Стартира освобождаването на западен Мосул от ИД

Премиерът на Ирак Хайдер ал Абади обяви начало на операцията за освобождаване на западната част на град Мосул от ИД.

Обратно в новината

Коментари - Стартира освобождаването на западен Мосул от ИД | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Операцията в Мосул отначало беше обречена на провал. За разлика от Алепо, операцията в Мосул беше набързо организирана, без достатъчно добро планиране. Тогава от Вашингтон бързаха, като целта им беше да вземат Мосул до президентските избори през ноември, за да го използват като предизборен коз в полза на демократите и Килъри. Малка победоносна кампания, която да спечели избирателя. Щурмът започна на 17 октомври 2016. Изборите в САЩ минаха, а успех в Мосул все още няма вече 4-ти месец. Няма и да има! Жертвите на тази необмислена самоубийствена операция са огромни. Само иракските сили губят средно за денонощие 200 души. Колко са убитите сред цивилното население никой не може да посочи, поне засега. За разлика от Мосул, операцията в Алепо беше изключително добре планирана, цивилното население беше евакуирано от бойните зоните (там където главорезите допускаха това). Операцията отне около месец за който жертвите сред цивилното население са около 500 души, голяма част от които от западен Алепо, там където не се водеха бойни действия, а бяха убити от ракетни обстрели от главорезите.

Ирак е вече прочистен от ИД - остана само западен Мосул. В Сирия дето Рашка се вихри с пабеда след пабеда нещата са доста различни. Ще има ли скоро 'песни и пляски' концерт в Палмира ?

След като американците си създадоха ИДИЛ и войните в региона няма голяма полза,че сега си го изтеглят.

Демонстрираш дълбоко непознаване на ситуацията в Ирак!

И 10% от тия 750х да тръгнат към Турция, значи на българската граница ще цъфнат поне 50х мигранта в рамките на месец. Да не говорим, че в един момент терористите ще бъдат подгонени яко, и Тиквун ще ги посреща с хляб и сол и тях!

Към 04.01.2017г. Иракската армия и запада държат едва 12% от територията на град Мосул, при това се чувстват доста неуверено там. А операцията тече вече с месеци! Провалът е грандиозен!

В Мосул е пълен хаос! И на ИДИЛ и на американците не им дреме за цивилните. Касапницата там е пълна! Докато не убият и последния цивилен и двете страни няма да се спрат! А ООН и "цивилизования" свят мълчат и се правят, че нищо не се случва там....

Путлерасткият лъжец се опитва да прикрие руската касапница в Алепо където не остана и една не разрушена сграда. За сравнение в източен Мосул почти няма разрушения

Алепо е пример за грамотно проведена операция! За колко време приключи? При това с максимална грижа за цивилните, а в Мосул е истинска трагедия, както навсякъде където по суша вземат участие американски военни...

Поредния пример за фалшиви новини. Само че не минават в този сайт.

Отвори ютуб пълно е с видеа от операцията в Мосул. Цари пълен хаос!

Турските мекерета и еврогееве от ДИР-а пишат за всичко останало, за наркомани, за пияници, за Мосул, за ИДИЛ, за Иванка, за Голия Тръмп, но...ДУМА НЕ ОБЕЛВАТ ЗА 144-ТАТА ГОДИШНИНА ОТ ОБЕСВАНЕТО НА АПОСТОЛА - ВАСИЛ ИВАНОВ КУНЧЕВ- ЛЕВСКИ! ПРОДАЖНИ МЕКЕРЕТА!!!!!

объркал си темата соросоидно тролче. Под всяка тема има форум към темата

Това учудва ли вече някой? Такава е линията на управляващите, а продажните медии вярно ги следват!

източен (по-големия) го освободина за 3 месеца. Ако и западен го освободят за 3 месеца... пак ще бият руснаците които се бориха с ЧЕТВЪРТ Алепо 14 месеца.

Както и да го смяташ 16 години война "срещу" тероризма са далеч повече от 14-те месеца на руснаците... След 2001-ва вместо Ал Кайда да бъде премахната тя се изроди в ИДИЛ. Сега след дъжд качулка.

а като смятаме от 800 година е много по-малко отколкото от откриването на америка. аман от тъпи сравнения. Говорим за ГРАДОВЕ и ЧАСТИ на ГРАДОВЕ. И ЗА ИД !!! а преди 16 години е нямало ИД... така че ... аре стига троли.

Е това е нормално. В Алепо се бориха с/у опозицията на Асад, а Мосул срещу калпавите руснаци в редиците на ИД дето здават бързо багажа.

Не забравяй,че целия "демократичен" свят застана зад "бунтовниците" с хранам оръжие, "хуманитарни" помощи и "съветници"!

Ох майко, краварската мъка край няма!!! Тежко му и горко на мирното население в Мосул...

същото ли каза като руснаците "освобождаваха" (по-скоро разрушаваха) Алепо или се радваше на всяка касетъчна бомба и варел бомби?

Алепо е освободено отдавна с грамотно проведена операция. В Мосул е пълен хаос и ИДИЛ и американските сили не им дреме за цивилните. Касапницата там е страшна!!

опозицията в сирия и ССА са световно признати организации вече и от путин които се бориха с диктатора ал асад те бяха масово избити от ал асад и путин избиването им беше подкрепено от българските русофили

Омотани със шахидски пояси и ядящи сърца... Ама какво се учудвам след като Саудитска Арабия оглави Съвета по права на човека в ООН.

не оправдавам никой изрод но да ти кажа ли каква е била реакцията на генерал патън когато е видял черевената ви армия великата в бой???? поискал е разрешение да обяви война на ссср и да ги размаже! така че по-внимателно с крайните определения а ако е имало извращение да ги избият се ми е тая

Статията е за Ирак!!! Какво те гони пак Путин или Сирия? Или трябва дежурно да се "изсереш" където и да е?!?

Пак ли стартира- за кой път от две години насам. Най-много Ердоган да изтрепе още няколко хиляди кюрди в района. Ако влязат иранците в района няма да има стартиране а приключване.

путлер направи ли среща между хората на ал асад и на свободната армия??? направи! значи ги има! айде ся целия годишен тролски труд ви отиде по дяволите :)))) вие сте гнусни лъжци оправдахте изродските дейстия на гнусен диктатор

Не е важно името им а същността. Щом са овързани с шахидски пояси, режат глави и ядат сърца не са с нищо по-различни от ИДИЛ и подобните. Дори Хизбула защитаваше християните в Сирия, но не и "умерените".

абе тролски наглец две години обяснявате че няма ССА и опозиция а всички са идил! как спите не ми е ясно ама червей съвест няма

а премиерът на ирак ше реже ли лентичка за старта

е най-освобождавания град на земята, всеки месец го освобождават.

какво са 3 месеца пред 5 годишната мъка на руснаци иранци хизбула ал асад в алепо????? знам че трол не мълчи ама все пак истината за нищо ли я нямате???

Виждаш ли какви глупости плещиш? ИДИЛ почнаха да се развъждат преди повече от десет години. Още тогава американски представители се срещаха с джихадистите в Ирак многократно. Също така пуснаха от затворите си най-главните лидери на ИДИЛ.

димитър талев: "И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."

Колега, пуснаха ли пак парите, че на мен никой не ми се обади, а гледам ти си се активизирал?

така е мурзилке димитър талев е първит соросоид в България! изчензи

Ха - били започнали, те от няколко месеца драпат и не могат и един метър да напреднат . . руснаците забравиха за Алепо . . .тия започвали . . . и били пръскали листовки . . . . сриват всичко . . . . . и пак нищо не става . . .

Защо българските медии предлагат така извъртяна информацията? Сирия когато освобождаваше Алепо, цялата западна преса подксачаше - включително и българските медии. Сега когато се освобождава Мосул вече се приема като нещо много по-различно и правилно. Защо Дир.бг

Дира вчера почна да трие неудобните коментари за връзката на САЩ с ИДИЛ. Явно им се карат от посолството.

защото ал асад обгазяваше и избиваше с бункерни бомби деца в алепо в алепо почтни нямаше идил с изключение на един малък анклав ал асад и бунтовниците направиха среща под егидата на русия дова доказа че в алепо са били местни бунтовници а не идил както лъжеше путин

Бункерни бомби ги фургаше Путлер, а не Асад! Практиката на изгорената и изпепелена земя е единствената тактика която признават и владеят руснаците Успешно беше използвана в столицата на Чечня Грозни!

Как така хора омотани със шахидски пояси, режещи глави и ядящи сърца са умерени?! Има видео с американският журналист Билал Абдул Карем как си общува с "бунтовник" срещу Асад в Алепо, а въпросният "бунтовник" се е овързал с шахидски пояс. Според журналиста много от "бунтовниците" били с такива пояси. Билал Абдул Карем е журналист който водещите западни медии постоянно цитираха като достоверен източник. Ако не знаете шахидските пояси са типични и за джихадистите дето се взривяваха в Европа.

Пърдон, Сирия не освободи Алепо, тя се намърда сред руините на града! Градът беше сринат със земята от руската авиация и стана непригоден за живеене! Да си чул Коалицията да срива Мосул със земята!

Мине, не мине година и го освобождават?

оонето ще дебне да хване идилци и да ги въдвори на друго място

Докато не се удари и срине Саудитска арабия и Катар нещата няма да се оправят, а само ще се отлагат. На змията трябва да и се смачка първо главата!

МАЛКО СА ТИ БЕЖАНЦИТЕ ЛИ

Тия 2 страни финансират и въоръжават ислямистите от цял свят! Турция също играе двойна игра. Агитаторите у нас, които кръстосват страната от 3 десетилетия също се финансират от СА. Отделно САЩ са заинтересовани от дестабилизирането на всяко кътче от земното кълбо, само и само те да са добре! Франция и Англия директно и нагло финансираха и въоръжиха опозицията в Сирия и пряко участваха в раздухването на конфликта, с което се намесиха грубо и открито във вътрешните работи на суверенна държава! Това е един от начините за излизане от дяволския кръг, а другия е глобален конфликт с всички проистичащи от това последствия и по всичко личи, че нещата отиват именно натам. Ако някои страни се заблуждават, че могат да правят конфликти където си искат и да съсипват страните една след друга в "демократични" коалиции, а те да останат сухи, то много се заблуждават. Стени от рода на тия в Мексико и Израел няма да успеят да ги предпазят!

Ключовата дума е ОСВОБОЖДАВАТ, а не сриват със земята както направиха братушките с Алепо!

Аз мога да напиша, че те любя, но това пак значи, че ти късам гъзюнката.

учениците на ЦРУ нещо сгафиха