Дончев отговори на БСП: Европарите за наука не са спрени

Нито има спрени, нито има загубени 350 млн. лв. по Оперативна програма"Наука, образование и интелигентен растеж",заяви вицепремиерът в оставка Томислав Дончев.

Обратно в новината

Коментари - Дончев отговори на БСП: Европарите за наука не са спрени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми че то 26г.наука няма.Чалгата не е наука.Така мисля аз.

И двете програми с принципно сбъркани/ Дали умишлено или не, няма как да се докаже. Прави особено лошо впечатление, че точно за най-големите пари - центровете за върхови постижения, на практика критерийте за изпълнение на проектите са умопомрачаващо хлабави. Направо няма такива. Това няма как да не навежда на мисълта, че схемата е за наши хора. Да не говорим, че и самат дефиниция на ртези центрове е пълна с луфтове, целите им са зле дефинирани. доколкото изобщо са и могат да се наречат цели. Най-безумното нешо на процедурата, според мен,е нейната еднофазност и еднократност, което съпо силно намирисва на предопледеленост на "конкурсите". Обшо взето един лист А4 с недостатъците на програма до офиса на комисаря по наука и образование и схемата си я пишете бегала. А фактър, че изобщо е минала някакво одобрение на ниво ЕС, намирисва на корумпиране на служители и там.

Нека си припомним че това животно Еврофондове е чедо на Г-н Дончев - има ли спрени пари, има ли върнати пари от порите на данъкоплатците - ДА - само дето не му отърва за каже колко са - за него СЪД и да плаща до ДУПКА

Тоя смешник се изживава като важен фактор - ама не, дойде му краят - преди 7-8 години се опитваше да списва поректи, сега се има за голем капацитет - нека каже колко проекта е написал, каква работа е свършил той лично и какви финансови корекции е получил тоя дето му е наредил/платил, защото целият български народ е платил некадърността на него и неговите протежета по усвояване на еврофондовете.

глупости... КАКВО СТАНА С РЕФЕРЕНДУМА? КАКВО СТАНА С РЕФЕРЕНДУМА? КАКВО СТАНА С РЕФЕРЕНДУМА?

Габровско джОдже* на сантиметри: 150! А пък че е Габровче, стана много Ясно, че повика Даскалите си да го лъскат, по бТВ? А само от Наште пари, плати командировки и ЕвропИйски хонорари! Спас Литров, "СТРЕСА"

На пиарите на военният пенсионер, резидента Хвърчилков да напомня, че преди да му вкарат политкоректни бля-бля-бля да си направят труда Фнимателно да прочетат конституцията. Да не се прави патронът им кат папка ГОЦЕ на социален президент-ин. Гледам, един ляв, общо взето, с приближение, горе-долу пишеш сносно журналист от третата възраст след като в предишнита си публикация не намери поне не добра дума, неутрална за дейноста на предщественика Росен Плевнелиев, днес се възторгва, че рр се сетил да огласи, че по селата ни явлението вересия било отново на дневен ред. Не му е това в правомощията на президента. Нито да лобира за толове, винетки, саниране, цени, доходи и прочие. Точка. С няколко думи, очаквам от новопокръстеният държавен глава да редува гафове и да произвежда скандали. Готов съм да се обзаложа, такива са и инструкциите от масква, че ще се изчака мълчаливо реакцията на Тръмп за санкциите. Одума ли се ДТ, нащият ще е на първа линия. Затраят ли се от Белият дом, случаят приключи, забравете. Ще да видим!

навсякъде...не се притеснявай!

Парите не са спрени,но от БСП знаят,че започвайки с далаверите парите ще бъдат спрени и затова бързат да обвинят предишните!!! Лошото е,че те започнаха да копират донякъде и Борисов,който в началото се оправдаваше с предишните... Дойде ли БСП на власт винаги е така - сдпират се еврофондове,ограбват се банки,фалити,криза,мизерия,бунтове и сваляне на БСП от власт,какво още трябва да се случи на този народ за да разбере,че не трябва да избира тази крадлива измет?!?!? Нито Русия иска да работи с БСП,нито САЩ и ЕС,никой не ги иска,това е шайка крадци,която мисли само,как да пълни гушите си!!!!!

лъжа, поредна лъжа от партията лъжа. Боже пази България !

Европарите за наука не са спрени - те са усвоени!

в парламента бе внесен "Закон за съхранение, чистотата при употреба и развитие на българския език", изпълнен с куп недомислици и демонстриращ тъкмо обратното. Вносител е депутатът от ГЕРБ Кирил Добрев. Законопроектът е ИЗПЪЛНЕН с правописни грешки. Особено впечатление прави "република България", която в официалния български език е Република с ГЛАВНА БУКВА..

Кирил Добрев е от БСП, който освен с неграмотността си и грозотата си е известен и с това, че беше заловен на границата с няколко куфара с марки/преди еврото/, но вместо в затвора този грозен и крадлив наглец е в НС, защо ли???

Искам да съм един от стотиците чиновници в новите ведомства. Нищо не правиш, трупаш трудов стаж, ползваш отпуски безкрай, лапаш бонуси, пари за дрехи, купони за храна, уреждаш си огромни болнични, имаш технологични почивки (освен почивките) и т.н. Да - греши се - като си назначен по шуробаджанашка линия и си темерут необразован + мързелив неудачник - най-нормалното нещо е да си тотален грешник.

Не са високи изискванията за държавен служител - едно виШо само ;)) Не е късно - завършете ;))

Нямам си вуйчо владика... а Вишо имам....

Девизът е един - нито ден без комунистически простотии.

Ха така,обясни им Г-н Дончев на тези тъпанари,че куцо и сакато все много знаят и коментират неща от които нищо не разбират.Българина не се научи"Всеки да си гледа неговата работа"чак тогава ще ги стигнем европейци,американци.....

Хайде Дончев, дим да ви няма. Да идват офицерите и старшините и да вкарат всичко в ред.

И да дойдат шумкарите

Честно, разсмя ме! Живо си представих как капитан Добчо и старшина Роско от поделението където служих поемат министерство на образованието. "И ще настане такъв живот, че само си викам . . . . дано не!!!

Щом се обяснява - значи е виновен! Ако не обяснява - значи крие нещо! Това е тактиката на БСП, известна още и като "Ходи обяснявай, че нямаш сестра".

ОТ БСП не казвали, че парите са спрени или загубени а показаха писмо, което вие сте написали и където има сериозни притеснения, ваши.

Стига само сте обвинявали и плюли.Остава ви ОЩЕ ЕДНА СЕДМИЦА.Чрез вашия президент започвате да властвате.Тези неща по които плюете ще трябва да ги вършите вие.Ади Фащайте се за работа,а не да критикувате и плюете.Остава ви още ЕДНА СЕДМИЦА.шъ въ видим...ПАК.

ама то е от зимната обстановка...

"На база анализ от екипа на Дончев са установили, че има технически неточности по две процедури - за изграждане на центрове за върхови постижения и за изграждане на центрове за компетентност. Неточностите са с технически характер, посочи Дончев и уточни - например изменение в един документ не е отразен в друг." Хипербулата е силно преувеличение ... БСП манипулаторите са прибягнали до този приьом!

До Дяков Пише се прийом , а не приьом.

Дончев, как се чувствуват МЛАДИТЕ МИЛИОНЕРИ ОТ СТ. ЗАГОРА? Добре ли са децата?

....ха ха ха, следващия път се подготви по-добре, защото Томислав Дончев е от Габрово и тази ти опорна точка е направо жалка.

Лично той ги защити от трубуната в НС. Па не знам откъде е

Знаем, знаем Дон Чев... Те "схемите" Ви си вървят - не са още спрени далаверите и кражбите Ви...!!! :::))) Дааа...!!! Гроб за ОрганизиранатаПрестъпнаГрупа"герб"...!!! Затвор за герберастите...!!!

Знаете каквото са ви спуснали на развода сутринта с инструктажа и опорните точки . . .

Хайде бе, от 1917 г., респ. 1944 г. все същият стил: кухи лозунги, кражби, национализация, лагери, убийства, заплахи.....няма ли да се образовате поне малко????

А Може ли да бъде спряно нещо, което е изчезнало?

За това никой не спира честните комунисти . . .

А защо новината за ОГРОМНАТА ГЛОБА, която ще бъде наложена на България липсва от новинарските сайтове: "Вицепремиерът Томислав Дончев по тревога е започнал преговори с Брюксел за възможно отлагане поне в рамките на седмицата, която остава на този кабинет, на глобата, която България ще отнесе заради отказан на Овергаз достъп до газопреносната мрежа на страната, която е на държавната Булгартрансгаз. Делото се точи от 2012 г. епохата на правителството Борисов 1, а санкцията се изчислява като 10% от годишния оборот на компанията за всичките тези 5 години. Затова се и очаква да бъде страховита сума, разказа неофициално депутат от ГЕРБ, който е вещ в енергийните дела. За да асистира при тежките разговори в Брюксел е била върната на работа уволнената по-рано ресорна съветничка на Томислав Дончев, която е съпруга на външния министър от кабинета Борисов 1 Николай Младенов."

червените кхмери нема откъде да цицат. Сега ще водиме дела по путинския почин срещу България.

БСП-то както винаги търсят под вола теле. Ама да внимават да не ги покачи отзад.

Е точно под тоя вол има две телета и една русалка.