Уютът на ”турското робство”

Онези, които така ревностно бранят словосъчетанието "турско робство", не си искат точно "робството". Носталгията им е по-скоро по утробния уют на предмодерността.

Обратно в новината

Коментари - Уютът на ”турското робство” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Евала, момчета! Вие сте върха! Дори и Айнщайн не е могъл да измисли такова гениално нещо!

Поздравления за смелостта на автора, да хвърли камък в блатото на българската история. В момента в който повечето българи осъзнаят истината за "робството", ще се окажат наистина свободни. "Робството" е създадено за да обслужва тезата да "освободителите" и вечната признателност към тях от нашият народ. В този смисъл, българите си остават роби, но на руснаците !

Мисля, че все пак трябва да има некакви граници..... когато се продаваш за жълти стотинки. Иначе е избран подхоящ момент , на безвластие и безхаберие. Няма ли кой да му потърси сметка на този нов Кирияк бе ...

Защо в САЩ, никой не си прави труда, да отрича факта, че е имало робство до 1865 г. когато се приема 13 поправка в Конституцията. А във същото време редакцията на D. W. се напъва да отричат робството в Османската Империя? Цацаров, осъди ги, за да стане известно на света, че в България е имало геноцид над българите от страна на турци. Не са само арменците!

Докато не ги осъдим, ще има все такива, като долу назоваващият се Murat.

а сега е европеиско

Да се пратят протестни имейли до ДВ- устата на Турската пропаганда, че тая статия е пълна с лъжи. Да им се пратят исторически факти, да се образоват малко преди да публикуват турски фабрикирани гнусотии.

Подигравка със нас е тази статия. Милион наши братя и сестри вероятно са загинали през вековете под турските ножове, а те за уют говорят. Това турската култура има доста сатанинско в нея, което и днес е на показ. Как нямат грам срама Турците да плащат за публикуването на такава осквернителна статия!

турското робство,батак,това са митове,възродителния процес е факт и то неоспорим с неговите живи свидетели

Като са митове, я кажи костите на тези хиляди българи как са се появили? Умряли са просто така от естествена смърт ли? Не те чувам, примитивний тюрко? Чудя се как може да има такава нация на земята - хората грозни, езикът им грозен, поведението им е примитивно - да грабят и колят. Дори е исторически доказано, че умишлено сте взимали за жени персийки, кюрдки и българки - за да се обогати примитивният ви генофонд, но дори това не е помогнало, толкова сте увредени.

....до умрелiят от цироза на чернiят дроб....мисля,че пространствено сам ти отговорила на питанiaта малко по-надоло !

Факт е че се казваш Мурат, така ли е или не е? Съжалявам, за теб, че не си върнал българското си самосъзнание, но щом искаш да си турчин нямаш проблем. Не стоят така нещата обаче с моята прабаба убита от турчин и спомена, за това е жив и реален в нашата фамилия. Така, че не лъжи, няма кой да ти повярва. Промит мозък си да го знаеш.

Помня турците в моя град. Много от тях през птдесетте години имаха господарски манталитет. През турската махала не можеше да се мине. Дръпнати, наперени , агресивни. После времето ги посмени, утихнаха, поскриха се.. но дойде ли изселване отново развяваха гребени. За мен няма голямо значение дали ще го наричаме, робство, иго или владичество. Но трябва да има историческа памет без да се раздухва омраза.. защото тя ражда насилие..Ние сме християни водещите човечеството все пак!

Така е няма какво да покажат, като нещо построено през тези 480 г. Дори напротив всичко което все пак е било направено е дело на майстори българи като Кольо Фичето.

Някой иска да ми отнеме миналото. Иска да живея без "Опълченците на Шипка" и "Под игото". Благодаря, не искам такъв "уют".

уют ми, тогава имаш десет крини жито даваш едната на падишаха... сега колко даваш? 20% ддс 10 % десятък 5% дивидент здравни и за пенсия които изчезват някъде местни данъци винетки акциз на горива и цигари ...

О да, голям уют да дойдат и да ти вземат малкото дете за еничар и след това същото да дойде и да ме потурчва, за да стана , като теб. Глупак, като смесваш темите ставаш, за смях

А останалите допълнителни 19 данъка, тях не ги ли броим, великите везири, повечето евреи, не ги подценявай. Те са сдирали няколко кожи от гърба. Уж си българин, как така не ги знаеш тия работи. История не си ли учил.

хитлер написа меин кампф , бкп - време разделно *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

омраза насаждана и повтаряна до припадук.живеят ли тук мусулмани и християни заедно , очевидно колкото по малко четеш толкова по добре *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Поредният тъп и неграмотен пасквил на DW. До кога таз пасмина ще ни налага възгледите си, още повече в конкретната "статия" няма никаква последователна мисъл. Само един бълвоч от думи и поне 10 пъти повтаряне че който държи на турското робство е идиот. Я се върнете назад в годините и вижте че подмяната на турско робство с османско присъствие ( нещо като присъствие в клуб по интереси да кажем) беше подменено след силен натиск отвън, а не осъзнато мнение на обществеността в страната че това е така. И всички политически к-ви в един глас подмениха историята. Нямам място и време да ви цитирам тук съществуващи в архивите документи, доказващи пряко или косвено за това че страната ни е била под робство и че османската власт и турското население ни е смятало и се е отнасяло с нас като с роби. А ДВ да си коментира меркел и тъпата германия и да не ни се бърка непрекъснато, просто нивито на списвачите им е много ама безобразно много ниско.

Няма робство. Има геноцид само 5000 изклани в Батак и 14500 в Стара Загора и то само за 2 съседни години. Пък Турците нещо пак настървени, щото видяха, че има много нови Киряк Стефчовци, като Йордан Цонев, Хр.Бисеров..

А сега и тоя ЛАЙНЯР Александър Андреев.

''турското робство'',''турското робство'' и последвалият го възродителен процес,именно това бяха демоните на моето детство,които откраднаха живота ми и този на моето семеиство и до ден днешен нито едн шибан българн не ми с е извинил , платил компенсации за тази свинщина...а тук във форума разни български уроди ми разправят истории от преди 500 години,че и с ''документи''се обосновяват,ваща мамка баиганювска, кажете нещо за свиншината възродителен процес,тя е факт неоспорим с неините все още живи свидетели

Какъв живот, генно-увреден турчино? Какъв живот може да има един примитивен етнос? Ходи си в Турция, неграмотен циганино и се радвай, че живееш! Радвай се, че един благороден народ те е оставил да съществуваш като зеленчук, защото друг щеше да те направи на сапун веднага!

Kaкто те гледам, така си се възродил, че една нормална дума не си написал, само псувни. Не си Марин а Мурат, каквото и да значи не ме интересува, казваш се както искаш и си там където искаш. Би трябвало да си доволен от съдбата, за разлика от много наши баби и дядовци, заклани от турците по цялата територия на Балканският полуостров. Прочети го пак, Балканският не Турският.

Ти си една свиня, като не ти харесва марш от тук. Никой не те иска, ти си бреме за тази държава, воденичен камък на шията на нормалните хора. Кой те пита какво мислиш и искаш, не ни интересува. Интересува ни колкото повече хванат пътя за ердоганово толкова по-добре. Айде надявай потурите, туряй феса и беж.

....а бе теб човек когато и да те запсува все ще ти е касно !....за турското робство....я да видим...доShли като нашественици (убивали,клали ,палили,изнасилвали,крали ,срали,отвличали,поробвали,гаврили се с местното население по всевазможен начин ...и т.н. ) и се зседяли около 5 века и с присащата си азiяцка тапост и наглост искат от "шибаните" балгари да им се извиняват ?!?...за вазродителнят процес...това което Tодор Jивков прозря преди време...сега се случва реално !...

...тези ,които бяха с турско самосазнание ,не се чувстваха балгари,милееха,радееха и лелееха по Tурцiя и за Tурцiя им бе дадено правото да напуснат Bалгарiя и да се заселят там дето им е по-мило и там дето се чувстват при свои ! ..с оглед на това ,което се случва сега в Bалгарiя а и на балканите ,Jивков е бил прав да постапи по този начин !...турците в Tурцiя...балгарите в Bалгарiя !

Безплатна информация: плащането ще си го търсиш от Турция. От там са подстрекателите на възродителния. Няколко годии след освобождението на Бъгария от там започват подмолни действия за превземането и отново, та докато на България и писне и се стигне до смяна на имената. Компенсация същ от Турция можеш да си търсиш и затова, че след като прие двеста хиляди, Турция изведнъш шатна вратата на останалите желаещи. Защо!!! Нали било страшно!! Защото разбра, че в този номер е по-добре да има такива като теб в Бългрия, готови за нови мърсотии - а твоите плювки и наглост, са доказателство за това. Заключение: Омитай се от тук. А ако решиш да стоиш, БЛАГОДАРИ се че не си в някоя друга страна, защото там не им се церемонят. Още един безплатен тип: По-добре е да изживееш останалата си част от живота, като обичаш и тачиш българите. Има за какво.

Само градските РОБИ от домовете в Рим са се подигравали с РОБИТЕ от латифундиите извън Рим, подобно на днешните "българи" от "столицата" и отношението им към българите живеещи в "провинцията". Българинът не е спирал в мисленето си да бъде РОБ и без намесата на Османската държава !

Нищо подобно, всяко обобщение на едро е грешно изначално. Ти например вероятно си роб на собствените си комплекси, за малоценност. И бивши българи няма, ако не си значи никога не си бил.

Държим,ние българите,а не вие-г-н Андреев,на словосъчетанието"турско робство" толкова много,да!Защото още 1414г.има данни от италиански архиви за отвлечени българи,а после продавани на пристанищата в Генуа и Венеция от турците...Първата е една българка от с.Боженци край Търново..А след нея няколко соттин хиляди други.Та затова държим.А вие,помодерчените"българи",живеещи в Германията ни се чудите,а?Е,нормално.Вие сте с друга ценностна система.За вас по-важно е ик.ръст да е налице,пък било и с цената на промяна на генофонда с близкоизточни"бежанци".Е,ние предпочитаме да не забравяме миналото си и да сме бедни,но без мигранти от Африка.

Бай Курти ти си РОБ, но моля те не карай и останалите българи да бъдат РОБИ подобно на твоята дребна душа!

Свободен глупак, е по достоверно. Човека ти цитира документи един от купищата такива, не за друго а за да не се изкривява историята, за да се помни и да не се повтаря, ако сме достатъчно умни.

Понятията са ти убъркани. Ти не си свободен, ти си роб на гявола. А бае Курти е българин, християнин СЛУЖЕЩ достойно на тези, които е наследил, българите неоцелели и оцелели от турското робство.

Болшинството от изказаните до тук мнения показват, че българите са роби и желаят да останат такива! Крепостните селяни в Русия не са се самоунижавали и не са се наричали роби, макар и много по безправни, но не и истински свободните българи, имали възможност да пътуват до Сърбия, Влашко, Русия ... Само РОБА не чувства държавата в която живее за своя и това обяснява лекотата с която българите напускат България, заминават по чужбина и чакат наготово някой някъде по света да създаде и устрои държава в която нашенците наготово да се заселят. Само един РОБ може да обезлюди обширни части от красивата територия България и да се тъпче в един град бе никакви географски дадености от подножието на малка планина като Витоша. Българите са мнооогооо жалка история и подобие на народ !!!

едните са бивши българчета, а болшинството са достойни Българи! Достойните хора никога не се отричат от корените си... миналотото си... а същността не се определя от това!

Какво дириш тука като си бивш българин. Или не знаеш друг език. Истината е, че от българин не си станал бивш българин, а си станал ЕДНО НИЩО. Та кой народ би те приел ако си станал предател, освен комунистическия интернационал. Айде бегай там. И да знаеш, турците такива и онакива, били са щедри към предателите българи,но никога не са ги ценели, никога. Какво е казал султана или падишаха: колко жалко че тоз исполин, тоз храбър, силен и левент мъж- за Левски- ще трябва да го бастисаме. БОГ ДА ГИ ПРОСТИ ВЕЧНА ИМ ПАМЕТ.

Журналята от дира съвсем са деградирали умствено, щом публикуват статия от преди година на един скудоумен ренегат.

ЛУДИ СА БРАТ, НЕ ИМ ЗНАМ ДИЛАРА САМО КОЙ Е? AXAXAXA

СЛУШАЙТЕ МЕ СЕГА, АНГЛОСАКСОНСКИ И НЕМСКИ ПЛЕМЕНА: МНОГО СТЕ МАЛКИ ЗА НАС БЪЛГАРИТЕ ДА НИ УЧИТЕ НА ИСТОРИЯ, ЗАЩОТО НИЕ СМЕ В ЕВРОПА ОТ 681 ГОДИНА, КОГАТО ХАН КРУМ Е ОБЯВИЛ ТАЗИ ЗЕМЯ ЗА БЪЛГАРСКА, КОГАТО ВАС ОЩЕ ВИ Е НЯМАЛОВ ЕВРОПА! РАЗБИРАТЕЛИ ДОЛНИ ПЛЕМЕНА!

И какво постигнахте от 681 година насам ??? 1. Повечето българи мечтаят да емигрират или поне да пратят децата си при "англосаксонските германци" и да ги накарат да не се връщат никога повече в България 2. Създадоха смешна "държава" в която живота извън София е лишен от смисъл. Формално макар и държавата да е с площ 110 хил кв. км , реално "държавата" приключва с табелата за край на София. 3. Опит за 25 години "преход" към нещо илюзорно по добро, без да се анализират причините довели до тази най незавидна съдба в цяла Европа

Ти изглежда си гей под прикритие, а ?!

незнаещ историята си(какъв Крум 681), но иначе голям "ПАТРИОТ", Упс ТЪПАНАР. Е как да се развива България с 80% такива патриоти. То съществото не положило елементарни усилия поне да се научи що годе грамотно да пише, и основното от историята си да знае, но напира да поучава. Гнус

Щом и обикновен работник ви обръща "внимание" означава, че някой не е наред, но не е той, въпреки непълнотите в знанията му.

Дойче веле или меле и авторът на тази стаятия, да си Бъркат с пръста, "там дето слънце не огрява" и да не се занимават с България и нашата история! Защото, колелото се върти, все някога някоя година някой луд Българин ще се намери да им б....е мамата !

Позор! Абсурдно е януарският брой /2017г/, на американското издание - Military History да излиза със заглавие : "Лицето на злото- Баташкото клане", а в България, да четем подобни долни статии. Докога ще има подобни писачи, които искат да сме на хиляди километри от истината? Хора, сашко, прочетете това: link

Пичове, уважавам държавата на еврейте, само затова, че ако, този А. Алексиев си беше позволил да напише статия със същото заглавие , но оспорващо Холокоста, тиквата му щеше да изхвърчи, за 24 ч. А на нас един Ердоган си позволява да праща призовка на Български граничен полицай!

"Както се вижда, тук не обсъждам нито термините, нито историческите факти, а се опитвам просто да разбера откъде извира мощната, масова и леко налудничава подкрепа за словосъчетанието турско робство. Aз пък не разбирам, от къде извира "леко налудничавото" отричане от негова страна на словосъчетанието "турско робство", след като не иска да обсъжда исторически факти и термини. Доста нелогична и разпиляна статия. Още повече е обидна за българския народ.

...искам го този ...написал тази поврашня !...еи така лице в лице !...обещавам да му оставя незабравими спомени!

Всяка сутрин може да го гледате Андреев. Разбира се, легенът да е наблизо, защото позивите за повръщане са чести и тежки. От вчера вместо сутрешен блок ще върви "новата "културна програма" на DW". Можете ли да си представите !? По единствената останала българска телевизия, ще върви чужда програма !? Най-антибългарската, най-злобната, най-агресивната, най-надменната !?

...на този ибрик да му се отнеме балгарското гражданство и да му се забрани да влиза в Bалгарiя !...този е откровен анти балгарин !...ако лi по някаква причина се озове в Bалгарiя ...веднага в дранголника за измяна !...с такива нищожества не бива ваобще да се церемоним !

DW да си гледа уюта на "съжителството" с "бежанците". Което преведено си е "нашествие на мигрантите".

На този льольо кой му даде думата? Кой го е питал? Хайде сега на мегдана за 100 тояги на голо! А защо не вземе да се самообеси или да изчезне безкрайно....

България отдавна е свободна, но някои като александърчо са все още роби с болно съзнание.

явно не е само той, щом се намират и други, които слагат минуси.

Далавера мой човек! Автора е бил "известен" журналист в БНР преди 10 ти и сега е "известен" журналист в DW! Просто знае кога какво да пише.. Е те това е българската интелигенция.. обръщат филийте на момента!

Автор Александър Александров/DW. Александре, ти доброволно ли написа това словоблюдство или след като ти разцепиха задника. Ако е първото: позор во век и веков, че се подигра така гнусно с милионите избити, изнасилени, отвлечени, измъчвани българи в продължение на най- тъмните 500 години кърваво турско робство. Ако е второто, е простено да ти е. След позора, който си преживял, един повече или по- малко е без значение.

А А е турчин или евреин. Българин не би написал подобно нещо. Е, освен продал се за пари или по-точно за много пари....

Г.Димитров "Страданията на българите и освобождението на България през 1877-78 г. " , изд. 1894г.; даскал Петър Иванов "Разорението на Ст. Загора"/музей "Литературна Ст. Загрора"/1896 г. По време на клането в Ст. Загора е имало около 40 000 души; в храм "Св. Троица" е имало до 1000, а в двора повече от 1500, от които се спасили само 4...Статията е проверка за самосъзнанието на българина, платена провокация - тест за духовното ни състояние и проверка доколко могат да ни управляват. Който няма минало, няма и бъдеще.

как в началото на т.н. демокрация, обявилите се за опозиция седесари, зелени, пембени и какви ли не тъпунгери, ни убеждаваха, че не е имало турско робство и че всички мислещи по друг начин, правилен между другото, бяха заклеймявани като комунисти. Сега пеят друга песен, назовете я, за мен е педерастка.

Какви спомени, каква носталгия, какъв уют?!?! Кой малоумник е писал този абсурд? Колко живи свидетеля има, които да помнят живота си по време не турското робства та да могат да изпитат някаква носталгия? Писарят да не е объркал управлението на Тодор Живков с Турското робство? За годините на социализма сигурно все още доста хора изпитват носталгия...

Цветанов, защо е загинал Ботев! Да, за Цветан Цветанов, голям гербаджийски шеф става въпрос и не само за него от същата шайка.

Върви усилена медийна слугинажна антибългарска кампания у нас.В друг "български" сайт дори се трият родолюбиви коментари а се оставят и насърчават отявлени антибългарски такива.

Щом не е имало турско робство значи не е имало и холокост.

Поредното словоблудство на DW.

От Батак съм чичо! Знаеш ли Батак?

пълни глупости. истина е, че "уютът" е бил последните десетилетия като резултат от упадъка на Осменската империя. относно Батак... Априлското въстание и кланетата... нещо подобно виждаме в Донецк... ами ако искаш да вдигаш въстание и да млатиш регулярна армия - що се окопаваш в големия град бе! те башибозуците че бяха изроди - изроди, ама и наште революционери може да ги хвали само един некрофил, понеже това е пълно отсътствие на стратегия, само емоции, комунистическа работа, ми махнете се от градовете, отидете в Балкана и там се бийте с турците - на кой селянин му трябва революция в къщата му дето ще дойдат после и ще изколят цялото му семейство!

Господин моше. Да те питам, какво търсиш мамка си еврейска в българския сайт? И се изхождаш по въпроси от българската история? След като прекрасно знаем, че твоите предци са сред организаторите на турско-еврейското робство и 500 години геноцид над българите? Ако беше българин, щеше да поназнайваш малко от българската история. И щеше да знаеш, че на въстания са се вдигали всички. Цялото население. Което е навсякъде. И щеше и да знаеш, че дойдат ли турците и вашите еврейски главорези, изколват по села и градове всички. Няма значение в село, град, имало ли е от там някой или не. Господин чужденецо, що не си... майката. С лъжите, които ни пласираш и измамите и опитите си да фалшифицираш историята ни. Натрапнико, имаш си държава, марш там! В българския ни дом никой не те е канил. Лъжци и измамници не са ни нужни. За това си си кръстил ник "истината", за да прикриваш лъжата. За това се кичиш: "истински българин:, "българин" и подобни. Един пропагандатор - виж се надолу, изписал си няколко стотин коментара грубо. И под най-различни никове! Идиот, искаш да представиш личното си мнение? Или просто се опитваш да ни правиш на маймуни.

МОШЕ ЖАЛКО ЧЕ ЧИЧО ШИКЪЛГРУБЕР НЕ УСПЯ ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА ДО КРАЙ . ОПРЕДЕЛЕНО СПАСЯВАНЕТО ВИ ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНАТА НЕ Е ТРЯБВАЛО ДА ГО ПРАВИМ .

истината! Революция мой човек! Това за мирните протести си го заври.. без кръв промяна няма! Що "про западните" бунтовници се бяха окупали в Алеппо? Що не отидат в Пустинята да се бият! Щото искаха да се пролее колкто си може повече кръв и да реве пресата! Ако не беше кръвта пролята в Батак и останалите.. нямаше да има държава България в момента! Това на времето се учеше в училищата.. ама явно вече са го махнали от програмата!

Кой турчин е писал тази глуспост?! Дори не я изчетох. Казано е: Народ който не си знае историята , няма и бъдеще ! Така че трябва да си знаем историята. Затова децата учат История в училище ! А че е че е било робство, спор в България няма. 99% от българите са на мнение че е робство, все пак през тия 5 века са били изклани цели 70% от българското население. Това са факти! А останалите са подложени на най нискочовешки и зверски издевателства описани дори от чуждите медии. Определена група български-турци искат да оспорят думата робство, но историята не може да се промени. Тя си е само една.

Понятието "български турци" е лишено от смисъл. Такива няма. Има потомци на потурчени българи, чиито глави се промиват от турското правителсто и чийто шпиони са те. Те са известни - местан и партията му. Другите да потомци на българки иднасилени от турци, или насила взети за жени от тях. Не забравяйте ханъма Босфора не е минала.

И ти си прав.

в интерес на истината е странно, че 139 години след освобождението българите сме все още свръх чувствителни към процесите, протекли преди 1878 г. Мисля, че причината за това е основното и средно образование, което изобилства от материали с шовинистична насоченост, подклаждащи към омраза към турците. редно е материалите да се преработят. Не може да се живее с тази омраза, живота върви напред не увисва в миналото...

JMM®

Имам познати и приятели много турци - нормални хора са, със същите житейски проблеми като нас. Омразата към тях се поддържа изкуствено, за да имаме постоянна нужда от "Освободителите" !!!

Я се разходи из съседните на Турция народи и виж кой от тези, които са били под тяхното робство ги обича. Дали арменците, персийците, грузинците, арабите, гърците и прочие, за кюрдите да не говорим. И защо? Защото всички имат памет и уважение към дедите си, загинали за тяхната днешна свобода. До идването на турците, арабите са били един от най-културните народи. И след това са ги върнали столетия назад. Е за какво да са благодарни на турците? Прочети историята на Османската империя и ще видиш, че това е от този вид империи, който са били създадени, развили се и съществували благодарение на плячкосването на съседите си. И когато след 1650 година това плячкосване е било ограничено от техните съседи, тази империя е преминал в упадък. Робството в османската империя е съществувало до 20 век

Ааааа, дойдохме си на думата!!! Еврейска фондация, която иска да "изтрие изика на омразата" Еврейскйото котило, от там си. Ма много сте тъпички, един калъп ви е отливал. И все се мислите за супер тарикатчета. Не разбрахте ли, че си нямате място и работа в България. Иде време, че тарикатлъка ще ви излезе през носа тройна. Просто се махнете от тук. Не сме дошли у вашия дом и не желаем. Но и не сме ви канили в нашия. Не ви искаме съветите и да ни определяте в нашия дом какво да правим, как да мислим и кого да сме мразили. На кой каквото е заслужил, това ще отдадем дължимото. Да, дойдоха руснаците, освободиха ни и развалиха турско-еврейското робство и рахат. И потомците на мошетата, място не могат да си намерят от дива омраза към всичко руско.

Грешиш "аззз". Не става въпрос за омраза към турците. Това е историята ни, а исторически факти не може да се "преработват". По същата логика би трябвало да "преработим" и фактологията свързана с холокоста. Само, че има закон, който преследва всеки дръзнал да го отрича. Задай си въпроса "защо" и после се замисли. Ще намериш отговора.

не мисля, че аз греша. Фактите са си факти живота си е живот. Разликата е че фактите си висят във времето, а живота си тече. Аз съм на 41 години и около мен виждам много нещастни хора, които мразят цигани, турци, арменци, румънци и прочие. Не е нормално това. Цялата ни литература изобилства с омраза към турците. Даваш ли даваш балканджи йово хубава Яна на Турска вяра.... е те такива неща ни се насаждат в главите с десетилетия. Не е нормално това.

затова и в България се чудим защо не се получават нещата. Може би е редно да скъсаме с миналото и да погледнем напред, а не само да мразим всички и всичко. Хората се развиват, създават блага и са доволни, а ние мразим и скаме повече пари без да създаваме нищоо освен омраза и завист. не е нормално това...

Искаш да кажеш, че цял Израел процъфтява главно от любов към Хитлер ли ??? проблема ни в момента в България е вътрешен - с нашите бандити, корупция, мафия, и недай си Боже да се намеси и Турция ....

скъсай с миналото. Спри да обвиняваш руснаците за бедите на България и не ги мрази! И призови, например, западните медии да престанат да подклаждат ненавист към Русия, а да започнат да мислят за държавите си, да изнасят мир и любов, а не бомби, да са доволни с ресурсите, които имат, а не да завиждат на чуждите. Другото е или лицемерие или невежество, или дневните 30 сребърника.

Някой знае ли какви са критериите за "спам" на тия задници от Дир? Дадох пример с една статия на Хр.Ботев публикувана в "Дума". Там той много подробно описва жестоката реалност по време на турското робство. Дираджиите решиха, че творчеството на Ботев е спам и ми скриха коментара. Не ме е грижа, че са скрили написаното от мен, но ме е яд, че си позволяват да обругават творбите на Ботев. Големи боклуци работят в тази медия, щом напълниха гащи заради един цитат от 10 изречения, който явно не е удобен. Евала.

Тези поръчкови журналисти от DW пак са ходили до тоалетна, да "вадят" изводи и заключения! Та, за това толкова много смърдят!

няма робство. Само 5000 изклани в Батак и 14500 е Стара Загора и то само за 2 съседни години. Пък Турците нещо пак настървени, щото видяха, че има много нови Киряк Стефчовци, като Йордан Цонев, Хр.Бисеров..

Предлагам на автора да отиде в Израел и да забрани на евреите да споменават дори холокоста. И те живеят в "уютът на концлагерите", причиняват се ненужни чувства спрямо немците и затова е добре да се забрави всичко. Направо да се забрани изучаването на история, да се унищожат всички музеи, паметници и т.н. Парата е важна, паратаааааа....

Ей долен продажнико!!! За колко се продаде да напишеш тази тъпотия. Такива като теб трябва да бъдат разпнати. Дир.бг, от кога сте станали платени тролове? То по тая логика, да се отказваме от българищината, да слагаме фереджетата и потурите и да влизаме в границите на турция. Защо се дърпаме и а не знам. Жените ще си седят вкъщи и ще раждат минимум по 4 деца. Нали това е идеята на бъдещия Президент Ердоган. Всички, които смятат така да стават и да се измитат от България!

Прав/а си.

нещо започваш по темата и изкукваш бе милоооУ! Кво ти пречат дирниците? Те са препишкали от дйчовото веле туй тхт. Що не се изака по адрес германското DW-майне цукалник? Там е писла оная вересия сашко андреев по баща дърво-веев. Дребната паплач от рода сащисаните андрееви са перфектния пример за порочно зачатие! А защо на такава па-плач и се дава трибуна - питайте парцаливите медийки, като дой-човеченцата - дой... но да видим фак-тите: германския ангел- шмекера пак забърква еврокриза с без-женци-те... а Америка и Русия пак нещо мъдрят заедно - май пак ще има пробити каски в района на берлиналето....

Роби сме на герб. Що милиарди им изработихме и се задължихме и децата ни да им ги заработват. Днес казват и Куневица крала. Робовладелци много.

Гробарско-реставраторското или турското робство. Щото при гроб бая намаляваме демографски де.

най-гадни е комуноидно-родоотстъпническото робство! То е започнало през 1944 и днес все още бродят негови ревностни застъпници! Без лустрация - няма демокрация!

Глупендер, ГЕРБ са управлявали общо 5 г. Имаме 3,6 растеж, за миналата година. А вие от БС П ни фалирахте 3 пъти, за 27 г.

От известно време насам си водя списък с лица, които има да си получават заслуженото като му дойде времето... Г-н Андреев, имате удоволствието вече и Вие да сте в този списък. Чувствайте се поласкан.