”Бюрократи” на ИД напускат бастиона Ракка

Продължаващата месеци кампания за изолиране и натиск над Ислямска държава в провъзгласената от нея столица на нейния халифат - Ракка в Сирия дава резултат.

Обратно в новината

Коментари - ”Бюрократи” на ИД напускат бастиона Ракка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руснаците бомбардираха 80 процента опозицията срещу Асад, и 20 ИД.

Бюрократите не ги пипайте! Те са добре обучени и интелигентни. Повечето са завършили Харвард и Кеймбридж ! Те не могат да колят. Те могат само да заповядват кой - кого да заколи !

Бо Бо

Бюрократи на ИД напускат бастиона Ракка по посока изток - покрай северния бряг на река Ефрат към провинция Дейр аз Зур и оттам директно за САЩ, за да се отчетат на Пентагона защо се спука балонът.

КРАЯТ НА БЕЗУМНОТО ТВОРЕНИЕ"ИД",Е ВСЕ ПО-БЛИЗО,БЛАГОДАРЕНИЕ НА БРАТУШКИТЕ И ТЯХНАТА АКТИВНА ВЪНШНА ПОЛИТИКА!!!

В армията имаше един лаф "политика служба не тика"! Та така и с външната политика на "братушките", само ала-бала, ала-бала, бла-бла-ба, а файда йок! Докато другите действат!

Само не е ясно , при положение че ИД няма авиация и всичко по въздух се контролира от САЩ, Русия и т.н. ... та как е възможно някой да напусне не само Рака ами и което и да е друго място ?? Може да напусне, ако някой го пусне! Та в тази връзка и въпросът е кой го пуска, защо го пуска ??? И защо ни ментосват вече години наред с т.н. война срещу ИД???

Нямат авиация, но имат "Тойоти", които им подариха братушките! Измисли някой по-тъп въпрос!

Лъжите ви вече са прекалено плоски и изкривена на 180 градуса истина. Ако вкарвате поне малко реални факти, може и да залъжете някой. Тойотите им ги подариха САЩ, Русия понеже няма пари според вас, щеше да им подари Лади. С простотията си постигате обратен ефект

Ако бяха ЛАДИ НИВИ можеше и да ти повярвам!Алдиторията е интелегентна друже такива приказки за лошата червена шапчица не вървят.

В Сирия в момента се създаде една интересна вариация на отлично известната ни по определение РЕВОЛЮЦОИОННА СИТУАЦИЯ, когато повече НИЗИНИТЕ, тоест ХОРАТА НЕ ИСКАТ, а ВЪРХОВЕТЕ, тоест СЪЗДАТЕЛИТЕ, ИСТИНСКИТЕ СЪЗДАТЕЛИ НА "ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА" не могат повече ДА СЪЩЕСТВУВАТ (говоря за "Ислямска държава" и операциите и издевателствата и терора й) ... АНОНИМНО!!! И при тази ситуация "Ислямска държава" и съществуването й СТАНА КРАЙНО НЕУДОБНО И КОМПРОМЕНТИРАЩО И ЗА ИСТИНСКИТЕ Й СЪЗДАТЕЛИ И ОРГАНИЗАТОРИ, респ. спонсори и логистично осигуряващи я, И ЗА ХОРАТА, ЗА ВСИЧКИ ХОРА, СИЛИ И ДЪРЖАВИ! И затова "Ислямска държава" е и бе обречена още при създаването й, но големият въпрос е ЗАЩО БЕ СЪЗДАДЕН ТОЗИ ПЛАН И ОТ КОГО, И КАКВИ СА ПОСТИГНАТИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ НЕГО!

че за тебе републиканците са виновни за всичко и явно не можеш да прежалиш загубата на госпожа Клинтън, нека ти напомня какво каза президентът Тръмп кой е създал идил - споменато е и нейното име. Тя и нейната клика са в играта. Просто напомням какво е казано на най-високо ниво.

Аз мисля, че всички тук може да се обединят - дори и троловете - поне около едно просто и ясно нещо - ДА СЕ ИЗОБЛИЧАТ И ИДЕНТИФИЦИРАТ ИСТИНСКИТЕ СЪЗДАТЕЛИ, ОРГАНИЗАТОРИ И ПОДРЪЖНИЦИ НА "ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА", но ВСИЧКИТЕ, ДО ЕДИН, НЕЗАВИСИМО КОИ И КЪДЕ СА ТЕ!?!?! Има ли някой, който да е несъгласен? И това, което следва от горното - че ВСЕКИ, КОЙТО РЕАЛНО Е ПРОТИВ ТОВА, КОЙТО Е ПРОТИВ ДА СЕ НАМЕРЯТ И ИЗДИРЯТ ВСИЧКИ, АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ОТ СЪЗДАТЕЛИТЕ, ОРГАНЗИАТОРИТЕ, СПОНСОРИТЕ И ОСИГУРЯВАЩИТЕ РЪКОВОДСТВОТО НА "ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА" ЛОГИСТИЧНО И ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН, ВКЛ. ТЪРГУВАЙКИ С ТЯХ И ФИНАНСИРАЙКИ ГИ ... Е РЕАЛНО ОТ ... СЪЩИТЕ ЛИЦА И КРЪГОВЕ, И НИКОЙ ДРУГ! Доколкото абсолютно всички останали СМЕ ТЯХНИ ЖЕРТВИ, ПРЕКИ ИЛИ НЕПРЕКИ, на терора им и мерките срещу него, вкл. и терористичните атаки в Европа и по света, и финансирането на борбата срещу тях! И така - нека всички да настояваме до дупка, до край да бъдат разобличени и изправени пред съда ВСИЧКИ!!! - наблягам - АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ, КОИТО СА СВЪРЗАНИ С ИЗРОДИТЕ НА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА, независимо кои и къде са, с какъв материален и социален статур, религия, народност и пр. са! Без значение дали са араби, американци, руснаци, турци, ...и никога да не се забравя, че ТУК НЕ СТАВА ДУМА ЗА ВСИЧКИТЕ ОТ ТЕЗИ ГРУПИ, ЗА ЦЕЛИТЕ НАРОДИ ИЛИ РЕЛИГИИ, А ЗА ... СЪВСЕМ ОПРЕДЕЛЕНИ И КОНКРЕТНИ ЛИЦА И КРЪГОВЕ, КОИТО СЕ КРИЯТ ЗАД МАСАТА!!! Още повече, че тези повече е невъзможно да се крият и да се скрият, според мен, не и при сегашната ситуация в региона и по света и при нарастналото народно недоволство и внимание и взиране в това, което става и търсене на истинските отговори на важните въпроси пред хората!!!

Интересно е обаче,как така ги..."наблюдават",а не могат да ги...премахнат:)))?!? Ха сега де,шах,две пешки метър и...мат!!!

Знаете каква най-често е съдбата на поръчковите убийци, на килърите, когато някой им е поръчал убийството на важна особа например, ако те, поръчковите убийци не са много опитни и големи професионалисти и не знаят как да "потънат" и да се укрият след изпълнение на мократа поръчка! Е, сега сме точно на този етап при "Ислямска държава"! С две думи - КОЙТО ГИ СЪЗДАДЕ ТЕЗИ ЧУДОВИЩА. ТОЙ ИМА НАЙ-ГОЛЯМ ИНТЕРЕС ДА ИМ ЗАТВОРИ УСТАТА ЗАВИНАГИ И ДА ГИ УНИЩОЖИ!!! Проблемът е обаче, че ТЕЗИ СА ТВЪРДЕ МНОГО (макар и да става дума за МНОГО ТЕСЕН КРЪГ ОТ НАЙ-ВИСШЕТО РЪКОВОДСТВО НА "Ислямска държава", ВСЕ ПАК ТОВА СА ПОВЕЧКО ХОРА, НЕ ЕДИН ЧОВЕК САМО....) и при внимателното наблюдение на много хора, буквално на целия свят и това високо ниво на информационните технологии задачата е много трудна, да не кажа невъзможна да се изпълни без да се разбере!

Защо и Путин, и обкръжението му, и всичките им капии и путинофили навсякъде по света непрексънато набиват опорната точка, че Обама и Клинтън били яростни ястреби и войнолщбци и щели да разпалят войни и дори световна война и да подпалят света, а СЪЩИТЕ ТЕЗИ И НИКОЙ, АБСОЛЮТНО НИКОЙ ОТ ТЯХ НИКОГА НЕ КРИТИКУВА ДИРЕКТНО Джоржд Буш-син и кликата му, ЗАРАДИ РЕАЛНАТА ВОЙНА, КОЯТО ТОЙ ЗАПОЧНА В ИРАК ПО АБСОЛЮТНО ЛЪЖЛИВИ, ДОКАЗАНИ И ДОРИ ПРИЗНАТИ ОТ САМИЯТ НЕГО, МАКАР И С ПОЛОВИН УСТА И МНОГО СЛЕД ТОВА (след дъжд - качулка) ПУБЛИЧНИ ПРИЧИНИ И МОТИВИ? Както и ... РЕПУБЛИКАНСКИЯТ ЕЛИТ, между прочем. Отговорете си на този въпрос, и много неща ще ви станат ясни, ако не са досега:)

А, ко казъ ! Я го копирай още веднъж от Гугъл Транслатора, че не се разбира много !

Аз имам само един много прост въпрос към определена част, определена група хора от тази аудитория - те ще се разпознаят (останалите са наясно с отговора): И защо Путин НИКОГА НЕ АТАКУВА И КРИТИКУВА Джоржд Буш при и след ... ЗАПОЧВАНЕТО МУ НА ВОЙНАТА В ИРАК ПО НАПЪЛНО ИЗМАМНИ И ЛЪЖЛИВИ ПРИЧИНИ И МОТИВИ -публични, иамм предвид? Защо нито веднъж Путин не направи поне едно критично изказване, и хората от кохортата му, срещу Буш и войната му в Ирак (подобно на републиканците в САЩ), каквито - стотици и хиляди, са отправяни към Барак Обама, Хилъри Клинтън и ... ВОНСТВЕНОСТТА ИМ!?!?!? Може ли някой да да де наистина смислен и обоснован, аргументиран и обективен отговор на този много прост и съвсем логичен въпрос:) Аз мисля, че във въпроса се съдържа и отговора и КОЙ КОЙ Е НАИСТИНА И ЗА КАКВО НАИСТИНА СЕ БОРИ, настрана лакардиите и приказките! "Организацията "Ислямска държава" губи пари с всяка изгубена територия, показва нов анализ, според който бизнес моделът на групировката е на път да се провали. Анализът бе публикуван от Международния център за изследване на радикализацията и политическото насилие и фирмата за счетоводни услуги Ърнест и Янг (Ernst & Young - EY), цитирани от БТА. Изследването показва, че приходите на ИД са намалели от над 1,9 милиарда долара през 2014 г. на 870 милиона долара през 2016 г. Постъпленията на ИД идват от данъци, петрол, откупи, грабежи и изнудване..."

има килъри Хитлер има и Ислямска държва , няма я килъри Хитлер няма да има Ислямска държва

Като си толкова осведомен, кажи на нас, непросветените, колко години вече водената от САЩ коалиция с най- модерното оръжие, сателити и умни бомби героично се сражава срещу ислямистите и те пък през това време почти бяха превзели цяла Сирия и Ирак, а? Колко време тече така широко рекламираната доскоро битка за Мосул, който от половин година аха да падне всеки ден? Колко разклонения на Ал Кайда се появиха в този период, обясни ни как най- мощната държава в света е безпомощна пред терористите от ИД и не може да ги унищожи, а напротив, даже се разрастват? Или всичко е само на думи и хибридна война, за която много удобно обвиняват Русия,а?

Американците воюват с ИД от въздуха,чрез съюзници и с разузнаване!Имат валки мобилни групи командоси чиято дейност се пази в мълчание,а руснаците използват всяко свое действие с пропагандна зел като повечето от тази пропаганда е абсолютна лъжа и лицемерие! И друго!Кажи ми ти защо най голямата по територия държава която има най големият ядрен потенциали най,ама най,най умният политик,стратег,мислитил,православен и т.н. има най много представители в редовете на ИД и в Кавказ се води перманентна война против руската власт?

турците ке идват. Руснаците се отказват да ги пазят с/у турската армия. :)

Вече не е толкова важно кой ще нанесе последните удари и ще дразбие тези боклуци и изроди от Ислямска държва, А КОЙ Я СЪЗДАДЕ И ПОДДЪРЖАШЕ, вкл. финансово и логистично, респ. КОЙ Я ПЛАНИРА И ОСЪЩЕСТВИ!!! Защото ... ТОВА НЕ СА ТЕЗИ ИЗРОДИ И БОКЛУЦИ, КОИТО СЕГА СА ПОД ОБСТРЕЛА НА РАКЕТИТЕ И БОМБИТЕ - щом и това трябва да се обяснява и напомня, А ДРУГИ, ЧАСТ ОТ КОИТО СА НА МНОГО ЛУКСОЗНИ ЯХТИ И КЪЩИ И ВИЛИ С БЕЗБРОЙНА ОХРАНА И ПРИСЛУГА!!! И ЗАТОВА НАЙ-ЯСНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО, КОЕТО ЩЕ ОТВОРИ ОЧИТЕ ДОРИ И НА СЛЕПИТЕ, Е ... КЪДЕ ТОЧНО БЯГАТ ПО-ВИСШИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ И "БЮРОКРАТИТЕ" НА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА И КЪДЕ И ПРИ КОГО, КОЙ ЩЕ ГИ ПРИЮТИ И КЪДЕ ВЪЗНАМЕРЯВАТ ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ЖИВЕЯТ ОТ ТУК НАТАТЪК, СЛЕД КАТО ПЪКЛЕНИЯТ ПЛАН С КОШМАРЕН ЗАМИСЪЛ "ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА" С ТЕРОРА И ПАНИКАТА, КОИТО ВСЯВА СРЕД НАСЕЛЕНИЕТО И ПО СВЕТА Е ПРЕД ПРИКЛЮЧВАНЕ! Остават истинските и много важнее въпроси и поуките: КОЙ, КОИ И ЗАЩИ СЪЗДАДОХА "ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА"!!! Намери ли се ПУБЛИЧНО И ОБЕКТИВНО ПРЕЦИЗНИЯТ ОТГОВОР НА ТОЗИ ВЪПРОС, много неща ще станат категорично и пределно ясно И ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ КОЙ КОЙ Е В СВЕТА И В СВЕТОВНАТА ПОЛИТИКА, защото и доколкото "Ислямска държава" са всеобщо и категорично признати като ... АБСОЛЮТНОТО ЗЛО! Да видим кой - пряко или косвено - се асоциира НЕ НА ДУМИ, А НА ДЕЛА, от това зло! И отново - без нзачение кой и къде е, от коя държава е и кой стои зад него и какво и колко добри или лоши неща е сторил досега, дали ни е симпатичен или омразен... Защото ... който и където и да е, без значение от статуса му, ТОЙ (ТЕ) СА ... АБСОЛЮТНИ ПРЕСТЪПНИЦИ И ЧУДОВИЩА!!!! И ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПУБЛИЧНО РАЗОБЛИЧЕНИ И ИЗОЛИРАНИ ОТ ХОРАТА И СВЕТА, КАМО ЛИ УПРАВЛЕНИЯТА ИМ!

Явно си голям тъпанар щом тия неща не са ти ясни.

Обаче американците и съюзниците им арабели и кюрди са най ефективни срещу Ислямское Государство!Те без да се хвалят какви самолети имат и какви оръжия както това правят посредствените руснаци,избиха повече от 40 000 кратунковци на ИД!Много от тези джихадисти са били по малки или по големи командири на движението!А руската пропаганда за малоумници използва думи като учебни полигони,складове за боеприпаси,командни пунктове и други нищо не значещи фрази докато всъщност стрелят безразборно и хвърлят авиобомби от голяма височина без да се интересуват от цивилните жертви!Типичен руски примитивизъм!

Според мен по- вероятно е вчерашния руски ракетен удар да ги е сварил неподготвени и непредупредени от американските си приятелчета, затова бягат. Досега 3год. успешно си играеха на война с водената от САЩ коалиция, ама идват едни, дето бият с ракети без да предупреждават и става лошо. А преди това джихадистите видяха и как приключи битката в Алепо...

Още веднъж - ВОЙНАТА В ИРАК Я ЗАПОЧНА НЕ АМЕРИКА И АМЕРИКАНСКИЯТ НАРОД, А ... ВЪРХУШКАТА МУ, Джордж Буш като президент, РЕПУБЛИКАНСКИ ПРЕЗИДЕНТ!?!?!, но в действителност ХОРАТА НА ТАТКО МУ В ЕКИПА МУ, начело с Дик Чейни - нали помните компанията му Халибъртън и колко се обогати от войната, докато на американският данъкоплатец му нахлузиха нова сметка за над трилион долара ...(който като голям "ястреб" взе, че си простреля човек от персонала по погрешка, и после тези несретници три дена криха нелепия "инцидент" на този несретник) . Нещо повече - Буш опита куп лъжи, някои от тях напълно ясни, че са неистини, като например че Садам Хюсеин стоял зад атентатите на кулите в Ню Йирк (след като 19 от 21-та атентатори бяха от ... Саудитска Арабия!?!?!), като това, че в Ирак щял да настане мир, демокрация и адмирации на иракчаните за Америка и освобождаването им, че войната нямало да струва нито долар на американския данъкоплатец (да ви напомня това за прословутата стена на друг републикански президент:), че Садам Хюсеин имал ОМП и Буш нямал доказателства, но като влязат американците в Ирак непременно щели да открият, и .. ОТКРИХА ДЕДОВИЯ МИ...! И Тони Блеър, който единствен от всички лидери в целия свят подкрепи лъжите и авантюрата на Буш и ГО КРЪСТИХА!!! плати цената с кариерата и репутацията си, които се срутиха съвсем заслужено!!! И така дойде след това войната в Сирия, кризата в региона, Ислямска държава, бежанската вълна и кризата в Европа,...., ТЕРОРИСТИЧНИТЕ АТЕНТАТИ В ПАРИЖ И ИЗ ЕВРОПА...

само за блеъра не съм съгласен. Просто Блеъра направи няколко изявления относно излизането на англия от ЕС, които много бързо изчезнаха от инфополето. Той първоначално не искаше излизане от ЕС и мноо сериозно се противопостави на шотландките желания за отделяне, и веднагически в рамките на 7 до 10 дена беше обявен референдум за излизане на англия от ЕС и потече....

Ама аз тук не говоря за отделянето на Англия от ЕС, а за подкрепата на войната на Буш и върхушкава му в Ирак с изцяло лъжливи, и неколкоктатно променящи се поради нелепостта им доводи и лъжи! И че от целия свят (много държави и разузнаванията им предупреждаваха президента Буш и амреиканците да не го правят и че нямат данни Садам Хюсеин да е свързан с терористите срещу кулите..., за това свидетелствува и лично избранникът на Буш за шеф на ЦРУ тогава - Джоржд Тенет, а и много други...., вкл. ... ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ФЕДЕРАЛНИЯ РЕЗЕРВ ТОГАВА, Алан Грийнспайн) БЯХА ПРОТИВ ТАЗИ ВОЙНА И ПРИЗОВАВАХА БУШ ДА НЕ Я ЗАПОЧВА, И ТОЧНО ЗАТОВА БУШ< ЧЕЙНИ И КЛИКАТА ИМ РАЗГЪРНАХА НЕВИЖДАНА ПРОПАГАНДНА КАМПАНИЯ В ЦЯЛА АМЕРИКА ЗА НАСЪСКВАНЕ НА ВСИЧКИ АМЕРИКАНЦИ СРЕЩУ САДАМ ХЮСЕИН МЕСЕЦИ И СЕДМИЦИ ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНАТ ВОЙНАТА... и САМО ДВЕ ДЪРЖАВИ ДЕ ФАКТО ПОДКРЕПИХА БУШ ЗА ВОЙНАТА В ИРАК! Едната бе Англия, с премиер Тони Блеър! А другата, между другото, бе ... България, ако и това сте забравили... А на края на втория мандат САМО БРОЕНИ СЕДМИЦИ И ДНИ НЕ ДОСТИГНАХА БУШ ДА ЗАПОЧНЕ И ВОЙНА СРЕЩУ ИРАН, ако и това сте забравили....

Тренда на деня е с поредица от подобни статии редакцията на ДИР да ни вменява,че САЩ се борят с ИДИЛ. Крайно неуспешно е,защото хората четата !!

бюрократите на ид отиват при колегите си бюрократи в брюксел. даже няма нужда да се интегрират, ще са си в свои води... :-)))

Повечето от бюрократите и бойците на ИД, ще се приберат в родна Русия!

Пак ли си на линия,уккраинска пикло?

Нали имаше руски удари с крилати ракети срещу Ракка, защо тук нищо не се споменава?

Не ми изглежда като достоверна новина! Ама нищо не може да ме изненада от руските фашисти! Мирните жертви ,тях не ги интересуват!

Кой излъга целия свят че в ирак има ОМП КОЙ? Кой нападна вероломно една суверена държава с окачена на щика лъжа КОЙ КОЙ БЕ курвички соросоидни?

Кой нападна България вероломно през 1944?? Кажи мурзилко, кой?

кажи кой и с какво право добъкна някакъв чужденец и го провъзгласи за цар на България ? и какво право са имали тези да управляват в България и да причинят много катастрофи след освобождението ? нашите възрожденци са умирали за чиста и свята република е не за някакъв измисленяк въвлекъл ни в толкова войни

Абе нещастник що не питаш кой ни вкара във фашистката ос А? Що не питаш защо оня долен пияница дето ти е идол бомбондира София и още и още макар да не е имало никакъв военен смисъл а след това е зарязал всички долни плазмодии като теб и него на произвола на съдбата А? Кажи бе!

Пеевски, КОЙ!

Веднага отговарям кой, и то напълно конкретно, без общи приказки и лакардии - Джордж Буш-син, РЕПУБЛИКАНСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ, който между другото бе излъчен за президент СЛЕД ИЗМАМА С ГЛАСОВЕТЕ НА ХОРАТА В ЩАТА, В КОЙТО БРАТ - ДЖЕБ БУШ МУ БЕ ГУБЕРНАТОР! И съвсем случайно - точно този Джордж Буш бе ... ПРЪВ ПРИЯТЕЛ С ... Путин и всъщност точно той го "въведе" и "представи" на колегите си - на световните лидери като ... ЧОВЕК, НА КОГОТО МОЖЕЛО ДА СЕ ИМА ПЪЛНО ДОВЕРИЕ, защото той бил убеден в това само като ... ПОГЛЕДНЕЛ В ЧЕСТНИТЕ СИНИ ОЧИ НА ПУТИН И ЗАЩОТО ... ПУТИН БИЛ ДЪЛБОКО РЕЛИГИОЗЕН, КОЕТО СЕ ВИЖДАЛО И ОТ КРЪСТЧЕТО, КОЕТО НОСЕЛ НА ВРАТА СИ КОГАТО СЕ ВИЖДАЛИ ДА СЕ ХОРТУВАТ В ОДАИТЕ НА ПУТИН ИЛИ РАНЧОТО НА БУШ!!! Ако случайно някой се съмнява или е позабравил мога да му опресня паметта с ИМА-НЯМА СТОТИНА КЛИПОВЕ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ГОРЕНАПИСАНОТО, ВЕДНАГА!

правино съм разбрал щатите оставят ръководните кадри на идил да се изнесат от територия която хамериканците постоянно обстрелват !!! е не е ли по-добре да се смачка главата на гущера...т.е ръководните им кадри вместо само да режат опашката на гущера...която знаем лесно се въстановява. имам чувсто , че американците не искат наистина да решат проблема с идил а постоянно да поддържат нестабилност в района оставяйки незесегнати ръководителите на идил

Явно имат интерес да запазят администрацията и ръководството им, за да могат да ги манипулират и пренасочват другаде. А колкото до безмозъчните, които изполават за пушечно месо, такива имат милиони с промити мозъци.

Не, идилците се прибират в родната Русия!! И руснаците са помолили да не ги избиват!!

руски граждани с руснаци...както не сладай равенство между гласоподавателите на дпс и Българите само защото имат наши паспорти. и отговори на поста ми а не да спамиш

Всичко това може да се каже само с две думи. Ако САЩ не бяха нападнали Ирак, сега един милион ду(ши щяха да се живи. А колко са ранените и осакатените, колко мъка и разрушени домове и съдби - чет нямат. И всичко това се оправдава с две думи - направихме грешка. Ега си грешката.

забрави либия ? ами косово...америка е единствената страна нападнала и бомбандирала европейска държава и избила невинни европейски граждани чрез бомбандировките си в сърбия .

Ако ще го казваш с две думи, кажи го с ТОЧНИТЕ ДУМИ! Не Америка, а Джордж Буш - син, РЕПУБЛИКАНСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ, и още по-точно, ТАТКО МУ, СТАРИЯТ БУШ, бивш президент и шеф на ЦРУ, взел много активна роля и при договарянето със стария комунистически елит в Москва как точно да свърши Студената война и да се извърши Перестройката без да се накърнят интересите на червената партокрация, без да бъдат изправени пред съда и да бъдат експриоприрани откраднатите от тях богатства от народа и държавата и ... ЕСТЕСТВЕНО СЛЕД ТОВА КРАЖБИТЕ ПРОДЪЛЖИХА И СЕ РАЗШИТИХА, та до ден днешен да се "радваме" на ОЛИГАРСИТЕ (и варинатите им и в България)! Същият Буш започна войната натискан от хората на татко му начело с Дик Чейни в екипа му (и Уолфовиц и останалите), по ... НАСТОЯВАНЕ НА КРАЛСКИТЕ СЕМЕЙСТВА НА САУДИТСКА АРАБИЯ И КАТАР, които имаха в лицето на Садам Хюсеин своя най-голям смъртен враг по всеизвестни причини, и като такъв той стана враг и на онези много влиятелно американски кръгове, които са много тясно и от десетилетия свързани с петрола, като ... ФАМИЛИЯТА БУШ!!! Войната в Ирак Буш започна след разгърнала се огромна кампания за манипулация и лъжи сред американското население, така че не бъркай АМЕРИКАНСКИЯ НАРОД, С КЛИКАТА НА БУШ, РЕПУБЛИКАНСКАТА КЛИКА НА БУШ И СТАТУКВОТО В АМЕРИКА!

Чета коментарите и ми се ще още веднъж да подчертая - Ислямска държава е ужасен и престъпен план на лица и кръгове с много болно и патологично мислене и съзнание, на ужасни същества и затова ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ВНИМАВАТ И ДА ЗНАЯТ ... ОТ КОИ СРЕДИ СА ПРОИЗЛЕЗЛИ "ВАЖНИТЕ ФИГУРИ" НА ТЕЗИ ТЕРОРИСТИ И ПРИ КОГО ... ЩЕ СЕ ПРИЮТЯТ И ВЪРНАТ, например гореописаните и визирани! Защото това ще даде съвсем ясна картина и за СЪПРИНАДЛЕЖНОСТТА на тези, не че не се знае! И от там - към държавата, и по-точно РЪКОВОДИТЕЛИТЕ И УПРАВНИЦИТЕ Й, ЛИЦАТА И КРЪГОВЕТЕ, КОИТО СА СТОЕЛИ ЗАД ТЕРОРИСТИТЕ И ПЛАНОВЕТЕ ИМ, И ОТ ТАМ - И НА ОНЕЗИ ДЪРЖАВИ И РЪКОВОДИТЕЛИТЕ ИМ, КОИТО СА "ПРИЯТЕЛСКИ НАСТРОЕНИ" С ТЕЗИ И/ИЛИ СЕ ПРАВЯТ НА УЩИПАНИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА И МРЕЖИТЕ ИМ!!! И без значение това Америка ли е (сега Тръмп), Русия ли е(Путин), Турция ли е (Ердоган), Саудитска Арабия и Катар ли са (кралските семейства),..., още повече, че забележете - повечето от посочените СА "МЕКИ" ИЛИ "ПО-ТВЪРДИ" ... ДИКТАТУРИ!!!

Лельо я не се прави на луда ами си кажи кой създаде ид А КОЙ? Аз ще ти кажа-кой се беше снимал с ръководителите й преди светът да е чул за ид А-виетнамската булка виждала ли си я?

В Сирия не се знае кой и срещу кого се бие, изключение са муджиците, които се бият за марионетката си Асад.

Я обади как се кефят либийците на "свободата и демокрацията" сега, 6 години, след като добрите САЩ и Европа свалиха злия Кадафи ? Или си наистина толкова слабоумен и си мислиш, че в Сирия щеше да е по-хубаво сега, ако Асад беше свален? Ти си от ония дето си мислят, че Асад пада и ислямистиет се изпаряват във въздуха? Я обади, писа ли писмо до дядо Коледа?

Или руснаците които "убиха" добрия Хитлер

Знае се, знае се, даже бих казал - ОТЛИЧНО СЕ ЗНАЕ! ТАМ ИМА ИЗСРАНИ ЛАЙНА (ТЕРОРИСТИ) ОТ МНОГО ДИКТАТОРИ И РЕЖИМИТЕ ИМ, като започнем с тези на Саудитска Арабия и Катар (нищо, че наскоро се опитваха официално да опровергават това, като че ли се е чувало и виждало някой терорист или терористична КОСНПИРАТИВНА организция да излезе публично и да заяви - ето, ние сме терористи и стоим зад тези терористични акциии у бийства, АКО ПРЕТЕНДИРА И ДА Е ... ЛЕГИТИМНА ВЛАСТ И УПРАВЛЕНИЕ НА ОФИЦИАЛНА ДЪРЖАВА!?!?!), МИНЕМ ПРЕЗ Турция на Ердоган и други подобни ислямски фундаменталисти начело с "бизнеса" му на семейството и отрочето му с терористите, мине се през кръгове и струкури в Русия - руски структури, вкл. военни, и не се забравя МЯСТОТО И РОЛЯТА И НА АМЕРИКА И АМЕРИКАНСКИ КРЪГОВЕ И ИНТЕРЕСИ, дори най-малкото ОНЕЗИ, КОИТО СА ... ТРАДИЦИОННО ОСОБЕНО БЛИЗКИ С ... КРАЛСКИТЕ СЕМЕЙСТВА НА САУДИТСКА АРАБИЯ И КАТАР, И НАЙ-ВЕЧЕ ПЕТРОЛА ИМ!!! Не исках да ги изреждам, а само да акцентирам ВСИЧКИ МНОГО ДА ВНИМАВАТ КЪДЕ БЯГАТ ВАЖНИТЕ ХОРА, ОЦЕЛЕЛИТЕ ОТ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА, ОТ ТЕЗИ ОТВРАТИТЕЛНИ ТЕРОРИСТИ, НИКОЙ ОТ КОИТО НЕ ЗАСЛУЖАВА ДА ЖИВЕЕ СРЕД ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА, А ДА ИЗГНИЕ В ЗАТВОРА, НИКОЙ!!!! И те ще ни "заведат" ДО ИСТИНСКИТЕ ИМ КУКЛОВОДИ И ВИНОВНИЦИ, КОИТО СТОЯТ ЗАД ТЯХ И ГИ СЪЗДАДОХА РЕАЛНО, И ИСТИНСКИТЕ ИМ ЦЕЛИ И НАМЕРЕНИЯ! Не че не се знаят! И тогава ПАК ЩЕ СИ ГОВОРИМ ЗА ВСИЧКИТЕ ПОЛИТИЦИ, УПРАВНИЦИ, ЕКСПЕРТИ, КОМЕНТАТОРИ И АНАЛИЗАТОРИ, КОИТО ГОДИНИ И ДЕСЕТКИ ГОДИНИ СЕ НАДСМИВАХА НАД НЯКАКВИ "КОНСПИРАТИВНИ ТЕОРИИ" НА ЕДИНИЦИ, НА ХОРА, НА МАЛЦИНАТА, КОИТО МНОГО РЯДКО СИ ПОЗВОЛЯВАХА ДОРИ И ДА СПОМЕНАВАТ ЗА ПОДОБНИ НЕЩА, ЗА ВИСОКОПОСТАВЕНИ ЛИЦА И ИНСТИТУЦИИ, ЗАМЕСЕНИ В КАКВИ ЛИ НЕ ГНУСНИ КОНСПИРАЦИИ И ОРГАНИЗИРАНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ХОРАТА И ЧОВЕЧЕСТВОТО, ВКЛ. НАСАЖДАЙКИ СЪЗНАТЕЛНО СТРАХ, ПАНИКА, КОНФРОНТАЦИЯ НА ХОРАТА ЕДНИ СРЕЩУ ДРУГИ, ЗАРАДИ !?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

Много е важно къде точно отиват тези т.н. "бюрократи" и ВАЖНИ ХОРА НА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА! МНОГО Е ВАЖНО ДА СЕ ЗНАЕ ОТ ХОРАТА ПО СВЕТА ПРИ КОГО ОТИВАТ ТЕЗИ ХОРА, ЗАЩОТО ТОВА Е (ЩЕ) Е ОЩЕ ЕДНО МНОГО ЯСНО И СИГУРНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ... КОИ СА ВИНОВНИТЕ ЗА ТЕЗИ ОТВРАТИТЕЛНИ ТЕРОРИСТИ И КОЙ ТРЯБВА ДА ПОНЕСЕ ОГРОМНАТА ОТГОВОРНОСТ ЗА НЕЧОВЕШКИТЕ ИМ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА ТЕЗИ ИЗРОДИ! ТЕЗИ И ТЕХНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ЩЕ СВЪРШАТ ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ, РАНО ИЛИ КЪСНО, НО ... ИНИИАТОРИТЕ ИМ, СЪЗДАТЕЛИТЕ ИМ, ОНЕЗИ, КОИТО ГИ ПЛАНИРАХА, ОРГАНИЗИРАХА, ФИНАНСИРАХА, СПОНСОРИРАХА, ПОДКРЕПЯХА ВСЯЧЕСКИ И ЛОГИСТИЧНО... ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА БЪДАТ НАМЕРЕНИ, ИДЕНТИФИЦИРАНИ, И ТО ВСИЧКИТЕ И МНОГО СУРОВО ОСЪДЕНИ И НАКАЗАНИ ПОДХОДЯЩО И СЪОТВЕТНО НА ИЗРОДСКИТЕ ИМ НЕЧОВЕШКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ОЩЕ ПО-ПРЕСТЪПНИ НАМЕРЕНИЯ И ЦЕЛИ ДА НАСАЖДАТ СТРАХ И ОМРАЗА И ДА КОНФРОНТИРАТ И СТРАХУВАТ ХОРАТА НА РЕЛИФИОЗЕН, ЕТНИЧЕСКИ И ВСЯКАКЪВ ПРИЗНАК! И да видим мястото и ролята и на Саудитска Арабия и Катар, и на Турция, и на Русия, и на Америка, и на още който и да е друг, който евентуално има някакво място и роля - директна или индиректна - в престъпленията на тези или свързани с тях. Вкл и на някои в България, чиито имена се спрягат, и като търгуващи с Ислямска държава и терористи - контрабанда на цигари, оръжие и пр...

Ами създателите на ИД са офицери на Садам завършили военното си обучение в СССР! Всички знаем,че СССР изнасяше революции по света.Граждански войни и кръвопролития в Латинска Америка,Африка и Близкият Изток!Сега Путин се мъчи да прави Реставрация ама де бакалъм!

Напълно съм съгласен с теб, но ИМА И ДРУГИ, ЗАМЕСЕНИ В ТАЗИ ЧУДОВИЩНА АТАКА СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО И СВЕТА, СРЕЩУ ГРАЖДАНИТЕ И ХОРАТА, има и други - и като хора и кръгове, и като влиятелни що се касае до позиции и ресурси, в други държави... И не са само в Русия, а в поне няколко други държави...Това ми бе точно мисълта и точно затова съм убеден, че е много важно този път пъзелът да се разплете докрай, и тогава цялата истина и за мног одруги неща И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ще лъсне!

Днес тъкмо има тема една тема как Западът се готвел да противодейства на руската пропаганда. Обаче нека да погледнем тази новина. Войската на САЩ е победоносна, громи джихадистите, те бягат през глава. Остава да чуем и американския химн и да се просълзим от гордост. Обаче говори ли се за Сирия и Алепо и руснаците там - касапница, избити милиони беззащитни жени, всичките бременни в 9-тия месец, безащитни дечица и немощни треперещи старци - инвалиди. Всичките те са се натъпкали в Алепо, обаче в Ракка няма ни бременни жени, ни старци, ни деца. Не е ли малко странно това? И не намирисва ли на здрава и корава пропаганда?

Затова руснаците се оттеглиха

Война е. Не е ли все пак по добре, вместо да ни обясняват къде отиват тези "бюрократи - главорези", по добре да бъдат изчистени по най безопасен начин от въздуха. Какво, самолети и дронове ли се свършиха. Колко е фалшиво всичко това.

...американците са много смешни,когато коментират военни "успехи " в сиря .... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

цял свят трябва да се поклони пред смелостта на кюрдските бойци пред идил!! от които избяхаха и иракската и сирйската армии! както и да благодарим на сащ за избиването на 60 000 идил.

На САЩ можем да благодарим за създаването на ИДИЛ.......За другото можеш да им благодариш лично, ама си носи вазелин.....От Белия Дом скоро си тръгна един който обичаше мъже....Ако той не ти свърши работа, пробвай с някой друг ....Те там са много и без това...

както и да благодарим на сащ за избиването на 60 000 идил. Това последното виц ли е?

И кой каза, че са избили 60 хиляди? Пентагона? Дето седят и ги гледат от въздуха колко и накъде отивали, и не им пускат бомби на главите? САЩ, дето гледаха километричните ПАРАДИ със стотици джипове, камиони и бронирана техника преди 2 години, и когато руснаците се намесиха, тия паради изведнъж ... СПРЯХА. Ама тия като тебе даже не могат да се усетят и да се замислят що стана така.