България отбелязва 144 години от гибелта на Апостола Левски

Цяла България отбелязва 144 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

Обратно в новината

Коментари - България отбелязва 144 години от гибелта на Апостола Левски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Който ни освободи- ще ни пороби!" Още не можем да се отървем от лайняните рушняци

В София има улица с името на убиеца на Дякона - граф Игнатиев ! Само лайняво племе като българското може да понесе такава гавра ;)

Много пъти съм ме питали каква е идеята на българския национализъм. Тя е посочена кратко и ясно още през 1869 г. - ние нищо чуждо не искаме, но и нищо свое не даваме. Автор на тези думи е Апостолът на българската свобода Васил Левски.

жалко за човека, похабил се е напразно

не говори простотии , сега щеше да си с фес в джамията..поклон пред левски.. човек трябва да попътува за да разбере колко сладко е Отечеството

глупак

Най-сетне, след 27 години започнаха да отбелязват годишнината от гибелта на Левски, спряха да "празнуват" 19 февруари!!! Разбрахме, че са необходими 1000 години на Топлофикация да подмени тръбопроводите си. Колко ли години ще са необходими на управляващите да сменят тона и маниера, с който говорят на народа и да СХВАНАТ, че те получават заплатите си, за да РАБОТЯТ за интересите на данъкоплатците в тази държава????? Дали и за това ще трябват 1000 години?????

Двамата велики българи са сънували смъртта си - Левски и Гоце Делчев. Поклон пред паметта и на двамата! В между редовете - да сънуваш смъртта си

Господин президент,господин Герджиков,може ли да обясните защо докато вие държите речи за Левски,БТВ продажната ТВ дават филм за турция ,може ли такава мерзост на бтв тая телевизия турска ли???

Абе идиоти от Дир и всички останали журналистически и политически пуйки! Колко пъти да ви се набива в тъпите кратуни, че Апостолът е убит на 18-ти февруари!!!???

симо

ТОВА какво общо има с ПОЧИТТА?????Или още едно нещо/то колко станаха вече/ да подложим на СЪМНЕНИЕ И ИЗОПАЧИМ???Писна ми от тъпи продажници....И НЕ Е УБИТ ,БОРСУК,ОБЕСЕН Е ,О Б Е С Е Н....от ,,присъствалите ,, османлии.

Дълбок ПОКЛОН пред паметта на този ВЕЛИК БЪЛГАРИН....!!!!! Обикновените Хора трябва да възродим БЪЛГАРИЯ. Всички ,абсолютно всички политици са безполезни. Те само лапат, а Народа Български тъне в мизерията. Вдигай се НАРОДЕ!!!!! Вече нищо не ни остана!!!!

Политиците само лапат, а народа го е яд, че не лапа - желязна тролска логика. Ако т.нар. народ беше на мястото на политиците сигурно щеше да лапа двойно повече :))))

Ти май толкова вече си изсъхнал,че дори и не осъзнаваш какво пишеш.

Само да припомня.."Хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович, Хаджи Мануил (Мано) Стоянов, Петър (Пешо) Тодоров Желявеца и Мито Панов Каймакчийски това са четиримата българи включени в съдебната комисия, осъдила преди 141 години Левски на смърт чрез обесване."..Изгрява свободата и Иванчо Хаджипенчович отново е на гребена на вълната. В началото на 1879 г. са насрочени избори за Учредително събрание. Иванчо ефенди закономерно се кандидатира. Печели със смазващо болшинство в Русчушки окръг. .." Е те това сме българите! Нагаждачи и подлезурковци обесващи малкото си национални герои..

Моля те не ни вкарвай НАС - българите, заедно с 4-те мекерета. Защото заедно с тях вкарваш и тия чорбаджии, дето са давали пари за народното дело, и тия, дето вдигнаха въззстанието през 1876г. и всичките опълченици и войници, дето са дали живота си за свободна България. Заради 4 бълхи, дето не са знаели какво правят няма да си лепим калта по челото. А колкото до тия дето са го избрали тоя хубостник - мислиш ли че са знаели какво е извършил? Ние сме тия, дето си избихме лошите командири още в първата война - и я спечелихме, какво мислиш, че бихме му сторили на тоя ако знаехме какво е извършил?

Бълхи ама го избрали Хаджи Иванчо всенародно във Великото Народно събрание.. вместо да го обесят на портата на къщата му както биха направили всяка уважаваща себе си нация!

на ген. Радев при това без да използва традиционните лиШчета, както това правеше неговия малоумен предшественик.

Кой беше този Левски, сепаратист някакъв борещ се срещу легитимното Турско правителство срещу териториалната цялост на легитимната Турска държава!

Не, масон изпълняващ спусната програма срещу българите, естествено с тайна полиция, политически убийства, пладнешки обири и убийства на обикновенни хорица - българи жени и деца

Апостола, казва какъв е Дякон Левски. Запомни и спри ако обичаш, грамофонната плоча, че свири фалшиво. Такива светли умове са заплаха тъкмо, за масоните.

Никому не се надѣвайте, говорѣше той. Ако ние не сме способни сами да се освободимъ, то значи, че не сме достойни да имаме и свобода; а който ни освободи, той ще направи това, за да ни подчини отново въ робство

Ами като не сме способни да се освободим сами все изпадаме от едно робство в друго..и все така си я караме! Робска нация с робско мислене.. все гледаме да се закачим за победителя и все се оказваме в лайната..

Политиците гледат да се залепят за големия брат. Народа, дето знае последствията - вече не. Направили са сравнение и се е оказало, че същите тия, дето са посрещали танковете на райха, после - на 9.9 са посрещали и руснаците. Не народа е проблема, а това, че закономерно присъстващата - като навсякъде - се е качила на главите ни. Просто трябва да бъде разкарана от там. Но началото е като разкараме информационната мърша от главите си, спрем да се тръшкаме и започнем да мислим разумно, както се полага на българи.

Днес поне на пет места срещам цитати от така нареченото "предсмъртно писмо", писано от Иво Инджев в алкохолен делириум и приписвано на Левски. В което, между другото, се подчертава, че най-добре да си останем под Турско "присъствие". Събуди се, Българино!

симо

НАРОДЕ!!!!....Дела трябват,не думи.

За Васил Левски не са правени много паметници,но навсякъде към неговите паметници се проявява особена почит.Мисля,че за нашите политици след 1990 г. също трябва да бъдат направени паметници и към тях да се проявява подобаваща почит.Струвя ми се,че е добре по места да се организират комитети за финансиране,а паметниците да се правят от отпадъчни материали без допълнителна обработка! И всички такива паметници да се поставят в районните сметища!!Ето така са започнали да правят в Естония!!

Радев по повод гибелта и възпоменанието на Васил Левски. Жалко че дир не го отразяват.

Българите имат нужда от малко чиста , свята мисъл. Днес видях две жени , едната възрастна другата , не ...да се крйстят и почитата Левски пред паметника в Подуяне...И някак дълбоко ме трогна товя..валеше сняг , а те стояха и правеха кръстния знак .и си казах не е умряло всичко...

На хората им писна от показното лицемерие на тази власт, притворно се "прекланят" пред Левски, а на другиоя ден почва отново краденето и демагогията.......защо корнелия не обясни на хората как доведоха България три пъти до колапс в последните 25 години??????

Защото сега се почита паметта на Левски, не се отчита дейността на правителството на Герб, пък и БСП не са на власт.

Честит празник българи. Апостола на свободата е винаги с нас.

Нечестивите юди - радко пръдлето,шкембака,винкела и сидераста предадоха Апостола Бойко на червените кърсердари ,като поп Кръстю предаде Апостола Левски! ! Часовника на безмилостната разплата с предателите и мекеретата неумолимо тиктака!

Руските кучета да не забравят, че смъртната присъда на Васил Левски, издадена от турските мангали, е издействана по наглото настояване на руския посланик в Цариград граф Игнатиев. Ще дойде ден, когато всички паметници на руските колонизатори ще бъдат взривени.

Пий си хаповете !!!

Местане, гол охлюв, това посланк Гьокче ли ти го наби в кухия шиник.

Левски, тъпако е осъден на смърт от Българи.. и единия от тях в последствие е депутат във Великото Народно събрание.. недей да обиждаш циганите безпричинно!

Не коментирайте Васил Левски в бушменски форум!

Хахахахаха живеете в Англия по 10 човека в квартира като животни в обор, всеки плаща 700 лири наем за стаята, делите кенефа и кухнята, получавате 1500 лири от които още 300 са ти пътни. Остават ти 500, ядеш евтини лайна (ама понеже са английски ти се струват корекомски), живееш като скот с надеждата че ше се оправиш. Ситуацията не се оправя, или не издържаш и се връщаш или започваш да харчиш спестени пари от БГ. Това разбира се важи най- вече за хората с некъв занаят. За берачите на ягоди, боровинки и миячи на кенефи кто тебе, е горе долу ок, щот си свикнал да живееш в лайната и да вършиш мръсна работа за жълти стотинки!мбухахахаха

Вечна слава на великият БЪЛГАРИН ВАСИЛ ИВАНОВ КУНЧЕВ ЛЕВСКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ами да му светла паметта, най големият Българин на всички времена, но такива изроди като вас помрачават всичко!!

На загиналите за освобождението на България- румънци, украинци, финландци, сърби и черногорци! Руснаците са дошли тук да ни крадат , и са взели своето! За тях е пито-платено!

Може ли да си такава гад

блядь

Пази боже украинец да те освобождава.. питай поляците, тъпак!

vasil

Румънците и сърбите също са си взели своето,финландците са капо.

"ДИР", имате една добра традиция - по определени поводи да не давате възможност за коментари. За днешния ден/повод това важи с най-голяма сила. Какво има тук за коментиране?!!! Левски е Левски! И него не могат да го заместят/изместят нео-фашистите-Луковисти, някакви си национал-патриотари Сидеровисти/ВалериСимионовисти, дето му дигат кокалите вчера и днес и спорят кога и как "да се чества" и "къде му е гроба", а от утре ще продължат да крадат с още по-голямо настървение от "народната любов"! Извинявам се, че се изкуших да коментирам некоментируемото -паметта на Левски! Гробът на Дякона е там, където от 120 години е Паметника му! Който иска да отиде, да се поклони без да вика "Фас-бук" да го снима!

Ако Левски може да види днешна евроатлантическа БГ, не би пожертвал живота си. Народ от роби, постоянно е под някакво робство.

не бъди сигурен Левски е идеалист, но въпреки всичко сега имаме право да сме суверенна държавар.винаги когато пресичам гряницата се вълнувам...че съм у дома...

Над тефтерчето на Левски Дамян Дамянов "НАРОДЕ????" стр. 115 ... А страничката, види се, е мокра... Какво? Сълза? Кал? Кръв?... Листът мълчи. Нима е плакал тъкмо той? Жестоко! Нима е носил кал - тъй чист дълбоко? Той - чистият, с безсълзните очи? Чия ли кал - ако е кал? - сребриста светлее в жълтеникаво клише? Чия ли кръв е капнала на листа? Чия ли мръсна болка свети чиста по пътя му към святото въже? Какво е питал с този вик, раздърпан в шест букви с питанки накрая? И плачът пелин ли жъне с четирите си сърпа, които карат всеки да изтръпне? Подир "Народе????" И мълчат! Мълчат! Какъв "народ"? И кой "народ"? Проклето въже от Къкрина до София виси! Какъв народ бе племето, което тъй не успя от двайсет заптиета единствения - него - да спаси? Къде се беше изпокрил? Къде бе се поприбрал на топло и добре, та не можа на оня вълчи хребет една потеря малка да издебне? А тръгнал бе за него той да мре!... За същия... Един от двайсет воден. Един измежду цял народ "свещен"... От четри страшни питанки прободен, и днес кърви духът ми цял - "Народе????" Ни глас, ни образ... Питанките - в мен! И, грях - не грях, ги вадя и се кръстя - под тях, прости ми, Боже, лик личи: ни турчин див, ни оня чер поп Кръстьо... А ти, народе мой, и чист, и мръсен, на онова въже го окачи!

респект апостоле пред делото и свободолюбивия ти дух - дано никога да не разбереш какви ги вършат нашите пишман политици в нашето съвремие и как потъпкаха всичко свято българско

Трябва всички европейци да му се покланят на Васил Левски!!! Истински борец срещу мюсюлманите!!!

Стига с тоя Левски бе,говорете малко и за ЦСКА и Лудогорец.

поклон за саможертвата в името на България. На днешният ден само това и нищо друго, всички приказки са излишни, нека всеки чувстващ се българин, си спомни какво е писал в тефтерчето си един от най-великите българи!

"Дела трябват, а не думи."

Не отива на тоя народ Левски да е национален герой,виж Бай Ганьо става.

Благодарение на този народ - българския - арабските търговци на роби не завладяха Европа, поради този народ диваците с фесове не се вдигнаха втори път към Виена; благодарение на този народ- българския - днес я има възродена не по-малко "благодарната" от запада Руска империя; благодарение на жертвата на този народ, гад мръсна, днес света е цивилизация, отправила поглед в космоса, а не диващина, неразличаваща се от скота. Колкото до вашия любимец, с острата козя брадичка и героя му - задръжте си героя му, че и него за себе си. Тоя никога не е написал и ред хубаво нещо за България, а го хвалите до небесата - че и го поставяте до величия като Вазов, Ботев, Каравелов... Тоя лош, лош народ, как всички лешояди се опитват да го убият, а той отказва да умре. И винаги оставя зад гърба си гробовете на враговете си.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БРАТЯ БЪЛГАРИ. Имайте куража и смелостта на Апостола и не се страхувайте да се наречете Българи. Борете се за Страна и култура, обичайте се и се обединявайте. Поздрава не важи за БЪЛГАРОУБИЙЦИ, ПРЕДАТЕЛИ, РОДООСТЪПНИЦИ И РАЗНА ИЗМЕТ КОЯТО Е ГОТОВА ЧАЛМА ДА СЛОЖИ И САБЯ ДА НЕ Я СЕЧЕ. Апостола е жив Той и неговите дела са в сърцата ни. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ

Не е празник а възпоменание.

Прав си. Моя грешка. Моля да бъда извинен.

Питали ли сте се, колко българи знаят рождените дати на Левски, на Ботев и на други национални герои ?! Тези хора са известни не само със смъртта си, а с живота и с делете си. А ние все "честваме", "отбелязваме", дори и "празнуваме" датата на смъртта им ! Кога ще се научим да мислим за това, за което всъщност са се борили и са загинали ?!...

Чества се, отдаване на почит.... Все едно като почине някой, близките му правят помен за годишнината от смъртта му. Ходи се на гробищата, носи се цветя, палят му се свещи, поддава се на близки и роднини. Това е подобно. Не се прави на прост.

Възкресение е вид Раждане!

НЕ ОБИЖДАЙ НАЙ-ИЗВЕСТНИЯ БЪЛГАРИН - БАЩА МУ ИЛЯ УЛЯНОВ Е ЧУВАШ - А ТОВА СА ХРИСТИЯНИЗИРАНИТЕ ПРА-БЪЛГАРИ ПРОЧЕТИ ЗА ЧУВАШИЯ В УИКИПЕДИЯ :))

Всички болшевики са евреи. 99 процента.

Пий си хаповете !!!

В НАШИ ДНИ ЧОВЕК КАТО ЛЕВСКИ Е НАЙ-НУЖЕН!!!

Като ти гледам знамето едва ли имаш и най-малка представа за какво се е борил Васил Кунчев

Русофил

МНОГО ДОБРЕ СЪМ ЗАПОЗНАТ С ФАКТИТЕ ОТ ИСТОРИЯТА НИ!!!

от монголската орда

Левски е герой! Той се е борил сам срещу империя и срещу богатите родоотстъпници! Възможно е някои неща за него да са преувеличени, напр. че е светец или едва ли не със свръхчовешки способности! Но за мен Левски е герой и идеалист, непоколебим български патриот! Затова е Левски! Сър Стъвън Рънсиман-,, На българите Бог не им трябва, те си имат Левски!" И това го казва английски лорд....

На българите Бог им прати Левски - Апостола на свободата.

Същия герой като Ленин, Сталин, хитлер, Мао, Осама, ИД джихадисти и т.н. Борци за "чисти" държави и "народна власт"

По твоята собствена логика вземи поизпий малко белина вместо вода - и тя е течност... Седнал да ми сравнява масови убийци с тоя, дето възкреси духа на народа от пепелта. Не знам от коя лудница са те изтървали, ама е добре да те върнат - не си се излекувал.

Само долна измет като теб може да приписва по-долу на Левски думи, които той нито някога е писал нито някъде е казвал (уж в някакво писмо до Любен Каравелов): "Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова , сте решили да докарате миризливия казашки ботуш у Булгурско? Ако туй е тъй, лично с моите кунки ще ви изрежа чепките." Този пасквил никога не е изричан или написан от Левски, а е измислен от Иво Инджев и публикуван в неговия блог. Днес в този свят ден, бездарниците като теб отново преповтарят и заливат форума с измислената от Иво Инджев помия.

Никъде по света не се чества смърт на човек, никъде няма некролози по улиците, никъде не гърмят шампанско че остарели с една година! Сбъркан народ! Даже и руснаци са ме питали , защо се лепят некролози по къщите, вдигам рамене и казвам-традиция!

Абе по турско време не съм 4увал народа ни да гладува,но в свободна българия има хора ,които умират от глад и мизерия и добре,4е са кофите за боклук.Левски трябваше да умре за друг народ.

Земята на Ботев и Левски отново е робска земя. Чужди войски ,отново тъпчат земята ни. Танкове с мръсножълт цвят я мачкат. Мургави ,брадати типове с кръвожадни погледи обикалят градовете ни. Десетки "неправителствени" ръсят пари купуват политици ,журналисти или най обикновени продажници-корумпират и развращават. Това е днешна робска България .

О, майко моя, родино мила, защо тъй жално, тъй милно плачеш? Гарване, и ти, птицо проклета, на чий гроб там тъй грозно грачеш? Ох, зная, зная, ти плачеш, майко, затуй, че ти си черна робиня, затуй, че твоят свещен глас, майко, е глас без помощ, глас във пустиня. Плачи! Там близо край град София стърчи, аз видях, черно бесило, и твой един син, Българийо, виси на него със страшна сила. Гарванът грачи грозно, зловещо, псета и вълци вият в полята, старци се молят богу горещо, жените плачат, пищят децата. Зимата пее свойта зла песен, вихрове гонят тръни в полето, и студ, и мраз, и плач без надежда навяват на теб скръб на сърцето.

Държавата на Левски е продадена от предатели на Америка,Русия и Турция.Ве4е в много български градове се говори на руски,турски и английски.