Верижни катастрофи на пътя за ”Алеко” с инциденти с ранени

Снегът и непочистеният път причиниха няколко верижни катастрофи на път за хижа „Алеко”.

Обратно в новината

Коментари - Верижни катастрофи на пътя за ”Алеко” с инциденти с ранени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде какво стана сега кой е виновен доскоро папкахте ла...та на Павлова или сега кметицата виновна.Къде са министрите да отидат да видят.Шматки сте другарите се гъбаркат за пореден път с вас.Сега гласувайте за тях че догодина да имаме какво да ринеме.

Вината е изцяло на полицията, която вчера около 12:00 липсваше на отбивката за лифта над Драгалевци, където винаги е стояла ,за да спира колите да се качват нагоре през почивните дни. Може би е дошло време да СО да глобява и полицията?!

Там пък кога ли е било изчистено. спомням си когато ходех да карам с вратите напред през зимата, яко беше весело...

Фъндъкова да глоби първо неините хора който следят пътя дали епочистен.Те са отговорни за това им е поверена техника да обикалят и да следят маршрута дали е почистен.Съответно да сигнализират на КАТ,Градска мобилност и да се вземат мерки да не се стига до тази ситуация.Едно е да вали хубав плътен сняг друго е мокър сняг.Февруари и март са най лоши за качване на Витоша говорим когато има мокър сняг.

Хората са тръгнали неподготвени, щото са подценили зимните условия. Трябва да се слагат вериги, да се има предвид, че това е планина. А не просто да си тръгнеш и да си викаш - на мен нищо няма да се случи. Заради такова мислене българите сме на тоя хал

СНЕГОВЪРТЕЖ

Колко готино. Дават ти едни много пари,в началото заделяш 10% за почерпка,после още 2% за санкция.Всички те мислят за жертва а ти си новия баровец.

През цялото време растат само данъците и лакомията на управляващите и господарите им. Аз живея в София, като мойта улица от 10 години никога не е почиствана, няма канализация, осветление само ако се плати рушвет на някаква фирма, която по принцип е за да го уж поддържа. Настилка никога не е поставяна. Някакъв богат чужденец направи голяма къща на близо и направи път до себе си. Като ни затрупа смет не се извозва, защото не може да мине камиона за смет. Кал до уши става като се стопи. Но ДАНЪЦИТЕ СА като за резиденция Бояна! Освен яки попръжни , нищо друго не ми идва на ум като си помисля за общината и кмета. И без това сме на произвола и се оправяме както можем! Защо пък и ще ни дерат до кокъл!?

Прав път, планински, трябва до асфалт да е почистен, и то по всяко време, иначе Фандъкова ще да е виновна за селянията на селяните.

Там са павета бе човек. До паве да е изчистено, ако не е сухо пак си на кънки...

Още един мислещ само за своето удобство. Чистенето до асфалт се извършва с химия. Снегоринът може да изрине снега, с което намалява количеството и улеснчва химията. Но Витоша е парк, в който се използва само пясък. Пясъкът не чисти до асфалт, а само подобрява сцепелението, ако е посипан ВЪРХУ остатъците от снега. След още 30 минути обилен сняг пак отива отдолу. Носенето на вериги по стръмен път чия отговорност е? За чий е измислено въпросното приспособление?

Слагането на вериги е само за колите , санкционирането е само за колите . В идях и табели че, не се използува сол или химия - но след завоя на пътното с какво са посипвали до паркинга на Лалетоголяма отврат е а, отдолу чист лед.

във фирмата шопите седяаа на маса и си пиеа ракията със сланинка

"поне 100 метра назад"

на София твърде често казва:"ще санкционираме", "няма да им платим" и др. елментарни, нагли и примитивни обяснения за безотговорността си, за .... чудовищното манипулиране на дънъкоплатците. Не искаме да ни лъжете, че се грижите за каквото и да е. Данъците си плащаме и искаме чисти пътища, качествена вода, постоянно електричество, топла вода, транспорт и др. Това, че няма да им платите или, че ще бъдат санкционирани не ни устройва! Защо? Защото: 1. Не вярваме, че го правите. За 12 години един път не се отчетохте, че сте наказали тази или онази фирма. Само ни залъгвате. 2. Намалете ни данъците, за това че не си вършите работата.

Многократно е оповестявано с колко СТОТИЦИ хиляди са ГЛОБЯВАНИ фирмите, защото не са почистили качествено или хич!

Явно СТОТИЦИТЕ хиляди не дават ефект. Вероятно печалбата им е стотици милиони, за несвършена работа.

Аз искам да питам, при положение, че има прогноза за обилен сняг, къде са тръгнали разни тъпаци с колите си на Витоша? Къде? Всеки нормален човек знае, че това е природен парк, и почистващите фирми нямат право да ползват разледяващи препарати! Могат само да хвърлят пясък, но той НИКОГА не е помагал! Винаги, при снеговалеж, на пътя за Алеко е имало огромни проблеми! И това всеки софиянец го знае, и си прави сметката. Обаче селяндурите, напълзели София като мравки медена пита, явно не го знаят това! Пълнят планината с колите си, и някой трябва да им е изловил снежинките във въздуха. Ами майната ви! На планина се ходи пеша, а не с кола!

Пешо,пешооооо у Алпите и у Перинеите, по цела зима си седат у къщи, и като теб шмоцат джанковица. Пии си ракията и си боцай туршията.

А не могат ли да почистват със снегорин и други механични средства?

В момента в София вали обилен сняг, но движение на снегопочистваща техника не се забелязва. Утре сутрин ще е чудо, ако не се размърдат от почистващите фирми. За Фандъкова сигурно вече пролетта настъпи и очаква снега да се стопи от само себе си.

Кметът за пореден, 100-тни път ще каже, че нямада им плати или, че ще ги санкционира. Кой вярва на тези лъжи? Кой утре ще ви плати разходите, ако кметът не си свърши работата? Данъците няма да ви намали, така, че може да ни обещава с "влажен овчи поглед" вечно блаженство.

от ясно по ясно е ионко спинка на прав път катастрофи ионко де си бре

Това е положението драги ми сънародници! Друго няма как да бъде, куп проблеми има около тази случка. 1. След като знаят от общината, че Неделя хората се качват на Витоша този път трябва да се чисти от 6 часа най-късно. Все пак се намира в 2 милионен град! 2. Водачите на МПСта и общински рейсове карат без вериги при задължителен знак за това. 3. Една кабинка за 2 милионен град! Всичко е с краката нагоре!

Снегорините тръгнаха още в 6 часа. Тъкмо се прибраха в 14 часа и заваля сняг. Общината ще плати за изработеното.

Какви катастрофи, бе??? При тоя просташки път пълен с дупки и страхотна настилка. Пак зимата им е виновна на тия шофьори-некадърници, софиянци. Цялата община трябва да се изчегърта от местата и!!! Писна ми. Прекрасна планина, прекрасно място за отдих - Идиотска община софийска.

Не разбрах: С ранените са станали инциденти!? Или инцидентите са катастрофирали и има ранени!? Или досега катастрофите са били без инциденти, а сега нещата се влошават!? А и този автобус изглежда на заден ход се е качвал!? Само така може да се върне 100 метра назад и да се удари с предницата в следващите коли. Пътят е тесен и не може да се превърти на 180 градуса. Дежурният редактор информира ли ни или ни баламосва?

Не само санкции трябват. Тази фирма трябва да възстанови щетите и да плати на пострадалите.

Сладка кражба е да вземеш едни милиончета за почистване и след това да се ослушваш и правиш на изненадан докато снегът се стопи.Общинският съвет на София е една банда от крадци!Много скоро България ще им се види тясна!

Когато чакахте петнадесет години за Москвич, не само на Витоша ами и на Витошка нямаше коли!

Да льохман,ама селяните имахте жителство и нямаше толко паплач по-Витоша,пътя се чистеше,Простор и Щастливеца работеха,рейсове имаше и през седмицата,а Цеко МинеФ бършеше сополи в балтона на тате.

отличен 6 +

Та и аз се очудвам, дори ако си спомняш и през 1917 г. не се виждаха никъде и нямаше Москвичи! Прав си.

abasador

мога ли, да те попитам отворко, а ти виждал ли си как на южният ъгъл на ЦУМ в кръга, там дето за Нова Година поставяха дядо Мраз, се върти Рено Дофин....? Отиваш поръчваш си и след месец си го получаваш ....след време това спря, защото започнаха да се въртят Москвичи...! Говори ли ти нещо, моят разказ? Лек ден.

Интересно как си представят почистването при снеговалеж на парцали про положение че пътят е тесен и в неделя коли и автобуси са го задръстили ? Други правила трябват.

Леле колко прост народ сме, отидете с кривите си крака и вижте на място, че качването без вериги е забранено, всичките задкормилни устройства да си върнат книжките в КАТ и да не качват в кола повече!! А за мързеливите има и google earth и street view... Уникален народ сме, не стига, че сме в нарушение ами и жертви се изкарваме..

Хубаво пишеш, че са без вериги. Но това са частни автомобили. А какво прави автобусът на градския транспорт без вериги?

Ал

Всъщност не е забранено, а е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО. Ама нейсе, "колко прост народ сме"!

Г19 "Задължителни вериги за сняг, най-малко на две от двигателните колела"

Тълкуваш закона както ти изнася и наизуст? Типично като ония 240

Драгалевци не се пише в кавички, защото е име на населено място.

Като гледам плътната редичка коли,ми е любопитно от къде ще мине почистваща техника. Ако зелената измет не блокираше строителството на лифтове, колите щяха да са долу, а горе туристите да се кефят на снега!

До Алеко има два лифта, друг е въпросът защо хората все пак са с коли.

Защото не искат да чакат с часове на опашка,може би.

Е,видяхте ли сега като не щете да гласувате за ГЕРБ, няма кой да лови снежинките във въздуха.

Ако имаше полиция на място, глобяват колите и отделно да си плащат за извозване от пътя. Витоша е на туристите, а не на мутрите тръгнали да разпиват с любовниците си. И нека каже самоковската кифла, кой е разрешил да се отвори пътя в събота и неделя?

Не знам дали е затворен пътят за Алеко в събота и неделя, факт е, че е пълен с коли. Ако наистина е затворен, автобусите би трябвало да са през 15 мин, а не през 1 час.

То там на няколко места има знак, че е забранено за коли през почивните дни ... а днес имаше и една патрулка, не знам как е стигнала толкова високо :)) и май глобяваше, иначе към обяд заваля сняг, май не са ги хващали във въздуха

Последното инфо на знака е, че пътят е затворен в почивните дни между 11 и 14 часа. Иначе е отворен. Аман от философи :)

Май месец ще е идеално и можем да ходим на Витоша с кола, колело, даже и пеша. Истината е че всеки уикенд при Драгалевци става лудница, а най-весело е ако трябва някой да се разминава с автобуса... безумие е днес да не почистят пътя. За такова нещо се подават оставки, но не и в БГ - тука Оправляващите обръщат главите в другата посока и случая се забравя.

Фандъкова не може да почисти пътя до Алеко и хора са ранени при катастрофи - отврат! Фандъкова да бъде изхвърлена от кметството като мръсно коте веднага!

Фандъкова публично да обяви фирмата и наложи най-строги наказания и извинения към столичани. Г-жо кмет зимата не си е отишла или пак сме на принципа, ако мине номера с почистването.

На хартия и със знаци пътят от Драгалевци до Алеко в събота и неделя е затворен. Нека сега да видим кои са баровците с коли, които са били там. НАГЪЛ ЦИНИЗЪМ!!! Имат право да минават само с пропуски издавани от общината. КАК ИНАЧЕ МОГАТ ДА МИНАТ И КАК ГИ ПУСКА "полЮцията"?

полицията ли трябва да ти седи на всяка затворена уличка? което и няма значение, щото тоя път не е затворен, а просто е задължително карането с вериги през определено време...

Къде е Радев с пикливия си Премиер не можаха да реагират на най малък снеговалеж.Същите хора плюеха Борисов че пътищата били МОКРИ.

Какъв кретен трябва да си, за да обвиниш президента на една държава за непочистения път в планината през зимата????????? Това очевидно е въпрос с повишена трудност за герберистите!

честито,снегът пак изненада столична община и най обещаващата и подготвенна за зимни условия кметица фандъкува

Фандъкова да не е дежурна. Има си фирма,на която е възложено почистването.

Фандъкова като не иска да е дежурна да беше създала инспекторат на смени 24ч в денонощието за есенно-зимния период, който да гонка алчните фирмаджии.

Към 1дц - не всики са гъзари, за четири човека с кола излиза три пъти по- евтино. Зажалост, а беше време когато картите за цялата градска мрежа важаха за лифта.

Така е нали не трябва да има лифтове на Витоша Ако си работят ливтовете няма да се ходи с коли .

Лифтовете работят, но масата гъзари държат да си изтъркалят тлъстите задници в коли.

Въпросите са към ,Цеко,КАТ Столична община и т.н. ! Защо се разрешава на колите през почивните дни да се качват на Витоша ?Защо се разруши хотел "Щастливеца" ? Това място беше за отмора ,пиене на кафе и прекрасни пейки за зимното слънце ? Защо лифт "Бай Кръстьо" не работи и е в окаяно състояние .Ако не се лъжа строен е някъде 195--- год.... Защо хижите преди стопанисвани от БТС бяха приветливи и там имаше туристи с китари и много планинско настроение...Сега те се стопанисват от .." бай Онзи"! Къде е лифта от Княжево до Копитото ? Защо пътеките почти нямат маркировка и са буренясали?. А Витошките гори ????? И много други неудобни въпроси.А сега има катастрофи ?!

Отговарям: Защо КАТ разрешава - ми защото не му дреме. "Щастливеца" - щото на някой му пречеше. "Бай Кръстю" - остана и да работи в това си състояние... Хубав боб правеха навремето горе. Защо хижите - ми щото и сега се стопанисват от БТС, а БТС-то ги е раздало на свои хора да къртят лев. Къде е Княжевския лифт - Няма го. От поне 20 години. Защо пътеките нямат маркировка и са буренясали - Тя тревата и бурените не растат по скалите. Растат по земята. Виж скалите няма бурени по тях. А сега има катастрофи - Що едно време нямаше ли? Некъдърниците и сега и едно време са едни и същи - затова има катастрофи!

Защо, защо....27 години е същата разсипия навсякъде в страната ни.Безкрайно много са неудобните въпроси, но само си питаме.

Ми така е като не слагат сол или препаряти да се стопи снега така е . Поне ще е гледаме от далече и няма да ходиме в /екологичната планина/ като слушат псевдо еколози.

Ами ако сложат сол или препарати ще изчезне асфалта на Боко и Свинетка.

Проста пачицо, това е природен парк, а не уличките около панелния ти блок. ПРИРОДЕН ПАРК! Забранено е да се ползва сол и разледяващи препарати, единствено пясък. Въпросът е, защо все още се позволява да ходят коли в природния парк.

Суфиянци тръгнали на планина! Крякането се чуваше чак до Самоков. Хихихихихихихихихихихихихихихихи.

Инак качването с коли е забранено от 11,00-14,00, но никой не го спазва.

Не само до Алеко е забранено, а и до Златните Мостове и Копитото... Въпроса е защо е забранено на хората, които с данъците си плащаме на тези, които не си вършат работата да почистват пътя, да се качим със семействата си в планината, защо..., някой проумява ли го. и не ми говорете, че има лифт, към златните няма, а в една маршрутка са натъпкани хора и е претоварена два пъти спрамо капацитета й... защо е забранено в почивни дни...някой знае ли?

Има автобус, селянино, но ти държиш да се качиш горе със собствената си каруца, щото с градския транспорт не е престижно, и те мързи да извървиш 20 метра. Очаквам в най-скоро време тъпите шопи да тръгнат да покоряват и Чомолунгма със скапаните си бемевета!

До Златните не знам дали е забранено, но към Драгалевци, когато съм ходила, винаги е било задръстено от коли. На два пъти ми се е случвало градският автобус да не може да мине от паркирани автомобили. - един път при крайната спирка на 93 на лифта, където редовно съществува такъв риск, а друг път ми се наложи да сляза в центъра на Драгалевци, защото площада беше задръстен и автобуса не можа да мине. Аз съм стимулиране използването на градски транспорт и по-малко коли, все пак инфраструктурата не позволява голям трафик. Много сте с колите, а пътят е един.

Пътя до Алеко сутринта бе черен лед от дъжда, спирането беше невъзможно. Видях един единствен шофьор, който намали да за провери настилката. Останалите летяха нагоре с 70-80км. А спирането надолу бе невъзможно, ако не си стъпил с десните гуми на пясъка отстрани.

фирмата на която се плаща за почистването на пътя какво е чакала...да почисти на книга и усвои кинтите ли...мама ви крадлива...! а в общината чий го държат или делкат гепеното от несвършената, но платена работа...?

Ти, дето ми сложи минуса от Кметството ли пишеш или е трябвало ти да чистиш пътя, а си кюташ на топло пред компа...

Какъв път за "Алеко", какви "5-лева"! От около 13.30 до 15.00 ч ми се наложи по необходимост да пътувам по една от основните "артерии" на София - от магистрала "Тракия" по "Цариградско". Движението учудващо беше много напрегнато, обстановката - отвратителна с почти никаква видимост! За съжаление имаше единични случаи (но достатъчни), при които някои колеги са мъчеха да докажат неумението си да шофират в сложна обстановка и след това да обвиняват непочистеното трасе! Считам, че при такава обстановка никой не може да ни помогне, освен нашата адекватност - да не пътуваме без необходимост и когато попаднем в такава да си помагаме. Само един напсувах и на осем благодарих! Синоптиците този път познаха!

Благодаря Ви, че разбрахте какво съм написал като "емоции" от едно много сложно за мен пътуване и за колегиалността към тези, с които си помагахме в сложната обстановка днес. Извинявам се и на младия колега (около 23), когото действително напсувах (но наум и с клаксона), защото едва избягнах ПТП-то по негова "засичаща" вина. Извинявам се на "колегата" и за това, че разбра, че когато скочи да ме набие, но не посмя, защото го помолих преди да ме "набие" да извика "телевизията" да снима как аз го бия. С думи!

Зимно времье си е! Стойте си у дома.

Лошо е времето. Стойте си дома, пийте си греяната ракийца и не се качвайте на жигулата (москвето).

Който е ходил на Витоша преди 30 години и сега, знае за какво става въпрос. Преди десетилетия бяха построени пътища и пътеки по Витоша. Днес те са изровени или прораснали. Преди десетилетия в събота и неделя беше забранено на частни коли да се качват до Алеко, а транспортът се извършваше с три работещи лифта и десетки автобуси. Днес стотици частни коли се качват по Витоша и, поради липса на паркинги, паркират по шосето, като го стесняват. Преди десетилетия бяха изградени хижите по Витоша, които работеха и подслоняваха туристите. Днес половината хижи са затворени, порутени или разпродадени на всякакви спекуланти, повечето от които турци. Преди десетилетия хижите работеха, дори в делнични дни, като предлагаха подслон, безплатен чай и човешко отношение. Днес търгашите в хижа Черни връх (Ирина и Чавдар) гонят онези туристи, които не купуват отвратителния им чай, гадната им боб-чорба и вмирисаното им шкембе. Изводите си направете сами!

Добре де, а ти какво очакваш - някой да стопанисва хижата и да ти дава безплатен чай. А кой да му плати дневните разноски на този стопанин, че на теб ти се пие безплатен чай! Ти колко пъти направи една тенджера с чай у вас, слезе пред блока и започна да го даваш на хората, ей така.

Да разбирам ли че всеки който е сложил минус практикува раздаване на безплатен чай. Искам да ми кажете къде го раздавате, за да мина в студа да се сгрея с едно чайче на аванта. Комунягите за 45 год нищо смислено не направиха освен едно: вмениха на хората че са равни, че държавата трябва да им осигури всичко- от работа до почивка. В резулат убиха всякаква инициатива и дух в обществото. Направиха общество на лентяи, лузъри и деградирали ганьовци, на които липсва каквато и да било култура. Всеки мърляч бе изравнен със способните хора, в резултат на което способните придобиха навиците на мърлячите, а последните загубиха интерес да се развиват. Нали всички са равни - мързеливия с работливия, способния със смотания. Лошото е че повече от четвърт век след промените продължавате да бленувате за безплатното, държавата майка и т.н. Каквото си зароботиш на база твоите способносто,толкова ще имаш. Негодните постепенно ще изпаднат от влака и ще се превърнат във вечно мрънкащите.

Преди имаше стада от кошути.Елени слизаха до Княжево,Горна баня,Павлово.Цървулите избиха всичко което живееше във Витоша за кеф.От това да се правят изводите защо,защо,защо.......

Ехехех, ти кога даде на някой нещо безплатно , та чакаш да получиш чай за без пари.

Да, ама тогава комунистите имаха срам, а девет години Тиквата, бандата му и самоковската учителка по руски трябваше да крадат и гепиха не само еврофондовете, ами и бюджета и ни натресоха заеми, които ще трябва да се плащат до девето коляно!

Да, ама тогава комунистите имаха срам, а девет години Тиквата, бандата му и самоковската учителка по руски трябваше да крадат и гепиха не само еврофондовете, ами и бюджета и ни натресоха заеми, които ще трябва да се плащат до девето коляно!

Да само колите на велможите от ЦК минаваха необезпокоявано. За това ли плачеш, глупако?

Учителката отново бе изненадана от февруарския сняг. Всъщност тази зима всеки снеговалеж бива представян като бедствие и апокалипсис. И всички биват изненадани, ех зима зимаааа

Е, ся и пътищата да ви чистим.

Само не ми казвайте че всички тези коли е трябвало на всяка цена да се качат до Алеко.

Предлагам да забраним зимно време да се ходи изобщо на Витоша! Какво е това нахалство неделен ден, лек сняг те ще ми ходят на разходки в планината! А може ли така да си избираме и кога да ходим на работа? Като ръми леко да си седим в къщи, че да не си окаляме обувките.

Предлагам за начало ако вали сняг и видим знак за вериги да ги сложим преди да продължим. Прекалено нахален ли съм?

На Витоша в почивни дни май беше забранено да се качва човек с кола. Обаче селяндурите искат да са на пистата с колата, ако може :)

На Витоша е забранено да се качват коли ПРЕЗ СЕДМИЦАТА, в почивните дни е РАЗРЕШЕНО, но само с вериги, всички участвали в катастрофата да се благодарят ако не им нафраскат актове!

3евзек

Разрешено е в рабоните дни, когато няма потенциал за навалица.

13 минуса!! Леле колко прост народ сме, отидете с кривите си крака и вижте на място, че качването без вериги е забранено, всичките задкормилни устройства да си върнат книжките в КАТ и да не качват кола повече!!

Забранено е събота и неделя за мпс-та. Има знак в края на драгалевци. Обаче честно да ти кажа и аз се качвам с кола. Даже на децата ще им бъде по-интересно с лифта да гледат през прозореца, ама ме е страх от този лифт, че ако се развали нещо може да си отвисик на студеното няколко часа. Ама цеко една стотонка няма да даде да подобри инфраструктирата. Всъщнор симеоновския лифт на общината ли е , на концесия на цеко ли е даден, какъв е филма там?

Последното инфо на знака е, че пътят е затворен в почивните дни между 11 и 14 часа. Иначе е отворен. Аман от философи :)

Последното инфо на знака е, че пътят е затворен в почивните дни между 11 и 14 часа. Иначе е отворен. Аман от философи :)

Фандъкова оставка!

Радев офф

Толкова ли е трудно да се поизчисти пътя. Все пак някоя герб фирмичка е гушнала милионите, а Фандъка и Тиквун са взели комисионните, нали? Или пак някой друг е виновен?

Погледни през прозореца. Още вали. Докато не спира е трудно. И да са чистили, след 20 минути ще е същото.

В мазето на Позитано няма прозорци.

Там долу има едни знаци. Ако някой ги спазваше можеше и да се изчисти. Вместо да тролиш да беше научил поне малко правилника.

Нещастна държава с нещастен столичен кмет и гербаджийски калинки навсякъде. Пътя не е бил пипнат. Преди малко минах през ковачевци в посока софия. Не беше пипнато. Да караш със скорост повече от 20-30 км си беше късмет и чиста проба лудост. Февруари месец в зимна България снега отново ни изненадва. Като мълчим така ще бъде. Жалко че няма кой да дава по 40-50 лв да излезат умните и красивите и да протестират за всички неуредици в града. Между другото въпросните дегенерати къде изчезнаха.

Искаш да чистят преди снега ли? Много умно.

и значи така ако разсъждаваме, ако вали 4-5 часа или едно денонощие, трябва да чакаме да ни затрупа , и после да чакаме пролетта та живота да започне отново. Няма такива нещастници като вас, разбирам да е август месец да ни изненада. А да си чувал че се ползват препарати за обработка на пътищата които разтапят снега. Всеки който е пътувал из нормалните държавище ти каже че там такива киши и меъсотии по пътищата няма. Абе гробарска работа

А защо не си остана на село е въпроса тъпанар?