Закуска с яйчен пастет разболя 27 деца

27 деца от варненската детска градина „Звънче“ се разболяха след закуска с яйчен пастет.

Обратно в новината

Коментари - Закуска с яйчен пастет разболя 27 деца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само идиоти могат да включват в менюто на децата при колективно хранене: яйчен пастет, фрикасе с яйца и мляко, таратор с кисело мляко, супи застроени с яйца и мляко, мляко, което не е опаковано в индивидуални опаковки и други подобни. Особено на храни, които се съхраняват, транспортират и пак съхраняват. Ограничаването в училищата на традиционните български закуски:банички, милинки , кифли и боза е престъпно. В образователното министерство и БАБХ е пълно с неграмотни кретени. Безсмислените комисарски декрети, които се наричат европейски директиви не са съобразени с хилядолетните българските традиции и особености на организма на българите.

Време е вече помощник възпитателите дане ги наричаме ,,лелки.В яслата,и първа група,те въшат всичко за тоалета на децата,плюссевиране на храна,пазене на децата при игра,успокояване при плач.Учителките пеят,пляскат ръцеи помагат ако искат.Чакат да минат шесте часа работен ден и дим да ги няма.Много е отговорно две жени на 2530деца,наистина.

Не мога да разбера защо на някои 60_70 ,лева им се виждат много? 21 дни по 3 лева на ден,колко е?Какво са ТРИ лева??Само цигарите на мама и тати да 10лв.Всички деца идват с коли,коя откоя полъскави,които не вървят с вода.Друг въпрос е качеството на храната и отношението към дечицата

Другарко директорке на "Звънче", сега кой родител да води протокола? Спомняш ли си за първата родителска среща, на която само искаше пари?

Първо казвате,че яйчен пастет, после родителите дс си проверят децата.За какво?Много смотани статии,много неграмотност.А яйчен пастет е сварени,пасирани яйца намазани на филийка.Децата не го обичат,защото им е сухо.

Такива инфекции обикновено идват от персонала - ниска хигиена, липса на редовни изследвания или между изследванията някоя лелка е станала носител на бактерията и, като е занижена обикновено личната хигиена, така става. Не е болка за умиране - не е приятно, но така се изгражда имунитет - вижда се кои деца имат по-силен имунитет от другите.

Канада е от най-развитите държави в света със страхотна социална политика и си подбира емигрантите и като дойде БСП сме там

Кой па те чака тебе навляка там? Седиси у чалгаджииницата, хората са вдигнали ръце от вас повляците!

Какво е това яйчен пастет. Аз за такъв пастет не съм чувала. Явно някаква евтина измишльотина.

Предполагам става дума за пасирани варени яйца. По принцип пасирани месо, месни субпродукти, риба и както е в случая яйца се нарича пастет. Пасирани зеленчуци обикновено се наричат пюре.

изберете балгарското яица без гмо

FuckTheEU

Жена ми работеше в голям склад на едно за хранителни стоки. Складът спечели обществена поръчка за доставка на хранителни стоки на детските градини в Елин Пелин. Складът спечели, защото предложи най-ниската цена. Тя вече не работи там, затова мога да издам малко "вътрешна информация". Дечицата една година ядоха кренвирши без месо, кайма от три лева и сирене от два и деветдесет килото. Затова не се учудвайте на тия натравяния, качеството на продуктите въобще не интересува директорите на детските градини. Цената е важна!

Ако кремвиршите са без месо, каймата евтина, а сиренето - изкуствено, това означава, че се ядат много консерванти, подобрители и прочее, което означава, че шансът да си лепнеш бактериална инфекция е много по-малък, отколкото от продукти от месо и мляко. Консервантите затова се слагат, да не не развиват бактерии. И претегляйки риска - по-добре с консерванти, отколкото без.

Milen Gagov

Очко,ти на...консерванти ли си само???

Как може деца да се хранят с такива боклуци трябва строг контрол

Светът е пренаселен! Кой има нужда от вашите копелета ???

да комунистите не ги интересува качеството на материала, важното е да работи, а те да изнасят милиарди по посока Русия я за потоци я за ядрени централи я за скъпи горива, червени боклуци, простотията ги държи на власт

Пак ли бе... Ей, писна ми на децата да се дават няаккви развалени и отровни работи! Как може бе, деца са това!

Хранете си ги вкъщи. За безпари- толкова!

FuckTheEU

Защо да е без пари. 60-70 лева в държавните градини месечно се плаща от родителите.

Не искам да звуча като зъл веган, ама за малки деца по-добре да хапват пълноценна растителна храна, пък като пораснат нека играят руска рулетка с петриеви панички за бактерии.

Не е ли забранено на деца в детските градини и училищата да се дават храни с яйца, като всякакви яйчени кремове.

Първи уроци по оцеляване на малките.

И как знаят че е от яйцената салата след като тепърва ще се вземат проби?

Гарантирано от демократизма.

Циганетата си гледат децата вкъщи! Отговорни родители. Не си ги дават на някакви непознати лелки да ги гледат! Хранят ги, обличат ги и от малки ги пращат на работа! Това са родители! По 6-8! Не като българите 1-2 и даже не щат да си ги гледат.

gonzales

облечено и нахранено цигане ??? ти се подиграваш :-) цигане да работи ??? а стига бе ....ако кражбата е работа да , съгласен съм.

Хахахохоха.Цианите си гледали децата в къщи.Абе амджк азлъ, те къщи имат ли бе.Тези хлебарки щъкат постоянно по улиците бе.