Кой е конгресменът, който сложи кръст на Македония?

Конгресменът Рорабакър, който обяви Македония за провалена държава не е кой да е и не е аматьор в политиката.

Обратно в новината

Коментари - Кой е конгресменът, който сложи кръст на Македония? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разликата между бесарабския българин и македонецa? - Бесарабският обяснява на руски, че е българин, докато македонецът обяснява на български, че не е.

ИЗКУСТВЕНИТЕ ОБРАЗОВАНИЯ РАНО ИЛИ КЪСНО СЕ РАЗВАЛЯТ!!!ЩО Е МАКЕ СЕ Е БУГАРИН!!!

браво на един откровен човек

Най-добре Тръмп да даде Калифорния и Тексас на Мексико, а Аляска на Русия, Луизиана на Франция или Канада, а Флорида на Куба.

голяма част от тези територии са ги КУПИЛИ, само от Мексико са ги завоювали и сега никой латино в Америка и не си помисля да се присъединява към Мексико

настървени ли са сега патриотите след като американските им приятели предлагат апетитна хапка. Да ама не. Предлагат ни да започнем един дълъг военен конфликт, а те да ни се наслаждават отстрани. Американските евреи нищо не предлагат току така.

Фири

Къде виде апетитната хапка?Даже да разцепат тва образование ФИРОМ и ако трябва фиромите да избират те ще изберат Сърбия.

Момче младо ,преди да пишеш прочети малко повече ,образовай се и тогава спори ! За начало , Стоян Новакомич ....,приятно четене !

Фири

Така уеко обяснение що е то македонизма.Първата му част е измислена от лайнар-комунистите и не от некакви сърби а от ваши бивши сънародници в учреждението МАНУ -Македонска академия на науките.Там сичкото квото е било българин в по-ново време е прекръстено на фиром. И сега Груевски просто вкара и свързващата брънка открадната от гръцката пропаганда-че между тия бастуни и александър Македонски имало нещо общо.Е така се получи компота наречен фироми. Антибългари по определение. Защо не може да има българи там?Ами по много проста причина - ако един меастен е българин то и СИЧКИ са такива.За това там може да има сърби, албанци патагонци само българи не може да има.Така, че аз като българин с антибългарската държава ФИРОМ не искам да имам нищо общо.Нямам и илюзии някога да признаят общите ни корени и да имаме "специални отношения" като Британия и САЩ.

Ами те македонците като не искат да признаят, че са българи, що не вземем ние да признаем, че всичките сме македонци. И да се обединим ей така - западна и източна Македония. Ще гласуваме изочно- или западно-македонският език да стане официален и тъй като "източните" сме повече, ще остане нашата версия на македонския (т.е. българския).

Македония няма как да бъде поделена, тъй като историчаски територята е българска. Македония сега е втората българска държава на Балканите. В Охрид има около 100 бъгарски църкви където надписите са на старобългарски. Там е и крепостта на българския цар Самуил. Това че там живеят албанци и косовари не означава нищо друго, освен че са се преселили от Албания. Земята е българска. Косово е на Сърбия. Затова цялата Македония ще се присъедини рано или късно към България. По-добре по рано. Ние сме една нация с македонските българи.

Фири

По тая логика Италия може да си поиска земите на римската империя, Гърция на византийската,а турция на османската.Пълни глупости говориш,а най-големата ти басня е за некви несъществуващи македонски българи. У ФИРОМ има ФИРОМИ като миленко Неделковски и никола Груевски, българи нема.Фиромската пропаганда лъже, че там никога не е имало българи. Българската пропаганда ЛЪЖЕ, че СЕГА там има българи. Къде са тия българи?Къде са бе???

Пред Министерството на правосъдието в София, наредили са се на опашка за Български паспорти.

Примера с империите е много тъп.Малко се напъни мисловно и ще разбереш,че или си тъп или примера ти е нескопосан.

Македонци : българи + албанци 1.Албанците ,за разлика от нашите ,са се самоопределили и при тях няма "раздвояване" на самоличността ,си вземат определените от самите тях райони. 2. Българите ,които се чувстват такива ,ясно да се самоопределят ,а тези ,мекеретата,македонистите,продали се за паница леща на сърбите ,куфарите и в Белград !

Фири

"Българите ,които се чувстват такива ,ясно да се самоопределят ,а тези ,мекеретата,македонистите,продали се за паница леща на сърбите ,куфарите и в Белград !" Хаха поредния тъпак:)Сърбите искаха да ги правят ЮЖНИ СЪРБИ, СМЕНИХА ИМ ИМЕНАТА НА ИЧ:)Македонизма си има доста по-дълбоки корени и трябва да се търсят преди всичко в гръцката пропаганда.После е наложен от КОМУНИСТИТЕ.Но е ПРИЕТ от тамошното население и ТОВА Е СВЪРШЕН ФАКТ!

Бях 3 години в Косово. Този мъж е абсолютно прав: и в Косово и в Македония никога няма да има спокойствие, докато не се намери вариант за преразпределение на териториите, съобразно етноса на мнозинството в тях. Останалото е "живи въглени в борова гора"...

МакЛайните от БЮРМ се разтревожили, това е само началото ... днес изказване, утре изказване, после друго и така ... ние БЮРМаджии на щем, който се самоопределя, като Българин е добре дошъл, на останалите Ви заварили шиптърите ... гледайте "АлДжазира Болкан" и "Алсат-М" и свиквайте!!!

БЪЛГАРИ ОТ МАКЕДОНИЯ ,СЪБУДЕТЕ СЕ ,вземайте пример от албанците ,защото за тях шиптър =на албанец ,спрете сърбокомунистическия наркотик !!!!!

Мисля, че въпреки всички различия, когато става въпрос за интереси и оцеляване на православно население, на което е противопоставено ислямско такова, ние, останалите православни, трябва да подкрепяме живо неговите интереси. В случая с БЮРМ, трябва да се има предвид, че ако страната се раздели, балканите ще се намерят пред свършения факт на 3 албански държави с обща граница. Турция и богатите сунити, най вероятно ще промотират с парите си т.н. "Велика Албания", тъй като гледат на тази Албания и албанците като на "пета колона" на исляма в Европа. Това означава, че балканските страни-членки трябва да имат твърда позиция за максимално забавяне на членството на Албания в ЕС, докато не се установи, че западната демокрация там е необратим процес. Ислямът е открито против демокрацията и, както сега в Турция, така и в Албания, може този процес да се обърне по което и да е време. Друг голям проблем, е че албанските мюсюлмани, като потомци на ислямизирани християни от 15-ти век, имат "синдрома на предателя" и по правило са вражески настроени към християнските балкански народи и считат Турция като своя "добра" мама която ще им защитава интересите. По жалко стечение на обстоятелствата, техният "двуглав орел" е абсолюен пародиен символ на тази шизофрения: хем искат към Запада, хем се облизват по посока Изток.

изказването на конгресмена е във връзка с ходенето на меркел до Турция. Ако забелязват повечето българи когато стане въпрос за разговори между Турция и Запада нашите медии си мълчат и просто констатират. Което показва че се кроят нови сделки в които нас изобщо ни няма или изобщо няма да ни питат.

Ей от такива тикви започват войните. Мисли си че света е Америка и нещата стават много просто....кравар!

Друго е когато ние създаваме македонска,родопска ,шопска,добружанска нация ,мълчиш и изпълнямаш ,защото нашата 5-та колона в България БСП/горда наследница на БКП/здраво държи и изпълнява нашата политика!!!

а и да добавим че Коминтерна не е само Москва! В нея влиза световния комунизъм и разни други деатели. А интересно е кой е докарал Ленин в Русия!?

де не се безпокои. Албанците отдавна вече "работят" по въпроса. Старателно, усилено, без почивка. Дните на БЮРМ са преброени.

jingiby

Право куме в очи...

Тази измислена държава косово трябва да изчезне, а не други държави да се разфасоват. Кому е нужен такъв център на наркотици и фундаментализъм? Мисля , че е чсно на кого. . на онези със самолетоносачите. Косово е един сухопъте н самолетоносач - нищо повече.

Не ни трява т.нар. "Македония", пълна с антички олигофрени. Там отдавна няма нищо българско. Да се оправят сами.

Сбъркан човек, лабилност и импулсивност. И такива хора решават съдбините на света.

Ти явно си в друга вселена - САЩ се обявиха и за ДВА Китая, като "признаха" Тайван - нали това беше скандала с телефонния разговор на Тръмп с тайванската премиерка. Същото важи и да Донбас - на новия президент не му дреме за Киев.

Фири

"Който не е гледал нека си извика , "Македония-последният проект на Коминтерна" ,в две части и ще си повърне и червата ....!!!!!! " Не ти требе филм- "поговори" си с некой фиром във форум или у фейса и ще видиш къв "българин" е! Като те напсува на майка и че си татарин ще видим дали пак ще искаш са се "обединяваш" с него!

Българите там не знаят истината или ги е страх ,защото македонистите избиха над 40 000 българи ,а останалите 90 000 в затвори и концлагери ,така ,че кръвта вода не става !

Фири

Ако имаше баре един ИСТИНСКИ българин у ФИРОМ той щеше да пребие миленко а не тая мйекаща кифла динко да си прай пиар!Вижте къв романтичен глупак спреха го още на границата фиромите! Миленко е пръв приятел на груевски!Е такива "българи" има там!!!

Който не е гледал нека си извика , "Македония-последният проект на Коминтерна" ,в две части и ще си повърне и червата ....!!!!!!

Истина е ,че де факто ,Македония е разделена и в албанската част ,се говори официално ,САМО НА албански ,веят се албански знамена ,само остава ,де юре !!! Самите албанци ,като ги питаш за македонците ,казват "вашите " ,да българите ,които са в сръбски концентрационен лагер ,дано сега надигнат глава ...,защото иначе албанците ще си кажат тежката дума и с право ,като са мухльовци...,сега е моментът да се опълчат срещи сръбските мекерета в Скопие !

Между другото от другата страна на Вардар около Калето и старата чаршия в Скопие не можеш да се разминеш от агресивни албански младежи и от развети албански знамена. И това дето се вика в центъра на Скопие. Македонците понеже са шубета избягват да ходят там да не ги набият албаците. Те и на нас ни налетяха но като разбраха че сме българи леко се ошумолиха. Изобщо на албанците добре им държи влага бугарскиот кютек който са яли от нашите през 1941-44.

Да не вземаме части от Македония, защото е провалена държава, защото ( като става дума за провалени държави) утре и нас ще ни дадат на някой...

По-скоро играта приключва в полза на Москва, защото връщат цялата Украйна на Русия.

Фири

Ако тука чете некой човек с финанси и има възможност веднага да отваря бизнес в Западните покрайнини! На 100 км е от софия и ИМА БЪЛГАРИ ТАМ!ВСЕ ОЩЕ!МНОЗИНСТВО СА СИ В РЕГИОНА! Колкото до ФИРОМ Ванчо Михайлов ви го каза ама вие не го разбрахте "Огин да я гори Македония без българи в нея"!!!!

Е те сърбите само тебе те чакат и ще ти направят всякакви облекчения. Аман от тъпаци въздухари.

Фири

Що да не ти направят бе? Района е слабо развит икономически!

сърбите не ни мразят, не ни и обичат, но техния продукт 'македонците' - те ни мразят. Ако Българи и Сърбия се разберат очаквам само хубави неща за района. А албанците да си гледат работата.. и наркотиците..

Ако е вярно, че конгресмена е приятел на Путин - значи ли, че Русия иска да мъти Балканите и този им е говорител?

Ако конгресмена е приятел на кралицата, значи ли че тя е замесена? А ако е приятел на Ню-Йоркската опера?

Конгресменът Рорабакър e много умен и достоен за орден " Стара планина" . Интеграцията е градивен процес, затова много по лесно ще е Македония, Албания, Косово и Хърватска да бъдат интегрирани в България. Абе да си възвърнем направо Санстефанска България.

Фири

Пичове има чисти ългари които се гордеят, че са българи в Западните покрайнини! Имаме българи в румъния! Имаме българи в Украйна! Във ФИРОМ има само 5 човека с българско самосъзнание а другите 5 вършат бизнес с паспорти! Ние тия КОИТО НИОКПОГА НЕ СА ПРЕДАЛИ БЪЛГАРСКИЯ РОД СМЕ ИЗОСТАВИЛИ а има някаква романтика относно българщината на изроди и антибългари като Миленко и Никола Груевски!!!!

ТОВА Е НАЙ-СИЛНАТА И ЗВУЧНА ПЛЕСНИЦА ЗА МАКЕДОНИЗМА /това отроче на комунизма ,сръбска идея ,прегърната с радост от БЪЛГАРСКИТЕ ....КОМУНИСТИ ОТ БКП,днешната БСП ,изроди /!!! Това е краят му ,дано българите в Македония се събудят от този сръбски опиат и напуснат психиатричнато отделение !!!!!!!!!

Боли ме това за македонизма. Не ми е пречил никога.

Разбирам че някакви соросидни полуръстове искат на всяка цена да намесят българските комунисти, но ще ви разочаровам, българските комунисти са само нещастни принудени наблюдатели, на волята на сърбокомунистите. За съдбата на българите в Македония са виновни само и единствено мръсните сърбокомунисти. Факт е че последният истински българин председател на покрайнския комитет на Македония в югославската комунистическа партия Методи Шаторов е присъединил местната комунистическа партия към българската. Т.е. истинските македонски комунисти са били за България. Затова тито праща разни черногорци и сърбомани да ги избият.

Да приятелю ,това е голата истина ,българските комунисти са виновни за създаване на македонизма и ако има честни хора сред тях,то те трябва само за това античовешко деяние ,да си скъсат партийните билети и да сложат кръст на тази антибългарска идеология и партия !!!!!!!!!!!!!!!

Фири

"натрил носовете на нашите родни братя българи отделени насилствено в измислената страна Македония " Ето я романтичната глупост. Реалността е, че там ВЕЧЕ нема българи. Има злобни фироми които те псуват на майка и ти викат татарин.

Където е текло пак ще тече. Както е казал големият български държавник Андрей Ляпчев от Ресен в днешен Фиром. Нещата се получават со кротце, со благо и со малце кьотек!

аааа, защо само половината, искаме си цялата Македония!

сенатоар е просто един ред нек

Фири

Към ФИРОМ трябва твърд подход с топки. Те от това разбират. Гърците ги режат здраво и те ги уважават.Сърбите са ги управлявали и ги уважават.Нас изобщо не ни уважават нито като държава нито като народ. Как да уважаваш някой когато ти му чупиш с чук паметна плоча, а коскоджамити директор на Национален исторически музей тръгнал да те МОЛИ да му съдействаш пред фиромските власти да сложат паметник на полковник Каварналиев. Къде са нашите власти?Сега гърците пак са им затворили солунското пристанище. ако ги притиснем не само паметник на Каварналиев САМИ ще направят ами и на Каймакчалан ще направят. Обаче не, ние трее се унижаваме чрез Божидар Димитров да молиме един криминален престъпник като миленко (лежал е в затвора за измами с визи за САЩ). Е за тва не ни уважават.

Ни е с фиромите сме един народ, но еничаите са научени да мразят произхода си. Затова са еничари.

Фири

Ние сме БИЛИ един народ ама единствения лек за еничара е да го заколиш иначе той коли тебе. Сега не са такива времената но положението е същото.

Веднага американския сенатор да бъде поканен в България и да се награди с най-високия български орден !!!!!! Това е новият Мак Гахан за България... натрил носовете на нашите родни братя българи отделени насилствено в измислената страна Македония - измислена от тъпанарите комунисти Г. Димитров и В. Коларов...

Македония и македонците са измислени от сърбина Стоян Новакович още в 19 век. Димитров и Коларов нямат нищо общо. Старайте се да влагате поне 50% истина в пропагандата си за да има шанс да върви. Но то трябва и мозък за това.

Границите са паднали,вървим към ликвидиране на националните държави, ние тънем в 20 век и ще придобиваме нови територии. При това без да се пита населението там,което би искало в Сърбия,а не в БГ ако го питаш. Явно на Сорос нещата не му се получиха в Македония и е решил да я даде на колонията си БГ,където нещата са под контрол.

тая опорна точка вече не върви, нещо не сте в час соросоидите, национализма се завръща! събуди се!

Тъпако тъп, националзима при македонците бгфобия. Те живяха супер в Югославия и са сърбофили. Не ни трябват проблемите,които вие соросите искате да ни докарате. Докарахте ни достатъчно вече.

...ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ НА "извратената сърбо-комунистическа македонистична идеология"!!!! Историческият ход на събитията налага това и всичко това нямаше да стане ,ако в Македония не управляваше МАКЕДОНИЗМЪТ ,КОНТРОЛИРАН ОТ Сърбия и Москва !!!!Само да кажа на нашите мекерета от БСП/БКП/,които сътвориха тази каша ,Е,ТОВА Е БРАТСКИ ПОЗДРАВ ОТ СЪРБИЯ И МОСКВА !!!!!!!!!!!!!!!

Те братовчедите всичките са с наши паспорти и щом албанците минат 50% пак насам ще си бягат- то е ясно. Сръбският им е труден- падежи има. Инак това е намек към сърбите , че много се заиграват с руснаците и се въоръжават от тях и може македонската им измишльотина да пропадне...

Явно директивата на Тръмп "държавите трябва да плащат на УСА" започва да влиза в действие. Това как ви звучи - " Македония, която през последните няколко години забрави да цени американската подкрепа за стабилността на страната". УСА налагат демокрация и след това искат уважение цял живот, което според тяхната ценностна система се изразява в долари.

НО ВСЯКО НЕЩО С ВРЕМЕТО СИ ;) ...А ИДЕЯТА МУ ЗА КОСОВО, НАЙ-ДОБРЕ СРЪБСКИТЕ ТЪПАЦИ ДА Я СМЕЛЯТ ПО-БЪРЗО :)

Фири

ФИРОМ и фиромите са злобна държавица която националния предател Желю Желев призна с идиотското изречение "Признаваме държавата но не признаваме нацията".Тя е създадена на антибългарска основа, според нейната пропаганда там българи никога не са живели, в Пиринска Македония живеят фироми тоест има и претенции към нас.Ние признахме това обрзувание без реално понаване на нещата там в конкретика и от политици и от народ. витаят някакви романтични илюзии как там бъка от едни българи които един ден ахаа и ще се обединим.Разберете, там има фироми, антибългарски и просръбски настроено население което по цял ден гледа сръбски телевизии и седи по сръбските сайтове. Там има фенклубове на цървена звезда и когато Джокович бие се радват по улиците.Е тва има там.Ако искате да се обединявате с Миленко Неделковски и Никола Груевски ваша работа.Само има няколко проблема.Първия е, че те не искат това. втория е, че ви смятат за полухора а нашия народ за нация от нещастници и глупаци.

Грешните политики на големите държави доведоха до множество конфликти на Балканите!!! Само разумни действия могат да предотвратят следващи!!! И ако "християнска" Европа иска да се запази като такава, то следва да намалят ислямското влияние тук, да се дава по-малко власт, земя и др. на ислямските държави на Балканите!!!

Между другото предложенията на конгресмена са доста смислени и личи, че е наясно с проблема. Замяната на сръбските територии в Северно Косово - Косовска Митровица за тези в т.н. Южна Сърбия - района на Прешево, Буяновец и Медвежа са равностойни за момента, но с тенденция тежеста на албанците да се увеличават в Южна Сърбия, така че сега е моментът сърбите да се възползват. Абсолютно същото е положението във Вардарска Македония. Делът на албанците там непрекъснато ще расте и след 10-15 години ще са повече от половината население там и ще претендират за цялата Вардарска Македония. Моментът за разделението е сега!

...Затова косоварите и албанците в Македония трябва да бъдат част от Косово, докато другата част от Македония трябва да стане част от България или която и да било друга страна, с която ТЕ ТВЪРДЯТ че са свързани. ... Прав е конгресменът, проблемът обаче е психиатричен, защото мозъците на фиромите са изпрани от малки с пропагандата, че са свързани виртуално с гърка Александър Мегас. Така че най-много да станат част от НЕБИТИЕТО.

Вредно е да се говори без да се знае. Опасно е да се действа без да се знае. Или иначе казано дали Дана прави приятели на америка?

Такива като този могат да вкарат Балканите във война, това е безумие, явно тези си няма друга работа, но шегата на голо дупе, знаете какво е, България трябва незабавно да реагира на това, тоест каквото е такова, аз идвам от македонски бежанци и това е лудост, която няма край, аз съм българин винаги и завинаги, другите да си седят, където им е мястото, трябва да се търси мирен подход иначе малоумните американци ще ни стоварят беля на главите!!!!

За едно е прав този "американски Жириновски"- Македония е изкуствена държава.Откъснаха територия и население от България и Албания , замесиха всичко това с великосръбски шовинизъм и създадоха Македония.

Което, обаче не означава, че ние трябва да му тръгнем по акъла и да изкажем претенции към територия от Македония. Македония за нас е затворена страница. Била е българска, вече не е.

Ей са ако бехме държава и народ, да са организираме и да започнеме да "лобираме" (четете да подкупваме) конгресмени като този. Крайната цел на "лобирането" е САЩ да реши че Македония не е демократична и може само бъде демократична ако доброволно стане част от България. При отказ, 6ти на САЩ ще нападне Македония!

Ти луд ли си? Или си мислиш, че макетата ще седят със скръстени ръце и няма да ни нападнат на секундата??? И за какъв хуй ти е тая пуста Македония пък на теб?!?

С кво ще ни нападнат?

човек, който добре знае, че макета няма. Там са или българи или албанци. И понеже не се понасят сблъсъка е неминуем и човка предлага решение, което да предотврати този сблъсък.

"Моето становище е, че САЩ не е държава. Съжалявам, но не е. Те са толкова поделени, че никога няма да могат да вървят заедно". "Затова хиспаносите и латиносите в САЩ трябва да бъдат част от Мексико, докато другата част от САЩ трябва да стане част от Великобритания, Франция или която и да било друга страна, с която те твърдят, че са свързани. Идеята е, че ние искаме да поддържаме САЩ живи, тъй като някой преди 200 години е решил, че това е конфигурация, която трябва да произлезе от разпадането на Индиания, но това не е мотив, че тази идея все още издържа", заявил ЧокоБоко в интервю за мексиканската телевизия Визион плус в най-умното изявление, чувано досега за американската държава."

За кво? Всичките които си изброил сами са избягали от другите държави и едва ли искат САЩ да стане част от държавите от които са избягали.