Тръмп се закле и обеща да изкорени тероризма (снимки, видео)

45-ия президент на САЩ Доналд Тръмп положи клетва във Вашингтон. Той обеща Америка да е на първо място и да върне властта обратно на народа.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп се закле и обеща да изкорени тероризма (снимки, видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

... И ще проведат референдум в целият Североамерикански съюз под мотото на високопатриотичния лозунг: "Каждый штат - субъект Российской Федерации!", "Даешь референдум!". Путеф е обещал малко зелени бръмбарчета, за да помагат при броенето на бюлетините! ..... Ееех, мечтииии!.... Dreamland

абе, ко стана с пророчествата уе? последия прзидент... бла бла

но пасаран е поздрава

Докъде се докара бай Тръмп - всички известни му отказаха да пеят на клетвата, та си покани мормонски хор...

Много слабо...

питам сериозно за кого Тръмп е последен лъч надежда - за американци, за руснаци, за европейци или за нас.

страхотен прякор

Чудна работа! Речта на президента на най-богатата страна в света е само 13 минути, а тази на една от най-бедните - цели 40 минути. Първият говори със собствени думи, които предизвикват еуфория у слушателите, другият чете чужди... Ами, ако не можеш да кажеш от себе си, със свои думи, нещо на този народ (а не да четеш чужд текст), защо си тръгнал да ставаш президент?...

речта трябва да е кратка и да се чете гладко

И срича...

тръмп е един последен лъч надежда, но ако не бъде разбран и подкрепен хората ще си бъдат виновни сами

а дано, ама надали.

Бъдещия сигурен съюз икономически се очертава САЩ Великобритания /вече извън ЕС/ Канада Австралия Нова Зеландия Япония Южна Корея Тайван От Европа със сигурност Норвегия и Исландия

Де го тури,бе?!...

Законът даваше възможност на всички американци да имат здравна застраховка. А сега няма да има за всички американци, така ли? Дир-а - внушавате абсолютни лъжи! Добре, че сме грамотни и не ви се вързваме.

Народна Република Америка :-)

соросоиди! Спахте ли добре? Или кошмарът Тръмп е непробуден? хаха

Тръм е абсолютно безпринципен. Даваше на хората това, което искаха да чуят, само и само да спечели техния глас. Тези, които стоят зад него, обаче, са си хора с принципи. Републиканците в Америка са местните консерватори. Това, което те целят (основно), е увеличение печалбата на едрия капитал. Точка. От там насетне, всичко останало е пудра. В тази връзка, всичките беднюги, които гласуваха за този клоун първи ще изпитат на гърба си резултатите от променената политика в полза на капитала. Някои вече прореваха във връзка с отмяната на обамакеър. Във външнополитически аспект, Тръмп ще прави това, което е удобно за бизнеса. Вероятно, ще вкара Америка в още някоя война (за да живне военно-промишленият им комплекс), ще се договори с Путин (защото вече руснаците не са политически врагове, а могат да бъдат добри икономически партньори), ще работи против Европа (в това число и България), защото Европа е главният конкурент на Америка икономически). Всичко друго, което говори, е плява.

Но не прибързвай с изводите. Човек трябва да се надява за по-доброто, иначе ще трябва да затваряме дюкяна. А може би отнякъде някой все пак мисли за човечеството и няма да го остави да потъне.

При толкова "терористчета " по света и тази глобализация- на дали?!

тръмп е класи над Путин, станал милярдер преди да стане президент, Путин стана милярдер след като стана президент. ха-ха-ха

Ти кога успя да "опиташ" и на Путин и на Тато Тръм, че ни хортуваш така компетентно?

Нещо за мелания няма ли да кажем. Цял свят иска да я такова.

Всички тези са марионетки на един и същи кръг от дегенерати, които управляват света зад кулисите. Ще прави това, което му наредят!

Нали точно тези издигат чрез подлоги идеите за глобалния свят и падане на националните граници, за да могат да си ни еб.. както им е кеф!?

аидее камаз пак спечели за поредна година париж -дакар

Обама съкрати безработицата в САЩ на половина, а при Путин се увеличи. Тръмп е бизнесмен и ще съкрати още на половина безработицата.

Ще съкрати друг път. Той не можа да си прочете речтта човека, срича като първокласник, тръгнал безработица да бори

+ 10 трилиона увеличи дълга на сащ , бедните които са на купони за храна станаха 40 милиона

Ти май вече си се уредил тука с "безработицата"? Да не ти врътнат кранчето?

Мале, лакейските медии как са пуснали машината за кал и яко бълват. Може пък и да хванат някой прокълнат долар от сорос.

трима руски тенисисти, Зверев станал германец, Истомин - узбекистанец, а третият - казахстанец ?

Зверев са двама братя Миша и Саша.

ексон-мобайл да бутне санкциите срещу расия, за да тръгнат договорите за инвестиции в арктически петрол и завод за втечнен газ.

Хайде Сорос в Гуантанамо на почивка .

Очевадно е,че всички "леви" хора у нас се скъсват да хвалят Тръмп.Което е много смешно,направо абсурдно. Но... ще поживеем,ще видим..

Видяхте ли (чухте ли) как срича речтта си, а как я чете и не може да я прочете?

Шаренкова станала русофил - соросоид.

Нека путинофилските тролове да се скрият, защото отвращават хората с простотията на елементарните си писания и постигат обратен ефект. Мнозина вече не искат да чуят и една руска дума, което е жалко.

За съжаление, изкореняване на тероризма е невъзможно. Тероризмът за да се изкорени, трябва преди това да се е изкоренило противопостанянето. Теторизмът е противопоставяне с други средства!

За да има мир , Сорос в Сибир !

За да има мир, БСП в Сибир!

Браво!!Никога не съм вярвал, че в Кравария може и да има и малко по-свестни политици, но снощи, като гледах цялата реч на Тръмп, без да чете, директно насочена към обикновенните американци, към повишаване благосъстоянието им и преди всичко САЩ на първо място, мога да кажа, че наистина си избраха свестен президент!!Ясно е, че всичко не може да изпълни, но поне дава заявка за открито управление и за подобряване материалното положение на средният американец, което е 100-на пъти по-добро от нашето... Правейки паралел между нашите президенти, особенно Чехльо Амебов и Тръмп, та дори само и по речите им(нашият комсомолски дебил сричаше непрекъснато от листчета), си спомням една песен от недалечното минало"Искам да съм негър в Алабама...."

Че в Америка ако няма свястни политици, къде да има?

Внимателно проследих Церемонията по CNN,защото нямаше адекватно българско отразяване на събието. Дебело се подчерта,че тя е същата,както тази от 1791г.,при всътпването в Белия Дом на Вашингтон.Имаше много достойнство и приемственост-факт.Речите бяха стилни и изчистени от злоба и реваншизъм.Веднага направих съпоставка,с държането на някои"депутати"при полагането на Клетва в нашето НС.Във Вашингтон,нямаше дюдюкания и тропане в такъв важен за САЩ и Света,момент.Имаше/може би церемониално/,но спазено уважение,примирение и поглед в бъдещето. Не съм на ясно,що за Президент ще бъде Доналд Тръмп.До тук,повечето оценки и коментари за него и бъдещата му политика,са спекулации.Предположения.За нас,като мъничка част от един Глобален Свят,би било по-добре,да се усмири и сложи край на Студената война 2.Агресията,заплахите,дрънкането на оръжие,не е в полза за никой.Факт е,че без САЩ и Русия,но като равностойни партньори,няма да има просперитет.Нещо е за промяна,то е видно.Тръмп постави Меркел на място-само както той го умее.Т.е,има надежда за промяна към по-добро.

Пишеш грамотно, но защо не слагаш интервали между изреченията?

Ще ви оправя за 800 дни.

Мачкай Дони! Бий либерастката сган!

Задачи за Тромпо ,от Москва. 1.Сваляне на санкциите. 2.Признаване на Крим за руски. 3. Даване на целият бивш източен блок обратно под контрола на Путя. 4. Вдигане цената на петрола над 100$. Иначе Путя става лош!

На УСА завърши.

Най-после тези които не се трудят ще бъдат поставени на място. Само Тръмп.

Добре сме си, тролим си с президента национал-социалист дето лично Президента Путин го избра. Тръмп е наш човек. Виж какво каза: Вся власть народа. Да си вземем това, което ни крадат в чужбина. Да... Приятни приказки. Напомнят на мустакатия чичко от Австрия. Пак Серёжа ще ходи до Берлин (а и до Брюксел) на екскурзия с танк.

Тръмп е пич! Държа 15 минутна реч и нито веднъж не погледна надолу. Единственният, който нямаше лист пред себе си днес. Добър оратор!

в шоу програми и не му е трудно да разтяга ластици.

НароденСъд 2

Не знам в какво е учавствал но отдавна не бях гледал политик да говори без да чете. (за справка: Ф. Кастро държи 3 часова реч през 1978'а година без никакви бележки пред себе си)

Преди малко говори вицето Майк Пенс - вероятния президент след изборите 2024. И той изглежда свестен. Уредиха се американците. Евала.

Според мен той ще е двигателя а Тръмп лицето, това ще се разбере скоро. ;)

булгажи не се вживявайте, вижте се вие какво кремълско лайно си избрахте за президент и се засрамете

За Цецка партийната секретарка ли плачкаш? Веднага се засрамихме, че не я направихме класна на нацията.

Румен Радев е човек на ЦРУ. Ще работи прекрасно с Тръмп. Случайности няма.

ти си болен, бе! Радев е такава червена дрисня, че повече няма накъде!

Гледах цялата церемония по RT. Хареса ми речта на Тръмп. Каза хубави неща, обеща да въдвори нормалността в живота на т.нар. обикновени хора. На мен това ми допада защото наистина милиони по света страдат от алчността на шепа самозабравили се богопомазани наречени кой знае защо "елит". А те са в същността си престъпници с пари. С много тежка задача се нагърбва Доналд Тръмп и от тук нататък всичко е възможно. Възможно е дори да намерят начин да го ликвидират. Но ако успее да изпълни дори част от обещанията си, това ще има траен, положителен ефект в световен мащаб. Аз му пожелавам успех.

Тръмп иска това но само за американците. Той не иска други да могат да произвеждат. Като казва хората чужденците за него не са хора. Това което иска си е жив социализъм, но като го ограничим до една нация става национал-социализъм. А това че няма да се меси в работите на другите: абе ще видим. Той самия има доста кулички на Тръмп по света и не мисля че ще се откаже от тях от чист патриотизъм. Изобщо Тръмп си е продължение на линията на Нюланд.

Не чух Тръмп да казва, че не иска никой друг да произвежда. Това, което каза (слушах го внимателно) беше, че иска Щатите да произвеждат продукция в страната, а не в Китай, и че иска американците да купуват стоки американско производство. Така трябва да бъде и това ще се отрази добре на икономиките в световен мащаб. Сега всичко се произвежда предимно в Китай и какво се получава? Китайците дръпнаха неимоверно много, а икономиките на САЩ и редица други държави буксуват. Освен това, той каза, че под негово ръководство САЩ няма да се месят във вътрешните работи на суверенни държави. Това също ще има положителен ефект. Така мисля и за това съм оптимистка. Но разбира се си имам едно наум, че на политик не може да се вярва 100%. Аз просто му давам шанс. Бъдещето ще покаже.

Смях, Тръмп ще оправя Америка. Колкото френските крале са обичали народа ;) ееех, щом и там популизма задави масите какво да говорим за по-глупавите като нас....

Как ще управлява Тръмп САЩ, може да се види от това, как води бизнеса си. Фалира няколко пъти, но прехвърля тежестта на фалита си върху акционерите. Докато казината му фалират на два пъти и губят 1.1 милиарда долара и преструктурират 1.8 милиарда долара дълг, той плаща на себе си 89 милиона долара. В тези суми се не се калкулират и налетите пари в неговите фирми ( казината купували само негова минерална вода, на завишени цени ) - това според Fortunе. Както се казва, да му мислят каубоите или в една стара комедия бяха казали : - А бедните ? - Бедните да го д*ат ... Ако Тръмп наистина възстанови производства в САЩ, то е ясно защо ЕС трябва да се разпадне, а именно за да може поотделно да се извият ръцете на страните от Европа, да вземат ГМО и другите продукти, който в момента не могат да вкарат на европейския пазар. Или както се казва : - Разделяй и владей. Само се моля, някой ден да не бъдем новите роби на САЩ.

Що не си намериш друга тема за разтягане на локуми за следващите няколко месеца. Тогава ще можеш да коментираш фактическите резултати от упралвението, а не несъстоятелни екстраполации на фейкинфо.

Е аз го четох в Fortune, но ако не вярваш з а фалитите му е писано достатъчно преди, 2010. Така че сядай да четеш в библиотеката. :) Аз просто искам да кажа друго, че всичко което казва и прави не е добре за нас, тоест тези които не са американци. А вие му се радвайте, както на царя който за 800 дни ви управи. :)

А бе безименен кухльо ти що не си намериш друга работа? За тромпетите и путлеристите факти не съществуват това всеки мислещ го знае.Тромпета е най измисленият бизнесмен живял някога.Ако всичко му вземат сега пак ще има да дава.Банкрутите му са за 7-8 милиарда $ .Затова и не си показва данъчните декларации ,от там всеки ще види какъв клоун е!

Да, това тръбят по медии и социални мрежи. Би ли отговорил/а на следния върпос: Как щеше да управлява Хилари Клинтън? Просто ми е интересно какво мисли анти-Тръмп личност по въпроса.

Тя личността не мисли - а повтаря опорна точка с копи/пейст. Ако има готов отговор на въпроса ти, ще го постне. По принцип да обявиш един милиардер за неуспешен предприемач е някаква форма на дебилизъм. Уважавам Тръмп за това, че е успявал да се изправи на крака след фалит. Бтв в Бг-то това е невъзможно, щото стъпиш ли на криво и мутрите те разфасоват, но все пак говорим за нормални обшества...

Ако си виждала, когато пиша аз странна не вземам. Тоест и Хиларито не е харесвам. На Американците направиха същия номер, който и в България правят, слагаме един много лош кандидат, за да изберем един малко по-малко лош, или поне така си мислим. А когато бизнесмен или генерал вземе властта, тогава обикновено следва война. Такива примири в историята много. А опасното е, че най-много пари могат да се изкарат от една война в Европа.

Не си размахвай неграмотността като бяйряк - от това тя намя да стане по-малка. Трумп строи обекти, всеки от които струва стотици и дори милиарди долари. Досега е построил по целия свят над 100 обекта. От тези сто само 9 не са излезли на печалба и са обявили фалит.

Пак хич ви няма това путлерастите бе.Тръмп реално нищо не е построил.Само си продава имет за пари .Колкото японският беше Кемпински,.Нито хотела във Вашингтон ,нито Мар а лаго ,нито пък това в Истанбул той го е строил .Ама не ви ги казват тези неща в Комсомолская и това е.ТцТц.

Толкова зор си дадоха медиите да насъскват някакви протести за днес, ама не им стана работата. Слабо участие, по-малко от предишни церемонии. Иначе, гледат да компенсират с пиратски реквизит и агресия, но дори демократската медия ги намира за скучни и почти не ги отразява. Само измънкаха, че не са очаквали протестите да са толкова мижави. Само дето не казаха - абе ние на 5 000 платихме, те 3 000 дойдоха, а безплатни идиоти няма ни един.

е Тръмп. Времето на речите изтече и сокоро ще се види истината. Бих се учудил много ако не си тръгне доброволно или недоброволно до година две...

Слагай тогава и ти една черна маска и отивай да подскачаш по улиците на Ди Си. Или не ти дават виза? Те хората знаят кого да пуснат в страната си и кого не. Не са като баба ви Вилкомен - всичкото главорез да идва, по много и без контрол.

защото съм американски гражданин... Тръмп бе избран основно от селяни и хора с много ниско ниво на образование, които никога през живота си не са били някъде извън Америка и са просто пълни с омраза към всичко модерно, към образовани хора, като бившият президент Обама, към черни, латинос, китайци и т.н. Те се надяват президента да компенсира тяхното малоумие и липса на всякаква квалификация, но това няма как да стане. Осве това всичките точки от неговата програма само ще създадат допълнително проблеми в Америка ако бъдат реализирани.

И нека започнат новите Американски войни. Нали трябва да се трепе тероризма и да се подкрепи военото лоби, което е дарител за републиканците.

имаше манифестации на наркомани,гейчета,анархистчета,проститутки...само умерените брадати липсваха ,да не би да се уплашили вече ?

Чичко ви Сорос!

Разликата между САЩ и БГ е като разликата между Мелания Тръмп и Деса Простакеса.

е бивша професионална курва от Словенско и е работела като модел и ескорт когато се е запознала с Тръмп. Може би много добре му ги е въртяла та я е взел в Америка...

abasador

уважаеми, Дървосекачът (не го приемай лично) да се радваме, че човек като Тръмп пое кормилото, щото света се разглези и самозабрави! В Европа под ръкловодството на изтрещялата канцлерка Меркел управниците на Евросъюза се првевърнаха, в не повече отеврогейци! Евросъюза стигна до там, че не може да реши собствените си приблеми с бежанците ... мигранти. Как биха се справили с военната мощ на Русия?... новият Тръмп им Го каза оправяйте се сами! Тук по на запад от Калотина, цял ден ни прогърмяха ушите с новият Президент на Америка! Защо ли етака? Това последните тридесет години Не Е било! Лек ден.

200годишна държава - 45ти президент 1300годишна държава - 5ти президент

сменят ги като носни кърпи и клинекси(кенеди...),а нашите са вечни ,богоизбрани и верни ...на всичките им господари .

Дезинформация: Тръмп не обеща да финансира чужди армии, а точно обратното, да не ги финансира и да съкрати разходите на Америка за НАТО за сметка на европейските държави.