Западът се мобилизира срещу киберзаплахите и дезинформацията

С наближаването на ключови избори в няколко европейски страни в много западни столици удари часът за обща мобилизация срещу кибератаките и дезинформацията.

Обратно в новината

Коментари - Западът се мобилизира срещу киберзаплахите и дезинформацията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хахахаха, "фък дъ ию" сед москоу, райт ;), га меркел я подслушваха от покривите хамериканските служби, а, помните ли ;) пак москва е виновна хехее, тия наясно ли са, че повечето им поданици не могат да ги гледат?...

ЗА "ТУРСКОТО ПРИСЪСТВИЕ", "ДЕМОКРАТИЧНИЯ СУЛТАН " И ТЕРОРИСТИТЕ БОТЕВ И ЛЕВСКИ .... МЕДИИТЕ НА ЗАПАД СА ПИСАЛИ ОЩЕ ПРЕЗ 1870-1878 ГОДИНА :))) .... ТАКА ЧЕ ТЕ НЕ ДЕЗИНФОРМИРАТ - ТЕ МРАЗЯТ БЪЛГАРИТЕ :))

Най-сигурният начин да загубиш е да сгрешиш истинският си противник. Ако действително накой си мисли, че с една телевизич и няколко сайта подкрепяни от Москва, те могат да обърнат нагласите на хората, сам си е виновен за проявената неграмотност.

Да си "вярваш" и да си "мислиш" са антоними, там е ключът в главата на зомбито!

а кож ще ни защити от лъвеинформацията идваща от запада?

Срам!! При АНС, ФБР, ЦРУ и още поне 20 служби със стотици хиляди служители, говедата квичат, че някой им бърка из компютрите! Направо да си хвърлят дипломите, да си пишат молбите за напускане - и да отиват на обучение в Русия!!

Похвално, всеки трябва да защитава интересите си. Ще бъдат ли създадени обаче министерства на Истината на държавно равнище и дирекции към общините и паланките? За да ни казват коя е Истината, де. Сред толкова много дезинформация човек няма да знае какво да избере. Впрочем наши реконтрадезинформатори измежду видните ни журналисти, политолози, социолози и други слуги на Истината отдавна участват в правилното формиране на общественото мнение. Успехите им са НаЛице.

И КАКВО ИЗЛИЗА СЕГА???ЗАПАДНАЛИТЕ,ЩЕ СЕ ДЕБНАТ ЕДНИ ДРУГИ!!!"КРАДЕЦА ВИКА,ДРЪЩЕ КРАДЕЦА"!!!

И кибератаките, и дезинформацията са "западно" творение и те си го прилагаха необезпокоявано. Някой обаче им отвърнал с тяхното си оръжие и на - изненадани в "целомъдрието" си, възмутени като стари моми - как може така! Господарски синдром ...

Приемаме че Русия води хибридна война. До тук добре. Преглеждаме печата и електронните медии за последните десет дни. Да има 10-тина статии този или онзи руснак отива там и прави някакво си изявление, до тук. Няма нито един политически анализ от рода на хилядите които ги бълва само ДВ за това колко е скапан запада, НАТО какви терористи са и как обикалят света и колят и грабят, няма. Ако вътре в Русия има то си е нейна работа. А сега да погледнем от другата страна, тонове помия и то на ден по няколко статии и анализи почти дума по дума повтарящи се. Е когато прекалят или с факти навряни в лицата им и на други места с половин уста признават истината след като крещейки хиляди пъти са изрекли лъжата. Та в крайна сметка крадеца вика дръжте крадеца.

В България беше киберконтраатака на запада. Обявиха Радев за русофил, защото знаят кого предпочита българина и сега тихо по терлици обратно в НАТО.

мнооого са босички горкичките.. но понеже виждам куката да се подава от корема на рибата, ще иклюкам една тайна: "кибератаката" беше тема табу, сега е тема-център! процесът е необратим.

Да разбирам ли че започват от себе си??защото такава дезинформация бълват че даже и те не и вярват,,

Мдаммм. Западняците вместо да се опитват да ДОКАЗВАТ "фактите", кито разпространяват, просто пречат на "фактите", които сочат обратното. Хората обаче искат ДОКАЗАТЕЛСТВА, само тогава тежат "фактите"!!!

Скрий се някъде, бе боклук! И спри да мърсиш форума! Не че си само ти тук и няма и други откровени отрепки и тролове като теб в този форум.

ДеДоВиЯ

Гнусния ти ти тон и отношение, единствено и категорично доказват ифантилност и умствена недостатъчност. Липсата на аргументи и умствени заложби при хора като теб се компенсират с агресия и вулгарни нападки от личен характер и скрит от анонимноста че няма да получиш туй което ти се полага ако го кажеш лице в лице, обикаляш форума и обиждаш хората. Жалък си.

"Западът се мобилизира срещу киберзаплахите и дезинформацията" ====================== Сетила се Мара, да се побара:) През есента на 2015 г. Европейският съюз създаде група, наречена Ийст СтратКом Таск Форс, която има задачата да следи руските операции за дезинформация. От създаването си звеното (от десетина рускоезични експерти) е регистрирало 2500 "измислени истории, противоречащи на обществено огласените факти" на 18 езика, каза за АФП запознат източник в Брюксел. Публикуваният на два месеца от звеното бюлетин "Преглед на дезинформацията", цитира например ИНФОРМАЦИЯ НА РУСКАТА ДЪРЖАВНА ОСВЕДОМИТЕЛНА АГЕНЦИЯ РИА Новости, В КОЯТО С ЕТВЪРДИ, ЧЕ 700 000 ГЕРМАНЦИ СА НАПУСНАЛИ Германия ЗАРАДИИ ВОДЕНАТА ОТ Ангела Меркел политика..." Между другото не е ли наистина показателно и многозначително, че "голям мъж и властник" като Путин изведе като главна цел на атаките на кохортата и лумпените и троловете им ... "БАБИЧКИ" КАТО МЕРКЕЛ И ХИЛЪРИ КЛИНТЪН, ДОРИ И С ЦЕНАТА НА ХАКВАНЕ НЕ ПОЩАТА И КОМУНИКАЦИИТЕ ИМ (не че са само те, както се оказа и американците са слушали Меркел и много други...)

Трите държави спряха излъчвания на руски телевизии на тяхна територия с мотива, че това е за тях е целенасочена антидържавна пропаганда! И то е точно така!

То щото няма интернет... Идиоти

Средство за масови лъжи, това се опитват да ограничат!Ето пример за държава в която руската пропаганда се счита за истина- България! Невероятен пример!

Дааам! Ако някъде не победят либералите на изборите, значи там демокрацията е изчезнала! Най-големият враг на демокрацията са народите, щото изразяват собствено мнение, а то е популистко! Най-правилното мнение е това на управляващите, но само ако са съюзници на Сорос! Най-верните новини са нашите новини! Нашите кибератаки са всъщност киберзащити! Нашето следене в киберпространството всъщност е опазване на правата ви! Само ние сме носителите на истината - всички други или лъжат, или са хакери. Може да сме тоталитарни идиоти, но сме правилните хора! Свободата е робство! Войната е мир! Който не вярва - да гледа българските телевизии!

Всяка неприятна истина псевдо демократите на Запад приемат като кибератака или дезинформация

A неприятните истини за неолибералите на запад са много

Но само при положение, че ти коментираш! Ти какъв си, че си 100 пъти по-зле, това не подлежи на коментар! Само в тоя смисъл!

Абе, дираджии, защо маскирахте статията извън актуалните новини, като видяхте каква е реакцията на читателите ви срещу поредната западна тъпотия, насочена срещу Русия. Да ви имам независимостта и обективността! Нещастници!

Русия си е враг на западната цивилизация, най-вече на идеята за свобода! Те не го крият, що мислиш че не ползват такива методи!

Това, че ти втълпяват колко с свободен, не значи, че наистина си такъв. От кое по- точно си свободен- от банката, която ти е нахлузила омота, от телевизията, която те облъчва с лъжи, от модерния си телефон, на който ако му падне батерията и почваш да припадаш и чрез който могат да те шпионират навсякъде, от кое по- точно си свободен, а? То едно време и инквизиторите също са казвали, че като те качат на кладата да те опекат, ще се почувстваш пречистен и свободен, ама потърпевшите едва ли са го чувствали така.

ами като ви гледам цензурата, фалшивите новини, пропагандата в стил гьобелс - вие с какво сте по-различни, м?

Съвременните демокрации имат такива защити, че дори и след манипулирани избори няма големи опасности. Давам пример с Тръмп и САЩ. Ако приемем, че Русия е повлияла на изборите и Тръмп е руски агент, то това е напълно безопасно за САЩ. Защо! В момента Тръмп е с една патерица, в конгреса го крепят само републиканците, при това с мнозинство около 60:40. Сред демократите има почти нулева подкрепа. Загуби ли доверието на мнозинството сред републиканците, със сигурност си заминава, нищо не може да го спаси. Сега го гледат под лупа и съпартийците му. Всяка една волност, която не е съгласувана с Републиканската партия, ще ерозира доверието, което и без това е изключително ниско в момента! Ако Тръмп се размине от импийчмънт и изкара пълет мандат, това ще е сензационно! Друг пример е Брекзит. Дори и Русия да е повлияла на резултатите, то те няма да имат отрицателни последици за никой. Великобритания няма да пострада по никакъв начин, ЕС като цяло, Германия, Франция и другите също няма да пострадат.

нали преброиха бюлетини повторно и дори се оказа, че гласовете за тръмп са повече от начално обявените. в същност дезинформациите идват главно от медии, които се имат за "официални", а в същност са спонсорирани от определени кръгове. тръмп ще си изкара мандата, защото неговите избиратели може да си мълчат за сега, но едва ли ще позволят така леко подмяната на вота им.

а ако речеш и две думи за цензурата ви "демократична" ще ти повервам и на "анализа".

накратко: социалистите и левите анархисти в управленията на европа и техните спонсори "филантропи" официално ще монополизират дезинформацията. т.е. ще има министерство на истината. и който не им верва или не ги преписва дословно ще бъден вкаран в концлагер.

хора, абе щом някой се уплаши от нашите коментари, че ще провалим успеха на оланд във франция, значи работата е напълно сериозна.. :-))))

аууу, какви страшни коментари сме направили! направо сме заплаха за "демокрацията" в европа. :-)))

Западът тотално изтрещя!От всякъде виждат заплахи!От САЩ-Тръмп,тероризъм от ИД,кебератаки от Русия,ислямиски имигранти!Тия хора изцяло се объркаха вече!

Че Тръмп е идиот, че Русия е агресор, че има милиони ислямистки бежанци? Кое не е вярно? И то засяга точно Запада!

Ми ,да вдигат тогава бялото знаме и да лягат!

Русия е поставена до Ислямска Държава!

Да се помпи непрекъснато "Заплахата Русия"!Защото ако я няма, какво ще прави Пентагона със 600 милиардния си годишен бюджет?

изостанала в технологично и електронно отношение Русия, бе? Ами ако не беше изостанала, какво ли щеше да бъде?

Защо трябва да вярвам, че "обществено огласените факти" са бистрата истина? Защото такъв обществено огласен факт беше и притежаването на ядрено оръжие от Ирак! Та оттам започна съвременната бъркотия в Близкия изток!

Прочутият преди "Глас на Америка, в действителност представлява една обикновена сграда. Намира се в Щата Охайо, край хайуей 75, между градовете Дейтън и Цинцинати. В момента е музей. Посетих го с истинско вълнение. За по старото поколение, гласа на Америка беше глас на истината. И той беше закрит, когато изпълни своята историческа роля.

Ако беше чел малко повече, щеше да знаеш, че д-р Гьобелс е пионерче, не, направо чавдарче по отношение на дезинформацията в сравнение с колегата си от СССР Александър Сергеевич Шчербаков. И това го е признавал публично горе-долу така:И аз лъжа, ама този лъже та се къса!

Мерките са прости! Не гледаш телевизия, не четеш вестници, , изключваш компа и мушкаш в джоба само един телефон от ..първите мобилни! Ха , да ти правят кибер атака!?

Крайна време беше. Напоследък във фейсбук се разпространяват какви ли не дивотии с произход Русия. Как може тези мужици, които до вчера нямаха компютри, днес да заливат мрежата с измислици. И простия народ вярва, че примерно Путин бил много добър човек и борец за мир....Глупости на таркалета...Този човек е може би най-богатия в световен мащаб и иска още по-голяма власт...Западът трябва да разбере, че с този човек не може да се отнасяш джентълменски, той ликвидира опонентите си, такива хора не са джентълмени.

ЦРУ що прави ? Или направо написаното се отнася до тях.

Данчо, и си прав и не си. За мужиците-да. Но имай предвид, че в Русия, както и в Силициевата долина има достатъчен брой руски евреи и мнооого ги бива.

Щом срещна "може би, най-вероятно, по доверителен източник на СМИ " и преставам да чета - фейкова информация.

Поредната неистинска статия.

Промиването на мозъците на хората независимо къде и в коя д-ва са е толкова старо колкото и историята от времето на Мойсей и Соломон насам. Т.н. Запад когато тяхното оръжие,сега кибератаки срещу останалият свят недоволстват че това оръжие може да се използва срещу тях.А техните наречени фалшиви новини са нищо друго освен лъжи на български.Да си спомним Гласът на Америка или ББС бълг.емисии преди-чиста кибератака макар и с по-стара техника.

С мобилизация срещу киберзаплахи към налагане на пълна дезинформация.

Чета много смели и правдиви коментари. Когато аз започна да пише нещо подобно и компютъра ми внезапно "блокира". Не мога да разбера, какво е "лошото" на моите коментари и кого тревожат те. Преди за всички беди в света беше виновен проклетият социализъм. А сега за всички беди в света просто е виновна Москва. И още по точно Путин. Той разбера се е "подкупил" Льо Пен във Франция. По трудно е обаче да се обясни, как е подкупил и милионите и последователи. Трудно е да се обясни и, кой в последна сметка създаде разните му там талибани, джихадисти и други човекоподни.. Русофилството в България също е внедрено или заплатено от "империята на злото" Русия. Аз само чета и стискам палци. А дано спечели Льо Пен изборите, пък света ще види новият Де Гол в женски образ. Ще види отново Великата Френска Революция и съвремената Жана Дарк. И тогава ще бъдем свидетели на голямото квичене.

Света бе едно наистина много по-добро място за живот, преди Олимпиадата за Мир в Сочи.

На калпав политик хората му пречат. Да не говорим за вестниците.

Ако не бяха хибридните действия на Джорето Сосор, светът щеше да е по-добър. Този милиардер от десетилетия се вие като плевел и пръска семената си по всички държави, включително и в нашата родна татковина. Но както е казал Мъдрецът - нещата първо силно ще се поляризират и обтегнат, и тогава ще потече лавината към доброто. ((вероятно, помитайки всичко по пътя си))

Как работает фабрика "кремлевских троллей"? 15 марта 2015 11:32 "Уже третий год, вначале под Петербургом, в поселке Ольгино, а затем в самом городе, на улице Савушкина, в доме 55 существует таинственная организация, официально имеющая название "Общество с ограниченной ответственностью "Интернет Исследования", а неофициально прозванная самими ее сотрудниками, так называемыми "кремлевскими троллями" "Министерство правды". Около 400 человек. В здании на улице Савушкина четыре этажа, длинные коридоры, много кабинетов. В каждом кабинете работает много людей это разные отделы. Безумие кремлевских троллей Опубликовано 21 марта 2015 19:30 "Бывший сотрудник "Министерства правды" рассказывает о работе платных комментаторов в интернете Значительную часть постов и комментариев на Интернет-форумах, посвященных политике, оставляют профессиональные тролли, получающие за участие в дискуссиях зарплату. Фальшивых аккаунтов в "Твиттере", "Фейсбуке", ЖЖ, "ВКонтакте" тысячи, а благодаря российско-украинскому конфликту их становится все больше и больше. "Кремлевские тролли" пасутся на русскоязычных либеральных форумах, комментируют сайты международных СМИ, в том числе Радио Свобода. Российские модераторы худо-бедно научились их вычислять, а на Западе потоки (как правило, безграмотных) комментариев в поддержку Путина до сих пор вызывают оторопь"

Явно, че си трол на американците, но я вземи и намери друг форум да тролиш- например някакъв американски, немски или тем подобни.

Сигур вещае нейде на Украина. От друга страна - що русите да не си създадат кибер армия? Нали някой трябва да реже дългите уши на Вашингтон?

И кое е дезинформация бе дросели , че Лудия Буш излъга и утрепа около милион иракчани , че Тонито Блеър получава стотици милиони долари от Кувейт за това , че вкара Англия във войната , за това , че никой не ги е осъдил и обявил за военнопрестъпници.Това ли са ценностите на Западът дето постоянно ни ни навират в лицето.Върховенство на закона , дрън , дрън ярина да ви майките.

Я как надуват перушината!...А Путин слуша и се подсмихва под мустак. Каква реклама само!!! Миналата есен някой в Нюйорк беше пуснал портрета на Путин на един огромен уличен екран - той намигваше!! :)) Крайно време е да повторят. ;))

А ГЕРБ се мобилизира гласуването да е само с машини. Всеки с интересите си.

Куче, което се върти в кръг и се опитва да си захапе опашката. Виждали ли сте такова нещо? ""когато Тръмп заплашва да намали финансирането за НАТО, това тревожи всички, тъй като НАТО от няколко години разработва абсолютно забележителни киберспособности, както отбранителни, така и настъпателни"

И всичките са качени на "Доналд Дък". Знаем, знаем...

А БЪЛГАРИЯ КОГА ЩЕ СЕ МОБИЛИЗОРА СРЕЩУ ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА, ПРОПАГАНДАТА и ЛЪЖИТЕ "ГЕРБ ЩЕ ЗАКРИЯТ БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ" Корнелия Нинова 15 окт. 2016 "Трябва да избираме между смелостта и послушанието. Не се страхувайте от тях, те се страхуват от вас до степен да закрият българския парламент, за да не се чува гласът на народа и гласът на опозицията. Бъдете смели и се борете за правата си. Не даваме България! победа за доброто на България с номер 13", ГЕРБ ПОДМЕНЯТ ИСТОРИЧЕСКАТА НИ ПАМЕТ Корнелия Ниновавъв Варна 22 окт 2016 "Не искаме да ни управляват хора, които подменят историческата ни памет и културна идентичност. Не искаме да ни управляват хора, които обезличават българската нация" "ЖИВОТА НИ Е ЗАСТРАШЕН" Корнелия Нинова на Бузлуджа. 30 юли 2016 "Нинова подчерта, че днес сигурността и мирът в живота ни са застрашени и само смелият може да погледне опасността в очите, да се изправи срещу нея и да вземе съдбата си в свои ръце. Ние, социалистите, имаме тази смелост, гарантира Нинова" ГЕРБ ЩЕ ФАЛШИФИЦИРА ИЗБОРИТЕ Корнелия Нинова 03 Октомври 2016, "ГЕРБ готви гигантска фалшификация на изборите"

Дезинформация пръскат западните отвратителни медии,които имат клонове и у нас. Не мога да понасям как ни лъжат най-нагло,на такова брутално ниско ниво.

Дезинформация пръскат руските отвратителни медии, които имат клонове и у нас. Не мога да понасям как ни лъжат най-нагло, на такова брутално ниско ниво.

Дезинформация пръскат всички отвратителни медии по света. Аз не ги чета. Чета само коментарите и си чешя езика в блоговете.

Шепата свръхбогати и техните марионетки, които изобразяват "демократично избрани правителства" са ужасени, че губят контрола над информационния поток. Опасявам се, че замислят лов на вещици, цензура в Интернет и инквизиране на "обсебените от дявола" - т.е. набедените за кибершпиони на Русия.