Мексико обезпокоено от протекционизма на Тръмп

Вчерашната реч при встъпването в длъжност на новия американски президент Доналд Тръмп предизвика особен отзвук в съседно Мексико.

Обратно в новината

Коментари - Мексико обезпокоено от протекционизма на Тръмп | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

май не усеща, че стени не решават историята, а служат за експонат.

КАКВО ПО-ДОБРО ОТ ТОВА ДА КАЖЕШ: ,,К. П У В А Й. Б Ъ Л Г А Р С К О Т О И. Н А Е М А Й. Б Ъ Л Г А Р И?????? Б Р А В О. Г-Н. Т Р Ъ М П!!!! ПРОДЪЛЖАВАЙ ТАКА И ИСТИНСКИТЕ АМЕРИКАНЦИ ЩЕ ТЕ ОБИЧАТ, А С О Р О С О И Д И Т Е ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ТИ ЯДАТ Г ...ЗА!!!!

Че те 1/4 от американците са мексиканци.

В СЛУЧАЯ ТРЪМП ИМА ОСНОВАНИЯ ДА КАЖЕ ИСТИНАТА!!!ТОВА ЩЕ Е ДОБРО ЗА САЩ,НО НЕ И ЗА КОРПОРАЦИИТЕ,КОИТО СА НАД НАЦИОНАЛНИ!!!

Мило мое момче, половината щати са изконна мексиканска територия! Ти с какво мислиш са населени, та да говорят "мексикански", както умно си се изразил?

Да не се оплакват, а да работят по здраво и качествено. Разбира се и да намалят цените на износа .

БЕЛИТЕ В АМЕРИКА ХРАНЯТ 60 МИЛИОНА БЕЗРАБОТНИ И ТЪПИ МАЙМУНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! БЕЛИТЕ СА РОБИ НА МАЙМУНИТЕ!!!!!!!! ЗАКОЛИ СОРОС!!!!!!!!!!!!!!!!!

да не бягат към Америка, а да си стоят в мексиканските гета. Тогава няма за какво да се притесняват.

"Там английски език не се говори, а всички надписи в градовете са на мексикански!" ибах гу тоз мехикански език:) нещо си настинал?! да не спа на студено пред колата, че мангустите да не те окрадат?

А, мексиканците, какво очакват от Тръмп- да им чете вестник и да им бели яйца ли?

Президента на Мексико се подмазал на чичо Сам, а от заглавието ви останах с впечатлението, че едва ли не му се е скарал.

Те са си техни, бре! Тук все се търсят избитите индианци, ами мексиканицте са индианците.

за съжаление и все още си живеят така, макр че са в цивилизована държава. маймунското царство е същото.

Войната е близо-- ходете си вече по обезлюзените села--прекопайте дворовете --завъдете кокошчици--направете домати игледайте сеира на мегаполисите --няма как-- земята епренаселена и то с прости хора--консуматори--яко изтребление трябва

Тръмп не е длъжен нито да инвестира в Мексико,нито да оставя проникването на нелегални емигранти в САЩ. От сутрин до вечер Тръмп имал шапка,Тръмп нямал шапка.. Спрете се с тази елементарна соросоидна пропаганда !

спираме. вече ще пишем само за путлер.

Тази година е последната в живота на бащицата ви Сорос... Няма да има за него 2018 година...

Капиталите на Тръмп, гарнирани с президентска власт, срещу капиталите на Сорос, подсилени с протестна мрежа върху планетата. Ние имаме една поговорка: "Клин, клина избива. Но последният клин си остава набит." Борбата там, горе, не е като тук, пред клавиатурата. Залозите са необозримо големи и жестокостта е безмерна. Дано поне, Тръмп успее да въведе ред, защото Сорос печели от безредие. И го толерира с всиякакви средства.

на това се надяваме

Но вече Америка не е страната на Marlboro. Има икономически гиганти като Европа и Китай,които отстояват своите интереси , което не може да се пренебрегва.

стената е признак на фашизъм.тръмп е фашист и диктатор.пречи на свободата.

на коя свобода? не пречи на свободата на труд. не пречи на свободата на образование. не пречи на свободата да си богат. пречи на свободата да си търтей, не работиш и някой да те издържа за мързела ти. пречи на ЛГТБ да се съвукупляват в паркове, градинки и плажове.

Избирането на този е доказателство колко много расисти и ксенофоби живеят в САЩ...

Расисти казваш ?! Аз пък гледах церемонията на живо и видях: Съдията, пред който вицепрезидента положи клетва беше чернокож. Свещенослужителят, който прочете 5-та глава от Евангелие на Матей - беше испаноезичен. Епископът, който се моли след, като Тръмп положи клетва бе чернокож. Участието в такава церемония...за расизъм ли говори? Как този съдия е достигнал поста си от такъв ранг? Ами Обама ?...Расизъм е удобно извинение за мързеливите. Е, според теб

БРАВО НАБОРЕ!ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ!УСПЕХ В ТОВА КОЕТО ЩЕ НАПРАВИШ!СТИСКАМЕ ТИ ПАЛЦИ ОТ БЪЛГАРИЯ!ДАНО ТИ ОСТАНЕ ВРЕМЕ И ЗА НАШИТЕ МЕКСИКАНЦИ!!!!!!!!!!

Едва ли американските жители на пограничните с Мексико райони,са обезпокоени. Тези граници,са почти ежедневна"военна"зона.Трафик на дрога,престъпност,трафик на хора,кражби.Властите в Мексико,да попитат хората в Ел Пасо,Тексас,напр.

Дано сега Тръмп оправи нещата. Бих се радвал, ако Флорида стане по-добро място за живеене. Това е възможно с корекции в черните и мексикански общности/сложих всички под един знаменател, гватемала, куба, коста рика.../

Велик е Доналд Тръмп! Честито, братя и сестри! Плачат богаташите, плачехме и ние малките човечета, ама ... Мелания и Данолд Тръмп, Обичаме ви и Бог да Ви Богослови! от България са поздравите и от западните държави-Великобритания ...

Бантустана скоро ще чуе плющенето на господарския камшик.Цървулите с мургава кожа ще бъдат наритани обратно в гетото,а само на необходимите роби ще бъде разрешено да слугуват на определени места.Всеки трябва да си научи мястото.

Некъв руски олигарх рече след кат Путин наложи ембарго на турския домат, че това ще е мощен ритник за родното руско производство на домати. Явно Тръмп го е чул и затова слага мито на коли произведени извън САЩ. Може и да стане номера, щом при Путя сработи и руснака гласува 100 процента за него, сигур и на американските негри ще им хареса да си купуват от скъпите коли и ще гласуват масово за Тръмп на следващите избори :)

Няма страшно мексиканци. Русия ще дойде и ще ви помогне, като изгради военни бази - хахахахха

може би това им е проблема на мексиканците. със сащ кофти, бедни са и работят ниско платена работа, неквалифициран труд. с русия пак дърво. ще са бедни, няма да има и какво да работят. ще ломят мамуля с гуакамоле и халапиньо, като ходят до тоалетна на другия ден да усещат, че все пак са яли.

да е жив и здрав Тръмп и дано върне силата на САЩ. Черните, латиносите и мързеливите не харесват Тръмп. Защо ли? От какво ги е страх? Къде е вярата им в собствените им сили?

Аз не вярвам някой да позволи на Тръмп да прави разни авантюри. Президента няма чак такава голяма власт, не е абсолютен монарх. Всяко решение трябва да бъде прието от Конгреса и т.н. Виж, ако това, обаче, е план за действие на републиканците... тогава всичко е съвсем различно.

ще му позволят великодушно да се заяжда с мексиканците и да обижда жените и инвалидите и ще си карат как са я карали до сега

Вълчанов

Най вероятно :)

Чак пък инвалидите?... Оказва се, че инвалидът, когото спародирал Тръмп бил журналист! Това нещо да ти говори?

Глупакът ще си вкара сам китайците на мексиканския пазар под носа му , ще направи автомобилостроенето още по - неконкурентноспособно и ще съсипе хайтека , който има нужда от глобализция за да расте. Аз почти не съм виждал фирма за недвижими имоти да затвори, тоя е фалирал 6 пъти в този бизнес, този е един от малкото който иматаланта да направи почти невъзможното и може да срине сащ , която от 50 години има само една година без растеж.

разтеж на дълга им имаш пред вид нали ? наближава 20 трилиона и вече расте с по 10 милиард на ден .

Гледам, опитваш се да даваш бизнес съвети на Доналд Тръмп? Може би си по добър в бизнеса от него. Не знам. Все пак, той има на гърба си пет -шест фалита. А ти -нито един. Определено си по добър.

"Вероятно не е имало друга страна, която да е следила с по-голямо внимание обръщението на Тръмп" има има и още как а имено украина , след като укрите се продадоха за бисквитки и обещания за безвизов , разрушиха икономиката и производството си вкараха страната в гражданска воина силно се надяваха че америка ще ги храни и подържа занапред , нямате си представа какъв леден душ за тях бяха думите на тръмп че няма повече да храни и подържа икономически и военно други страни за сметка на америка .

Че какво лошо е казал Тръмп, всеки президент трябва да е като него, да защитава своя народ и родина, а не на неин гръб да живеят негри мексиканци азиатци итем подобна паплач!

нaин дарлинг , не съм съгласна с теб ние в EC сме по толерантни

Тоя ще подреже крилцата и на чайниците. Те съществуват благодарение основно на САЩ и после на ЕС. Ако ги резне тоя, жална им майка. Изведнъж ще се озоват отново там, където бяха преди 20 години. Да не се забравя, че Тръмп вижда основният конкурент в лицето на Китай.

Глупости. Китай има ОГРОМЕН вътрешен пазар. Това, че натрупа допълнително много пари от износ не променя факта, че сам по себе си Китай е самодостатъчен. Има да чекаш великата ти америка да събори Китай - до куково лято.

Вълчанов

Глупостите ги плещиш ти! Китай ВИНАГИ е имал ОГРОМЕН вътрешен пазар, но само като брой население. Това не му е помогнало. Какво ще спечелиш от един милиард гладни и бедни, недояждащи си китайци? Пазара предполага най-малко две страни. Ако едната страна е само потребител, нищо няма да се получи. За да има пазар, трябва да има обмен на стоки. При изтеглено производство и протекционистични вносни мита, въведени от САЩ, какво ще предложи Китай?

Китай едноличен световен лидер.

Тцъ! Точно обратното. Ще ги срине. Мантрата с "огромния външен дълг на САЩ", който се държи от Китай, няма да сработи. Тоя ще им бие шута.

Тъъйййй ли....Че то СА можеш да ги фалира с шепа хартия, та какво остава за Китай, дето освен дълг им държи и вътрешното производство. Треперете сороси. Парите свършват.

Свърши, в прав текст ви го наби г-н Тръмп. Ревете, времето ви свърши. Времето е на народа. НАРОДЪТ НА ЗАПАД ПРАЗНУВА, чакаха това време и то дойде с пламенната реч на господин ПРЕЗИДЕНТ НА 45 , ТРЪМП... Господ ДА ВИ БОГОСЛОВИ, Г-н ПРЕЗИДЕНТ ``` ТРЪМП! Обичаме Ви и ВИ ЖЕЛАЕМ ЖИВ И ЗДРАВ ДА СТЕ ! BULGARIA

Прав е Тръмп. Не може да се произвеждат в Мексико колите, които карат в САЩ от хора, които са принуждавани от мафията да работят за жълти стотинки. Около 60% от парите в Мексико минават през наркомафията.

"Суверенитетът, националните интереси и защитата на мексиканците ще са основната отправна точка за отношенията с новото правителство на Съединените щати." - Защо тогава мексиканците се ядосват когато тръмп прави същото за американците и следва същите принципи , но от американска гледна точка?!

Пари ли губи ме......??????????

шляп по мексиканските задници,да живее Тръмп,новия господар на света заедно с Путин,а на тия дето не им харесва да вървят при обама да берат банани,а Тръмпи ще изгони мексиканските навлеци,колкото и да не се харесва на някой неудачник търкач тука

Все още не се знае какво точно реално ще направи новият президент на САЩ. Днес светът е силно обвързан и едва ли една засилена протекционистична политика би имала успех. По-скоро обратното - гарантира изоставане. Светът ще продължи, за добро или за лошо, да се обединява. Най-много подобна политика да форсира някои европейски проекти и окончателно да отдели Азия (без Япония).

Мда глобалисти от всички страни обединявайте се за НСР само това не си написал.

Вълчанов

Зависи кой какво разбира под това понятие. Простите хора разбират едно, а по-умните нещо съвсем различно. На простия човек все му се привиждат разни конспирации и заговори, ако не на планетно , то поне на галактическо ниво :)

Mexico- същите мързеливи и прости помияри като нас!

Точно като нас, освен с кокаин с какво друго са извести тези уроди....... а да и с масови разстрели ?!?

... ако имаш предвид 80-90 % от българите, не си далеч от истината!

ico_all

Не разбирам какъв е този отчаян вой до небесата за тази стена между Мексико и САЩ. Та няма нищо по естествено от това Америка да се пази от НЕЗАКОННАТА емиграция и грингосите да бъдат депортирани като ги хванат по бързата процедура. Ако мекокиткестия ЕС беше постъпил така с ислямиската паплач сега нямаше да риве като вдовица за ... и да трепери за нови атентати , убийства и изнасилвания. И накрая с какво нашата УЖ вече построена ограда с Турция е по демократична от предлаганата от Тръмп????

Докъде се докара бай Тръмп - всички известни му отказаха да пеят на клетвата, та си покани мормонски хор...

Пилците се броят наесен.

Тц...тц...И теб сън не те фаща от страх и ужас...

За сега май хазарите още не могат да му сложат наморник и това е болката им и има вой до небето.Ако остане жив и ако спази обещанията си от предизборната кампаниа ни очакват много интересни моменти.Популист бил незнам какъв бил а като тръгва да прави това което е обещал има вой до небето .

Във всички такива помиярски страни /България например/ владее мантрата на неолиберастите за "вълшибните" ЧУЖДИ инвестиции,които са си доилня за пари от нископлатени роби. Тръмп убеди Форд да не строи в Мескико най-големия автомобилен завод и ето ти реакцията на върхушката в Мексико,която очакваше тлъсти бакшиши от това. Всеки народ трябва да се запретне и СЪС СОБСТВЕНИ РЪЦЕ ДА СИ ГРАДИ ИКОНОМИКАТА а не да чака някой да дойде да го дои-примера на Евробългария!!!

Евробългария не е съвсем коректно , защото реално става въпрос за пост-съветска неолиберална бЪлгария на червената олигархия! За съжаление на тази територия вече няма необходимата критична маса от интелигентни , умни и можещи хора , които да върнат страната на правилният път на развитие (от гледна точка - защите на националните интереси и гарантиране на устойчиво развитие).

да се готви путлер.

четете внимателно - Тръмп не забравя! Идва и вашият ред!

Глупости! Вчера ми изпратиха нов орден Мики Маус за особени заслуги в борбата за свободното разпространение на ценностите по света!!!

Не разбирам защо русофилажа се кефи на Тръмп. Той отдавна обеща America First, не Рассия.

че Америка фърст. Но ще ви разкатае и вас, това му е хубавото.

Вълчанов

Кого ще разкатае Тръмп? Заекваш от вълнение и нищо не ти се разбира. Дай пак, ако обичаш. :)))

грингос , мучачос, амигос , пистолерос ся ша видите кон боб яде ли

"...като са купили около 80 процента от мексиканския износ..." Неграмотно, та чак не се трае!