Как килърът на компартията стана главен чекист на ГДР

Над 30 години Ерих Милке оглавява министерството на държавната сигурност на ГДР. По негово време ЩАЗИ става държава в държавата.

Обратно в новината

Коментари - Как килърът на компартията стана главен чекист на ГДР | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Типичен русофил. Само, че там такива ги тикнаха в затвора, а тук въртят "бизнес", т.е продължават да ни тормозят!!

всички тези комунистически боклуци са един дол дренки. продавали си душата на дявола и чрез кръв и убийства се домогвали до власт и високи постове в партията. тодор живков и приближените му са били същите необразовани убийци и терористи.

Главен,неглавен-вършеше работа,не дремеше.

Интересно,кой има изгода от публикуването на подобни материали постфактум ..

рунак нали? Че кой германиц ще каже: главен чекист на ГДР? Че чекист е за Русия и България. Държавна сигурност - Щаатс Зихерхайт /Ща Зи/ няма с КГБ нищо общо. Значи и набързо побългарено ?!

90 процента от висшия апарат и партизанитв са от били укриващи се криминални и отпадък, нямащ нищо общо с труда, пролетариата и марксизма . Руснаците по традиция поставят такъв боклук , за да скапят , осакатят и руинират окупираните държави . Колко ги е интересувал марксизма и прилагането му и за какви негодници става дума си личи от факта , че цели институти , факултети и 1 милион партикоси и доносници, така и не прведоха Маркс, в когото се кълняха 70 години . Първите два тома на Капитала преведоха не от оригинала , а от руски, а третия още е непреведен. Страшен боклук, който и досега тормози си.

Също като при соросоидите. Само че при тях криминалния пердателски отпадък гони 97.5% и са преки наследници на поскочените от вас, като Христо Бойкикев и като внукът на Пеко таков.

Ако руснаците са "поставили" такива индивиди на власт в сателитните им държави интересно кой е "поставил" същите такива в СССР ???

Каква е разликата между комунист и фашист!Браво на Милке - свестен и интелигентен човек а само с основно образование. Те и нашите подобно на него след 1944г. станаха шефове и командири с основно образование, а сега внуците им отново са във власта независимо дали са в БСП,Герб,РБ,ДА-НЕ на България и тем подобни.

До 70 те години една значителна част от тайните служби във ФРГ, а и на много други места по администрацията са бивши активисти на нацистката партия и хора забъркани в нацистки престъпления. Интересно как тези хора работиха там на запад и се денацифицираха, а тези на изток обратно станаха такива изроди? И как срамежливо, снизходително и под сурдинка се говори за бившите на запад и как се разпъват тези на изток. А всъщност те са създадени от един тоталитарен феномен.

Моля, въведете предупредителни знаци, че статиите са на DW преди да ги отворим. Слагайте някоя седемцветна дъга, наситено зелен полумесец, някое черно знаме с арабски букви по него - какво и да е, ама просто да се разбира предварително, че статията е на DW. За Ерих Милке дори техните колеги от другите национални немски медии са правили филми, и даже са включвали негови цитати. Един вид възможност и на другата страна да се изкаже - пък и с половин ред или четири думи. При DW няма такива своеволия - те се придържат най-плътно към единствената правилна гледна точка във Вселената и не губят време с други, пледирайки за свобода, демокрация и толерантностт.

Ами да, трябва да уважаваме убийците, които са толкова умни, че не могат да влязат в гимназия, ама-ха!

И защо ни занимават със всичко това...даже и да е истина (което е съмнително) това е отминало време. Защо ДВ да не понапише нещичко за Меркел и нейното кмсомолско минало и най-вече за настоящето - как Германия докара милиони хора, невъзможни за интегриране в ЕС.

за меркел ще пишат евентуално след кончината ѝ,сега се пише само за някои от умрелите .

DW - фабрика за фекални новини.

Че сега да не би да няма разузнавателни управления със съответните шефове.

ДИР, какво е "килърът"? Просто питам.

На български "килър" /от английски killer/ означава "професионален, т.е. платен убиец". Така че, дори и да има такава дума на български, в случая употребата е неправилна. Милке може да е убил някого, но не е бил нито професионален, нито платен убиец.

Така е, който не се е пребоядисал навреме сега брои евроцентове.

Типичния комунист. Необразован, злобен и прост. Такива са навсякъде.

Моите уважения към този човек, който е вярвал в нещо и го е отстоявал!!!!

Но в коридора тихо говорят. Сетне секунда покой. Някой полека вратата отворил. Хора. Зад тях часовой. Някой от групата, плахо и глухо, казал му: "Хайде, стани." Гледали хората тъпо и кухо сивите, влажни стени. Онзи в леглото разбрал, че живота е свършен за него, и в миг скочил, избърсал потта от челото и гледал с див поглед на бик.

Мдаа, ситуацията в началото на 1930-те в Берлин е нагорещена защото трудовият народ се бори за правата си и няма кой да го спре. Но тогава "елитът" на Германия и богатите евреи намират Хитлер и неговата банда от отрепки, които организират и въоръжават за да спрат комунистите, които са авангарда на трудовия народ. Полицията при всички сбълсъци между нацистите на Хитлер и комунистите на Телман взимата страната на Хитлер. Ситуацията днес е есъщата, намериха някакви соросоиди, които да спрат недоволството на българския народ.

Страх от възраждане на комунизма тресе върхушката, та нали Митоди и ко наскоро искаше да забрани сърпа, петолъчката и китайското знаме? Кукунева пък се гласеше да обори историята с нови порноучебници колко лошо се живеело в НРБ и пр. и пр.? Достатъчно е да гледате отвреме навреме БНТ и другите жълТВизии с пошлите си лъжеистерически предавания. СТРАХ! Другарят Ерих Милке сигурно посещава съня им с парабел и зловещите думи :"В името на народа ..."

сталинистът Ернст Телман, Милке е боец от т. нар. "отряди за самоотбрана", които са част от нелегалната военна организация на германските комунисти. Ситуацията в началото на 1930-те години в Берлин е нагорещена.

Ами типичният комунист: тъп, но злобен; жесток, но без много въображение; крадлив и "безкрайнно верен" на компартията; Те и нашите са такива.

затова отново ще гласуваме за тях...

а ние ще ви спрем парите от бюджета памперси....само на копейките ще ви оставим

за Мосул, Афганистан? Няма с какво да се занимавате ли? Ходете да копате картофите. Голема новина, нема що.

А Меркел какво е?

Да изчекаме главния чекист на ЦРУ да стане президент. Скоро май ще стане.

Sic transit gloria mundi

Поредното доказателство за това защо е нужен закон за чистотата на българския език. "Килърът"...

А нещо за думата "чекис" да кажеш или тя е вече българска :)...

Нужно ли е да изброявам всичко, за да аргументирам тезата си? :)

Поредният хибриден писък на дойче веле... Ако не сте чели статията сте спестили време.

Само прочетох че не става дума за Меркел.

Що ни занимавате с германски боклуци?

Да бе, непрекъснато ни пробутват стаити за Меркел, и разни педерунгели Щулц, Щайнфюрер и разни подобни шваби.

Щирлиц!

Ако и тук беше направено същото с ДС както със щази сега щяхме да сме в друго положение но......нямахме си западна България и до като "източните" пенсии не се преселят в Едем ще лазиме

Другари прости и най прости демократи, кога казват учените феодали че ще започне прехода. Защото някои лоши хора казват че човечеството от 7 милиарда ще се редуцират на половин милиард. Ако знае някой учен по въпроса нека да пише за да не го изпревари чичко Тръмп щот той знае много неща.

Тъпак, ако се редуцира до 1 милиард, кой ще им върши черната работа на корпорациите и ще им купува боклуците. Аман от конспиратори.

По принцип, колкото някое е по-тъп, толкова повече смята останалите за по-тъпи. Това е напълно нормално, защото тъпакът му е невъзможно да разбере останалите хора.

Най-вероятно е убил полицай хитлерист в самозащита. Те тогава докарват Хитлер на власт, а трябваше повчеко да пречуукат. Другарю Милке вие ще живеете истински в сърцата ни! Да живее ГЕСП, трудовият германски народ и неговите защитници от ЩАЗИ. Смърт за фашизма, Свобода за Народа. Следващият път по-добре другари!

1931? Я пак виж, кога идва Хитлер на власт. :))) Хоби или призвание ти е да се излагаш така?

Еми виж ти за сблъсъците с хиляди убийства по улиците през 30-те и кого е охранявала и подкрепяла полицията.

31ва година, какъв хитлерист, бе? Аман но неуки комундета изпълзяли от обора!

Бях чувал за давностен срок, но тук явно не важи. Убил някого през 1931 година и го съдят през 1990. Има няма поне 59 години, а може и повече. Давността би трябвало да е 20-25г.

Що след 20-25 години убитият е възкръснал ли? Давностният срок са го измислили да опростят престъпленията на БКП.

Срокът зависи от законодателството на страната и от вида на престъплението. В България 5 години си виновен, ако през това време имаш имунитет, излизаш от парламента невинен. В Германия явно не е съвсем така, по-дълго оставаш виновен.

Поредната малоумнщина от бавноразвиващите се Deutsche Welle.

Боклу-ите от DW ...................Помия..... .

Всичко написано е вярно бе бунак. Имаш нужда да постоиш в килиите на ЩАЗИ да ти се опресни сивото вещество, ако имаш такова.

Като прочетох заглавието си помислих, че статията е за Ангела Меркел;-).

Лъжеш. Ти не можеш да мислиш. Само чувстваш с горещото си, тупащо за народа сърце. :)))

комунист

На моята възраст се радвам, че поне не ми тупа простатата;-).