Църковен съд за архимандрит Дионисий за зарята на Великден

Светият Синод реши да заведе Църковно-наказателно дело срещу архимандрит Дионисий заради поведението му, съобщиха от пресцентъра на Синода.

Обратно в новината

Коментари - Църковен съд за архимандрит Дионисий за зарята на Великден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Расоносците от храма на Христос са по-малко опасни от расоносците от храма на Темида,защото първите опустошават своите души,а вторите -чужди съдби.

За нещо друго не са се разбрали. Иначе нямаше да почват разследване с година закъснение . Мутрополитите са по - черни , подмолни, подозрителни , интригантстващи и отмъстителни от мафиотски босове и в същото време по- мазни и угодни към силата и парите от циганка магистралка. Титанично его с псевдосмирение , ги води до там , че не могат да седнат на една маса поради оплаквания и подозрения , че не се зачита милиционерския им гъз и се готви заговор и покушение срещу червената им вяра , та затова и на събор готвен 50 години не отидоха.

Абе миналата година си умрях от смях с тази заря, но някъде прочетох , че на Разпети петък е звучал реквием , това вярно ли е ? :)

Масонът Дионисий, който се е сдушил с масонската подлога Ренета Инджова, който произвежда архонти за по 30-50 хил. лева, е за разстрел, а не за съд. Анатема!

Къде по сериозни проблеми има. Тая заря е капка в морето... Да го мъмрат там с 2-3 ракийки за успокоение и край. Идат големи празници, стига ДРЕБНОТЕМИЯ.

На това попче ,ми се чини ,че и брадата му е много фалшива бре ,сякаш е закачена на ластик за ушите ...Ами то си е кьосе ,от където и да го погледнеш ,с едва набол мустак ,чудя му се от де му е пораснала тази рунтава една педя брада ?

Когато ти предстои някоя работа, която е съгласна с Божията воля, или която сама по себе си е добра, не склонявай изведнъж своята воля към нея и не я пожелавай, преди да възнесеш ума си към Бога, за да си изясниш дали наистина е воля Божия да желаеш и вършиш такива неща и дали те са благоугодни Нему. И когато твоите мисли така се наредят, че наклонността на твоята воля ще се определя от самата воля Божия, тогава пожелавай работата и я извършвай заради това, че така желае Бог, че така на Него е угодно, само за Неговата слава. Също така, когато пожелаеш да се отклониш от нещо, което не е съобразно с волята Божия, или не е добро, не се отвръщай веднага от него, но най-напред насочи своя ум към Божията воля и си дай сметка, че наистина Божията воля е да се отклониш от него, за да угодиш на Бога. Защото хитрината на нашето естество е извънредно тънка и от малцина може да се разпознае: то прикрито търси само своето, а при това наглед така води работата, че ни се струва, като че ли единствената му цел е да благоугоди на Бога, а в действителност да не е така.

конте

Той Църковният ни съд е като Прокуратурата ни. От години търновският митрополит Григорий пука "пасхална заря" на Великден на Царевец, ама някой се прави, че не забелязва. Светият синод показва двоен стандарт, ама какво да са прави, като повечето от владиците са я сътрудници на Държавна сигурност, я завършили в Москва, я и двете,

Защо християни избират духовни имена(псевдоними) свързани с езичеки божства за мен може би завинаги ще остане загадка. Принципно има и такива светци като св. Дионисий Аеропагит.

Първо въпросното лице има църковен ранг епископ, дори с нещо да се провинил ще има възможност да се поправи и да служи на Бога, вие ще направите голяма грешка ако хулите и злословите, защото Господ гледа. В Стария завет е казано: "Няма човек които да прави добро и да не греши." Второ това, че няма да сте част от Православната, респективно Католическата църква, губите единствено вие. Вашата задача в цъквата е да се молите за своите пастири и да сте техен коректив със смирен и кротък дух.

Яжте си спагетите с кюфтенца и не се месете в делата на другите църкви!

Братя и сестри, не се подавайте на манипулация, о. Дионисий не би могъл да си позволи подобен акт със зарята без знанието на св. Синод. Този човек е нарочен да бъде премахнат и му търсят колая. Бил съм в църковните среди и уверявам ви, няма по-мръсни от тях.

Това със зарята беше голяма идиотщина.

бюджетът за реставрация на Александър Невски е 100 млн., а Дионисий разбира от пари той от това най-много разбира

Голяма е хапката. Със сто хамелеона ще дигнат още един до стария.

Красотата ще спаси света. Това го не знаят ли старците? Най-красивия, секси и дащен "дядо". Как ще го маскарите . За "наказание" да го пратят в Троянската обител при кака му Филка и со.

Нещо им бърка в сметките Дионисй при плячкосване на парсата и е станал неудобен, което не бива да ни учудва, като знаем тяхната алчност. Къде в кой храм, така наречените събратя живея в мир и сговор и няма интриги и калташки номера помежду им.

Дионисий никога не ми е бил особено симпатичен, но в случая не виждам с какво толкова подразни - заря и гвардейци ли били проблема? Ами я да видим как палестинските християни празнуват в Йерусалим - тъпани, викове, крясъци - ама Бог е възкръснал бе, нашата вяра има смисъл! Много важно че имало заря. В колко храмове е една бутаница и кютек за да си запалят свещ от свещеника, ни охрана, ни полиция спира народа. В повечето дни няма грам човек в храмовете. Това е Велик ден, християнството го направихме едно мня-мня, тихичко да не засегнем някого, кротичко, едно философско. Ама Иисус при рибари е отишъл, при тълпите, при не образованите, при обикновените хора, които са имали вяра да го пипнат и да оздравеят, да си сложат дрехата та да мине по нея ... ние едно мня-мня, съвсем по руски образец. То и баш храма ни не на някой български светец, ами на Невски - руски цар. Егати и страната ...

Кое е по-голямо престъпление: биенето на камбаните на св. Александър Невски, което едва ли би се допуснало под носа на Патриарха и св. Синод или да имаш досие, че си агент на ДС.

Така, така, давайте смело госпожи попове. Много хубав пример давате на моето дете! Да знае, че религията и църквата са за неуките и необразованите. Хората с акъл и образование в приказки не вярват след 6-тата си годишнина.

За щастие това не е вярно, християнската вяра е за всеки който иска, без значение от негово положение. Св. цар Давид е цар, св. проророк Амос - говедар. По важното е че Господ избра малките и презряните, за да засрами другите горделивите и е казано: "Стъкмил си похвала от устата на младенците и сучещите, за да накараш да замлъкне врага и отмъстителя".

sps_hrsf@abv.bg

у днешно време никой не млъква преди да ти пререже гръкляна....

Как ще бъде удобен Дионисий, когато изобличава делата на "събратята" си и ги обвинява в печалбарство. Не стига, че в притвора на храм "св.Александър Невски" са наредени магазин до магазин, ами поставили и в самия храм..частта където се извършват богослужения и там магазин. Как е възможно, имате ли срам и страх от Бога, господа Попове , и на Бог ли служите или на Мамона за да си позволите светотатсвото да превърнете Божия храм в средище за търговия, както в Рилския манастир се продава светена вода...срам и позор.

Вън търговците от храма, а май днешните попове само за това ги бива и после били им виновни сектите.

баце, че то целото православие и религии са си добре изработени бизнес планове. дават ти нищо за нещо, че и имат ореол на добродетелни и полезни. помолих един поп, дет изнасяше опело за баща ми, да изчака майка ми да се появи, че ходеше смазана от мъкъ. кат дойде той вече беше свършил с пеенето. оттогава: не поръчвам некачествени услуги и не плащам дан на бизнесимпериата.

Те не продават водата, а бутилката:) Католиците от много време са се светнали за тази работа. Отделно даренията в нашите храмове са много малки и хората които ги поддържат са принудени да правят какво ли не. Колко мислите че се печели от свещите (храма, не синода)? Особено някой малък храм, свещениците са направо притиснати до стената, работят други неща, не могат да си обърнат внимание на енорията.

Имаш ли представа колко се печели от един кг. свещи, като повдигна този въпрос. Свещите не стига, че се увеличиха двойно, но най-малките от 10 ст. които станаха на 20. дори не ги пускат в употреба, а започват от 40 ст. -най-евтината свещ. И не в това е толкова проблема, а в това, че хората си мислят че печалбата отива за храма, а всъщност тя отива в широките ръкави на дядо поп.Никаква отчетност няма в БПЦ. Всяка епархия, всеки храм си продава свещи без да се отчита и внася в касата на св. Синод. Поради това има епархии, като Видинската и Врачанската и Великотърновската, където поповете не получават заплати с изключение на по-богатите енории, а по селата и малките населени места е трагедия.

Тоя педал заслужава църковен съд за къде-къде по-сериозни неща :(

обира точките по екстравагантен стил.Живее му се заря парти плазми купон да става.

Светия синод-филиал на КГБ прави "народен църковен съд..ха.ха.ха

не се обаждаи помак миризлив,скрии се в някои турски саит

А баба Гуси с фишек под расото да опръска с кафява заря завършекът на делото.

Ами аз и тогава писах, че подобна суета не е подходяща изява на българската православна църква. Явно малко със закъснение и те са взели подобно решение да го съдят за суетното му поведение, което е лош пример, но подлежи на поправяне и известно заставяне да претърпи несгоди за да прозре същността на чистотата на вярата, с цел да се поправи, а не да полудее. Млад и глупав е за този пост, но е редно да се поучи, че за срам ни прави всичките дето ходим на църква свещ да палим и да се кръстим.

Е кво толко е направил човека......... Къде видяхте нещо лошо и не бъркайте вярата политиката и т.н.