България ще се оправи, когато...

Не, вашата прокуратура не е ОК. Нито пък ВСС. А медиите - съвсем. Затова мониторингът ще продължи. Така можем да обобщим оценките от доклада на ЕК за България.

Обратно в новината

Коментари - България ще се оправи, когато... | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всъщност, еврейката със статията ни промотира новата партия "Да, България". И за това е тази статия. Всички дружно трябва да кажем: уу, как не сме се сетили. И ще ни кажат: я вижте имате си партия, която ще ви "реши" точно тези проблеми.

Ще се оправим, когато съдебната власт стане независима от политиците, т.е. никога!

"България ще се оправи, когато..." ... се избесят политиците.

Има един УБДХ, указ за борба с дребното хулиганство, приет 1963 г. най-жестоките години на народната / милиционерска /власт.Още съдят по него/по хулигански/!И може да се обжалва само пред ОС.Още с Конституцията от 1971 г. указите нямат сила на закон, да, ама не, както казваше прочутият журналист!Продължават да си съдят по него, въпреки, че този указ е обезсилен по силата на две Конституции!И жалко, че и прокурори и съдии го знаят това нещо, продължават по живковски!това е един частен случай, който засяга много хора.Като са хулигани, да ги съдят по чл.325 от НК, а не да се гарвят с нищожен указ!

ChatGPT

Ще се оправим, когато спрем да угаждаме на чужди интереси. Ще се оправим когато чуждестранни "експерти" спрат да драскат "доклади" за нас като за социален експеримент. Ще се оправим, когато променим и мисленето си изцяло

Статията целенасочено подменя основните проблеми в България. И това не са корупция, съд и прокуратура. Овладяването на съдебната система САЩ и марионетките му са си поставили за цел да го свършат. В момента се оказа, че това са лостовете, които все още държат България независима. А корупцията в САЩ и Европа е наистана мащабна! И парите са наистина големи. Сравнено с тях, нищо не сме. А защо те не говорят за тяхната корупция? Да ви прави впечатление? Значи се търсят други цели, за които споменах. Като са се загрижили за България, що не поискат сметка американските ТЕЦ Марици, че ни мародерстват с цените на тока? От обирите на тези чужди ЕПР? И да не изреждаме. А как да класифицираме американския рекет и шантаж за Южен поток, от който щяхме да печелим много. И не само това, за опитите им да диктуват всичко у нас. А за кредитите, които МВФ ни изнудва да вземаме и лихвите, които трябва да плащаме? А за приватизацията, която ни налагат? Пример БТК, продадена под натиск МВФ за реални 160 млн, препродадена от тян, май за 1.4 млрд? За идиотския натиск, който доведе до унищожаване на икономиката, на селското стопанство? Там са ни проблемите, които съсипват държавата ни. А в случая някой се опитва да бута реалните проблеми там където не са. Или са, но не от такава значимост, не по-различна от западните страни.

Не разбрах нещо. Казваш, че докато има корупция някъде другаде ( САЩ и ЕС), никой да не споменава, за корупцията в Б-я. Бих казал желязна логика. Погледнах една декларация на съдията от ВКС Борислав Белазелков, която е публична и може да се види на сайта на Сметната палата. link/2016y. Човекът е взел назаем 100000 Евро и ги държи на влог/депозит! Спестил си е и почти цялата заплата и освен това е взел и още заем 60 000 Евро!!! Има и още към 20000 лв от друга дейност. Сигурен съм , че той може да представи автентични документи за всяка стотинка. Не знам обаче дали някой би повярвал, че някой би си държал пари взети назаем на депозит! И дали има някой който да не разбира колко дела са решени в нечия полза за тези пари?

Боли ги курец какво е написал Брюксел в някакъв си доклад. И какво като пише? Да не би да сменят прокурора? - Не. Основна реформа в съда? - Пак не. Нещо медиите? - Съвсем пък не. Конституцията? - Грам! Полицията? - Хич! Наркотрафика? - Идеален е! Нищо няма да се промени дори и ако доклада го публикуват в Държавен вестник. Ако ще да го лепнат на челото на президента или да го разпечатат на фланелка и да го носят всички политици - резултатът ще е никакъв! Има един прост факт и той е, че България е частна собственост. Това не е държава. А лично имение. Имение на 10-15 човека, които притежават всичко и всички и ако случайно не притежават някого или нещо, ще пратят да им го донесат. Тези хора (и 1-2 нива слуги надолу) живеят в собствен рай, в които те са неоспорими богове. Не собственици, не лидери, не кумири. Богове! Нищо и никой не се случват в България без тяхното (дори мълчаливо) съгласие. И наистина ли някой очаква, че тези хора и техните преки подчинени ще хвърлят този личен рай, тази утопия, защото в доклада от Брюксел се казвало, че така не бива. Ами не! Пишете си доклади. Може още един да напишете. Явно ви се отдава. Те притежават България. А българите си траят. А това с доклади не се оправя.

като се пообразовме и цивилизоваме.. като разберем, че да живееш в общество значи да не мислиш само за себе си, но и за всички около теб.. и може и нещо да мръдне напред.. ама надали

Няма разлика в това как ние се борим с корупцията- половинчато и неадекватно и това как Брюксел решава проблема с "корумпираната България"! И в двата случая се отбива номера- едните ще правим реформи, а другите ще пишат безумни доклади... До сега контрата си беше у нас- развитие на 2 и 3 скорости и откровена дискриминация. Но и Брюксел с това лицемерие и липса на идеи как реално да помага сега е в тотална загуба на доверие и даже нелегитимност- до степен Англия да си тръгне... Следователно, или ще се прилага един аршин за всички и то с реален контрол на място или краят не е далеч за най- голямо съжаление!

чудесна статия Българите никога не разбраха какво е демокрация! Тя се изкриви и стана мутрокрация и всеки опит да се действа гемократично и да се прави нещо а не само крадене се оплюваше тотално - за да се затвърди трика на кгб че демокрацията не работи и медиите са на първо място - никога не проверяват фактите!

Защо ли е имало едно време така наречените ,,Закони на ХАН КРУМ"? Май само това е начина за оправяне в България.

България ще се оправи, когато... ЦЪФНАТ НАЛЪМИТЕ! Ама те по може да цъфнат - пролетта не е далече...

БСП приспива България, готвят ревизия на националната политика Последна редакция на 25/01/17 21:37 Александър Йорданов Целта е да станем говорител на мерака на Кремъл за дестабилизация и отслабване на Европейския съюз Александър Йорданов Докато представителите на дясното се разправят за КОЙ, КАКВО и ЗАЩО, БСП последователно преследва целите си. Първата вече е постигната. Екип НАПЪЛНО зависим от БСП овладя за 5 години президентската институция.Изказванията на президента Радев за снемането на санкциите срещу Русия се цитират и коментират. Това също е успех на политиката на БСП. Поредният опит за преобличане в дясно също се нрави на БСП. Неразборията става по-голяма, следователно столетницата има повод за радост. Служебното правителство и то е в играта. Вписва се в сценария на БСП да не се свързват следващите два месеца с тази партия, за да може тя спокойно да си развие предизборната кампания, а не да отговаря на въпроси свързани със служебното правителство. Тя е НЕПРИЧОМ.Така иска да изглежда. А как е в действителност? В действителност БСП подготвя алтернативно управление на България. Управление, което да ревизира националната политика във всички сфери и да проблематизира нашите позиции в НАТО и ЕС. Така едно бъдещо, доминирано от БСП, правителство и парламент, ще дадат възможност позиции, които днес разпознаваме като позиции на Кремъл, да се огласяват като позиции на държава член на ЕС и НАТО. Целта е България да стане говорител на мерака на Кремъл за дестабилизация и отслабване на Европейския съюз, както и за търсене на "алтернатива" на НАТО. И това не са голословни опасения, а подготвена от БСП стратегия, включително и медийно, на която към момента й липсва само едно: успехът на предстоящите избори. Искате доказателство. О, кей! Давам го веднага. След два дни, 27 януари, в хотел "Рамада" в София ще бъде представен т.нар. Алтернативен план на БСП за управление в областта на външната политика и международната дейност, сигурността и отбраната.

Хайде евреите да се изказват за политиката на Израел и да си се грижат за техните интереси. А ние българите, да си се погрижим за нашите български интереси. И е твърде добре за България да последваме съвета на Баба Ванга, че България ще е добре, когато е в съюз с Русия. За доброто на България. В съюз, не в подчинение. Опитат ли се пак да ни подчиняват, пак ще се разпаднат. Такава е съдбата на всеки, който се опитва да ни подчинява. Сега в реално време ще наблюдаваме злощастната съдба на САЩ и Израел, за всичко, което си посволиха да правят с нас 26 години.

Да не дава господ да се пенсионираш със 460 лева(460/31 дена = 14.83 лева! на ден / 3 - закуска обяд вечеря = 4.94 лева = 2х2.10 лева е русенско варено...) Трябва да ядеш максимум 2x русенско варено - не знам за хляб дали ще стигнат!

Малко по натам ще разберете на каква демокрация насадиха България, като я вкараха в ЕС!

Ако България не беше в ЕС, щеше да е Донбасс до сега.

sps_hrsf@abv.bg

че това лошо ли е? КРЪВ, СМЪРТ, НАКРАЯ ПОБЕЖДАВА ПО-СИЛНАТА И ЖЕЗНЕСПОСОБНА СТРАНА И НАЛАГА СВОИТЕ ИДИЕ. А не като сега: мяу,мяу и не знаеш кой и откъде ти го слага.... отвратително.

10-ки пъти съм писал, че най-сигурният начин едно дело да се забатачи до пълен абсурд и всички обвинения да паднат в съда е да се образува прокурорска проверка на фактите. Щом гл. прокурор е признат от съда за виновен в документно престъпление, какво има да говорим повече.

Коя е Татяна Ваксберг. Ами обикновена еврейка, която воси стандартна антибългарска политика. От котилото на мошетата, дето имат задача да ни промиват мозъците. Нова статия в рубриката на Еничаря антибългарин. Между другото и на тази тате е бил партийна клечка и добре се облажвала по времето на гадния комунизъм. Нищо не казва за папото тогава. И статията е тъпо-назидателна. Ясно какво пречи на американците. Пречи прокуратура, съдебна система. За това, чрез еничаря си Христов се опитаха да поставят под политическа зависимост на управляващата партия и прокуратура и ВСС. Което е правен абсурд. Това им пречи да си осигурят пълна безнаказаност за аничарите си. И окончателно да съсипят българия. Основно за това са воплите западни. А защо сме зле? Ами защото все още сме американска колония. И тук се вихрят мошетата. Цел - икономически геноцид, за да се изселят българите доброволно. Ако премахнем американо-еврейското робство, ситуацията бързо ще се промени. Заедно със съответната прослойка еничари.

Убийте вестоносеца.

Татянче, ма много си се объркала. Едно е да си вестоносец, съвсем различно е да правиш пропаганда. В пъвия случай има информираност на хората. Във втория случай имаме манипулиране и мамене на хората, за да им се формира определено и удобно за господарчетата мислене и съответно поведение. Статията е манипулация. С пръчката да бутнем българите в удобно направление, дори да не е в техен интерес. пропагандистите са съучастници. Айде не с тия селски номера да излизаш. не си пред западноевропейските инфантилни зомбита.

България ще почне да се оправя когато тегли една майна на Брюксел и избере българи, а не брюкселски залки да ни управлават.

България ще се оправи когато обикновенния гражданин е човек със самочувствие, когато политиците ни имат морал и самочувствие, не тук, а пред чуждите, когато в страната ни спрат да се разхождат разни западни чиновничета с държание най малкото на господни пратеници и най-вече когато им тегли една майна и на ЕС и НАТО.

Абе за съдии и прокурори не мога да правя сравнения, ама относно медиите съм на мнение, че нашенските лъжат доста по-малко от западните официози! А че българските медии са в голяма зависимост от управляващи и олигарси е вярно, ама в Европата тази зависимост още по-голяма, а и има защо, след като там играят много повече пари. Освен това нашенецът не е чак толкова вярващ и зомбиран, колкото масовите европейци на Запад, така че у нас медийните лъжи по-рядко 'фащат декиш. От ЕК може продължават да се пра'ят на велики и умни, ама сега с Тръмп вече им се вижда краят. Всъщност краят е виден отвсякъде и не ще да е случайна днешната публикация относно настъпващите генерални световни промени, в алтернативните френски медии (Ситоайен вейор) под заглавието "Обща паника сред евро-атлантистите" ("Panique générale chez les euro-atlantistes", 25 janvier 2017, Le Citoyen veilleur).

За медиите си прав, почти не лъжат. Лъжата на нашите медии в това което се публикува е 2-3% , просто защото 97-98% са чужди препечатки, както и настоящия материал.

Когато измрем всики ще се управи държавата ,няма хора няма проблеми,пустош и сивота това искат олигарси,политии и пишман депутати.

Тезата ти куца на две места, поне. 1. кой ще робува на олигарсите? 2. кой ще им купува боклуците за да богатеят още повече?

явно има някаква грешка системата работи добре те сигурно са се обаркали нещо

не се коментират.

Представляващият Висшия съдебен съвет Димитър Узунов ще настоява да отпадне мониторингът по Механизма за сътрудничество и оценка на Европейската комисия. Това ще стане на среща със зам.-генералния секретар на ЕК Параскеви Миху утре. Идеята беше подкрепена от 13 от кадровиците, 5 бяха против. Соня Найденова мотивира отрицателния си вот с това, че предложението е направено в последния момент и няма никакви мотиви за него.

Кратко и ясно - втората страна по смъртност в света и първа по корупция в ЕС няма да се оправи никога! Изобщо оставете всякакви надежди! Всички остаряват, но на бъдещите пенсионери няма да има кой да изплаща и заработва пенсиите. А някои си мислят, че ще са млади вечно.

България иска някой да дойде и да я оправи! Няма да и бъде сефте, но пък отново това иска! Защото ако си вярвахме повече, щяхме да запретнем ръкави вместо да мрънкаме. Когато Живков абдикира, аз бях на 18 години. Сега съм на 46 и спокойно мога да кажа, че голяма част от активният ми живот беше пропилян в губене на време, чакане по гишета и обяснения защо това неможе да стане, а онова пък било законно... Разбира се тук става дума само за хляб и сирене! Думи като талант, занаят, здраве и бъдеще са станали за посмешище.

Митко ти си цигане бре...сопри да...

Снимката обаче е мивкокъртач! Да, това е "бъдещето" на "нацията"...

Със всеки изминал ден съм все по сигурен че мога да "очистя" някой политик.

Езикът на този доклад е такъв, че фразата "Що си не е ... майката" би звучала нещо от сорта на: съществуват предизвикателства относно евентуални злоупотреби по родствена линия със съмнителни законови фундаменти от гледна точка на родствените отношения.

Това не е добре. Когато една империя започне да загнива, най-напред се къса връзката между управлявани и управляващи. Които в буквалния смисъл на думата започват да говорят на различни езици. Особено управляващите - започва нищо да не им се разбира. Това вече сме го гледали.

Даже е слабо казано . Трябваше в прав текст .

Малко олово щеше да е от полза.

Най накрая да се каже на глас и то от европа истината за цацара.

Българския пенсионер, живее днес в страната, която е оставил на децата си. Нека се замислим ВСИЧКИ, каква страна ще оставим на нашите деца. От всички нас зависи. Сега!

Прекалено много хора днес живеят според принцип - след нас и потоп. Важно им е само да си наптълнят търбусите и да си удоблетворяват регулярно околокоремните тръпки. Трябва ни разграничение - де що читаво останало да поеме контрол.

"След нас и потоп", ама после като дойде потопа, рев до небесата, че им е виновна държавата. Коя държава? Ние сме държавата. Всички българи.

Не ни трябват европейските идиоти да ни казват че прокуратурата и цялата съдебна система не работят въобще и са корумпирани на 100%! Това си го знаем много добре! Нали сме вече 10 г. в ЕС, защо съдебната система вместо да работи перфектно, става все по-зле и все по-зле? Да не би точно ЕС да е проблема? За медиите пък да не говорим - под всякаква критика! Всички национални медии по цял ден промиват мозъците на хората с проевропейска и антибългарска пропаганда! Медиите са основната причина да ни управляват продажни слуги и подлоги на чужди интереси! 2 от националните ни телевизии са на чужди собственици и си правят каквото си искат без никакъв контрол. Националната телевизия пък е още по-зле, те на само че са най-некадърните, ами са и по-продажни и от чуждите телевизии! При радиата и вестниците положението е същото!

Да Ви пикая на съдебната система. Смешници.

България и света ще се оправи ако хорат азапочната да живеят според Биожият воля и закон, а да почита не идолои или хора, а светият Бог. Но понеже това няма да стане до скорощният свършек на този свят, само ще да слушаме безумните изказвания на евроборократите строители на вавилон и искрено ще се чудим на финансовата и емоционална зависимост на назначените ни политици от техните оценки.

тия пък к'во си мислят, мониторинг - дрън, дрън. Някога имаше един спешъл виц: английски лорд твърди, че може да научи шоп да говори английски. Нашите му казват, че това може да стане единствено и само ако шопа поиска. Не- отсича лорда, на англичаните никой не може да им се опре. Добре, хванали са на бас на един форд. Минават се няколко месеца, в които шопът е в Англия и учи английски и се получава писмо - Земете си шопо, ебем ви фордо. Лордо. Нямат шанс. Само ние ако поискаме, можем. Но няма кой, тъпанарите са повече и по-богати.

здравата ръка на закона през соц.-а!

Че какво общо има България с медиите ? Колко са българските медии ? 10% има ли ? Другите са западен капитал. Ние как да ги оправим ? Да ги оправят европейците, нали те ни ги натресоха ?

Това им е изтънченото чувство за садизъм. Монополизират медийната среда, пълнят я до горе с тролове и после почват да се вайкат, колко била несвободна. Може да приложиш модела и към други системи. :)

stan_posta@

Май не е садизъм. Най-обикновена информационна война.

Свобода на словото - нулева. Обществен асансьор - не работи. България номер едно по корупция. Проблеми други - не липсват. Иначе сме постигнали голям напредък. Утеха за наивници. .... А когато някой обикновен гражданин подхване някоя от тези теми го обвиняват във всички земни грехове. Как не уважавал успеха на "кадърните" родни връзкари, напр. Понякога професионалните "борци" за справедливост също мрънкат недоволни, зер да не им вземе някой хляба... България ще се оправи, когато видим нормално общество, нормален дебат, нормални отношения. За сега отношенията са изкривени от обладателите на бюджети и прочее други лостове за манипулация на същия този "успех".

Юристите Са или глупави или продажни и подкупни! Средно положение няма! За юристи кандидатстват само такива хора! Тежко и на България!

Или пък ... са се установили отдавна извън България след като са се отвратили от корупцията, некадърността и наглостта на колегите си които са останали в България :))) Но дали само за юристите важи това?

Щом DW ги критикува, не значи, че съдиите са лоши. Просто значи че нещо не са отсъдили в полза на немска фирма. А как да отсъдят, като правото не е било нейно ?

Хубаво е да се чете с разбиране, не като вас. Няма нищо общо между DW и Европейската комисия която е изготвила доклада

Много са прави , неставаме за нищо освен да крадем.

Това е тезата на DW. Защо я споделяте ?

Гарантирано от герб ха ха З апореден път сме порицани заради мутренско-милиционерската диктатура на герб ! Ако накарат мутрата да обясни, той пак ще си говори за магистрали ...

ЕС посра тиквуня за изпроводяк. Айде бегай тиквуне у Брюксел да се жалваш. че не е точно така и че Станишев е виновен , той вкара БГ в ЕС.

Се ми е тая за мониторинг, за ЕС и други суеци. Не че не са прави в некои отношения. То и те са скапани соросоиди ама се правят на голямата работа. Ама не разбраха ли че светът им се разрушава, и голямата им работа е импотентна.

... по отношение на медиите мога спокойно да кажа, че самия дир.бг е жив пример за пристрастност и девормация на свободното мислене. И със сигурност написаното тук ще бъде изтрито от следящия (като агент на бившата ДС) администратор.

Соросоидно изтърсаче е .

Прав си. Но кажи една медия, която да не е пристрастна. То или говорим за жълти медии, или за партийни, или такива на бизнес кръгове, или платени от чужбина и всички пълни с тролове. На някой личният им състав са най-активните тролчета. Каква обективност, какви 2 лева?

Откъде пък ще се вземе агент на ДС да работи като редактор в интернет медия ? Ами че ДС няма вече от 30 години е разформирована.

Ако бяхте признали и тоталитаризма на България в момента щяхте да бъдете по достоверни. Сега си мисля че не казвате цялата истина понеже подкрепяте положението в България, защото това положение ви е необходимо, иначе защо бихте държали диктатор за министър председател и президент с гъз на главата.

На тая територия ако живееха свестни хора примерно като датчани или норвежци, тази територия да е станала една от известните държави в света. Сега кажете в кой е причината тази територия да е останала назад във времето - може би околко 1935 год.

Досега нито един доклад на която и да било европейска институция не е обвързвал медийната среда в България с негативните процеси, протичащи в други сфери !!! явно и урапаткити са разбрали , че гниенете е всеобщо!!

Вие от дира също прочетете няколко пъти частта за медиите, защото не правите изключение....

Ако позволите, Колега - съм Убеден че провалите Тук (от +/- 'странности', през 'изчезвания' и блоквания, та до 'странно'Останали Първосигналности) - СА виа Трети/Странични Целеви Зловредства. ...и продължавам да се чудя Защо Домакините/Дир.бг си мълчи.