Майка и дете от Румъния живи в затрупания от лавина хотел

Общо 10 оцелели по последни официални данни са открити в затрупания под лавина хотел в Италия, съобщи говорител на службата за пожарна безопасност.

Обратно в новината

Коментари - Майка и дете от Румъния живи в затрупания от лавина хотел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Румънците и българите оцеляват при всяко положение.Ние сме свикнали и на по тежки условия.Тук България и бежанците не искат да идват по лошо е от ада.

А като се погледне на картата - около хотела няма никакви високи планини или опасни склонове, само малки хълмчета и то обрасли с гора. Всеки би се заклел, че тука лавина е абсолютно невъзможно да падне.

Връщайки се назад в времето ,в Италия се помни още аналогичният случай с лавина през далечната 1975 година в Фриули. На 18 март лавина пада откъснала се от върховете Sella Nevea в Алпите и затрупва хотел Canin пълен с десетки туристи. За щастие са се спасили всичките тъй като малко след вечерята в 20,30 гостите са напуснали залата в която е останала само камериерката,която лавината е блъснала в една от вратите и е била леко ранена.Други гости между които и едно дете са били засипани от лавината тъй като са се намирали в бара,но са успели да се измъкнат без чужда помощ и без рани ,само с лека уплаха. Снегът в този край е стигал до 7 метра на височина 1825. Метереологичните условия не са били подходящи и поради много причини ветрове заледяване и други са се откъснали многобройни лавини една от които наречена Poviz удря хотела. За щастие всички са били спасени и е нямало жертви.

Боже, дано открият и момиченцето живо! И нея и всички други хора, ДАНО!

Само не разбрах защо след затрупването веднага обявиха всички за умрели?

Сигурно защото са били шокирани,след като са видели,че хотел на практика -вече няма!

Бас държа, че повече няма да стъпят в Италия! Особено зимата...

дира? А сега какво ще правим с френският парцал -Шарл Ебдо? -Смъртта в Италия пристига на ски! Черна ирония по случай трагедията с затрупаните в хотела.

В Италия смъртта пристига на ски! В Италия снегът пристигна,но няма да има за всички!!! А,какво човешко съчувствие им отдели целият свят ,на тези морални дрипи,когато терорът унищожи работещите за парцалът им!

Националният парк е известен и с своето минало свързано с един от хотелите строени на 2200 метра височина на през 30-те години на 19 век от пиемоннтският инжинер Виторио Бонаде Боттино. Хотелът се нарича-Campo Imperatore. Намира се по средата на хребета на Гран Сассо.В дясно от него по картата накрая на хребета е сегашният пострадал хотел,но вече на височина 1200 метра ,с хиляда метра по-ниско. Хотелът Кампо Императоре е известен с това ,че там е бил заточен Бенито Мусолини през 28 август до 12 септември 1943 година ,след което е бил освободен от германците. Хотелът Кампо Императоре никога не е бил застрашаван от лавини!

И аз си мислех с надежда, че може да намерят живи. Снегът им е направил "услугата" да забави охлаждането, след затрупването.

Господ да им помага, благодаря за усилията

След първите двама спасени,последваха 4 трупа и 11 живи! Лавините са били 3 а не една както се твърдеше. Затова силата им е била толкова огромна!Първата лавина е била с дължина 3 километра и фронтална ширина -80 метра,втората лавина е изтръгнала да стълба на ЕНЕЛ-енергото им там,и е била с фронтална площ също 80 метра.Третата най силната фаланга е унищожила 150 метра гора и е ударила хотела.

Огромно възхи=ение към всички, който работят за спасяване на пострадалите и господ да им помага

Господ да помага, дай боже да ги спасят

Всички да се спасят господи помогни