Връщат ли се на сцената евроракетите - хит от 80-те?

САЩ и Русия изглежда са стигнали ръба на нова оръжейна надпревара в Европа - повторение на кризата с евроракетите.

Обратно в новината

Коментари - Връщат ли се на сцената евроракетите - хит от 80-те? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига сте се пъчили давайте че ме сърбът ръцете.

Русия се перчи ,но съотношението е 10:1 в полза на НАТО!Преди се разпадна СССР и системата му,а сега руският потенциал е много по слаб и ще доведе до разпада на РФ в губернии-държави независими от Кремъл!Путин не е научил урока на историята!

Ти си един малък водйник на хибридния фронт. Я кажи, като си почнал с потенциала... Колко струва завода за утилизиране на плутоний в Русия и колко ( там каквото е построено от него ) в САЩ.

То при Хитлер беше така пък швабите се насраха.

Много ми хареса това; бързи и точни ракети...и ме разтревожи това: преговорите с Русия не водят до резултат! Значи Путин окончателно е тръгнал по пътя на СССР! Към джендема! Тогава присъствието на съюзнически войски,кораби,самолети и ПРО на наша територия от страна на NATO трябва да се увеличи!

Още един, дето се радва, че ще е поеме на плещите си някоя и друга ракета, в защита на САЩ. Те са си добре Поне така си мислят). Далече са и могат да си позволят да жертват дупедавски държави, като нашите.

Само нещо не разбрах последователността на предишната криза - кои ракети бяха сложени първи. Моят спомен е, че САЩ сложиха "Круз" и "Пършинг". А СССР отговори като разположи ракети с обсег около 500 километра с ГДР и Чехословакия.

уважаеми момчета и момичета, особено тези, дето мислят руснаците за богове, а са виждали руснак само по телевизията. Отново ще ви пиша, прочетете за система тор или "rod of the god" и още нещо, комбинирано с лазери базирани на земята и въздуха, вероятно руснаците ще останат само с някоя и друга подводница за отговор, ако американците реша. Но разбира се, всичко това е, за да си мислите, че подкрепяте едни или други и да не гледате, как всъщност се играе роля "добро - лошо ченге" и се печелят "малко" парички от оръжие...има един виц: " ...Али тича из пустинята с калашник, зад него Моше с танк, Али се обръща и стреля по 3-4 куршума по танка, после пак тича, по едно време спира, Моше дига люка на танка и пита - какво става, Али; Али отговаря- свърших патроните, а Моше му казва - да ти продам малко?"

РУМЕНЕ , КАКТО КАЗВАШЕ УЧИТЕЛКАТА ТИ ПО МАТЕМАТИКА ХЪРКОВА , ЗА 30 ДНИ СТАНА + БЕЗКРАЙНОСТ , КЛОНЯЩА КЪМ НУЛА :)))

Това си е чиста войня. За наша радост все още сме далече от пряко сбиване, но нАТО работи по въпроса усилено. Разполагат по границите (на 100 км.) с Русия всякакви подразделения, и после пищят, че Русия ги деряла живи. Истината е, че не могат да преглътнат стратегическото преимущество което дава Крим.

Стар фокус за отвличане на вниманието: те си ги мерят, а ние ще хрупаме американски праз, внесен през Канада. И ще ни осъдят, ако не искаме (справка - частните арбитражни съдилища в България).

1. Анонимен източник; 2. От Белия дом не потвърждават; 3. От там нататък всички по команда крякат колко агресивна била Русия. И поставят руснаците в ситуация като в ония виц да доказват, че нямат сестра.

ПО-ГОЛЯМА ТЪПНЯ НЕ БЯХ ЧЕЛ СКОРО! ЕВРОРАКЕТИ, А ЕВРОИДИОТИ ИМАЛИ? РАКЕТИ С СРЕДЕН ОБСЕГ. А МЕЖДУ ДРУГОТО КРИЛАТИТЕ РАКЕТИ ПЪРВИ ГИ ИЗКАРАХА САЩ И ГИ НАРЕДИХА В ЕВРОПА И ТО В ГЕРМАНИЯ И ТУРЦИЯ!

ДОБРЕ ДЕ - ХЕМ МАЙМУНИТЕ ПРОПАГАНДИРАТ ЧЕ РУСКОТО ОРЪЖИЕ БИЛО КАЛПАВО И НЕ СТАВАО , ХЕМ РЕВАТ СРЕЩУ РУСКИТЕ РАКЕТИ .... И НИКОЙ НЕ ПИШЕ ЧЕ ДОГОВОРА Е ЗА РАКЕТИ С ОБСЕГ ДО 6500 КМ , А ТИЯ ХВЪРКАТ 7000 КМ ... ДЕМЕК ОТ МОСКВА ДО ГЛАЗГОГЛУ В СКОТ-ЛЕНД:)))

Идиота Путкин не разбира ли, че надпреварата във въоръжаването унищожи Съветския Съюз, Социалистическия лагер и Варшавския договор, сегашната надпревара ще унищожи и Русия, която е един гладен и гол колос на глинени крака, който малар и въоръжен до зъби, не може да противостои на целия цивилизован свят. През Втората Световна война СССР победи, защото беше в съюз с останалия свят срещу Германия, сега Русия е в ролята на Германия срещу целия свят. Няма ли сили в руския народ да свалят психопата от власт, трябва ли руския народ, който ни е близък да плаща огромна цена на имперските амбиции на един психично болен човек с мания за величие, какъвто е Путин? Да се надяваме, че 100 години след Октомврийската революция, Аврора отново ще даде сигнал за щурм на самодържавието.

Ние сега като нямаме ракети кой от къдито ни бъзика. Всеки народ е в правот оси да защитава родината си! А Русия има бая суровини дето западните крадци капиталисти искат да прибарат! Ние като сме приятели с запада цъфнахме ли ? Най-бедната и най-умиращата нация!

Важното е да има засилено присъствие на нато в черно море и повече пво в източна европа пък агресорите нека си разполагат ракети в окупирания крим

Явно този път Кремъл форсира нещата, защото слабостта у противника е явна- дефицит на инженерна мисъл по темата, остър дефицит на средства благодарение на проектите Zumwalt и F-35 и ще го затрудни и накара да греши. Този път Путин раздава картите.

Защо ни баламостват всикичи с глупости. Русия няма никакъв интерес от конфронтация. В същото време Европа е завладявана от ислямисти и всеки си затваря очите. С тая тенденция християните са на изчезване. То това е проблема, а не Русия.

Явно това е номера, пускат целокупното западно население от зомбита да гонят миражите. Измислят руска заплаха, довеждат населението до истерия. А през това време кротко вкарват дивите орди и никой не обръща внимание. Без никой да се усети пробутват СЕТА. Като разни платени европейски чиновници ни предоставят ВСИЧКИ нас за доброволни американски роби на американските корпорации, управлявани от мафията на сбърканите мошета. И след няколко години като издадат заповед, всички да си слагаме чиповете и всичко да правим под строй, може и тогава някой да почне да се усеща. И ето тогава, европейските държави, поне източноевропейските, сами ще бягат при Русия.

Западът води мръсна хибридна вoйна срещу Русия. От една страна ВСЕКИ ДЕН от името или на асошейтед прес или на ройтерс или на дойче веле - а в случая ЧРЕЗ БТА се пишат пропагандни "статии" против всичко, свързано с Русия. От друга страна се изпраща военна техника под предлог "защита" без никакво допитване до местните жители с цел - "разделяй и владей". И на всичкото отгоре колониdлните държави имат наглостта да обвиняват Русия за това!! ЗАПАДЪТ ВОДИ ХИБРИДНА ВОЙНА. Хора, бдете!!

Китайците са казали, че ако достатъчно дълго стойш край реката ще видиш труповете на враговете си да плуват. Европа едвва ли има повече от 15 години докато заплува по реката.

а случаино да знаеш за радиоктивно цунами насочено към западното краибрежие на америка ... или наивността маи по клони към глупст

ебати абсурдите ... русuя разположила на своя територuя ракети :))) виж пък америка няма ракети на своя територuя ... всичките ги е разположила около руuся :))

Вижте на сайта строгосекретно.ком статията от февруари 2017 "САЩ окупират Европа" - с подробни данни за броя и вида на военната сила.

Ти от тоя путинистичен парцал ли се "информираш" ?

Поредната хибридна дезинформация. От няколко години Русия апелира към САЩ да не разгръщат ПРО система край нейните граници, да не разполага нови въоръжения, което е нарушения на договора за конвеционалните оръжия, разгърнати на постоянна основа. От страна на САЩ бяха нарушени тези положения. ПРО системата е морския вариант на СМ 3. Който позволява от същите пускови установки спокойно да се изстрелват Томахоук с радиус, покриващ голяма част от Европейска Русия и с изключително кратко летно време. Русия предупреди, че ще има отговор на това предизвикателство. От страна на НАТО продължиха любовните приказки за ирански, корейски и прочее заплахи. Сега след отговора на Русия, всички вият на умряло. Е кой е виновен? Апропо През 80-те години 1-во САЩ разположиха Круз и Пършинг, а Съветският съюз отговори със СС20. Ама пусти му дезинформация, опс сега се казва хибридна война!!!

Няколко технически уточнения само. Пусковата установка за въпросното ПРО е универсална. Ракетите са поставени в контейнери, които контейнери се зареждат в пусковата установка. Контейнерите на външен вид са еднакви и самно тизи дето натиска спусъка знае какво изстрелва. Въпресните пускови изстрелват: RIM-66 Standard, RIM-67 Standard, RIM-161 Standard Missile 3, RIM-174 Standard ERAM, RGM-109 Tomahawk, RUM-139 VL-ASROC, RIM-7 Sea Sparrow и RIM-162 ESSM. Това по данни на проиводителя. Томахоука който присъства в този списък може да носи и ядрен заряд. От там нататък си правете сметката кой крив кой прав, но радиацията не признава граници. Най- близката база на ПРО е в Румъния и стане ли сакатлък, там гартантирано ще се появи дупка от Топола.

МНОГО ИЗЧЕРПАТЕЛЕН ОТГОВОР ... 6+ :))

Това ще е повод американците да разпооложат техните системи за прихващане на ракетите при изтрелването им и тяхното унищожаване в началният стадий! Русия е заобиколена вече от системата и няма да може да си използва потенциала освен за старо желязо а китайците напредват!

Зле си малкия!Не знаеш на какво е способен руския човек!По време на блокадата на Ленинград с телата на мъртвите си деца са изхранвали живите си!Тоя път няма да простят на никого и то защото тяхното великодушие беше изтълкувано като слабост.някой ще видят "Кузина мать"!

Яаааа гледай ти! Русия била заобиколена от американски ракети. Чакай малко! Нали Русия е агресора и е редно Русия да е заобиколила нещастните САЩ и всеки момент да нахлуе в беззащитните САЩ. А то било обратно според теб, САЩ са били агресора. Абе, от къде ви подбират такива малоумници в пропагандата на американското посолство? Между другото, ако не беше подбран на конкурс за идиоти, щеше да знаеш, че руските военни никак не ги смущават американското ПРО. Доказали са, че ракетите им го преодоляват. Имат маршрут през северният полюс. Имат подводници край американски брегове, които стрелят от упор. И имат Искандери, с които бързо могат да ликвидират всякакво американско ПРО. И американците това го знаят и е много добре. Тъй като гарантира, че военни действия няма да има.

Помня как през 80-те представяха в западната и източната преса усмивката на Рейгън във формата на американска ракета Пършинг. Американците открай време са си военнолюбци, но най-гадното от тяхна страна е че не удържаха на думата си и се доближиха до самата граница на Русия от 80-те до днес. И на това ако не се вика агресия от страна на САЩ здраве му кажи.

А де стига сте се помпили като пуеци нападайте и да приключва който остане жив на земята ще разказва на поколенията.

що ли виждам как един дойочвски бабур а що не и още един друг островен бабур ще бъдат навряни в кучи гъз))))щот Европа била яката работа хи хи

Малоумни европедали и олигофрени! Договора за ракетите със среден обсег на действие, бе изцяло против интересите на СССР и Русия! Но онова белязано животно-гърбавия Горбачов, предаде целия Варшавски договор! Дори нарязаха ракети, които нямаха обсег дори 500 км!!! А руските ракети са в пъти по-добри от краварските и еврогейските! Те и затова лудите говеда толкова квичат да се спазва този договор! Защото иначе, Русия ще има подавящо превъзходство над лудите говеда и гейчетата в Европа! А нищо не пречи, да се сложат такива установки и в Куба, да се посират от страх и лудите говеда:)

браво момче ! 100% си прав ! не съм русофил . комунизма не е измислен и внедрен от руснаците , нали ... странно че куп дърjaви бяха под контрола на русuя , ама ние сме наи бедни

НА НАГЛОСТТА НА натовците,РУСИЯ ТРЯБВА ДА ПРОТИВОДЕЙСТВА С ТЕХНИКА ПРЕВЪЗХОЖДАЩА ТАЗИ НА ЗАПАДНАЛИТЕ!!!ЕЙ ЗА ТОВА Е ЦЕЛИЯТ ТОЗИ ВОЙ!!!

Русия и техника ?? Аре стига глупости .

"Калибрите" са с обсег до 2500 километра с тенденция да станат до 4 000 километра.Точността на попадението е плюс,минус 1,5 метра. Става дума за друго. Дори Русия да е въвела крилати ракети със среден обсег, в това няма нищо чудно. Путин предупреди САЩ,че ако в Полша и Румъния се появят елементи на ПРО/Противоракетна отбрана/,то Русия ще отговори както намери за добре. Защо? Пак Путин обясни на разбираем език,че самите "противоракети" на системата ПРО са с обсег няколкостотин километра и с тях проблем няма. Проблемът е в това,че контейнерите/тръбите/ за изстрелването им са същите както на крилатите ракети със среден обсег с морско базиране. Буквално за няколко часа "противоракетата" може да бъде заменена с крилата ракета със среден обсег. Да не говорим,че много малко хора ще знаят каква ракета има в контейнера за изстрелване, "противоракета" или крилата ракета!

А сега всички соросоидчета да земат по едно дръвце и да се фраснат по главите дано мещо вътре се поразмърда. А сега се замислете че ако напрежението мужду Русия и краварите нарасне и стане някъде грешка кой ще го отнесе- ние в Европа. Това е типичната война за американската сган- друг да дава жертвите а после те да грабят.

Понеже американците разполагат войски и техника в България, вчера дойдоха 150 човека, ама не на учения - завинаги. По телевизията го казаха. Окупират ни съвсем насериозно и затова пускат разни пушеци за пред публиката. dir яростно брани интересите на чуждите окупатори, участвайки в пропагандната фаза на войната. Колаборационисти, сър.

Приказки, приказки, да те заболи главата. Как се казва тази ракета на руснаците, къде са я разположили, каква е далекобойността ? Защото според договора "се забранява производството, изпитанията и развръщането на балистически и крилати ракети с наземно базиране със среден (от 1000 до 5500 км) и малък (от 500 до 1000 км) обхват" Да се каже кое и къде е нарушено, всеки ще прецени кой е нарушителят. А не да ни казват какво да мислим, стига с тази смешна пропаганда. И термин "евроракети" никога не е имало, това са журналистически измишльотини.

боли ме дедовия!!!

можете да пишете ама "Непотвърдено".

сащ са книжен тигър-само музика и филми, и задлъжняло население-атанас щерев се подвизава с ника:info

Руснаците обстреляха цели в Сирия като крилатите ракети бяха изстреляни от катери в Каспийско море. Така че обсега на това което имат е ясен - през три държави.

Има спекулации, че далекобойноста им достига 5000км. Но това са по-скоро слухове.

Пътуваха няколко часа, докато целите за които бяха програмирани седяха и цакаха белот..

ама ние сми на500 км!

Обсегът е засекретен, но има данни че е над 2500 км. Във всички случаи е над 500 км, т.е това е ракета, която е със "среден обхват". Но договорът забранява такива ракети само с наземно базиране. На кораби и самолети могат да са колкото искат и с какъвто искат обхват.

Не може пършнг да е крилата ракета круз. Пършинг Круз и Томахоук - всичко крилати. Името според начина на базиране.

Aз не че ме интересува , за един приятел питам.... Някой да знае загубена от Русия война със западноевропейска държава ? Доколкото историята показва , колкото пъти са я нападали , толкова пъти войната е приключвaла или в Париж , или в Берлин....Аз не че нещо , ама...

Не знам дали се сещаш, но последната, дето свърши в Берлин я спечелиха заедно с доста други, вкл. и САЩ. Не знам дали знаеш за програмата "Заем-Наем" по която Русия е получила военна помощ през ВСВ от САЩ на стойност 11,3 милиарда тогавашни долара (малко повече от БВП на Полша тогава).

И тая може да свърши пак горе-долу така,но с друг транш от едни жълти човечета с дръпнати очета!

тея лакърдии ги знам.а какво ще кажеш за 26 милиона убити във войната руснаци ? A Сталин насилa ли е карал Америка да му помага ? И защо Америка се намеси толкова късно , когато стана ясно , че Cталин ще стигне до Ламанша ?

Аз пък знам че капитолацията си Германия подписва с Руснаците който са представлявани от Жуков.Интересен е факта че когато Германските представители влизат в залата и виждайки строените зад Жуков не руски възкликват -"АМА И ТЕЗИ ЛИ СА НИ ПОБДИЛИ!?"

Е?ем ти помоща щом раките си я пклатиха. Със злато. даже някои кораби не стигнаха. Та после ги вадиха.

Русия за последните 100 години води две големи войни и едната я загуби(ПСВ). Така че работата е 50 на 50.

"действа в разрез с международното право" Кой определя "международното право"? Всяка страна сама избира дали да приеме международна норма. САЩ са нарушили огромно количество от тях, ако приемем определените от ООН за такива. Например никоя държава няма право да обяви война, а в колко вече участваха с избити милиони по света? Участвали са в над 50 военни конфликта от ВСВ насам. СССР от да кажем преди 55г. винаги са имали 2 пъти по-голям ядрен арсенал от САЩ - проверка в Уикипедия - има графика по години. След решението за разоръжаване, Русия унищожава пъти повече оръжия от САЩ! Например ядрените бойни глави в момента се оценяват на 8000 къмто 7700. САЩ отхвърли договора за антибалистичните ракети при Буш през 2001 година! САЩ нарушава договора за неразпространение на ядрено оръжие, вкарвайки самолети с ядрени ракети в Европа. САЩ нарушава минското споразумение вкарвайки войски в Украйна - има ги на снимки от летището там. Наскоро и Великобритания си призна, че участва в обучение на войски и има над 600 войника там. САЩ нарушва "международното право" със санкциите съм Куба. САЩ е окупирал Гуантанамо Бей, даван им преди под наем. САЩ реално е окупирал и Хавай.

Бо Бо

Със своите действия САЩ в лицето на НАТО постоянно провокира Русия и се опитват да я въвлекат в конфронтация. С такава цел се извършва и продължаващото разширяване на алианса. Ускорява се процесът на разполагане на стратегически и обикновени оръжия в пределите на националните граници на влизащите в НАТО страни, в безспорно нарушение на историческото споразумение сключено от Рейгън и Горбачов през 80-те години. Очевадно е, че САЩ се интересуват от територията на Европа, а не от хората. Защото САЩ и Пентагона чрез доминацията в НАТО (изцяло обслужващи американските интереси) целят война за да поддържат собствения си хищнически модел. САЩ, както и преди втората световна война, целят единствено да хвърлят Европа с/у Русия...

Ало караварите не се занимавайте с неща които не са ви ясни ами по добре си връщайте дълговете да не ядете за втори път дървото от китайците.

не разсмивайте децата.

Шило

Много ми е интересно, нашите задни.и, които се пишат за политически елит и управленци, румънците, както и другите, които са в съседство с Русия, не си ли дават сметката, че ако стане патаклама, тя ще е тук? И ако все пак някой има проблясък / в което дълбоко се съмнявам/, що не настояват за търсене на решение по политически пътища? Толкова ли им е все едно какво ще стане? Нали сме пълноправни членове и на ЕС и на НАТО? Докога ще гласуваме "За", независимо от последиците?

Каква патаклама ще стане тука бе другарю? Ако НАТО нападне Русия патакламата ще е на руска територия. Тук ще е ако Русия е агресорът (както става на последък). То за това и съседите на тия пропадналяци искат да имат западни войски зад гърбът си.

Ако НАТО нападне Русия е повече от ясно че патакламата ще е на неина територия.По интересното обаче е на чия територия ще свърши?Историята помни два такива случая с патаклама започнала на руска територия и завършила на територията на бабаитите.Чети история,лапе и се опитай да осмислиш какво четеш че тая чалга ти е изпила и малкото мозък който имаш.

комсомолски секретар-вицовете в секцията на раб.дело отдавна ги закриха .Кво НАТО, кви пет лева, то и желязо за циганитге не остана от ръждясалата щайга НАТО.С НАТО може да уплашиш армията на Габон и Буркина Фасо.

В много голямо заблуждение си. За съжаление, то е плод на американската пропаганда, която цели да изнесе войната далеч от границите на САЩ ( т.е. в Европа ). Путин официално каза преди две години, че който си мисли, че следващата война ще е на територията на Русия дълбоко греши и ще си понесе напълно последиците от една такава грешка.

Някакъв туркофил(по-надолу) бил бил русофили, ама истината е , че са го ева ли в рязаният задник.

След като Западът подведе и излъга пладнешки Горби- ВСИЧКИ договори трябва да бъдат суспендирани! така и ще стане!?

На мода в пиндоската армия са памперсите за възрастни!

Аз

Мухахаха... "САЩ виждат тук безспорно нарушение на историческото споразумение, сключено от Роналд Рейгън и Михаил Горбачов през 80-те." Именно САЩ нарушиха този договор с разширяването на НАТО. Като почнат САЩ да си утилизират плутония, тогава да реват. Сега могат само да мълчат с наведена глава. Европа пък никога не е имала думата, защото винаги е била политическо и военно джудже.

Да ама не могат да си утилизират плутония, просто нямат такава технология. Трябва да го изпращат на простите пияни рашки.

Аз

... и затова ще мълчат с наведени глави, щото са смотани.

Ами като не знаят как да питат канадците. Техния реактор "Канду" гори всякакви бози.

САМО ЛАЙНА ЕСТЕСТВЕНО :)

Пакадоксално, но това само потвърждава тезата, че Русия няма абсолютно никакво намерение да окупира Европа, каквато истерия се вдигна и стана повод за ескалацията. Ако Русия се канеше да окупира щеше да струпва войска, танкове и др. - това което прави нато, а не бомби и ракети. Всъщност ако Русия изстреля всичките тези бомби и ракети, то Европа дълго време няма да бъде обитаема. Така че да, руснаците може би се канят да изпепелят Европа, но не и да я окупират.

Дано по бързо Щатите разположат тука ядрени раките за да може да се предпазим от руския агресор

Аз

И да ги разположат - все тая. САЩ са тотално неспособни да се противопоставят военно на Русия. Също и НАТО.

Муахахаха Русия са едно военно джудже ,че ги съсипем

Шило

Вземи си ги у вас. Не се разпореждай с територията на страната ни. Щото мнозинството е против.

..земи се разведи с рускинята! Плачовете тука няма да ти помогнат!?

"Под лозунга на германските пацифисти "по-добре червени, отколкото мъртви". Така ли е по-добре? Аз мисля че за мен е по-добре мъртъв, отколкото червен! Не искам повече руско робство! Свобода или смърт! Нека си спомним завета на Левски!

Аз

Готово! Излез на улицата и го кажи на всеослушание! С удоволствие ще ти помогнем.

Шило

Хахахаха, що ми се струва, че такива катко теб, доскоро ни убеждаваха колко хубав е комунизма?

Аз

Не е бил той, а оная пачавра - баща му.

Отново се размириса на фекална журналистика. Франс прес произвежда само лъжи.

поредица от полуграмотни шоумени и бавно развиваща се хамерска администрация управлява държавата -гето отвъд океан успешно приближаваша завършена на едни проект-бананова ребублика без банани.