ЕК одобри близо 1 млн. евро за проучване за газов хъб

ЕК и държавите от ЕС одобриха днес отпускането на средства за проучването на възможностите за обособяването на газов разпределителен център в България.

Обратно в новината

Коментари - ЕК одобри близо 1 млн. евро за проучване за газов хъб | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Велико! Бойко замени тръбата с газ до Б-я, с проект за хъб, до който евентуално ще някакъв газ... На това му се казва да размениш кон за кокошка!!!! И всичко това на наш гръб...

За какъв хъб става въпрос като няма газ.Или това са на Бойко химерите

На фона на 228 милиона евро да 10 проекта в областта на инфраструктура за доставка на газ е жалко да отбелязваме 900 хиляди евро, отпуснати на България. До кога ще се хвалим, че са ни избухнали в ъгъла?

Това е само за проучването, бе тъпун! До кога ще твърдите, че сме боклуци, като само вие сте боклуците, комунистите?! Докато повтаряте, че sme в ъгъла, вече имаме трайно по-добри приходи, откокото разходи, имаме икономически ръст 3.3.% и получаваме все още подкреша от ЕС с милиарди, като плащаме половината от това, което получаваме. Но най-важното е, че ЕС осъществява контрол върху обществото ни и ни посочва, когато залитаме назад. Примерно при последния мандат на БСП в ЕС казаха директно от трибуната в заседателна зала на ЕК, че Станишев опитва да реставрира комунизма. Ето това е най-важната роля на ЕС, а не разни ъгли и разни други комунистически повърни.

Да не забравиш лекарството !!

Ам' газ?

"Като източници бяха определени руски газ, от сега съществуващия газопровод през Украйна и евентуално "Южен поток", ако се осъществи". Значи през Турция може да се осъществи,а през България не може,така ли ?

Сетила се Мара да се ... Полувината транзит вече го загубихме. България получава $190 милиона годишно от транзита на газ за Турция. Скоро това няма да е така.

Междувремнно, докато си бършеш сълзите и сополите, че няма да получаваме 100-200 милиона от транзит, Бългаиря постигна 1.5 милиарда бюджетен излишък, 3.3% икономически ръст, 30% ръст на износа и 1000 лева заплата, което е над40% повишение в сравнение с периода на БСП. При това при съвсем малка инфлация, а не с почти 100% инфлация, както при БСП. Ти продължавай да бършеш сополи по 160-те милиона, а ние ще правим икономически ръст. Само недей гласува, просто се отдай на мъката си.

И не пропускай Диазепама от 25мг. Диазепам се прилага за лечение на алкохолизъм, на наркомании, потиска неприятните явления при спиране приема на наркотици или алкохол.

С тия пари ще се закупи боб. Ядем и одим да пърдаме на хъба. Инак , газ няма...

ТРЯБВА ДА СЕ РАБОТИ УСИЛЕНО ОТ НАЩЕ ПОЛИТИЦИ В ПОСОКА "ЮЖЕН ПОТОК",ДА СЕ СЛУЧИ!!!ДРУГИТЕ ВАРИАНТИ СА НЕ ИЗГОДНИ ЗА НАС!!!

аз искам да проучвам гузовете на полякините..ко са гурбиш

ЕК това ЕК онова, те си гледат своите интереси, които често са от сатанински произход. Ние сами да си построим хъба, да се договорим с братушките и да си построим ЮП. Защо трябва от позицията на васали да общуваме с когото и да било? Толкова достойнство нямаме ли да защитаваме интересите на народа и да работим за доброто на България?

Защото такива управници си избираме - никой не ни е виновен, че ни управляват полуграмотни хора НИЕ САМИ СИ ГИ ИЗБИРАМЕ!!!!!!!!!!!

Още пари за фалиралата тоталитарна Русия, които червената мафия иска да им подари. Не с Русия а с Гърция и Сърбия и Румъния ни трябват тръби, за да имаме по-евтин газ. Русия е монополист, който постоянно повишава цените.

принципно не е никакъв монополист. Нашите крадливи продажници никога няма да ни снабдят с евтин газ. ЛАпане му е майката. За крайния потребител евтино няма и няма и да има.

До всички неграмотници, писали по-долу: В случая думата газ е от мъжки род (не женски) - природен газ, а не природНА. Липсват ни доста "уроци", но сме първи по даване на акъл. Ако впрегнем тази енергия в нещо градивно, няма да имаме равни!

Удиоти. Можеха да попитат и щяха да получат безплатен отговор. Тук всеки знае къде се намира гъзовия хъб - в центъра на София, в една сграда с надпис "Съвкуплението прави силата"

млади тиквета ще пръцкат в хъба!

щото ако пръцне една ексминистърка, може да го спука...

Истината е че Маккейн дойде и спря южният поток лобирайки за шеврон и за внос на компресиран газ от щатите за Европа ,но уви това се оказа абсолютно нерентабилно и скъпо ,и пак остана ЮП единственият вариант.

СЛУГИТЕ НА МАКЕЙН И СОРОС В БЪЛГАРИЯ ,ТРЯБВА ДА СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО ,КОГАТО БЪЛГАРИЯ ЗАПОЧНЕ ДА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ РОДОЛЮБЦИ А НЕ ОТ ДУПЕДАВЦИ

Марш в Лудницата или може и в Магадан!

А ЕС дава пари ли дава! А Русия ни краде парите ли ,краде. От какъв зор ги дават сега тия пари? Не ни трябват хъбове.

то ясно от де ще идва газеца от Турски поток

България изцяло в тръби, през най-плодородните части на страната - цяла Северна България и Тракия.

Иха-а-а-а-а! Какво "проучване" ще падне, ака БСП гепи властта!

пари ще ги опапат, без да има краен резултат, носещ ползи на всички. Пак едни хора във властта ще се оригват на евро, докато други ще се палят, хвърлят отвисоко, бесят или търсят нови и непознати начини да се самоубият-от безпътие и откраднат равен старт.

Тези пари са жест към тези дето затриха руската тръба, Това е корупцията в ЕС. Навремето мегленчето затри Козлодуй и я направиха директор. Сега връщат жеста под друга форма.

И как ще ги вземат парите? Аман от руски идиоти.

Руска пачавро, затваряй си плювалника!

Много ми е интересно ,този така лелеян хъб , каква газ и към кого ще хъбарира.Защото ние в случая ,чрез интерконекторите се явяваме краен получател.От Турция през "нероден петко" газопроводи от Средна Азия , от Гърция от бъдещия газов терминал,от Сърбия нещо ,ако изцърцори от Унгария , а от Румъния нещо от тяхните находища и нещо ,ако получат от север.До сега блоковете в Черно море дават газ колкото за газификацията на едно село.Освен на Украйна да разпределяме ,когато им спрат доставките.Единственото място ,от което можеше най-бързо и срочно да получаваме газ беше от Русия по "Южен поток", ама нали г-жа КлинтОнт, ни посети за няколко часа и проведе такава стегната и мотивирана строева подготовка на "независимия" кабинет Борисов 1 , че и досега като си спомнят тези мигове изпадат в благовеен ужас и често отскачат до кабинетите си ,за да си сменят панталонките

Много си умен ... А защо Русия и Америка са в Сирия ... борят се за влиянието на едни тръбопроводи , които ще захранват Европа с газ .

Да ,така е умен съм.Преди години учителките ми по математика и физика в елитно столично училище ме смятаха почти за гений.Но това е друг въпрос.В случая не използувайте илеревантни методи при коментиране на темата.По тази ваша странна логика , може да се коментират газовите находища в Биафра ,в Египет, в Море Банда и т.н.Коментира се конкретно хъбчето, така желано,ама нещо не особенно реално

Чудят се рублофилите как да откраднат още някой милиард за Путин.

...тиквата кво вика?

Дори и да има ХЪБ, всичката газ ще се купува от ...Падишаха!?.. от Ръшата, от Азерите, от Иран, от Сирия.. Опече си питката Тато Ердоги!!!

Току виж , че Турция ни продала по- евтина газ , от тази , която купуваме от Русия

За всеки, който е изкласил успешно докъм 3-ти клас е повече от ясно че хъба е мега ялова и глупава история. Това добре се знае и от ЕС. Дават 1 милион, безкрайно мижава сума за "проучване", което ще се влачи 20 години. Надяват се така да подбутнат предизборно ГЕРБ. И ние "зрителите" да сме толкова дебилни, че да си кажем яаааа, колко уважават у Европа наш Бойко, хъбаджията. И да гласуваме за ГЕРБ. Всъщност предполагам че хъба не е бойкова идея. Той няма нито интелект, нито правомощия да движи стратегически, пък макар и ялови проекти. Хъба е ЕС пропагандна завера, насочена към "проруското население" на България, да не плачат за Южния поток. Така че съм 100% убеден че хъна ще се разтегли във времето, докато се потули и забрави. И никой никога не е гледал на сериозно на това, дори Бойко. А ЕС оше по-малко.

Душманите на България платени с откраднати от нас пари как се напъват да лъжат,че всъщност ЕК като ни дава този почти милион евро всъщност ни ограбва,а Газпутинпром с най скъпият братски газ за нас ни прави голям жест! Европейците не хвърлят пари на вятъра!Значи хъбът ще стане и Русия ако иска да участва е добре дошла стига да спазва правилата! Макар,че Нинова ни гласи ново робство с Бургас Александропулис и подготовка за излизане на България от ЕС!

Газ има на Боко в гАза-когато се намаа с боб, мас и кисело зеле!:)) .... Ко станА с газа в Черно море?---,,, мълчанието на агнетата,,,?:)))

Газовият ''ХЪБ'' е нещо малко като залъгалка.Единственото правилно решение беше,за съжаление, беше остра реакция на американската измишльотина.И да знаете,никаква Европа и регулаций на пазара,дрън,дрън.Това го подсториха американците по чисто военни причини,и не само това.Ако някой си направи труда да пресметне какви щети ни нанесоха тези дебили,ще ви боли глава,много.

Водещ: -А от Гърция какъв газ ще идва? Теменужка :-От Гърция..аааммм..там предстои да изградим интерконекторна връзка.. Водещ: -Като се свържем с Гърция, оттам какъв газ ще идва, откъде? Теменужка: -Ами отново от Русия. В. -И каква е разликата? Т. -Разликата е, че ще имаме независимост. В. -Нали все от Русия е този газ? Т. -Да, но доставчикът ще бъде друг. В. -Това не е ли същото, че ако ни спре водата в кухнята, ние да проверим в банята дали няма вода от друг доставчик?

ТАНАП до 2026 година ще пуща по 10 млрд. на година азерски гЪз. ТУРЦИЯ е заявила 7,5 млрд./г., Италия - 7 млрд./г., ГЪРЦИЯ - 3 млрд. на година. И ТРИТЕ СТРАНИ СА АКЦИОНЕРИ В ТРЪБАТА. Нашио 1 млрд. азерска гЪз - дет още от 1998-ма год. СДС ни го обеща, да го виждате сред тез 10 млрд. куб.м. на година? А сега идете на DW и потърсете - "Газовият хъб - пореден въздушен балон?" от 27 АВГУСТ 2016-та. Пък си спомнете как ЕВРОЛЕМУРИТЕ през 2012-та МУ дадоха пари да строи връзка с ПОСОКА - богатата на бедни газови находища България към богатата нае газ Румъния..

Смешна сума за смешна тема. Газов хъб без газ. Винаги се разсмивам като чуя за тая глупост на Борисов. Заради тази тема този щеше да налага вето на ниво ЕС , ама лакей да държи сметка на господарите го дават.

Явно има развитие по "Ист ринг" предложен от Словакия. Словаците инвестираха невероятно количество пари в компресорна станция/най-модерната в Европа/ на словашко-украинската граница и заплашват да блокират всяко решение на ЕК по енергийните въпроси ако се позволи на Русия да заобиколи Украйна.

Е, и? Украйна сама си избра съдбата, сега няма какво да реве.

а сега си прочети за Северен поток 2, ОПАЛ.. И тръбата ТЕСЛА по плана Юнкер.. Пък и за последната среща Орбан - Путин си прочети.. Да са светнеш, че България е крайна точка на тръбата ТЕСЛА.. Дет ни я делна ЮНКЕРЧО.. КРАЙНА точка, не начална.. Ша са светнеш още, че НЯМА ЗА КЪДЕ ДА РАЗПРЕДЕЛЯМЕ ГАЗ. Всички веч са уредиха.. Само ние не сме..

Нищо по-нормално няма от това. И агънцето сито и вълчо цял. Целта на ЕК е да има микс в доставките. С обединяването на потоците от "Български поток" с руски газ и от ТАП/щото ТАНАП е малко след това/ се постига необходимата диверсификация. Освен това Русия ще реши един от кардиналните си проблеми ако през 2019 спре транзита през Украйна/за момента крайно съмнително/. Ще може да доставя газ на Унгария и сателита си Сърбия. Ако няма хъб "Балкан" и "Български поток" двете страни ще се окажат големите губещи.

Статията може да се обсумира с шест думи- ВСИЧКИ ОТ ЗАПАДА ТЪРСЯТ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ.

Тц, тц, тц - Баце толкова се борИ за този хъб пък сега - друг ще му усвоява парите! Е, не е честно - дайте поне да кръстим хъба "Бойко", че всеки път като "усвояват" парите за него,поне по малко да им присяда;)

Щом ЕК отпуска пари, значи е отписала БХ от играта за газта - хахахахах Други ще строят Хъб-чето, а той ще гледа.

Ти май не си особено умен? Ще строи този, който спечели изборите и състави правителство.

собствеитня добив на газ ????Кои добиват??Колко добиват???Къде го продават???Колко укриват???Какви са щетите за околната среда???

Что сказал? Не хорошо с головой?

Абе яз се чудех защо Путин взе да обръща палачинката, пък то какво се оказва. Значи клекнаха руснаците и ще пускат и тая и оная тръба и ще има и хъб и всичко.

сегашния поток го спират от 2019 и кой може да се оправя

Ясно е, че ще откраднат тези пари като ги поделят с еврочиновниците.

Абе има един, който каквото е казал все е станало...

Че ще направим хъб - ще направим. Че от никъде няма да дойде газ до него - няма да дойде. Ама дано го строим през зимата, че от активната работа да се поизпотим.

ами така е, боко тиквата обеща хъб, намаше пари, както винаги се получава с него, и сега мутрата проста и неграмотна е ял боб. а тъй като вече не ръководи държавните финанси кухия каунь, и газта потече, и разходната част на бюджета се харчи от бюджетар нумеро уно ананиев разумно. приятен ден.

ало масква тва добре ли е или не

Ловя се на бас, че никой няма да финансира доставката на газ от хипотетичните ТАП, ТАНАП и пр. през Варна. Някой да си спомня вече за фамозния НАБУКО ? Ако не бяха простотиите на ЕК и биби Комунисто от Банкя, Южен поток щеше вече да е пред завършване.

Пропусна лайното първанов в списъка

Помнете Украйна, помнете Беларус - Русия няма приятели, тя иска васали!

Що а приятелство е това Русия да издържа Беларус и да им доставя на загуба газ и нефт?

По други медии пише, че парите не са точно за газов хъб Балкан, а за хъб разпределящ газта идваща от Германия ?!?!?

Ако тоя газ е от гъза на Меркел , мерси !

много ясно че от германия ще идва руснаците дават на германия по северен поток направо в германия и ние теглим от там и плащаме на всички такси по пътя иначе не е демократично

Ами Газпром вероятно продава на по-ниски цени от колкото Москва продава на България и така, пак ще е по-евтино. Що Лукойл има 50 милиарда оборот за 8 години и 0 лева печалба, да не би за да не плаща данъци в България?

Много ясно! Даже и на картинката се вижда - единствената съществуваща тръба е тази от Румъния. Всичко останало е....хайде да го кажа по меко - планове.... Така че, освен руски газ от Румъния тоя хъб няма какво друго да разпределя...или Боце много бобец трябва да яде...

Общо днес комисията и държавите от ЕС са одобрили отпускането на 444 милиона евро за 18 проекта за подобряването на системите за пренос на енергия. А ЗА НАС до 920 500 евро за това проучване ЧУДНИ ЕВРОДЕПУТАТИ СИ ИМАМЕ КАК ДОБРЕ СА ЗАЩИТИЛИ БЪЛГАРСКИЯ ИНТЕРЕС. Ще да пия на пук врагу, на пук и вам, патриоти, аз вече нямам мило, драго, а вий... вий сте идиоти!

Това са пари, които в основната си част ще влязат в България. На практика ЕС дава пари за ЮП и руски газ ще влезе в ЕС през България. Като се има предвид кой се гласи да идва на власт щеше да е тъпо да ни отпуснат повече пари от нужните само за проучването.

Това е на Борисов хъба и Путин ще се моли да го включим , но докато не се извини на българския народ да си ходи в АНАДОЛА !

Като ви пееше Лейката, че БСП имат силна мотивация да се върнат на власти, вие "не! заради хората го правят!". Добавете към този проект и 2.3 милиарда евро за ново въоръжение, концесията в Черно море, платените руски реактори и големият излишък в хазната и направо честитете на Нинова премиерския пост!

Дето се вика с тия пари още двама сина може да храни в америка.

И каква беше мотивацията на Боко-2 да избяга от власт?