон пред Апостола.

Колкото и да ни струва, че го идеализираме винаги трябва си спомняме какво пише Ботев за него , негов другар и приятел " ...Твоят един син Българийо.." ; Какво пише Васов негов съвременник . И Захари Стоянов работил с него в революционните комитети!

TIREX

аре пак глупости- ботев и кунчев никога не с а се срещали и не се познават!

Поне,на най-святия българин, имайте уважение и не го замесвайте в политически интриги.Поклон до земята Левски-ти ни завеща толкова мъдрост,а ние я пропиляхме с лекота.

В словото си пред паметника на Васил Левски кметът на София Йорданка Фандъкова отбеляза, че хиляди граждани са оставили цветя в знак на признателност към Апостола на свободата и за да се заредят с енергията и свободния дух на най-великия българин. ТАЗИ КМЕТ ЛИ Е ИЛИ НАБЛЮДАТЕЛ ЖУРНАЛИСТ!Това ли каза-което е статистика и е очевидно!!

Фърст лейди как участва в събитието?

абе, то иднес е така. смелите, дръските, чесните си дават здраветео и живота. после хитреците ги предават или елиминират. и същите тея хитреци създават митове и легенди, песни и стихотвореня за предадените и убитите от тях. и всичко това за да може глупавите да робуват на хитреците.

TIREX

какъв точно подвиг?!! кражба и убийство на български младеж? кунчев е недостоен за уважение.

Излез на площада и го кажи. Заспалият български народ може би ще те остави да го направиш. Но така само потвърждаваш твърденията на много хора, че българинът е ужасно заспал.

е такива същите еничари го предадоха и обесиха с помощта на майка ти русия. Защото един българин не може да го каже това

TIREX

факти , обесен като крадец и убиец колкото и да се напиняте няма как да промените историята. изкривените псевдо герои водят до най ниското ниво на народеца.

Да обяснявате история на хора завършили с 3,00 авто или строително училище? Ми толкоз като са обичали история , да изкарали повече от 3!

новият Левски ще бъде този който премахне пеевски и доган всички други руски мафиоти мутри всички слуги на путин в бсп и другите партии да живнем и ние да станем равни на другите европейски народи както е искал Левски!

цецо ти ли си бе,изперкал си преди изборите...не петни паметта на Апостола с чуждопоклонничеството си

ТЕ НИ ОСВОБОДИХА!!! ВЕЧНА ИМ ПАМЕТ!!! Г. С. РАКОВСКИ Всички Войводи и чети Васил Левски - Апостолът на Свободата Петър Левски - брат на Дякона Георги Бенковски Всички Апостоли на Революцията Христо Ботьов Цялото Българско Опълчение, което спаси Войната и Царя дори!

Супер си! Абсолютно вярно! Жалките лизачи не са българи!

всички предадени или убити от българи

Можем да добавим и още 1. Стефан Стамболов 2. Алеко Константинов

работи, но това в никакъв случай не дегероизира Левски! А и историята е наука, която се пише от победителите! Много работи излязоха, които преди са били крити по идеологически причини! Каквото и да е, Левски е герой като личност! Боец и идеалист- патриот, а не като самозванците сега, дето ми се повръща да им гледам оядените зурли!

е кви неясноти бе братле....знаеш,че се жертваш за нещата в които вярваш,за нещата които искаш да се случат на децата и внуците ти...на Народа ти...разни драскачи промиват мозъци и опитват да ни отнемат последната искра...и им се поддаваме,те това искат,така сме лесни,така ще ни затрият...Чиста и Свята Република...всички я искаме...и какво правим,платени драскачи на политически партий обслужващи мафията ни карат да се съмняваме дори и в Левски...елате на себе си за бога

Първия , който ти каже- аз ти казвам абсолютната истина- да знаеш че те лъже! Но не да смесваш Левски с Пеевски, и да казваш всичко е лъжа! Мислиш сам, ако трябва съмняваш се във всичко, но ако ще тръгваш в едни стройни редици, там да знаеш че е колективното мнение, по начина който се формира!

различен е духа на епохата, не става база за сравнение! Преди 3 века е нямало САЩ, сигурно Бил Гейтс е щял да бъде счетоводител на Луи 14 ти. Възрожденския патриотизъм , няма връзка със сегашния. и най-красивите жени тогава на снимки, сега изглеждат грозотии!Света е различен!

Американците и колкото филми да направят за техните си измесени герои, никога няма да могат да се доближат дори малко до величието на Васил Левски! Истинския борец срещу злото. Не знам какво сърце трябва да имаш, че да се изправиш срещу цяла империя от зли и диви турци. Този човек е неземен, най-великият герой борещ се против злото за всички времена!!!

те и руснаците не са имали Левски все някакви упдъчни типове или комунисти а големия им герой александър невски си е бил васал на монголите и негов слуга и се е бил за величието на монголия може би малко народи си имат Левски

няма нищо общо между вас и Левски левски е казвал че турците са хора въпреки че са ни клали башибозука им а вие нарекохте украинците не хора укри въпреки че нищо не правеха на руснаците! не петнете името на Левски!

да не мислиш че турците в османската империя са наричали опълченците на шипка опълченци а ? хахаха еиии много сте кухи минджевците еиии

Абе кой е тоя Левски,терорист или национален герой?

гнидо терорист е човек който убива невинни хора левски е организатор на революционната организация проповядвал е разбиране с обикновените турци нещо аналогия с терористите от днр ли правиш

Всичките народи в нея (България) щат живеят под едни чисти и святи закони, както е дадено от бога да живее човекът; и за турчинът, и за евреинът и пр., каквито са, за всичките еднакво ще е само ако припознаят законите равно с българинът. Така ще е в наша България! Писмо-дописка до Ганчо Мильов в Букурещ, 10.V.1871 г.

"Никому не се надѣвайте, говорѣше той. Ако ние не сме способни сами да се освободимъ, то значи, че не сме достойни да имаме и свобода; а който ни освободи, той ще направи това, за да ни подчини отново въ робство

моля админите да се намесят,темата е Апостола Левски и платени да не дразнят хората ...направете тема чуждопоклонници и да се е.ат там,недопустимо е....това е гавра с паметта на Апостола

могат да благодарят в Полша, Чехия , Унгария , Румъния! В България закво- ние си останахме задунайския кенеф!

Тоя срутник >>> и в тема за Апостола на свободата намесва рейгъновци и путиновци!!! Наистина си З Л Е !!! ХО ХО ХО

само такива сте тук бе тампон русофилистици

Убитник,не ми се занимава с теб сега...по-интересен ми е мача!!! Мий си краката и си лягай!!! ХО ХО ХО

още един нагледен урок аз съм готов да благодаря на александър 2 че ние помогнал да се освободим вие готови ли сте да благодарите на роналд рейгън че ни освободи от съветската окупация???

Лекувай се, нещастник!!!

:))) мишленце комунистическо агентче на путлер

вижда се каква е тролската кампания на деня на Левски пак говорите да се кланяме на русия русия няма нищо общо с Левски набийте си го в тролските мозъци! пиша че Левски е искал свобода и република мурзилките драскаат минуси сигурно щото те не искат свобода! искат путин а той е тиранин! срещу такива се е борил Левски! благодаря на руския император че ни е помогнал да се освободим! но роднините му ги избиха кгб хората на путин!

какъв Путин те гони бе?? Състоянието ти се влошава - така ли няма някой твой роднина, който да те заведе на лекар?? Не си ли здравно осигурен??? И француците направиха република, като си избиха придворните, ненормалник!! Айде стига си се правил на интересен, ами върви да се лекуваш!!

като кажат нямало политици като левски. е вие искате да се появи някой които да организира комитети срещу мюсюлманите и турците ли. ами ще се появи. като гледам как са тръгнали работите :))))))

Абе ако 26 години след падането на комунизма да бяхме поне като Полша, можеше да говорим за Руско иго! Ама през 1991, година сме имали БВП на глава на населението равен на този на Русия. А сега 26 години по - късно сме на половината на руснаците! Какъв е извода? Хайде стига сме се оправдавали с руснаците! Къде бяхме в сравнение с тях преди 10 ти и къде сме сега? Подмазваме им се по морето за някоя рубла, ама иначе сме много ербаб из форумите!

Постоянните читатели на новини си дават сметка, че яростната русофобска кампания в България започна след приемането й в Европейския съюз. Такова противопоставяне, саркастично и обидно нападателно русофобство бе наложено от американски фондации чрез европейските им представители и няма аналог в близката Българска история. Възниква въпрос ЗАЩО НЯКОЙ ИНВЕСТИРА ПАРИ В ТАКИВА КАМПАНИИ. Нормалните и разумни хора няма да намерят отговор - защото нормален отговор - няма. НO КАМПАНИЯТА Е ОЧЕВИДНА, ЯРОСТНА и НЕбългарска. . . ФАКТ!

anubis7

Крим е български ! Кирилицата е българска ! Русия умря 1917 !

Локация, локация, локация.. много ни е стратегическо разположението .. те затова инвестират!

не ни е толкова голяма разликата особено като се има предвид как ги хвалите а нас обиждате :) а и тук си има много мафиотска сган главно русофилска обективно

Платените келеши - предатели пак са налазили дир-а. Ама те вечно са тук. Почит към паметта на Васил Кунчев. Вън от всякакъв коментар- национален герой. Ако не е бил поддържания от Каравелов предател димитър общи, Левски щеше да доживее Освобождението. Днешната дата не е празник. А е повод, освен за поклон и всеки да помисли: 1.Защо Кунчев не успя? 2.Докога ще има предатели в тази държава? 3.Докога платените от козяк предатели ще спекулират с името на Апостола? 4.Защо Кунчев не беше погребан от сънародниците си, а гробът му е незнаен, при толкова много претендиращи за патриоти? 5.Трябва ли някой да умре, за да бъде оценено делото му?

Левски е велик не защото е загинал а защото е изградил революционната организация продължител на делото на раковски двама горди европейци! републиканци! свободолюбци! явно не си много наясно

Защо Кунчев не успя? А защо Ботев не успя? Защото си мислеше че като в Гърция като навлезат гръцките отряди в Молдова ще се вдигнат в Пелопонес..да ама българите не са гърците.. чакат и гледат сейр .. "Ипсиланти начело на въоръжена група пресича на 6 март 1821 г. руската граница на река Прут и навлиза на територията на днешна Молдова. На 1 май 1821 г. е разбит от османската армия при Галац. Междувременно избухва въстание в южната част на Пелопонес (Морея на 25 март, което в рамките на 3 месеца обхваща целия Пелопонес, част от Същинска Гърция, Крит, Кипър и някои Егейски острови. .."

Не знам дали са келеши, ама от тук не са излизали, присъствието им е постоянно ......а, за изразните средства, които се използват в повечето държави се ходи в затвора, та така.

TIREX

няма гроб защото е обесен като УБИЕЦ на младеж българин при кражба!самите българи тогава са го замервали с камъни.

Със пушки кремаклийки и 4ерешови топове не се побеждава империя на три континента.

Гърция и Сърбия как са се освободили? Само в Критското въстание има 20 000 убити? Цената на собствената свобода!

Къде бяха Русе, Варна, София когато турците клаха в Батак? Абе какво да говориме..

тогава София е село, Варна и Русе са градове населени повечето с турци, и с много силни османски гарнизони. Оттам не може да тръгне въстание!

В боевете от Балканската и ПСВ се отличава с изключителна храброст и боеспособност! Нямат загубен бой, въпреки големите загуби! Изместиха им арката до стадион,,Тича", а трябваше да е на центъра!

кво се мръщите путлерасти??? романови заедно с децата ги избиха комунистите от нквд бившето кгб путлер е КГБ ся на императора ли да се кланяме или на тези които му избиха семейството????

Тези безвкусни манипулации с името на Левски от кого ли не и за какво ли не са нетърпими. Пищните тържества уж в негова памет също. И едното, и другото нямат нищо общо с искрена признателност. На днешния ден почти цялата "политическа класа", съставена от комунисти (пребоядисани на "десни" и "леви") и пишман ДС патриоти имат възможност по най-перверзен начин да плюят пред цял народ на паметта на Левски, пред мечтата му да бъдем "равни с другите европейски народи".

20 години след руското,,освобождение', България е най-голямата икономическа и военна сила на Балканите, способна сама да бие Османската Империя, а Русия е за сърби и гърци? армията ни бие който хване, вкл. и руснаците 1916/17 в Добруджа!

Я да видим как другите нации са се освободили.."Създаването на организацията започва още през 1814 г. в Одеса, където е учредена Филики етерия от няколко патриоти руски поданици от гръцки произход. През 1818 г. седалището на организацията се мести в Цариград. С подкрепата на богатата гръцка диаспора във Великобритания и САЩ, и с помощта на симпатизанти в Западна Европа и с тайната помощ от Русия, заговорниците заплануват бунт срещу султана...Въстанието срещу османската власт е подигнато от група заговорници, водена от Александър Ипсиланти - предимно руски офицери от гръцки произход, т.е. дейци с военна подготовка и опит. Ипсиланти начело на въоръжена група пресича на 6 март 1821 г. руската граница на река Прут и навлиза на територията на днешна Молдова. На 1 май 1821 г. е разбит от османската армия при Галац. Междувременно избухва въстание в южната част на Пелопонес (Морея на 25 март, което в рамките на 3 месеца обхваща целия Пелопонес, част от Същинска Гърция, Крит, Кипър и някои Егейски острови. Въстаниците завземат голяма площ. На 22 януари 1822 г. е свикано първото Народно събрание в Пиада (близо до Епидавър). Гръцките андарти обявяват независимостта на Гърция от Османската империя, приемайки демократична конституция. Военните действия срещу османските сили продължават сравнително успешно. В отговор на съзаклятието, в Константинопол е публично обесен за назидание цариградския патриарх Григорий V. Това е възприето изключително неодобрително в Западна Европа, като британското и френското правителство започват да подозират, че въстанието е претекст, от който да се възползва Руската империя с цел да овладее някогашния Константинопол. ..

Те и кюрдите се борят за независимост,но без американска помощ нямаше да имат автономия в северен Ирак.Да сме благодарни на братския руски народ.

няма ли първо да благодариш на Левски преди да се кланяш и целуваш руския ботуш??? днес да не е ден на русия??? +това семейството на този който ни освободи го избиха нквд което после стана кгб откъдето излезе путлер така че...

Защо Сърбите и Гърците сами се освобождават и въпреки това във всички войни са на страната на Русия! А ние който осъждаме на обесване най - великия от героите си, палача го избираме във Великото Народно Събрание и 50 години след освобождението сме с Турция срещу Русия! Що за нород е това? Мърша, не народ! Е те затова сме на изчезване!

абе тези гърци като толкова обичат русия що не са в евразийския съюз??? всеки си има интереси! германците ни обещават да ни върнат териториите с българи! учи там чети руската и гръцките патриаршии не са искали да има българска екзархия! искали са да ни вземат към техните много неща не са ясни за промитите ви мозъчета

Корни ти обеща 8 млн. за 4 год. Шибай, кво чакаш, ма си сложи отгоре портрета на Путин, че размножаването да стане по-бързо!

Гърци и сърби никога не са били тъкмо на страната на Русия през двете световни войни, ако тях визираш, а на страната на Франция, Англия и САЩ. Просто Русия е била в съюз с тия държави. Затова след Втората световна война не ги оставиха в съветската окупационна зона. Гърция веднага, а Югославия - малко по-късно, слад като скъса със Сталин и мина към необвързаните.

Не си знаем песните, вижте Сава Попсавов!

България е била с турция през 1СВ защото руснаците нападат добруджа!!!! вие българи ли сте бе?? тук българи има ли???

Няма, повечето "писатели" са платени драскачи , правят го за някой лев, не им обръщай внимание - безсмилено е.

Без руска помощ освобождение нямаше да има,защото вси4ки знаем какво стана с априлското въстание.

да ама ако не беше и рейгън да срути ссср пак нямаше да сме свободни да балансираме :)))

Априлското въстание е преждевременно инспирирано от Русия и е в 10 села! Психология на роба! Ние нищо не можем, ако не е Русия! Простотия!

А Старозагорското въстание септ 1875 г на Чадър могила от кого е изспирирано? Там Стефан 20 левов се изплашил и понеже завалял дъжд и барута се намокрил, казал: Май месец всички пак тук и с чадъри.

ще ме ядосате тролки! русофилските гниди е поитват да принизят великото дело на Левски като постоянно каканижат че сме някакви овце които са ги освободили а не са се борили за свобода!!!! срам за вас! срам пред хилядите загинали за свободата българи! някой ден народа ще се събуди и ще ви даде заслуженото вие сте агенти на чужд император!

Крещиш из целия форум и обиждаш хората. Приватизатор на Левски!

След 2 седмици ще имаш светла 99 годишнина да празнуваш тъпако! България, рамо до рамо с Турския башибузук срещу Русия! Да не забравиш да поднесеш цветя в джамията в центъра на София! "Брест-Литовският мирен договор от 3 март 1918 г. между Четворния съюз (Германия, Австро-Унгария, България и Османската империя) и Русия слага край на руското участие в Първата световна война."

ало чуждопоклонника,личи ти че си русофоб,дреме ни кой ти плаща или с какво си се надрусал,,тук изразяваме почитта към саможертвата на Апостола аре у лево,що "братята ти" англичани не пратиха синовете си да мрат за свободата ни...русите го направиха и сме им признателни...кажи го на господарите ти

Чета коментарите и се мая .. бил руския император искал да си разшири империята а не да освобождава България! Ами да беше си стоял в Санкт Петербург .. и после младотурците да бяха ни изклали това неблагодарно и робско племе и да се свърши с тая сган по родните места! Скапана нация, обесила един от героите си и в последствие избрала палача му за депутат! Нямаме бъдеще като нация, ще се оправим по единично му, но ще изчезнем като нация!

Ей тоя срутник >>> е типичният пример за каквото казваш!!! ХО ХО ХО

когато едно робство се заменя с друго не се нарича освобождение а да си затваряме ли очите че русия е искала точно това може да се каже че ние сме им помогнали да спечелят войната щото предишната май я губят?? те са ни помогнали да но трябва да си имаш някакво национално самочувствие не да си роб!

Мекере,човека ти казва,че ако не е бил руския народ пра-пра-пра...баба ти и дядо ти е щял да е на дръвника и нямаше да те те има!!! ХО ХО ХО