”Ислямска държава” губи територия, а заедно с това и пари

Организацията "Ислямска държава" губи пари с всяка изгубена територия, показва нов анализ, според който бизнес моделът на групировката е на път да се провали.

Обратно в новината

Коментари - ”Ислямска държава” губи територия, а заедно с това и пари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой ги плаща тези пари - това са много пари, на емигрантите? Защото е повече от ясно, че ако и след като е така, то МНОГО ПО-ЛЕСНО И ЕФЕКТИВНО РЕШЕНИЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА, СЛУЖБИ И НАРОДИ Е ВМЕСТО ДА СЕ БОРЯТ С ПОСЛЕДСТВИЯТА И С БЕЖАНСКАТА И МИГРАНТСКАТА ВЪЛНА И ТЕРОРИЗМА Е ДА ... СЕ СПРАВЯТ ПРОСТО СЪС СПОНСОРИТЕ НА ТОВА ВСИЧКОТО, С ОНАЗИ ГРУПИЧКА ХОРА, КОИТО СА ЗАМИСЛИЛИ И СЪЗДАЛИ ВСИЧКО ТОВА!!!

Аз искам да зная, и съм убеден, че всички хора и в региона, и в Европа, и по света, ДОКОЛКОТО ВСИЧКИ СА ЖЕРТВИ НА ТЕРОРА И СТРАХА, ВСЯВАНИ ОТ ТЕЗИ ОТКРОВЕНИ ИЗРОДИ, вкл. с клиповете им с рязане на глави на невинни и беззащитни хора и всяване на религиозна омраза и конфронтация, и компроиментиране на опрделени религии, като най-напред МЮСЮЛМАНСКАТА, доколкото тези твърдят, че я изповядват (аз не съм специалист и не я познавам, и не само нея...)...та аз съм абсолютно убеден, че всички трябва да научим НА ВСЯКА ЦЕНА И ... КОЙ Е СЪЗДАЛ "Ислямска държава", но не на думи и приказки, А НА ДЕЛО И С ДОКАЗАТЕЛСТВА!!! Тоест - КОЙ Е СЪДАЛ И "БИЗНЕС-МОДЕЛА" МУ?!?!?!?!?! РЕСПЕКТИВНО - КЪДЕ И ПРИ КОГО ЩЕ СЕ ПРИЮТЯТ ... ХОРАТА ОТ ВИСШИТЕ ЕШАЛОНИ НА ТЕЗИ ТЕРОРИСТИ, КОИТО СА ОЦЕЛЕЛИ И БЯГАТ, ЗАЩОТО ТЕЗИ СА ЖИВИ "ХОРА", или по-скоро чудовища, човекоподобни, които ЩЕ ОПИТАТ ДА СЕ СКРИЯТ СЕГА И ДА СЕ СЛЕЯТ С ДРУГИТЕ ХОРА, ДА СЕ ПОТОПЯТ СРЕД ТЯХ И В ТЯХ, но ... ТЕ НЕ МОГАТ ДА ИЗЧЕЗНАТ И ДА СЕ ИЗПАРЯТ, и въпросът е КЪДЕ ЩЕ ИДАТ И КОЙ ЩЕ ГИ ПРИЮТИ И ПРИЕМЕ ТЕЗИ ИЗРОДИ, защото КОЙТО ГО НАПРАВИ, ТОЙ Е СОЛДАРНО ОТГОВОРЕН ЗА ЧУДОВИЩНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА ТЕЗИ ИЗРОДИ!

много си слабо. информация по този въпрос има достатъчно, а също така къде са били държани главатарите на главорезите, преди да ги пуснат и да се появи тази орда. и се започна от ИРАК!!! Вземи се информирай бе!

abasador

по-страшно, от това, че губят теретории и пари е жестоката истина, че след това същите тези престъпници и убийци, си бръснат брадите и идват в Европа като бежанци! Лек ден.

Затова и никой в европа реално не желае да унищожи даеш. Това важи и за русия.

И това ако са велики държави, толкова години се мотаят с ИД и не могат да се справят. Къде им са оръжията, армиите, флота, авиацията с която така се хвалят. Къде им са финансите?

Търговията с оръжие процъфтява.

ами щом са го закъсали толкова много, пряко да им помогне световната банка. хем направо ще ги довърши без да ги бомбардират... те така се справиха и с България

Сега Световната Банка натиска България да вдигне с 5% таксата за "задължение към обществото" включена в цената на тока....

Тази статийка част от плана за медийна война срещу ИДИЛ ли е? коя точка от плана? Четете по често Маркс! Олигархично-батковия капитализъм кърваво си отива Най ярки представители са САЩ и Руссия ---Много интересно--ако революцията не е лелигиозна форма-идващата революция----какви статиики в плановете за информационна борба срещу --ще сепускат в нета --периодично--всяка седмица--дасе отказват хората-- даси стоят роби ихвалят мръсника Путин--олигалх най-високо ниво

Само така!! Да изтребят тия изчадия по цялата планета!!!

ИДИЛ са силни, заради финансовите потоци от СА и Катар, фанатиците-сунити, които прииждат от цял свят в редовете им и небоеспособните им противници: Иракската, сирийската и турската армии.

путин каза че има няколко хиляди руснаци в идил както и че основата на идил са офицери от гвардиите на саддам и кадафи това е информаци от путин директно

Ако под "руснак", имаш в предвид "гражданин на руската федерация" , да прав си.

Доналд Тръмп: "Обама основа Ислямска държава, съосновател е Хилари Клинтън."

Джихадиста Джон бе британски програмист! Белгийците, французите и германиците, сега се страхуват от връщащите се такива там. Наливат се едва ли не от целия свят, разни които искат да убиват.

закъсаха го от идил добре е че ги има руските балерини да върнат палмира на идил

Пълни глупости, седнали да смятат парите на джихадистите?! Че тях ги финансират Саудитска Арабия и Катар, които продават всяка година на Европа, Китай, Япония, Корея газ и нефт за по 400-500млрд $. Излиза, че финансовия бизнес модел на тероризма взима парите от декомратизаторите? И защо няма ембарго и военни операции спрямо СА и Катар?

СА и турция финансираха идил в началото както и всички противници на асад но след това основните атентати на идил са в СА и турция придържайте се към фактите докато в русия не направиха нито един атентат :)

"Придържайте се към фактите" - Доналд Тръмп: "Обама основа Ислямска държава, съосновател е Хилари Клинтън." "Доналд Тръмп: "харесвам факта,че Русия удря Даеш".

Русия някаква ислямиска детегледачка бе отрязала главата на дете. И я размахвала на обществено място. Руснаците я заловиха жива, нещо което в САЩ е почти немислимо да се случи - щяха да я застрелят на място.

без да правят каквито и да били "оценки" просто мачкат джихадистите!

Само джихадистите не са разбрали за 'мачкането'. Ама като не гледат руска телевизия..

Казала Американската счетоводна фирма на ИД.

ако продължават така скоро няма да ги има в Ирак, а в Сирия ще останат само тези които са доволни и на малко пари - руснаците. Т.е. ще намалее армията им на има няма 10 000 зелени човечета.

ги няма в Ирак, ако говориш за "международната коалиция"! Хората отдавна са казали, че ако не искаш да свършиш една работа , направи комисия или коалиция!

само глупак не би разбрал че говоря за ИД.

Това стана благодарение на Русия, през 2014-та когато ФАЩ влезе в Сирия и Ирак, ИДИЛ се увеличаваше.

И.Д. има стратези и бивши военни от времето на Садам Хюсеин.Тези престъпници са в основата на Ислямска д-ва В България бившите тайни служби (Мито Гестапото) и бивши военни(ген.Марин, Румен Радев и цялата военно-комунистическа хунта) в момента управляват България.БСП(ДС),ДПС(ДС) и Евророма,това е Ислямска Д. в България.

Те и спонсорираните от "Америка за България" са с БКП-ДС произход.

Не случайно Никито Младенов който се срещаше със джихадистите в Правец е син на ДС кадър...

е син на баща си. А защо и как се е стигнало до това той да събира главорези е отделна тема.Нямало е как да го направи, ако не му е било разрешено и казано да го направи. Кой беше власт имащ по това време?

През 2005 г. ЦРУ обобщава, че Ирак е заместил Афганистан като тренировъчна площадка за следващото поколение "професионални терористи". Същата година Доналд Ръмсфелд призна,че американски официални лица са се срещали с представители на групировката "Ансар ал Сунна" - една от предшествениците на ИДИЛ. Също така САЩ пуснаха от затворите си половината от лидерите на ИДИЛ. Още оттогава започва създаването на групировката появила се "незнайно откъде".

Барак Обама ли е искало да напише куцото ти мозъче? Къде е бил той през 2005 въобще имаш ли си представа?

Личи ти колко ти е акъла щом се хващаш за прякора ;)))

Нали се сещаш, че говориш за времето на ДОБРИЯТ ПРИЯТЕЛ НА ПУТИН, ДЖОРДЖ БУШ КАТО ПРЕЗИДЕНТ, и за НАЗНАЧЕНИЯ ОТ НЕГО ШЕФ НА ЦРУ, Джордж Тенет" ШЕГУВАМ СЕ, РАЗБИРА СЕ, ОТЛИЧНО ЗНАМ, ЧЕ ВИЕ, ЛУМПЕНИТЕ И РТРОЛОВЕТЕ СТЕ НАД ТЕЗИ НЕЩА, НАД ФАКТИТЕ И ИСТИНАТА, ЗАЩОТО ТЕ ВСЪЩНОСТ ЗА ВАС НЯМАТ ЗНАЧЕНИЕ, ОСОБЕНО АКО НЕ ПАСВАТ НА ОПОРНИТЕ ВИ ТОЧКИ!!!

статия, ссвързваща икономически модел с главорези, подкупи, убийства, атентати и продажби, приходи, терор и най вече ЕКСПЕРИМЕНТ?!!! И кой да се сети да напише такова нещо? на нормален човек това не би му минало през главата, е значи това са същите тези, които са си направили експеримента. та кой е написал статията и е направил изследването???

Извинявам се, обаче това са някакви пълни глупости. Ислямска Държава беше победена още преди 2 години от Най-Великите Руски Галактически Сили вс 10,000 полета и даже Палмира превзеха руснаците и учредиха медаль за Взятие Пальмира Оттогава ИДИЛ НЕ СЪЩЕСТВУВА

Ще ти се ИДИЛ да бъде вечна. Иначе създаването на Ислямска държава трябваше да бъде прекъснато когато САЩ обяви война на тероризма преди 16 години. Обаче резултатът беше обратен на обявеното...

Правилно ИДИЛ не съществува, остана ЦРУ.

Не разбрахте ли - и Русия, и САЩ си правят игрите в района и това е. Държави, които смазаха за 2 дни и превзеха Югославия, Ирак, Украйна и т.н. не могат да се справят с няколко хиляди мангала по чаршафи и калашници ;)) Просто и двете държави си разпределят ползите и имитират дейност, тренират си войските, пробват си оръжията и т.н. Турция също е в играта с нелегалният петрол, а напоследък Ердоган играе с ПутЯ, преди това беше дал картбланш на САЩ да правят каквото си искат.. Всеки си играе игрите.

Забравяш Саудитска арабия, Катар и тн.

Общо взето е точно така! Останалото са подробности!

Ако някой утрепе Макейн ще загуби всичко в същия ден.

"Според американски официални представители ИД има все още достатъчно пари, за да плаща сметките си" и трябваше да допълни- КЪМ НАС!

Ефективността на военно-космическите сили на Русия се вижда ясно от направената по-горе статистика. Лесно може да се прогнозира къде войната ще свърши по-бързо.

"Постъпленията на ИД идват от данъци, петрол, откупи, грабежи и изнудване." Също, като в България!

Ти колко плати миналата година за откупи, грабежи и изнудване?

Виждам, че двама са платили. Споделете, не се стеснявайте!

Щяхме да вземаме повече пари от петрол, ако Южен Поток беше станал, ама уви!