Нова такса за коли от 10 лири в центъра на Лондон

Кметът на Лондон Садик Хан обяви, че от октомври ще бъде въведена такса от 10 паунда за движението в центъра на столицата на коли, произведени преди 2006 г.

Обратно в новината

Коментари - Нова такса за коли от 10 лири в центъра на Лондон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И какво ми пука! Ако ще и 100 лири на ден да е ! Никога няма да стъпя в тая държава !

Новината супер но не разбрах тази такса на ден ли ще е на месец година

истинския проблем идва от пенсионерите с коли *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Какви са тия "британски лири", бе? Британски паунд, не лири. Турците имат лири. Британците иматъ паунд. Как ви звучи български лира или български долар?....

Хайде не се втелясвай, тогава дай да викаме Уошингтън, тя й руската салата не е руска и т.н. Което е приело гражданственост, така и си се употребява.

сега ще ти обясня нещо-българите си викаме лири,руснаците-фунти,чехите -стерлинги,а англичаните паунд.Aнадъмо?

Скоро, скоро ще дойде времето, когато премиер-министърът на Англия ще се казва Мюмюн или Мемет! А кралицата ще ходи с фередже. Иншалла!

Разсмя ме. За съжаление е истина.

а аз вчера се замислих сериозно -коя ли година англииската кралица ще бъде с бурка?

Ясно е , че се прави за пари цялата работа, но има и положители неща. Ще се стимулира покупката на нови коли, и най-вече навлизането на електро-автомобилите (за тях няма такса за влизане в центъра на Лондон). Аз лични мисля че ел. автомобилите са близкото бъдеще - чисти, безшумни, евтини за поддръжка.

По норвежският интернет писаха за проблем с ел.автамоблите-подпали ли се такава кола е невъзможно да бъде загасен пожара.

Не пожар, ами направо се взривява. Виж в тубата клипове с взривени телефони. Преди години имаше проблем със самолетни батерии, произведени не от кой да е, а от Сони! Ще има доста проблеми, най- доброто решение са водородните коли - и те имат сложности, но са най- ама най- екологичният вид транспорт. Впрочем, американците имат джипове на водород - за армията. Ясно е защо не ги пускат като гражданска технология - виж бизнеса на Рокфелер и Ротшилд!

Хе- хе, нали българите искаме да сме европейци- те ви я Европата- навсякъде във всички държави. Нахарзулен ни е феса за винаги.

новите коли не замърсяват по- малко! съотнношението гориво - въздух е едно и също и не може да се промени!! това е поредната пръдня използвана за събиране на пари! като иска въздух - да пусне файтони или направо пешеходна зона!!

файтони няма да е проблем. то по лондонските улици има лайна от полицаите. с файтоните ще са повече вероятно, ама има ли значение, то се лайна, полицейски или файтонски.

ти от Camden Town си попрекалил с дозата маи

истината е,че града се задъхва вече от многото транспортни средства.Oтвратително е да се живе вече в лондон,благодаря на брексита, че ме насърчи да го напусна скоро.

А в Сифия кога ще въведат такава такса от 10лв./на ден за всички коли, движещи се в центъра на града?

По 1,20 е повече даже.

В Лондон освен паркирането се плаща и да влезеш с кола в централната част. В Сф за сега има само паркинг такса и за това има огромни проблеми с колите за разлика от Лондон...

Като сложите индиец за кмет 10 лири са си 10 лири. Това ясно казва: "Не ви щем в този град!" Не ще, и кинтите ви! това е музей- оставете парите и се махайте!" На това мога само да добавя- Бог да прости Лондон. стана мъртъв град като Копривщица- град музей. Нещо като гостоприемството на Габрово- "Добре дошли и отишли!"

пакистанец

Бигот, (ако знаеш какво означава).

Стана ли наистина 'мъртъв град' бабо? Кога за последно беше там??

ами кофти град е. преди 2 години живях и работих там/канари уарф/, ама аз пътувам и ми се налага да живея и работя на различни места. европа, азия, америка. лондон е кофти, кофти град за живеене. за екскурзия е ок. а, за живеене със семейство и деца- о ужас. горките деца. е да с БГ е невъзможно да се сравни. ще е рай, ама светът не е само лондон. не случайно съществува израза 'т'ва е ню йорк тва да не е лондон.'

държавата с най често-срещаното име Мохамед ,на второ място Хасан-абе исмямски халифат

Там е само за богати руснаци, не за такива като тебе..

индийците ги бият

се обръща в гроба: "Кметът на Лондон Садик Хан "...

при това мюсли...

Казват, че Чърчил също е приел исляма. А според статистиката сред новородените бебета-момчета във Великобритания, най-често срещаното име е Мохамед. Скоро може Великобритания да се счита за традиционно мюсюлманска.

защо са видяли сметката на лейди Ди и Доди?

На Чърчил винаги ще му е малко- нека се върти! Ние що комунизъм ядохме, все му е малко!

Не е Чърчил виновен. Комунизмът много добре си пасна с родната народопсихология и затова още не сме се отървали напълно.

два пъти го ядохте и от Велики Буда водач на партия гроб, жълти и сини. те са много честни и мислещи за народеца как да му подпомогнат да си отиде по-скоро ах тези лоши комуняги не се харесват на младоците