Поне 8 души открити живи в затрупания от лавина хотел

13 души по последни данни са открити живи в затрупания от лавина преди два дни хотел в Централна Италия.

Обратно в новината

Коментари - Поне 8 души открити живи в затрупания от лавина хотел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

... сградите са като ченетата... не можета да ги изместите, без да ги счупите...

Az nimi stana iasno-KOI e pritizhateliad na tos Hotel.

Лавината е дошла от земетресението бе тъпаци. Все едно да обвинявате цунамито за разрушителната му сила.

хотелче, дограмичка, стерупорче - бързо, лесно, вкусно и доходно, а като стане сакатлък - рев, лелее кой ми сра в гащите

Gran Sasso-Голяма скала,голям камък/нещо от тоя род. Бая скали са помели гората! Тоя случай ще заприлича на случаят с групата на Дятлов. Лавини -глупости на търкалета.

язък за самолети танкове хеликоптери. за 2 часа жабарите са предали рим. да са пратили 2/3 хиляди войника с лопатите като мравки за нула време

язък за самолети танкове хеликоптери. за 2 часа жабарите са предали рим

Има един природен феномен ,който се е използвал в миналото -когато е нямало техника ,да се цепят каменни блокове. В естествените пукнатини през зимата се излива подгряна вода.Когато замръзне водата се разширява и или чупи огромни късове скали или разширява още повече естествените пукнатини. Така нашите прадядовци са добивали скален камък за градене на основите на къщите си. При дъжд и след това рязко застудяване този феномен предизвиква скални свлачища в планините. Това не е лавина! Лавината няма сила да унищожи 300 метра гора зад хотела,но скалните отломки правят всичко на кайма по пътя си. Хотелът е строен незаконно в националният парк. Имало е дела,но са спечелени по някакъв начин от собственика. Сега с сигурност пак ще има,ама като се знае кои партии са използвали хотела за симпозиуми и семинари-виновен едва ли ще намерят.

дано всички да са оцелели

Сага в Бански като направят всичко на ски писти и изсекат всички дървета... ей така лавини ще бутат хотелите им :))))))))))))))))))

Те дано построят лифтове,че на запад има на всеки баир и напоследък е по изгодно и евтино да се ходи там. А и обслужването е по добро :) Дано франсетата и швейцарците спрат да плащат на нашите псевдо зелени ...

Какво нещо е лакомията на човека.Не може да не са знаели че мястото е лавино опасно.

Собствениците може да взимат по 300 евро на вечер за двама души,но след като е имало опасност от лавини 4 степен по 5степенна скала,не е взел мерки ! Хора,които са си тръгнали сутринта се наложило да се върнат,но дори и тогава не са се алармирали много.

Да вдигне хотела с 2 перки във въздуха и да чака да минат трусовете и лавините?!

няма да прави хотел в лавиноопасна зона, ама не бил знаел..., да е знаел, като не знае, няма да прави

Да е организирал напускането на хотела още след земетресението,намира се в най-земетръсната зона и е много изолиран ! Сега е лесно да се дава акъл,знам,но като взимаш кош пари поне осигури безопасността!Нали си чат,че на ден човек там оставя поне 250 евро ...

Дано да намерят всички оцелели!

по добре човек да си стои в къщи никакви хотели и простотии въпреки и в къщи може да стане пази боже

Ако ти е писано да се удавиш, няма да се обесиш. Никой няма да живее и една секунда повече, отколкото е речено ... Така че и да си седите в къщи и да не си седите в къщи, все тая. Живейте си живота и не мислете за природни бедствия и пр., защото така или иначе не можете да ги спрете.

И в къщи може да стане силно земетресения. Гаранция няма никъде.

От така бездарно формулираната "вдъхновена" новина нищо не става ясно. Хубаво - май са живи... Ама спасени ли са или не? Щото по-долу се твърди, че няма достъп до тях. Ей, това журналята - как Ви подбират изобщо? По коефициент на безмозъчност и неграмотност ли?

То повечето издания писаха че са загинали всички,сега май възкръсват ... Дано се размине с малко жертви

Една добра новина. Живота е безценен, а тези хора живеят 2ри живот.

много ме вълнуваше новината! А някъде някоя катастрофа на Филипините няма ли да отразите?

мене ме втрещява липсата на съчувствие от хората по света... това са 30 човека. всеки можеше да е на тяхно място.

вие сте изтрещели. какво "снегоринче" когато масата сняг паднал върху хотела е изместил сградата с 10 метра! представяте ли си къде е това снегоринче в момента и под колко тона сняг....

Трябвало е да бъдат извозени оттам още два дни преди падането на тази лавина, която явно не е само сняг - пише за камъни, дървета и сняг - значи, има свлачище! За да го измести на 10 метра - това не е само сняг, който е паднал отгоре ... А вместо собственикът да изчезне веднага след съобщенията, че е опасно и трябва да се прибират всички на сигурно място, да е осигурил поне някаква техника в гаража на четиризвездния си незаконен хотел за спасяване на хора в тежки зимни условия! Точно собственикът се смъкнал в града преди бедствието да уговаря снегорини, но така и нищо не направил, а хората сега загинали ... Много сте умни всичките тука, но да бяхте прочели малко повече и не само в тоя глупав дир, щяхте да знаете какво точно е станало и още става - но този път хитрият собственик ще бъде разследван по-добре, и има някаква надежда да си получи заслуженото, а също така да бъде напълно разорен с плащане на обезщетения на затрупаните и загиналите!

лавините рядко са само сняг.

Толкова скъп четиризвезден хотел, със СПА и какво ли не друго, и да си няма едно снегоринче за разчистване на шосето в тоя лавиноопасен район, при предупреждния за много сняг и лавини, и при наличието на само 30 души клиенти?! Тия макаронаджии много се изложиха, толкова хора погубиха с безхаберие и лоша организация! На всичкото отгоре е построен на 1200 м височина, в природен резерват, където изобщо не би трябвало да има такова съоръжение! И дело е имало за корупционнта сделка между собственика и кмета на града, но го спечелили точно те двамцата - щото в Италия нали нямало корупция и имало правосъдие като слънце - още от древното Римско право ... Толкова е прогнила тая стара Европа, че повече не може! Опасна е за коренните си граждани!

++++++++ поне сме сигурни че бедни хора няма сред загиналите....

Знаеш ли колко тона сняг са необходими за да преместят един 4-етажен хотел с 10 метра?

Идея си няма, той просто си мрази по принцип и си дрънка глупостите, защото това му разжда мозъчето.

"снегоринче" кой те оперира от мозък бе, чедо ?

Дано има още оцелели!

Новината е повече от хубава! Но да попитам - някой проверява ли написаното преди да бъде публикувано?

Добра новина.