Ислямисти разрушиха поредни римски паметници в Палмира

Терористи от „Ислямска държава” са унищожили в Палмира част от римски амфитеатър и други антични паметници, предаде Би Би Си, цитирайки сирийски служители.

Обратно в новината

Коментари - Ислямисти разрушиха поредни римски паметници в Палмира | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това варварство трябва да се ликвидира!

налагане на западните ценности от терористите на шебека с чaлмата

Жалко! Но заради такива сирийски "смелчаци", които хукнаха през глава, още щом видяха отдалеко да идват джелатите на ИД, какво да се прави. Сега трябва с месеци да се бият и се дадат много жертви, загуби, разрушения, за да се върне статуквото.

Жалко, но това е истината. По повод паническото бягство от Палмира на Сирийските въоръжени сили и съюзниците, един ливански журналист написа, че световния рекордьор по най-бързо отстъпление е Сирийската армия...Мрачен рекорд

Ами преди арабската пролет всичко си беше наред с древните паметници и с християните в Сирия...

Колкото повече научавам за джихадистите все повече се убеждавам, че или са комунисти, или са обучавани от тях защото в действията и в рекламата са еднакви: не ценят човешкия живот, убиват без съд и присъда, рушат, крадат .... и канят привърженица от цял свят да се присъединят, защото единствено те са "праведни".....

БРЦК

Да бе, те и в Гуантанамо вичките са минали през съд и са с присъди! Иначе БГ комунистите не се различават от джихадистите. И те взривиха храм-паметник църква пълна с невинни хора!

С тези си действия ИДИЛ се "изплю" в лицето на човечеството. Демонстративно показаха, че всичко, което не е свързано с исляма, няма ценност. Триумфалната арка, която виждате на снимката вече е само купчина камъни, взривиха храмовете на Бел и Баал-Шамин .Безценната колекция в музея бе окрадена и натрошена...Сега и амфитеатъра Те унищожиха Перлата на пустинята-гр.Палмира. Много съм тъжен и гневен...

Къде са Русия и САЩ да спрат туй що създадоха? Язък за паметниците! Язък за историята! Рушете! Не ви е срам!

Защо Русия, всички знаем, че са обучени и въоръжавани от САЩ. Дори американски конгресмени се възмущаваха публично. Само Русия, Сирия и Иран се опитват да ги спрат. но не получават съдействие. Палмира я спаси точно Русия.

спаси я 'олрайт.. Кои сте вие дето 'всички знаете'- детска градина или пенсионерски клуб?

Браво! Сега шефовете им от Сената потриват доволно ръце - те по принцип в история по- стара от 300 години не виждат смисъл. Тези паметници са преживяли хилядолетия, за да стигнат края си в ръцете на приматите на 21 век. Какво падение за човечеството.

Сирия -новия Афганистан за руснаците. А алкохолизираните им мозъци само едно - война,война,война. Само за това приказват.

Бахахахаха! завалията! и твоята не е лесна.

Абе вас, в американската пропаганда, да не ви подбират по конкурси за идиоти?

Очаквам въздушно-космическиет сили на другаря Путин да се намесят, след като изтеглят Кузнецов до сервиза в Мурманск.

Какви ислямисти, какви терористи?! Нали са умерена опозиция и не колят, грабят и унищожават, а защитават правото на европейците и САЩ на чужди територии?!

Умерените бяха бомбени от Русия и Башар. А точно тия неумерените от ИДИЛ са дело на Башар и Русия.

ъхъ. само дето натовецът ердоган друго казва.

Фронт Нусра (Ал Кайда) от която се отцепи ИДИЛ помагаше на "умерените" доста преди ИДИЛ да се отцепи от тях. Сега Фронт Нусра си смениха името и ООН не ги счита за терористична организация. Е това са ти "умерените".

Абе тъпоъгълник заоблен... В Идлиб според картите и западната преса (цитирайки съответните държавни органи) се контролира от "подържаната от Турция умерена опозиция". След освобождаването на Алепо, САЩ извършват ежедневно въздушни удари срещу местни военни лидери. Вчера, на запад от Алепо само на 10 тина км. от мястото където беше унищожен "онзи хуманитарен конвой" САЩ са нанесли въздушен удар срещу тренировъчен лагер на "Умерената опозиция".... я кажи сега какво става.... Умерената опозиция е спряла да бъде умерена, или САЩ си покриват следите??? За комуникацията между САЩ и ИДИЛ по време на въздушните удари по Сирийската армия в Дей-ез-зор да споменавам ли или за разузнавателните самолети за водене на артелерийски огън при боевете за Палмира и Дей-ез-зор....?

Това същите умерени ли са, които отровиха водата на Дамаск, след това я спряха тотално и оставиха 5 мил. души без вода?

стига бе, та нали руснаците уж бяха изпепелили ислямска държава? Нещо май ни заблуждават.

заблуждават ви. превземането на Палмира от ид е голяма победа за сащ. след падането на Алепо, там ще е новата столица на 'умерената и демократична опозиция'.

Заблудили са теб. Палмира падна преди да падне Алепо. Руснаците и Башар Асад се бяха споразумели с ИДИЛ да превземет временно Палмира за повече театралност. После естествено се насочиха към главната цел опозицията на БАшар Асад и върнаха уж след боеве Палмира на ИДИЛ. ИДИЛ като формирование на Русия и Башар Асад имаше за цел да прехвърли войната в Ирак. Докато в Ирак се бият срещу ИДИЛ създателите му няма да си помръднат много пръстите срещу тях. Изобщо Империята на злото се сдушила с диктатор и естествено бълват само ИДИЛия.

Не си прав. Руснаците парад н апобедата правиха, после тържествен концерт. Лично виолончелистът на Путин Радулгин ходи да опъва лъка, а голям телевизионен екип предаваше наживо това тържество на изкуството над вандализма.

Къде са USA да спасят културното наследство или там няма петрол?

Там руснаците го спасяват

A какво прави Mатушката? Kъде са великите руснаци?

чакат на американците с умните бомби и високите технологии. хайде, сега американосите имат пълен картбланш да се разправят с идил в Палмира.

Каквото правят там през цялото това време - трепят противниците на Асад, а пък ако там се навъртат и хора от ИДИЛ- още по-добре. През останалото време си играят с тях на: Дай ми- на ти! Важното е в Сирия да се водят бойни действия за да не може да се строи газапровод от Катар към ЕС.

бахти гадните сирийци! заради това, че си защитават държавата от американските джихадисти, сега оттам не може да мине газопровод, който да кара газ на дебелогъзите европейци!

И те като талибаните унищожават културното наследство на съответната страна.И едните и другите бозаят едно и също "мляко" от една и съща цицка нищо ново под слънцето като варварите и други диви племена които са разрушили Рим пък сега наледниците им са "горди" европейци !!!!

То, човек се роди, па умре. Тия паметници, да си ги бехте снимали, па си ги гледайте по музеите. А то, така, да нацвъкаме планетата с камънье, джам и алумин, та като свърши еденьето, да си рупаме от там по малко...

Нищо, ще им направят стериопорени копия в Лондон и Вашингтон...

Не беше ли един град, от който стотина брадати терористи изритаха с шутове в задника великая и магучая съветска армия и шайката на Асад? Или беше постановка, за да изоставят оръжие на отрочето си ИДИЛ?

"Отрочето им" произлиза от Ирак след като САЩ и коалиция махнаха Садам. Много повече оръжие ИДИЛ завзе от Ирак, Либия, Сирия години преди това.

Да, точно от Ирак произлиза ИД и никога не посяга към Русия.. нито пък Русия към тях.

Бъркаш Палмира с Мосул.... В Палмира 14 хиляди ИДИЛ-ци в продължение на около месец и половина се биеха срещу 7 хиляди Сирийци. Накрая силите на Сирийците нестигнаха (голяма част от сирийските ресурси беше заделена за боевете в Алепо по същото време) и те се изтеглиха в близка военна база. По време на боевете Сирийската армия губи около 400 войника а ИДИЛ около 6 000... При изтеглянето си оставиха 4 неподвижни танка 7-8 бронирани машини и 10-тина камиона, както е малък склад леко стрелково оръжие на руските сапьори, които разминираха 18 хиляди мини в Палмира. 4 часа след изтеглянето на Сирийската армия склада с оръжия и позициите на изоставените танкове бяха унищожени от руската авиация. А сега да ти напомня за Мосул преди 3 години. 35 хилядна армия на Ирак и 3000 морски пехотинци на САЩ изоставиха 4 склада с оръжие вкючващи 2300 бронирани машини Хъмви, 1500 артелерийски установки, 50 танка Абрамс, 100 БТР М-113, хиляди единици леко стрелково оръжие и безкраен списък от муниции за тях.. Това помниш ли го ?

петков та смаза като гнида

Явно само бомбандировките ги тонизират тези брадати примати

бомбаРдировките Вземи да отслужиш, бе неграмотник!

Май често като си бил малък, са те боНбардирали по главата. Личи ти.

Спонсорът на ИД, Обонго, си заминава. Дните им са преброени!

Вие толкова отдавна ги унищожавате, та се съмнявам, че можете да броите до толкова много.

Най-отдавна ги "унищожават" САЩ още преди 13-14 г. в Ирак откъдето произлизат. Нали при лошия Садам не вирееха....

ИД че са идиоти - идиоти са. Че разрушават паметници и църкви като комунисти след 45-та - вярно си е. Но какво Рим има общо с тези места. Та нали всеки които е бил поробен (а Рим е бил поробил тези места) иска да разруши знаците на поробителя. Така че в това го разбирам. Просто действат като типичните комуняги, а и демократите не бяха по-различни със събарянето на паметниците на комунизма....

Точно там Рим не е бил поробител. Това да гръцки колонии, които преминават към Римската република, чрез присъединяване. За разлика от Юдея, Египет и северната част на Мала Азия не са поробвани. И не разбрах какво предлагаш - след като Рим поробва тракийците, дай да се откажем от римското право и да загърбим демокрацията ли?

казваш гърци и римляни са били раждани по тези земи, така ли? Знаеш ли че когато е имало цивилизация по тези земи - Рим не е съществувал дори?

аман от бизнесмени. все нещо трябва да им се предлага. Това което казах е разбираемо, че една нация която е била поробена от европейска държава с напълно различни навици, религия и население иска да махне и последните символи на тази тирания. Не, древните римляни имат общо с италианците или пък елините с гърците, но това е друга тема.

Ислямисти разрушиха поредни римски паметници в Палмира След като 4 хиляди войници от сирийската армия допуснаха 300 джихадисти да превземат отново Палмира, само можем да си представим каква е мотивацията на сирийските войници.

Все още са жалки аматьори по сравнение с комунистите, дошли от Русия, да почетат малко книжки, да видят как мащабно се руши и убива.

Ако беше така, както казваш, ти едва ли щеше да оцелееш.

Напрегнат си нещо грантовете ли свършиха....ми то повече няма и да има!