Краят на западната либерална демокрация?

Доверието в либералния обществен модел и неговите ценности постоянно спада, все повече хора смятат, че авторитарните лидери намират по-добри решения.

Обратно в новината

Коментари - Краят на западната либерална демокрация? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само с един въоражен народ никой не може да се ебава - така че само тази алтернатива ни остана-мирните до една се провалиха!!!

KAKVO LIBERALNO IMA V DU-PE-SE.USETIHA SE ZAPADNYATZITE AMA KUSNO.NAULNIHA SE DIVATZITE MNOGO OTDAVNA I SEGA KVO PRAIM.

МОЖЕ И ДА ДОЖИВЕЕМ ПО-ДОБРИ ВРЕМЕНА,ПРЕДИ НЕ ВЯРВАХ АБСОЛЮТНО!!!

Европейските правителства са твърде слаби спрямо мултинационалите, които прокарват свои решения и корумпират властта. В икономически план западното население тотално обедня и средната класа се стопи. Мултинационалите извличат печалби и от развиващите се пазари, но и от собственото си население, което вече живее по- зле от родителите си. Статията е този тип манипулация, който на нас ни казва, че няма да имаме икономика и индустрия щото сме били корумпирани, а на западното население му казват, че е зле щото имало манипулация в информацията, ботове, популизъм и прочие не основни причини. Така ние се борим с корупцията, а на запад с популизма, но като резултат всички сме по- бедни щото фокуса на борбата не е верен. А инак - да лоши са и корупцията и популизма, но искат друг подход- икономика и справедливо разпределение.

симо

СБ още носи названието-Световна банка за ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ и РАЗВИТИЕ........Сегашните програми са само за РАСТЕЖ/не и развитие/.За другите глобални структури и ДОГОВОРИ да не говорим.

JMM®

Потенциалният "края на западната либерална демокрация" най добре би устроил Русия и мястото, което Путин усилено търси под слънцето. Ето защо е нужно чрез медиите да се насажда съмнението в утрешният ден. Но с какво бихме заменили "неуспешното" западно общество - с путиновата креатура на държавност ?!

Ако не е Путин друг ще е- все ще има някой да го устройва крахът на Европа. Просто Европа трябва да се еманципира и завърши своето изграждане като федерация и да защитава свои интереси, а не абстрактни либерални идеи, които са модата на момента, но доведоха до бедност, изключване и съсипана южна периферия в ЕС.

КРАЯТ ОТДАВНА Е ФАКТ!!!ИЗВРАТЕНИЯТ"ЛИБЕРАЛИЗЪМ",НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИЕМЕ ОТ МАСАТА НОРМАЛНИ,ТРЕЗВОМИСЛЕЩИ ХОРА!!!

Бухалкаджийката на сорос отново е въртяла здраво бухалката, в името на "демокрацията" на меркел, зелените, цоциалистите, бхк и отровено общество, които въведоха диктатурата на леворезбованото малцинство. мутренска им работа...

Цензурираха народа така, като и турчин не го е клал по време на турското робство!

ДИРа и сега е пълен с такива неземни простотии- бедна ни е фантазията какво може да са отрязали цензорите. Каква световна загуба на епистоларни съкровища..

За времето след 1988 година, когато "Световния еврейски конгрес" на свой таен конгрес в Москва прие "Програма за ИЗТРЕБВАНЕ на българския народ", имаме 2 милиона измрели и 2 милиона икономически и политически емигранти. До края на тази година душманите ни ще последват загубите на Шорош ... и 1 милиард $ ще е уверта в играта на "руска ролетка". ++++ Лимит покер При лимитирания покер, нивото на всеки залог и стъпката на покачване са строго определени. Ако лимита е например $1/$2, малкият залог е $1, а големият е $2. В първите два рунда на залагане (на префлопа и флопа), стъпката на залагане/покачване е малкият залог или $1, а в другите два (при търна и ривъра) нивото е равно на големия залог, т.е. $2.

Да, наистина. Хората вече не искат "Отвореното общество" на Сорос. Откъде накъде един човек ще има право да манипулира правителства, метежи, курса например на британския паунд или други валути, цветни революции и т.н.

най-пагубната, ужасна, диктаторска, манипулаторска, античовешка, брутална, неморална, интригантска комбинация в политиката е комуне-либерал. закърмен с идеите на цензурата и конц. лагерите в белене, но и същевременно дал простор на поробването на свободните, като ги обвинява в своите собствени прегрешения. това е системата, която не отвори границите, а просто ги премести около площадите, гарите и летищата...

Хората просто се отвратиха от лицемерие, двойни стандарти, лъжи. Не искат повече да ги правят на идиоти! Редът след Втората световна война беше разрушен от САЩ, а Европа безгръбначно подлизурстваше. Колкото до Дойче Веле - то е рупор на най-мракобесната, арогантна, милитаристична част на вашингтонската върхушка.

Какво плещят тия от ДВ със техните лъжливи мантри? В момента, в който Америка и НАТО дойдат и сринат държавата ти с бомбите си, източат икономиката с кредити от МВФ, ликвидират образованието и обществения дебат чрез сородоидите - къде остават "демокрацията, свободата или човешките права"??? Бла-бла - само това пеят за да забравим колко кръв, разруха и страдания донесоха на милиони хора по света със своите военни и геополитически игрички!

либералите отново се доказват, че не търпят други гледни точки и мнения, с което за пореден път доказват, че са диктатори. либералната "демокрация" е мъртва. следва погребението.

"Във встъпителната си реч Тръмп не спомена нито демокрацията, нито свободата, нито човешките права," и сигурно заради това ми изчезват коментарите за кой ли път. защото либералите-джихадости са много демократични и спазват човешките права.

ЛИБЕРАЛИТЕ СА ЛИБЕРАЛНИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ПРОСЯЦИТЕ И БЕЗДОМНИЦИТЕ СПЯЩИ ПО УЛИЦАТА , НАРКОМАНИТЕ , МУТРИТЕ , КРАЖБИТЕ И УБИЙСТВАТА И Т.Н :)) ... ПО ТОВА СЕ РАЗЛИЧАВАТ ОТ НАС ХРИСТИЯНИТЕ :))

"...либералните правителства не могат току-така да инсталират служби за контрол над истинността на разпространяваната информация, без да нарушат собствените си принципи." Обаче Точно на това сме свидетели. на нарушаването на собствените си принципи, закони, правила, обещания и клетви. Като прибавим и джихадистката, тотална цензура на "толерастните" "либерали", то картината става пълна и подкрепена с факти. единствените, при които коментарите на хората бяха изтривани така брутално, както сега - това беше по времето на башибизука на "царистите", но и те си бяха "либерали" и червени барони.

за тази тема, най-краткото, което може да се рече е заглавието без въпросителната и под него едно: Амин!

Демокрация, това значи власт на парите - пълна, тотална, от нищо неограничена власт на парите. До колкото знам, Наполеон Бонапарт е последният водач на Запада, който се е опитал преди 200 години да се наложи над световните банкери, да постави държавата над парите. И е загубил. Мисля, че в днешно време западната демокрация смъква остатъците от грима си и се показва в истинския си, зловещ вид - сигурно защото чувствува, че няма смисъл от повече преструвки. Тя си отива. Както идва след нея, само Бог знае. Може да е по-добро, а може и да е много по-лошо.

отговорите и рецептите трябва да дойдат от самата Мюнхенската конференция ... Чакай, нали за демокрация говорехме в началото на статията, не за конференцкратия?

Авторитаризма е по-добро решение! Бойко да прави диктатура, да разпуска партиите и ще бъдем по-добре!

Днешните западни политици, да си заврът либералната демокрация отзад....времето на тази "демокрация" остана в миналото!

Забавна простотия е тази статия: 1. Какво очакват либералните трансгранични демократи? Ставащото е естествен процес, за който те самите имат огромен принос. Защото те се обявиха за "единствените" демократи, което просто няма как да е вярно. 2. Хората все по-малко им вярват - след подмяната на ценностите, след като обявиха народите за врагове на демокрацията (бившият вече президент на Германия Гаук каза - Имаме проблем не с елитите, а с народите.). Затова и смърдят, че ако някъде либералите не спечелят изборите, то значи там вече няма демокрация. 3. Медиите отдавна загубиха смисъла на думата и доверието към тях - идва от посредник, среда. Точно либералите ги превърнаха в инструменти на хибридната война срещу собствените си народи. 4. Точно либералите цвърчаха непрекъснато за "свободата на словото". Но очевидно имат в предвид само собственото си слово. Затова сега се опитват да наложат цензура дори и върху интернет. 5. "Слабостта" на ЕС бе в следствие на екзистенциални грешки в либералната политика и залагането на утопични глобалистки идеи - на практика, опит за съветизацията му. Казвам "беше", защото в момента ЕС е в разпад, а не е само "слаб". 6. "Световният ред", установен след Втората световна война бе разрушен още с разпадането на социалистическата система и СССР.

Достатъчно е да се види, че статията е от соросоидния парцал Дойче Веле, за да се обезсмисли четенето й.

Малий, гнусните соросоидчета до вчера гърмяха че не е имало турско робство и турците ни били братя, а сега се прескачат да цитират Левски. Не мърсете името на Левски в подкрепа на жалките си теорийКИ за либерастия, ей.

Предлагам на ЕС да сменят Ода на радостта с А сад авио като химн на съюза.

Руски военен марш защо не предложиш? '..и долго над морем кокошник летал''

Ава, земи са Отрепи, ва, кокошинко!

Европейските лидери вместо да определят формата и размерите на краставиците и изчанчените човешки права трябваше да превърнат съюза в европейски съединени щати , за да бъдем макар и не решаващ фактор в света. Сега сме разграден двор в който всеки може да влезе и да прави каквото си иска, без страх от наказание защото евентуалният затвор осигурява живот със стандарт многократно превишаващ стандарта откъдето идват. Лошото е че когато се прекали с нещо отива се на другата крайност.

Кремълски трол да ти обяснява за 'западната либерална корупция' е все едно ольоскано до ушите прасе да хвали колко чиста и спретната е собствената му кочина. И да ти се присмее че не искаш да влезеш за да се преборите приятелски в калта ..

Ако се чудите от къде се появяват изрази като "противниците на отвореното общество са минали в настъпление", то е защото организацията "Отворено общество" е на Сорос! Той го е създал. Хвали се как финансирал прокарването на идеите му с 7 милиарда долара през живота си. Със сигурност излезна дори от Дойче Веле, че финасира Прозрачност без граници и Хелзински комитет, нищо че там ставаше дума за Унгария. Но директо дори те писаха, че плащал на 60 НПО-та там. Интересното е, че Сорос е американски гражданин от унгарско-еврейски произход. Но пък биха го изгонили като "персона нон грата" от всички страни ако не бе техен гражданин - тоест САЩ, Унгария, Израел. В САЩ и Израел външно финансиране на НПО е забранено и се разглеждат като чужди агентури! Тук пак пишат за "тролове", но реално точно НПО-та и Дойче Веле "тролят" на поразия! Това е тяхната дейност - тролене. За работещите местни там, тя е предателска спрямо държавите и народите им. Те са се продали за пари, за да работят срещу тях.

Ако сам Сорос успява да храни безчетните врагове на милата и неразбрана Рассеюшка, какво си получил ТИ, УМНИЯ И ТАЛАНТЛИВ от Абрамович, Ротенберг, Милер, Сечин, Прохоров, Дерипаска и пр. филантропи?

Постепенно ще го подгонят от много държави Сорос. Вече са почнали в Унгария. Не знам дали заради него или други причини прокараха закона в Израел. Само сигурно няма да доживее, как ще му гонят НПО-тата по държави.

колко много робски червеи на путлер под статия за свободата

Може да заменят лицето на статуята с това на Путин! ;)

Само дето не ми е ясно демокрацията колко ''нюанса'' трябва да има за да пишете такива неща???Демокрацията НЕ Е понятие на което да му слагате някакви прилагателни но явно и нея властващите я разбират така както им отърва и заблуждават баламурниците с тази дума

Демакрайция според тълковният речник - народовластие на гръцки. Демакрацията според НПО-та и Дойче Веле - каквото каже Сорос.

симо

Демокрацията е СЪСТОЯНИЕ НА ОБЩЕСТВОТО...НЕ е обществен строй.Най малкото КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ НЕОЛИБЕРАЛЕН.

симо

ДЕМОКРАЦИЯ-един човек /един глас=власт Западна ЛИБЕРАЛНА демокрация-много долар/един глас=власт

Искате да се осбодим от Европа и пак да ни яхнат Русия.Стига с тая робска психика,явно са останали само лошия матрял.С Европа лошо,но с Русия 100 пъти повече.

Нам не ни трябва цар, ако е за цар и то и сега си имаме султан, нам ни трябва чиста и свята Република

Е да де, трябва ни ! Ама кога ще я видим, щото наименованието Република не я прави автоматично чиста и свята.

четете мракобесни тоталитарни червеи!!! "В джобното си тефтерче преписал стиховете на Ботев: Веднъж селяни го попитали какво ще прави след освобождението. Той отговорил, че ще отиде при други поробени народи, за да воюва за тяхната свобода. Но... стига ми тая награда - да каже нявга народът: умря сиромах за правда, за правда и за свобода..."

соросоид патриот ?!?!?! МБУХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

симо

Каква,, свенливост,,на варварският капитализъм...Още го е срам от себе си и се е покръстил,,либерална демокрация,,....Май другият извод е, че глобалната невидима империя,основана на трите опори-огромни корпорации,финансови институции,и правителството се издъниха в управлението на света от АЛЧНОСТ,АРОГАНТНОСТ И ВЪТРЕШНИ ИНТРИГИ.Моделът на корупцията, като основа за действие на системата я разруши...А те са по-склонни да унищожат света отколкото да си разделят залъка/огромен/ с човечеството.

Либерастията свършва. Педерастията - също. Гейските ценности потънаха в океана. Светът отрезвява и хората се връщат към нормален живот. За България е нормално да възстанови контактите и съюза с братска Русия

мурзилки продажни Петър Първи щеше да ви бие с камшици до москва а Левски щеше да ви прокълне докато се кълне в СВОБОДАТА!!!!

Кажи сега нещо за либералната демокрация, стига обиждал!

направи си труда да прочетеш вижданията на Левски за свободата научи какво са искали възрожденците ни още тогава мен ме зарежи

Ти си продажеб соросоид. Калоян щеше да те разнася на копието си

Петър I, този който замина от Русия, или този който ВЪРНАХА в Русия. Има ОГРОМНА разлика между двамата. Истинския никога не е посягал на крепостен, а върналия се е биел и болярите зя да пият водка. Съвременници пишат, че първия е говорел и пишел на перфектен руски, а втория е бил полуграмотен. Та, Чвке кой от двамата кажи.

Време е да изгоним хамериканците от България и техните слуги. Соросоидите сами ще избягат. България е славянска и православна страна, като братска Русия

Единствените по-противни от соросидите са пишман славяни русофили като теб

На западняците не им пука за България. Ще ни зарежат както са ни зарязвали винаги, във важни исторически моменти. Окрадоха ни достатъчно, изсмукаха младите, здрави и умни българи ... Така правеха турците насилствено преди Освобождението. Така се прави и сега, с икономически натиск от Запада. Резултатът е един и същ. България може да разчита единствено на помощ от Русия за своя суверенитет и развитие

изсмукали англия излиза от ЕС за да забрани на българите да отиват там сащ не махат визите ако искаха можеха наистина да напарвят така че тук да не остане никой имат си достатъчно хора стига с тези пропагандни пушеци

"...Окрадоха ни достатъчно, изсмукаха младите, здрави и умни българи ...".Момче може би нема да е зле да се попиташ що не посегнаха и на теб...хаха

Нищо чудно да се предвижда ревизия на ЕС и НАТО и създаване на ЕС -2, НАТО-2. Познайте дали сме вътре! И тогава познайте кой ще ни дойде на гости.

Кажи нещо ново освен твоето " изсмукаха младите, здрави и умни българи " Дрън,дрън! Управниците ги прокудиха с липсата на перспектива за тях в България.И те младите хора сега са там в прогнилия Запад ,за да живеят като бели хора.При това от всякакъв произход, безработни ,селяни ,интелегенти а първи бяха чедата на бившите големци комунисти и социалисти.Питай Корни де е синът? А ако ти е неудобно задай този въпрос и на Цецка.

През 968 и 969 г. в България нахлуват руските дружини на киевския княз Светослав I, подстрекаван от император Никифор II Фока. През 969 г. те достигат до Велики Преслав. Цар Петър не издържа на напрежението и получава апоплектичен удар. Цар Петър е най-дълго управлявалият държавен глава в историята на българската държава.

Айде сега, още малко ще изкараш че Киев е руски :-)

научи си поне историята бе мурзилке

Е и? Цар Петър а най-дълго управлявалият защото по това време Византия е заета с вътрешни междуособици. А и той се е съсредоточил в/у религията културата (което не е лошо), ное зарязал напълно сигурността на държавата.

Големият проблем на ДЕМОКРАЦИЯТА е образованието и личната съпричастност, личната активна гражданска позиция. Само образовани, лично ангажирани и отговорни хора могат да отстояват истинска ДЕМОКРАЦИЯ. Тъжното е, че простите, неуките и необразованите винаги ще лелеят за силна ръка и ще залитат по диктатура. Вижте къде са възникнали исторически и къде изобщо са днешните ДЕМОКРАЦИИ, вижте къде исторически винаги е имало ДИКТАТУРА и корлко неуспешни са опитите да се пресади демокрация. Жалко. Уклона към диктатори всъщност недвусмислено показва че кризата във висшето образование не е само роден патент, парадоксално технологиите ни освободиха от "знание" всеки полуграмотен който може да си купи смартфон за 200 лева може да провери в Татко Гугъл каквато и да е тема и да се кипри че много "знае" Простите хора искат прости решение. Диктаторите винаги дават прости решения и прости отговори защото света за тях винаги е черно/бял. В.Свалят от плещите на "народа" (простия) нуждата от активна позиция и отговорност, и "народа" (простия) е щастлив и радостен. Тъжно, много, много тъжно, но не всичко е загубено, все още не..

Т. нар демокрация е най-лесно манупулираното общество от хората с много пари. Само прах в очите, че народът управлява. Всички средства за масово осведомяване манипулират обществото, а те се притежават от тези хора. И хората си мислят, че могат управляват. Да - на теория е така, ама решения, които вземат, са тези, взети много преди тях от други хора и "подсказани" им чрез телевизия, радио, Интернет, вестници, т.н.

Доста неща могат да се кажат за таа статия.И всичките се обединяват в извода, че или тя е писана от глупави хора или авторите преднамерено прават неверни изводи.Ше коментирам само началото: "...Според едно от тях в много държави, сред които САЩ, Испания и Германия, в сравнение с началото на 21-ви век, днес повече хора смятат, че авторитарните лидери намират по-добри решения, отколкото демокрацията...".Първо терминът "лидер",днес НЕ ЗНАЧИ ТОВА ДЕТО Е ЗНАЧЕЛ НЯКОГА.Днес "лидерът" е издигнат от някой и той изразява неговите интереси. Самодръжци НЯМА.А икономическата база на съвременния свят е НЕГОВАТА ОТВОРЕНОСТ.Как точно си представяте големите корпорации ше посрещнат не затваряне а дори само свиването на световните икономически връзки.А околните на тръмп примерно са свързани с големите корпорации... И второ как точно,авторите на "доклада" си представят "авторитаризъм" в цивилизованите общества. Авторитаризма е възможен в страни с много по-ниско ниво на общественото съзнание.Не сме нито 1914г,нито1933гА и през 1933г нещата са били доста по различни.Че има некои които отвореноста на света не ги кефи-това е разбираемо.И основния въпрос е КОИ СА ТЕЗИ КОИТО НЕ ИСКАТ СВЕТА ДА Е ОТВОРЕН.А И КОИ СА СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ВСЪЩНОСТ ЕДИНСТВЕНАТА ДИКТАТОРСКА СТРАНА ПРЕЗ МИНАЛИЯ И ТОЗИ ВЕК.Тази страна е една единствена и нейните създатели са известни. Както и ЗАЩО ВСЕ ПАК ТЕ Я СЪЗДАДОХА. Хаха.Нема да продължавам...

Сега ми иде на акъла че някои "подхвърлят",че съветска русия и адолф са творения на едни и същи сценаристи С ЕДНА И СЪЩА ЦЕЛ...

Освен това,внушението на авторите че ЗДРАВИЯ РАЗУМ Е НАПУСНАЛ ЧОВЕЧЕСТВОТО Е ТЪПО.Маргинали или лузъри или квото щете могат да са луди.Но тези на които този свят се крепи-като нямам предвид банкери,милиардери или не знам кви си-а "ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА" НЕ СА СИ ЗАГУБИЛИ РАЗУМА.

ако можеше да види русофилките как се продават на путлер императора от азия Левски щеше да ви изтепа всичките да не говорим какво щеше да ви направи Петър Първи!!

Да се отърсим от колониалната зависимост на САЩ и ЕС и да възстановим връзките и съюза с братска Русия

Дойдоха тролчетата.

относно левски и свободата и царете като путлер: "- Бай Василе! Когато се освободи България, кого ще си турим цар? - Ако се бием с турците само за цар, то сме глупци. И сега си имаме султан. Нам трябва не господар, а свобода и човешко равенство - отговори Левски навъсено."

на Левски ли слагаш минуси бе трол руски агент антибългарски!!!???

абе кой те чете тебе бе? слагам ти минуси без да те чета бе соросоид разшлякан.