Военен пилот кацна на шосе, пита за пътя (видео)

Военен хеликоптер на казахстанските Военновъздушни сили кацна на шосе, а пилотът излезе от машината, за да попита шофьори на ТИР-ове за посоката.

Обратно в новината

Коментари - Военен пилот кацна на шосе, пита за пътя (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При соца наште мигове редовно дигаха турските си и гръцки колеги като навлизаха у тях : не знаели къде се намират. Най -абурдно : един беше объркал Места с Марица, което ще рече, че навигацията е обркала не само мястото , ами дори посоката в която лети. Дето се вика с прост компас по-добре щеше да се оправи. С миговете е така. Сега нали сме съюзници комшиите не обръщат намерение на заблудените машини. а проблемът е в дебили като ген Радев, който потроши един миг , като го насилваше да прави чалъми , каквито не му се отдават. Вместо съд за това , че потроши милиони и намали и без това липсващите самолети като се държи като махаленски хулиган- копелдак, а не като военен, сега го набутаха за президент.

Как може да си толкова прост? Злобата си я прихванал от Боклука от Банкя, ясно е!

пелтек, териториите на Гърция и Турция граничещи с нашата не са 'тях'. Това са отнети от България земи. Но такива кат теб - утре ако теглят границата по билото на средна гора пак ще викаш 'тях'

е разчитал на високотехнологична навигационна система, няма спор единствения проблем е че на гърба и има малък надпис "сделано" :)

Да нямаш предвид онази навигация, която тежи 100кг, има размери на хладилник, консумира 1KW и не показва местоположението на хеликоптера?

Ха,ха,добро утро,уважаеми Дир БГ! Тази "новинка",е пълен майтап.Спокойно можете вече да я свалите от първа страница и да я поместите в рубрика"Любопитно"или "Виц на деня".

Ceди чyĸчa в лoдĸa и лoви pибa. Дo нeгo изплyвa aмepиĸaнcĸa пoдвoдницa. Ha мocтиĸa излизa oфицep: Eй, чyĸчa, пoĸaжи, ĸъдe ce нaмиpa cъвeтcĸaтa бaзa зa пoдвoдници. Чyĸчaтa coчи c pъĸa: Eй тaм! Oфицepът зacичa ĸypca и cĸaчa в люĸa c дyмитe: Kypc 210! Πoдвoдницaтa ce пoтaпя и зaминaвa. Cлeд eдин чac нa cъщoтo мяcтo изплyвa pycĸa пoдвoдницa. Oт люĸa ce пoĸaзвa oфицep: Чyĸчa, видя ли нaĸъдe зaминa aмepиĸaнcĸaтa пoдвoдницa? Kypc 210! Чyĸчa, нe ce eбaвaй! Πoĸaжи c pъĸa

та, както казваше един виден англичанин, всички сражения се водят на границата между две карти. А, този пилот знае, че най сигурния начин да се ориентираш е: "Разпит на аборигени, опс. местни жители".

споко човек, ако не си извьнземен си на правилната улица

....Караш направо през пустинята, и в четвъртък - в дясно!

този пилот да не е бил борат? чичко милиционер ако беше там, можеше да му пише фиш за блокиране на движението без пускане на аварийните светлини.

Моля,смилете се Дира,полунощ е!Вчера самолети фучаха на сантиметри над кораб,кораб доближи база на метри.Днес летец си търси азимута по замята.А един в трамвая човъркаш в носа си и си търсеше топчето.

Са си наранили жизнено важните органите в предмишниците и затова пишат така.

Хахахаха то бива , бива , но това си е жив та--к .... па и любезно се осведомил за посоката , пътьом.

напротив казахите са чудесен народ, много идват на почивка в българия, говорят руски, добронамерени и лъчезарни са, образовайте се преди да критикувате

прости пияндури с опасни оражия е много опасна комбинация. бог да опази света.

Ей то простотия ама чак толкова не бива Който не е бил в армията не знае че това е заложено в тренировката Спрете в България да се правите на тъпи и се понаучете малко

явно и ти си толкова умен колкото тия които са те учили в балгария или русия. аз лично не ви ща нито казармите нито какво сте учили там пияни говеда такива. ако един пилот на военен вартолет не знае накаде лети посред бял ден то да ти еба и пилота и това което е учил и тия които са го учили

заложено е в тренировките ама разбира се как не се сетихме по-рано... за всеки случай ако случайно сателитите изпадат от небето .. :)

пичове, а на бас, че утре в пресата ще има карикатури с Радев слязъл от хеликоптера и пита накъде е пътя.

Не знам каква е причината, но вероятно си има резон. За да си пилот, означава, че си интелигентен човек, а не форумен коментатор.

drapam si makarite

Забравил е сабахлян джипиесът льотчикът , а и радарите не го виждат, щото фърчи ниско за да му кажат къде е! Каца и ..пита.

а дали е така кои да ти каже аз вървя по света и под свирквам си даже

Хи-хи-хи, "... ну снимаю, снимаю, бляд"

щом питат явно не са маймуни не нам обаче кво са

Шило

Е, забавна история. Ама майстори са пилотите. Да възприемеш магистралата, да кацнеш безопастно.

jingiby

По добре е да питаш, ако си се изгубил, отколокото да въртиш из мъглата в кръг. Ако му е отказала електрониката какво да прави. Казахстан е степ. Няма ориентири, а и като гледам всичко е покрито със сняг, и има мъгла. Така че е постъпил правилно...

ахам и аз така като се изгубя в гората питам мечките и те ако не са гладни ми показват пътя... Разбира се за какво да ползваме най-обикновен гсм и най-обикновена карта

Седи си чукча на брега и лови риба. Изведнъж пред него изплува US подводница. Показва се моряк. - Yo, do you speak english? - Yes. - отговаря чукчата. - Good! Do you know which way is west? - This way. - отговаря пак и сочи с ръка. Подводницата се потапя и итцепва на запад. След малко изплува руска подводница. Показва се моряк. - Дружок, американцев видел? - Видел. - В какое направление отправились? - Уест-норд-уест. - отговаря уставно чукчата. - Да ты дураком не валяйся, рукой покажи! :)))

То и един руски танк не щя да запали планово на червения площад...

Не кой да е танк, а най-модерния.

Шило

А бе от Панамския канал влачиха и най-новия параход на САЩ, ама нейсе.

Ама защо си говорят на руски... нали в Казахстан се развива действието.. също като в Украйна.. Уж не са Русия, ама половината от населението не знае местния език!

40% от населението на Казахстан са руски колонизатори. Руснакът като типичен тъпигьоз друг език озвен неговия не знае.

Казахстан е част от Русия, изкуствено отделен. Доста подобна ситуация като Крим. Няма да се учудя, ако е следващата стъпка на възстановяване и "репатриране".

Ти като типичен ибрикчия, освен да лижеш туркестански и краварски лайняни задници......Друго не знаеш!

Spiritus.. да не говорим за Американците .. те и свой език даже си нямат та само на колониалния английски си говорят. Все едно ние българите да говорим на турски..

А как руските хакери "сбъркаха " изборите на амерканците? На езика .чукча. сигурно? Щото комисиите им са ескимоси от Аляска??!

Щото англичаните, американци, канадци, австралийци и да не продължавам да изброявам, много езици знаят. Вервай им.

Руско-съветска безаналогова техника! Ориентира се по дървета, с флагчета, димни сигнали и много ръкомахания. Падне магла и не знае, накъде да лети! Едно време по Бай Тошо - западните самолети си кацаха в мъглата, БГ Бай Тошово-съветските самолети ги отбиваха за други летища.

Изобщо не е смешно. Щом го тренират, значи може да се наложи. Може да откажат всички системи за навигация (електроника, захранване, обстрел), може да ранят щурмана, може да има лоша видимост - сняг, прах, Казахстан е лошо място. И огромно - няма ориентири. Как да се прибере летецът ? А ако кара ранени ? Ако горивото е на привършване ? Всичко се случва. Загубата на ориентация може да е фатална за полета и за машината. Щом методът работи, значи трябва да се тренира. Задачата е изпълнена, пилотът се е прибрал - значи браво !

А по време на война как се действа? Първо се пита или първо се стреля?

За да получиш отговор на въпрос, какво трябва да се направи? Ами да се пита. ;) Дори в съвременни условия това да е търсачка.

показвала е на баба ти хвърчилото :) не виждаш ли какво е времето ...или по далече от носа си не виждама , а само четем какво пишат медиите продажни

Малко география: Актобе се намира на 100 км от границата с Русия, а Шимкент на 1500 км от Актобе. Как са определили шосето, което свързва 2 града на такова разстояние?

зеленото човече с питане и до Цариград стига ..

те и руските самолети се опитаха да кацнат на кузнецов, да питат за посоката, ама не можaха да кацнат.

То така и американски се издънил пак за Сирия на самолетоносач, но май в Персийският залив.

Изтребител на САЩ Boeing F/A-18F Super Hornet се разбил почти веднага след излитането от самолетоносача USS Theodore Roosevelt, съобщи официалният сайт на МВС на САЩ. ... От авионосеца USS Theodore Roosevelt излитат изтребители, нанасящи удари по позиции на ислямисти от Ислямска държава в Ирак и Сирия. Това е от някъде 12.05.2015г.

ама на Кузнецов НЕуспеваемостта се оказа 75%... от 4 самолета останаха с един. 2 се разбираха, един остана в Сирия на летище щото не можа да кацне, а последния кацна веднъж и повече не го вдигнаха.

Ами то с тази водка понякога човек губи ориентация.

Само ако не е свикнал като теб.

за сега не ползват руската ГЛОНАСС (ГЛОбальная НАвигационная Спутниковая Система)

загубил се човека и слязал да пита, ама после го извъртат че така било планирано :)

и нямаш никакво понятие от навигация в авиацията. Как мислиш? Дали ако наистина се бе заблудил в безбрежието на заснежените казахстански степи нямаше да му е по-лесно да се вдигне на по-високо и да се ориентира вместо да спира на пътя и да разговаря с водача на товарния автомобил?! И видя ли някакво действие с което шофьорът да му указва посоката?! Между другото из казахстанските степи от край време има животновъдни ферми, в това число и армейски, чиито постройки са ниски, почти полуетажи, за защита от вятъра и снега и са трудно откриваеми не само зиме ами и лете, защото почти се сливат с околността и степния хоризонт. Та каква ти е гаранцията че не са отивали в такъв район?! Между другото намиращият се в европейската част на Западен Казахстан близо 370 хилядният град Актобе (на казахстански, или Актюбинск е областен център с площ около 230-235 кв.км и няма как да не го видиш не само от въздуха!

Навигаторите се майтапеха навремето, че последният начин за определяне на местоположението на кораба бил разпит на местното население.

Ко разбираш пък ти от навигация?

Руските технологични достояния не са излезли от ерата на озрелия примитивизъм...

Какво означава това: "Озрелият"? Като че ли ти липсват няколко урока по български?! За сведение на "Пушкин", дори на руски не е така ;)

Време ти е и на теб да Озрееш в българския правопис. Дотогава се въздържай от мнения, защото е смешно.

Мда! Така е в евразийските "цивилизовани" султанати!

Sibirski

Отиди си до Казахстан и виж, къде всъщност има "салтанат", а къде е много бързо развиваща се държава.

Да внимават с бързото развиване, да не вземе да им изпадне жопата :-)

и не му се връзвай, защото този е майор колкото е майор и всяка жена заради това, което носи между краката си -"две чертички и една звездичка"! Майор бил!---П---ка непоръбена и отгоре на всичко нечиста и смръдлива!

Странно, но има и други странни неща по света. Може да ви е смешно, но американски военен хеликоптер в такова време, може би нямаше и да лети. Даже от купените тук се опасяваха и не летяха, защото можело да замръзне нещо на хеликоптерите. Затова и САЩ купува са Афганистан Ми-17 от Русия, защото са по издръжливи на лоши условия. Специално военните от САЩ настояваха за тази сделка, май пред сената, въпреки санкциите срещу Русия. Май немски войски ги обучаваха в Русия, както и те обучавали руски войници. От някакви немски войски ги пускали поединично някъде в Сибир и трябвало да оцелеят сами един месец - сървайвър. След него ги прибирали. Нямали право да се мяркат в град и пред хора, да купуват и да си махат униформата, но имали право да крадат например кокошки, местните ги компенсирали. Така че има всякакви странни обучения.

Купените американски хеликоптери бяха Кугар. И за наводненията в Бисер, Борисов се оплакваше, че нямат обледенителни системи.

те едни се пробваха да се обучават и тука, у Плевенско .. :)

Едни френски командоси, дето тъй хубаво го обучиха местните у Плевенско, че цяла БГ и Франция им се смяха... да не кажа цяла Европа :-))))

Аз

Има не само учения, а и състезания между специалните сили. Едни от най-напрегнатите са именно в Русия. Преди няколко години пуснаха така няколко отбора и им блокираха навигационни системи - GPSи, ГЛОНАСи - сичко. Обаче, оказа се, руснаците могат да се ориентират с хартиена карта и линийка, а говедарите - нъц. Затова по средата на състезанието върнаха руския отбор да търси американците, защото руснаците много се опасяваха, че американците може да се объркат и да наближат границата, която беше близо, и там да попаднат на руските гранични войски, които са в постоянна бойна готовност и имат много леки пръсти. Щеше да стане неудобно да се обяснява как цял отбор елитни тюлени са били изпозастреляни из горите.

руснаците най-умни и най-способни..

ОТЛИЧНО ОТРАБОТЕНА ЗАДАЧА ЗНАЧИ !

Много мило, всеки с удоволствие би упътил колега с хвърчащо мпс, изведнъж появило се на шосето.

За водка питаше пилота, не за пътя...

Яка задача му измислиха. Следващия път задачата ще е да се установа полева тоалетна за голяма нужда!

А бе той кацна ,пита за пътя и отля преди 3 дни бре ...Вие сега ли научихте ....

Тия нали са се учили от Великата Галактическа Руска Армия. Ориентираш се с питане

Навремето имаше един виц: Бабите седят пред портите си на дернек. Всяка работи нещо, предат, плетат. Виждат военен камион, зелен на цвят. Виждат и офицерите, които се суетят около голяма карта. Едната баба казала: А, военните! И извадиха картата! Значи ще питат за пътя...

Стар, но прекрасен виц имаше в СССР, вирееше и тук: " - Смотри, бабка, военные приехали. Карту достали. Сейчас будут дорогу спрашивать! (- Гледай, бабо, пристигнаха военни. Извадиха картата. Сега ще ни питат за пътя.)"

На този руски вертолет няма ли безаналогов компас и бинокъл та са се загубили??

Военен хеликоптер на казахстанските Военновъздушни сили кацна на шосе, а пилотът излезе от машината, за да попита шофьори на ТИР-ове за посоката. Ами правилно.Иначе ако е във въздуха, как да слезе да попита шофьори. Предполагам, че е попитал дали пътя е разчистен от снега за да не попадне в задръстване.

Изби рибата със задръстването! Мо-ло-дец! Сенімдегі (казх.)! :) :) :)