Герджиков:Левски отдавна е светец за народа и общо богатство

С военен ритуал в Карлово започна възпоменателната церемония по повод 144-та годишнина от гибелта на Апостола на българската свобода Васил Левски.

Обратно в новината

Коментари - Герджиков:Левски отдавна е светец за народа и общо богатство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

JMM®

"Все повече българи са разбрали за коварната и двулична АНТИБЪЛГАРСКА политика на имперската руска дипломация и най-вече на руския консул в Цариград граф Игнатиев, както в организирането на схизмата против Българската църква, така и в организирането състава на комисията, обесила Васил Левски."

JMM®

Всеки, който работи за освобождение на България без участието на Русия, се явява пречка за имперските интереси и трябва да бъде отстранен и заменен с удобни и послушни хора. Затова Апостола е съден в скалъпен процес (всъщност комисия!) и то не като революционер, борещ се за изконните права и свободи на българите, а за криминално престъпление убийство.

Господин Герджиков, нека българското Народно Събрание одобри закон за Левски, Ботев и всички български борзи за освобождението ни от турско робство. КОЙТО ги обиди да бъде под последствията на закона.

Я извадете тефтерчетата да видим. кой колко открадна!

Киряк Стефчовците са винаги на власт!

Между многото лъжи една нова се опитва да намери път. ЗНАЙТЕ, ЧЕ ДЯКОН ИГНАТИЙ, ВАСИЛ ЛЕВСКИ никога не е бил масон.

Най-задълбоченият изследовател на Българското възраждане и на Левски Мерсия Макдермот, казва за него, че може да го определи, като: Светлина! Левски не е бил предаден. Защо тогава, ще викат хора, за разпознаването му? Турските сръбските и руските власти са имали снимка на Апостола по която заптиетата са го разпознали. Как е попаднала? Жената на Любен Каравелов предава в Сръбското консулство в Русе чувала с кореспонденция между Каравелов и Левски уж на сигурно място, (била е сръбкиня), за нещастие там е имало и една снимка на Апостола.

JMM®

На днешния ден, трябва да си кажем най после истината: Васил Левски е обесен под натиск и наставления от Русия!

НАШИТЕ РЕЙНДЖЪРИ ПО ТОВА ВРЕМЕ СА ЗАЕТИ С ИЗБИВАНЕТО НА ИНДИАНЦИТЕ - ИНАЧЕ ЩЯХА ДА ГО СПАСЯТ :)))

JMM®

Дебил, по малко пиши и повече чети ! Днес никой българин няма право да си прави илюзии относно целите, методите и средствата на руския империализъм, бил той имперски, съветски или съвременен олигархичен. Те не се променят. Променят се само носителите им. Васил Левски е обесен под натиск и наставления от Русия! Фатална се оказва една случка още по времето, когато Левски е бил знаменосец в четата на П. Хитов руските тайни служби се опитват да ги вербуват. Хитов приема, Левски не! Дяконът има категорично мнение, че който ни освободи, той и ще ни зароби. Това му коства скъпо по-късно граф Николай Игнатиев не само, че не го спасява, но и насочва турската власт към изграждането на криминален профил на процеса срещу Васил Левски. Руският посланик в поместеното по-горе писмо използва думата злосторници, което говори само по себе си! Не бунтовници (камо ли революционери), а злосторници! Игнатиев следи изкъсо нещата, което е видно от категоричната му забрана до Н. Геров (руски вицеконсул в Пловдив) да използва служебното си положение за освобождаването на Левски, макар да има вече прецедент със задържаният по същото дело Хр. Стоянов, който е освободен.

Продадохте се за жълти стотинки и вие и политиците ни! Уважавайте и народа български! Били сме 500 години под турско владичество (не робство, защото не ви харесвало как звучи) и сме останали народ! Имали сме и писатели и поети и народно творчество, възпявали сме и борците за свобода и хайдутите и Балканджи Йово, който не дава хубава Яна на турска вяра и Бори Мечката с черешовото топче и 3-те синджира роби... А сега всичко омърсихте, отрекохте и робството и героите! Предадохте и нац. герои и народа и вярата!

Знаете ли,4е в Турция ако обидиш Кемал Ататюрк има затвор,и ние много трябва да се у4им от комшиите си.Между другото и Левски и Ататюрк са русокоси и синеоки.

Не само и в СССР за Сталин а и сега в северна корея.... въобще навсякъде където трябва пропагандата да изкара някой изрод "светец"

Никой не те изкарва светец!

Тебе няма ли вече да ти слагат бялата риза с ръкавите и да заминаваш по направление ? Напълни форумът с глупостите си ,че вече не се траеш.Айде махай се.

Защото е роден в българско село в Голо Бърдо, там има и до днес българско малцинство около 100 хл. човека, което сърбите от ОМО наричат македонско. Разбира се когато Ататюрк се ражда със сигурност не е имало македонци няма и сега. Това са българи.

Поредната словесна диария на Запека.

При обесването на Дякон Игнатий, турците извикали една шепа платени цигани да дудукат и се хилят, докато те вършат страшното си дело в мразовития ден. ДНЕС, ЕДНА ДУДУКАЩА ШЕПА БЪЛГАРСКИ УРОДИ ГИ ЗАМЕСТВА. КОЙ ЛИ ВИ Е ИЗВИКАЛ, не се пита. А защо сте се превърнали в боклук? ЗАЩОТО НЯМАТЕ ВЯРА В БОГА.

че шепата цигани много се е разраснала! А дюдюканията и са станали оглушителни!

ИНТЕРЕСНО Е ЧЕ СОЛУНСКИЯ ПОМАК МУСТАФА КЕМАЛ Е БИЛ СИЛНО ПОВЛИЯН ОТ УЧЕНИЕТО НА ЛЕВСКИ КОГАТО СЪЗДАВА ТУРСКАТА РЕПУБЛИКА , КОЯТО НЕО-ОТОМАНЕЦА ЕРДОГАН ИСКА ДА ВЪРНЕ ОБРАТНО КЪМ СУЛТАНЛЪКА :))

Нормално и двамата са масони изпълняващи една и съща роля

Препоръчвам на всички да наберат в гугъл : Духовната невеста на Левски иска да я погребат с медальона с неговия лик

Абе Левски май умрял без да види жена,а това е много жалко да умреш девствен.

Някой предпочитат мъже

ТЪКМО ПО ТОЯ ПОВОД ПРЕЗ СЕДМИЦАТА 24 ЧАСА 2 ДНИ ПОДРЕД ПУБЛИКУВАХА СТАТИИ ЗАЩО ЗАХАРИ СТОЯНОВ Е МРАЗИЛ ЛЕВСКИ И НАРОЧНО НЕ Е ПИСАЛ ЗА ГАДЖЕТАТА МУ :))) ... А ОЩЕ ПО-ИНТЕРЕСНО Е ЧЕ ЗАХАРИ СТОЯНОВ И СТАМБОЛОВ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ ОСТАНАЛИ ЖИВИ ОТ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ .. ПИТА СЕ "КОЙ Е ПРЕДАЛ ДРУГИТЕ ??":))0

ТИ СИ ПРИМЕР ЗА ОБРАТНОТО.

"Комунистически светец"... същия като "светците" на ислямистите и другите изроди терориризращи собствения си народ за да наложат със сила "чиста и свята" (масонска, мюсюлманска, комунистическа и т.н), държава

Комунизма е тоталитарна система, Демократската република е друго.

Демократска република / народна република / управление на пролетариата Градено чрез сила обири и убийства и тайна полиция. (Прочетете си устава на БРЦК)

Васил Левски е изключително неудобен за цялата политическа измет, която е корупмпирана, продажна, лъжлива и крадлива!

Напротив точно защото е много удобен го правят кумир: масон, обирджия, убивал лично и чрез тайните си ченгета не само политическите си опоненти но и жени деца, бившите си бойни другари .... какво по добро за идеал на днешната младеж?

ГЬОБЕЛС И ТИ ЩЕ СЕ ИЗПРАВИШ ПРЕД СТРАШНИЯ СЪД. От Него няма да избягаш, БОКЛУК.

nip ( регистриран ) 19.02.2017 11:02 хахахах руски агент1??? той е бил полуграмотен и жив руснак не е виждал обесен е като крадец! убил ратай при кражба с взлом..."

за съжаление Герджиков работи не на ползу нашего рода, а на ползу Россий

ИНТЕРЕСНО МИ Е КВО Е ПРАВИЛ ВЛАДИКАТА НИКОЛАЙ РОЛЕКСА НА ТЪРЖЕСТВО ПОЧИТАЩО ЕДИН РЕВОЛЮЦИОНЕР И ХРИСТИЯН КОМУНСТ , ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ЦЪРКВАТА ВИНАГИ Е БИЛА С ЧОРБАДЖИИТЕ И БЕЙОВЕТЕ И Е НАПЯВАЛА "ТЪРПЕТЕ И ЩЕ СИ СПАСИТЕ ДУШИТЕ ":)))

Нито 1 коментар против Левски не е изтрит от модератора! Значи за него Левски е шпионин, крадец, лъжец, убиец, детеубиец.... Той, Вазов, Ботев .. са виновни за всичко, а българите са боклуци!

реалист Националните герои на другите народи са образовани,реформатори генерали и са постигнали нещо сами,то националния герой на България е детеубиец."

И се повтаря периодично, като спам. Това са така наречените Либерасти, добре платени от оня с парите.

"Левски е бил поикновен човек който не стига до прозрението ,че с еволюция ще се освободим, като учител щеше да допринесе повече от обирите на чорбаджии и убийството на ратаи, стига сте се се хващали за революционери, носят само мъка

Много ви харесва да се плюе и по мъртвите национални герои на България! Като ги няма героите, няма я и държавата, което ви е целта!

Добре,4е Левски не до4ака освобождението на България,защото мутрите на Спас Тур4ев щяха да му с4упят кокалите,както направиха с Петко войвода.

ГОРД СЪМ ЧЕ БЪЛГАРИЯ ЧЕСТВА ДЕЛОТО НА ПЪРВИТЕ БЪЛГАРСКИ ХРИСТИЯН КОМУНИСТИ - ЛЕВСКИ И БОТЕВ :))) ... ДОРИ СОРОСОИДИТЕ СЕ ИЗПОКРИВАТ В ДУПКИТЕ СИ В ТАКИВА ДНИ :)))

Христян - кумунисти е нещо като целомъдрените проститутки :)

Провокиран съм да цитирам една мисъл на Георги Стаматов, изказана за Ботев. Но тя безусловно се отнася и за Левски, затова променям само името. Ето я: "Когато празнуваме деня на Левски - и го сочим на света - приличаме на стара проститутка, сочеща на клиентите портрета, когато тя е била девствена." Сигурно няма да хареса някому, както и самият Стаматов не е харесван от тогавашните управници. За съжаление, такива са нещата! Мисля, че е по-добре само да сведем глави и по-малко да говорим.

Аз

Не празнуваме Левски заради света, а заради нас си. Не го сочим на света, а на нас си. За съжаление... сами си го сочим, и сами не го виждаме.

Спи, Дяконе! Не се събуждай! Остани в незнайния си гроб! Добре си ти... От там не виждаш съдбата на достойния ни род. Не виждаш майките,които днес не раждат. Стариците край кофите за смет. Бащите със джобове празни, в ръцете с куфари и здравец за късмет. Децата ни са вече на изчезване. Селата мъртви. Пусти градове. Строим хотели, паркинги, гаражи... Край просяка минава БееМВе. На "пътя към Европа" се продават в ръцете с кукли малките моми. Те детството си в сънища сънуват. Стаена скръб в очите им гори. Спи, Дяконе! Не се събуждай! Добре си там под тази черна пръст. Завиждам ти за туй, че не дочака мечтите си, разпънати на кръст. ХаресвамКоментар

Стратегията за обезбългаряването върви крачка по крачка и нейната цел е да забравим историята си, да приемем новите лъжи за история и чрез тях сами да унищожим историята си. Действува се последователно: Първо беше царя ни и народната обич към него. С лъжи и мърсотии, повтаряни ВСЕКИ ДЕН И НА ВСИЧКИ НИВА, зомбираха народа. Вижте резултатът днес: Колко хора вярват на царя, колко хора знаят, че според международните закони Царство България никога не е отменяно, колко хора искат да се върне царство България, колко хора разбират ползата от това. МАЛЦИНА. Точка втора: турското робство, да стане присъствие, съжителство, седянка, квото щете, САМО НЕ робство. Не усяха съвсем, но то е на българска почва, а на вън, където никой не го еня какво точно е било, "съжителството" намери щедро госторпиремство като политически коректно. Това, че българската земя е залята с кръв пет века от върпосното "жителство" не ги интересува. Точка три е унищожението на българските герои и страдалци. От герои те трябва да станат за посмешище, убийци, маскари..крадци. И тази фаза е в усилен ход. Вече са при Левски.

Левски - легенда и светец на българската история. Светъл и чист до такава степен, че дойде Мерсия Макдермот да напише "Апостолът на свободата", защото нито един от нас не се нахвана досега да напише нещо по-истинско за Левски от нея ?! Напротив - опитваме се в противното..." НАРОДЕ ???" - това беше написал Левски преди бесилото си...ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ !!!

Освен 7000 000 роби,които населяват България никой по света не познава Левски.Гледал съм много филми за национални герои на други народи,но за Левски филм няма.

Пак лъжи, филми има и то не един, но режисьора който, ще направи истинския, не знам да се е родил все още.

Такава чак измет просто не е възможно да съществува!! Отрекоха и оплюха и Левски и Ботев и Вазов.... Такива като тях много им се пречкат!

Съставът на комисията според протоколите от нейната работа е: генерал Али Саиб паша председател на Държавния съвет, майор Шакир Мехмед Салим, Махмуд Мазхари, Саадулах Сърръ, Иванчо Хаджипенчович, Пешо Тодоров, Мано Хаджистоянов и Мито Каймакчиев. В инструкциите към съдиите е записано да се накажат строго само ръководителите. Обвиненията към Левски са по чл. 55 ал. 1 Който подбужда посредствено или непосредствено поданиците на Османската империя да се въоръжават срещу имперското правителство, се наказва със смърт, ако е последвало въстание или е имало начало на изпълнение; чл. 56 Който подбужда поданиците на Османската империя да се въоръжават един срещу друг или да вършат опустошения, кланета или грабежи в една или повече местности, се наказва със смърт, ако такива, са последвали или е имало начало на изпълнение.; чл. 66 Който по площади, тържища и други публични места чрез речи, разпространение на ръкописни и печатни листа или по друг начин подбужда гражданите и жителите на империята да извършват престъпленията по настоящата глава, ще се наказва както извършителите на тези деяния.; чл. 174, ал. 2 Който извърши убийство без предумисъл, се наказва с принудителна работа за 15 години. Престъплението се наказва със смърт, когато е било предшествувано, придружено или последвано от друго престъпление, или когато е било средство, за да се извърши друго престъпление. от имперския Наказателен закон.

Съдът не издава една обща присъда, а в нарушение на установените процедури издава присъдите в течение на отделните заседания. Издадени са общо 15 присъди, от които две смъртни на Димитър Общи (неговата е и първата издадена присъда) и на Васил Левски. Шестдесет от подсъдимите са осъдени на затвор и заточение. За да не се навреди на турската дипломация, не са извършвани по-мащабни разследвания и гонения. Присъдата на Левски смърт чрез обесване, е последната присъда под 15, издадена на 14 януари 1873 г. и потвърдена по целесъобразност от султан Абдул Азис на 21 януари 1873 г. Процесът завършва като комисията иззема функциите на съд, което е недопустимо по законите на самата империя. На 6/18 февруари 1873 г. присъдата е изпълнена в околностите на София. Мястото на обесването на Васил Левски се намира в центъра на днешна София, близо до мястото, където е издигнат негов паметник. В последните си мигове дякон Игнатий се изповядва пред архиерейския наместник на София отец Тодор Митов. В изповедта си казва: Каквото съм правил, в полза народу е и помолил прошка от него и от Бога, а в молитвите си да бъде споменаван като йеродякон Игнатий, а също и българският народ. Свещеникът поп Христо Стоилов разказва за последните мигове на апостола: Дяконът се държа юнашки. Каза, че наистина той е първият, но че след него са хиляди. Палачът му наметна въжето и ритна столчето. Аз се просълзих и се обърнах към Света София, за да не видят турците, че плача, и си тръгнах.

Левски е повече от светец в молитвен храм, защото е най-успешният български политик. Пет години след смъртта му България е свободна. Пролети са реки от кръв, за да може сега циганчето (реалист) да пише свободно, че Левски бил детеубиец. Такъв е живота без захар и грим. Затова Левски е в сърцата ни . Някой беше казал, че ако Левски в французин или англичанин, щеше да е най-известният най-почитаният герой в света. В днешно време бих казал, ако е еврейн.

Боже, недоразумение, и той видите ли се "захванал да тегли общите дела в българско"???????

Националните герои на другите народи са образовани,реформатори генерали и са постигнали нещо сами,то националния герой на България е детеубиец.

TIREX

няма д а те разберат рекламата и насажданите матрици направиха от булгаристанеца прост матреал Един Раковски е много по достоен. вазов е виновен.

редом със портретът на васил левски във кабинетите на държавните и местните феодали може би трябва да има и портрет на исус христос да ги наблюдават и следи,какво правят и какви бизнес сделки сключват! за сега само маи от брюксел ги наблюдават за еврофондовете и съдебната система!

ако четете за дейността и методите на левски и брцк сегашното ще ви се стори детска работа...

Ivan

Всяко мероприятие за Левски има само една полза - то дава повод все повече и повече хора да разберат огромната пропагандна манипулация, която се крие зад това име. Левски, както и цялата организация, в която е участва - и на която не е бил нито основател, нито ръководител - е използвала приказките за национално освобождение само за да прикрива истинските си цели. А тези цели са били - шпионаж за руското разузнаване (което всъщност е и измислило план за създаване на комитетската мрежа) и рекет на българското население (измислено от Каравелов и Левски) И това е само малка част от истинската история на този пропаганден идол Повече можете да намерите в "Васил Левски - идеал или идол" на https://ids777.wordpress.com/ И е добре всички да го прочетат, преди да свалят шапки.

Няма нужда да четем пропаганда. Левски тъкмо затова е обесен, защото не е бил ничий агент. Затова и не се знае гробът му къде е! На еди коминтерновец дори мавзолей му направиха а на Левски костите са забулени в мъгла.

Соросите сте смешни и жалки с постовете си. Не знам дали осъзнавате,че нищо не постигате по,нито една тема.

Така е смешни са, ето и жълъда (евреичето) се включи.

то и попът се кръсти в черквата но и тои краде!

след като левски е светец защо властта не върна отркраднатите пари и имоти от началото на преходът?,а и продължават със старите крадци!това ,че портретът на левски е в канцелариите им не им пречи да се притесняват и срамуват от имането си придобито със власт и корупция!

Шилo

Ни сме може би единствената държава, която празнува деня на убийството на ционален герой. А повечето от празнуващите днес не знаят рожденната дата на Апостола!

Възпоменание е различно, от празнуване чужденецо.

O Boje, balgarite sa blagosloven narod s veliki lichnosti! Koga, Boje, shte doide na vlast vtorija Balgarski Levski, koito shte osvobodi balgarite ot dushevnite i materialni okovi i napravi tozi Machenicheski no Blajen NAROD svoboden i shtastliv! Boje, pomogni na BALGARIA!Amen!

До 5 години.

А за протестна мрежа е "терорист и сепаратист".

Фактор.бг Човекът, осъдил Апостола на обесване, е назначен от княз Дондуков за член на Висшия съдебен състав в България Поредно доказателство за зловещата роля на Русия разкрива изследователят Георги Георгиев, автор на блога link. Той е открил и публикува заповедта, с която един от виновниците за обесването на Васил Левски - Хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович, е назначен за член на Висшия съдебен състав в България. Това се случва на 8 май 1879 г., 6 години след като Апостола увисва на бесилото. Заповедта е подписана неслучайно от княз Дондуков-Корсаков. Така Русия се отблагодарява на българските продажници-мекерата за вярната им служба към империята. Коварната и двулична роля на руския посланик в Цариград Граф Игнатиев вече не е тайна за обществото, въпреки, че години наред бе укривана от българския народ. Именно Игнатиев има основна роля в процеса, довел до обесването на Васил Левски. По настояване на графа в състава на съда са включени българите: хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович - член на държавния съвет към империята, Мито Панов Каймакчийски член на ръководството на българската църковно-училищна община, Хаджи Мануил(Мано) Стоянов член на софийският меджлис и Петър (Пешо) Тодоров Желявеца, член на Софийският меджлис. Този исторически факт бе за първи път публикува

Ако Левски бе жив в наши дни, щеше да бъде обявен за терорист от властта, защото щеше да прави комитети, за да я свали.

Как са смятали четниците за освобождението ни? Други данни: Свищов сборен отряд с командир генерал-майор Михаил Драгомиров : XIV-та пехотна дивизия, IV-та стрелкова бригада и др. формирования - общо 17 батальона, 6 сотни и 64 оръдия, разделени на 3 ешелона. А 100 или 200 четници, как?

"Хайдуците" /в Унгария - значи разбойници/ са или наивници или авантюристи, които малочислени и са лошо въоръжени и да тръгват срещу една силна армия и все още могъща империя, Но аз очаквам все някога са се напише документирана история. Ние имаме само романи. Гледайте историята от Фьоникс ТВ.

Левски е бил поикновен човек който не стига до прозрението ,че с еволюция ще се освободим, като учител щеше да допринесе повече от обирите на чорбаджии и убийството на ратаи, стига сте се се хващали за революционери, носят само мъка

Че създаването на комитети не е ли учителска работа? Да учиш народа как сам да се освободи, да не разчита на други го не е ли учителска работа? Не е ли наречен от народната памет Апостол? Глупаво човече, всеки има право да се изкаже, но има и задължение преди това да помисли. Повечко чети на този етап.

ЗАЩО РУСИЯ НЕ СПАСИ ЛЕВСКИ 18.02.2015 Само една сила можеше да спаси Васил Левски- великата сила Русия. Империята обаче не направи нищо, за да го отърве от бесилото. Нещо повече, набеди Апостола на Свободата, че вкарва невинни българи я "капана" на революционната организация! В архива на Найден Геров се съхранява кореспонденция, която свидетелства за отношението на официална Русия към Левски и неговите сподвижници.

Защото е бил опасен, за Руската империя, толкова, колкото и за Османската. Искал е и е работел, за това сами да се освободим, за да не ни пороби след това освободителя. Стратегията на Р. Империя е предвиждала не освобождаване на България а създаване на нова Византия, като разбира се цялото Ч. крайбрежие става Руско, заедно с Цариград. Проливите това е главната цел. Тогава и днес. Обичаме руснаците, това е вярно, но обратното не е сигурно.

. В Русия 1908 премахват робството на крепостните.Излиза,че" освободителите" ни са си останали крепостни доста дълго след като са ни освободили от робските вериги.Не случайно Дяконът на въпрос какво ще прави след Освобождението отговаря,че ще отиде в Русия ,защото и там има още много робове. В МОМЕНТА РУСИЯ ОТНОВО СЕ ОПИТВА ДА ПОРОБИ БЪЛГАРИЯ.

Щерев, не лъжи. Крепостническтовото е премахнато 60-те години на 19 век.

Нали Дондуков е руснак! Българи съдии и палачите бългали, така се разправя. Дали е верно?

А това на снимката , ако беше Вожд Винету Прекрасни Първи, ЩЯХМЕ ДА ПИШЕМ САМО ХУБАВИ РАБОТИ ЗА ГЕРДЖИКА. Ама сега нямаааааа

смото ти изказване петни името на Апостла

Васил Левски е убит с одобрението на Русия, а Граф Игнатиев е определял съдебния състав-в съдебната комисия и са пратили хладнокръвно на обесване Апостола. Това са : 1. Хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович, член на държавния съвет към империята. По-късно след освобождението той се оказва и един от първите дарители, ко2. Мито Панов Каймакчийски, член на ръководството на българската църковно-училищна община, 3. Хаджи Мануил (Мано) Стоянов, член на софийския меджилис и 4. Петър (Пешо) Тодоров Желявеца, член на софийския меджилис. ито дават пари, за да се издигне в София паметник на Левски. Най-малкият брат в семейството Петър също е деен участник в българското национално-освободително движение и активно съдействува на Левски. Стигналия до просеща тояга Петър протяга ръка за милостиня на чаршийските търговци и занаятчии и с оскъдните подаяния подпомага сестра си Яна, вдовица с четири деца.БРАТА НА ЛЕВСКИ УМИРА КАТО ПРОСЯК СЛЕД ОДВОБОЖДЕНИЕТОПрез 1881 г. Петър Кунчев умира от туберкулозното заболяване, останал просяк до края на живота си в бленуваната от него свободна България!.Майката на Левски-Гина Кунчева не може да се смири с нещастната съдба на сина и дъщеря си. Съсипаната от непосилен труд и още по-непоносими несгоди българка се самоубива, хвърляйки се в един кладенец.КАКВО СТЕ НАПРАВИЛИ БЪЛГАРИ ЗА СЕМЕЙСТВОТО НА ЛЕВСКИ?

НЕ ЛЪЖИ. Това е СМЪРТЕН грях.

На 6 февруари 1873 г. е обесен Васил Левски. Осъден на смърт не заради революционните му идеи, не заради борбата му за освобождение на България от Османското иго, а защото не искаше, упорстваше и отказваше както на подкупите, така и на заплахите да стане руски агент. Това е истинската причина Левски да бъде съден от специално съставен за него съд (комисия от 4-ма турци и 4-ма българи) като крадец и убиец, но не и като организатор и ръководител на Българското национално освободително движение. От 1860 година, когато Българската църква е провъзгласена за независима, руската имперска политика старателно следи и премахва най-непримиримите радетели за българско национално самосъзнание и свобода на отечеството ни. Затова, далеч преди турската полиция още да е усетила Дякона, руските тайни служби го държат под око. Причината е, че той упорито, твърдо и неотклонно върши делото си, без да съгласува действията си с плановете на руснаците. Нито един от руските агенти, установили връзка с него, не успява да вплете Левски в кроежите на империята, защото той е непоклатим в увереността си, че който ни освободи ще ни и пороби. И плати с живота си стореното от него за свободата и независимостта на България. Днес, след почти век и половина същата имперска политика, вече като руска хибридна война накара путинистите да възпеят хорово един от най-презрените и мразени политици българският турчин Ахмед Доган като по-българин от всички българи!? Мога само да кажа: Спи Дяконе! Не се събуждай! Добре си там под тази черна пръст. Благословен си, че не си сред българите, издигнали Доган над твоя ръст!

Не се знае от българите, но службите на сърби и руси, знаят кой предаде Левски с умисъл или поради глупост , той е бил разпознат по снимка дадена заедно с цял чувал писма и документи на сръбския консул от жената на Каравелов (сръбкиня). След войната за освобождение тя получава поборническа пенсия от 50 лв.

Гърци и Сърби се освобождават сами,преди България да бъде освободена от Русия. Иначе сме "велик и славен народ", а резултатите са налице и в наши дни-изметта на Европа. Жалко за единици като Левски,които разбират късно, че ще умрат за едно предателско и страхливо племе, чиито наследници са всички българи днес.

Тази глупост може да я каже само човек не запознат с боя при С. и Н. Загора и решителната битка при Шипка. Има една кратка статия, в 24 ч. прочети. Има едно число 6500 Юнаци и друго 35 000 елитни турски войници. Този сблъсък решава съдбата на милиони .

6500 юнаци срещу 35000 армия? Леле, а как малките чети щяха да победят тази империя? Има едно точно название за такива действия.

Гърци и сърби се освобождават сами. Друг път. Глупак необразован. Самият Левски (знаменосец) се бие за свободата на Сърбия в Българската легия под командването на Раковски. В хода на войните си против султана руските императори създават всевъзможни имперски проекти за решаването на Източния въпрос. Един от тях е т. нар. "Гръцки проект" от 1782г. Той е много показателен за целите на Русия на Балканите и респективно. за отношението й към българите. По "гръцкия проект" въобще не се предвижда възстановяване на българската държава и освобождение на българския народ, а напротив възстановяване на Византия за наша сметка т.е. чрез погърчване на българите и даже разделяне на земите им. Проектът на Екатерина Велика предвижда възстановяване на Византия, която трябва да обхваща Цариград, Северна Гърция и цяла България (Мизия, Тракия и Македония). Замислено е възстановената Византия да се управлява от внука на императрицата Константин Павлович, кръстен на последния византийски император от династията на Палеолозите. Освен това Русия трябва да заграби черноморското крайбрежие до р. Днестър. Екатерина Велика предвижда и създаването и на царство Дакия от Влашко, Молдова и Бесарабия. Даки по това време северно от р. Дунав няма, но Екатерина Велика в типично имперски дух ги "създава", защото е опасно в тези земи да има много българи в земите, разположени на подстъпите на Цариград и Проливите.

Гръцките историци и гръцкият народ, за разлика от теб, смятат че са получили свободата благодарение на Русия. Ако имаш достворени факти, бегом, веднага им ги съобщи. Какъв заблуден народ са били гърците.. Само внимавай, да не те подгонят с някоя гьостерица.

Тъпа сороска гадино,ВСЕКИ ЕДИН БАЛКАНСКИ НАРОД СЕ ОСВОБОЖДАВА В РЕЗУЛТАТ НА РУСКО-ТУРСКА ВОЙНА. Вярно е,че сърбите и гърците правят огромни въстания,не като у нас,но въпреки всички без Русия не успяват.

20, 30 години преди войната са биле освободени. Май много малко знаеш! НИЩО НЕ ЗНАЕШ