Месни заговезни е. Следват Великденските пости

8 седмици преди Великден Православната църка отбелязва Неделя Месопустна (Месни заговезни).

Обратно в новината

Коментари - Месни заговезни е. Следват Великденските пости | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пише се църква а не църка!

Днес минах през един хипер-маркет. Цената на месото беше намалена "много яко" и Народа пазаруваше, като "за последно". Така е, като хората нямат "мъни". И следвали били пости. Че то половината България е "на Пости" Цяла Година, години на ред. Хората отдавна са станали не Праведни пред Господа, а направо Светци. И какви БМВ-та и цигани, дето цяла година ги хрантутим от името на държавата. Ония с ЕС - класите и тези дето ни "управляват" от тяхно име ни Е...аха "мамата" с техните "постни, спестовни банички".

Йордето Фандък и Мунда, няма да посегнат, на храната, на Кучетата !

Явно Бойко ще го съди Страшният съд, за който говори църквата по тия празници, заради това, че не само не помага на ближния, ами съсипа много хора и цяла България затри като държава. Друг съд явно не го е еня.

Спи, Дяконе! Не се събуждай! Остани в незнайния си гроб! Добре си ти... От там не виждаш съдбата на достойния ни род. Не виждаш майките,които днес не раждат. Стариците край кофите за смет. Бащите със джобове празни, в ръцете с куфари и здравец за късмет. Децата ни са вече на изчезване. Селата мъртви. Пусти градове. Строим хотели, паркинги, гаражи... Край просяка минава БееМВе. На "пътя към Европа" се продават в ръцете с кукли малките моми. Те детството си в сънища сънуват. Стаена скръб в очите им гори. Спи, Дяконе! Не се събуждай! Добре си там под тази черна пръст. Завиждам ти за туй, че не дочака мечтите си, разпънати на кръст. ХаресвамКоментар

Гениалин си! Ти просто,"ни уби", но, от, Герберасти, чакай "Минуси"!

АЛА-БАЛА-НИЦА, КАК ОБИЧАМ ПИЦА. ВЕРОЯТНО СЕ ИМАШ ЗА ГОЛЯМ ПОЕТ. ВЕРОЯТНО В НОВА ЗАГОРА МИНАВАШ ЗА ГОЛЯМ ТАЛАНТ. "СПИ, ДЯКОНЕ!...." ПЪЛНА БОЗА! ДАЙ ЦЕЛУФФФКА! :)

нищо не е. Наближаващите държавни заговезни ме плашат мен повеке.

Аз и без това цяла зима карах само на хляб и лук, защото нямам пари за друга храна, така че мие все едно.... Месо нямам шанс да си купя следващите години поради безпаричие.

Първо - зимата още не е свършила, за разлика от лука. Второ - хляб и сол е традиционен welcome food по нашите земи Трето - а здравната вноска плати ли си? щото ако не си ще те напне НАП, че че и НОИ дори...

Аз здравни вноски няма как да плащам защото нямам никакви доходи! И не съм имал никога! От години съм изключен, както и моите родители. Както и всички мои познати от университета-изключили са ни отдавна,защото не сме плащали,а не сме,защото нямаме доходи и работа! Какъв е този абсурден закон за здравно осигуряване? Защо безработни, за които държавата не си мърда пръста да им осигури работа, нито получават доходи от някъде, трябва да плащат здравни осигуровки? Ставката е изчислена върху минималната заплата, ЧУДЕСНО, безработния ПЛАЩА здравна Вноска върху сума която няма!!!

Във вашия случай е въпрос на приоритети - месо или интернет.

Не е вярно. Семейството ми живее с по 2 лв на ден за храна и вода. Интернета е безплатен /от добри съседи/ Битовите сметки са само ток и вода. Без телефони и платена телевизия, поради безпаричие.

Постенето е добро и християнско. Но имената на този езически празник лъхащ на типична Бг простотия мизерия беднотия отвращава.

Е мен кво ме интересува твоето отношение към исконния туземен празник Заговенки?

Няма проблем, празнувам всички празници които ги има по света! Постите мисля да пропусна ;)

Постенето помага да се оттървем от токсините и от свободните радикали. Това е доказан факт. Но не е препоръчително за малки дечица, за бременни и за кърмилки.

и кво ядете яко бел хлеб и вода нема такава простотия

Постенето трябва да се направи ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗА ВСИЧКИ. За да ни помогне Господът, трябва първо ние да си помогнем - а задължителният пост е първата и основна стъпка! Амин!

25 и косур години правителствата правят всичко необходимо за това! Аман!

ха ха ха ми то в БГ си е задължително. И то не само когато е време за пост и молитва. Обикновенните хора ежедневно са само на леб и вода.

изпуснали сте главното. Постът не е диета, това въздържание на душата от зли помисли, зли думи и зли дела. Трудно е, но който го направи ще разбере смисъла на поста.

Някога може би "в сряда, петък и неделя се връзват люлки и момците и момите се люлеят за здраве" , сега го правят когато си поискат без да имат нужда от люлки и го правят за удоволствие.

Кой още спазва тези тъпотии?!?

Тъп си ти, пуберче!

Спазвай Хелуин и св. Валентин, тъпак такъв!

Симееее, като гледам, ти освен Хелуин май нищо на празнуваш,,,,ама и майка ти и баща ти са същите щом не уважават традициите и празниците

Много е прав Симо. Некои БГ традиции са езически, а не християнски. Само погледнете имената Месопустна. Простотия беднотия и мзерия. Пфу БГ реалност.

Какво му е тъпото да похапнеш за закуска нещо лекичко - примерно печена кокошка, на обяд свинска вратна пържола и да вечеряш със суджук на скара. На мен ми харесва :) Постите не са към този празник и затова ще ги пропусна :)