БСП: Може да загубим 350 млн. лева европари за образование

Депутати от БСП представиха писмо от Томислав Дончев до Меглена Кунева, в което се посочва, че има опорочени процедури по Оперативната програма за образование.

Обратно в новината

Коментари - БСП: Може да загубим 350 млн. лева европари за образование | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

глупсти... КАКВО СТАНА С РЕФЕРЕНДУМА? КАКВО СТАНА С РЕФЕРЕНДУМА? КАКВО СТАНА С РЕФЕРЕНДУМА?

Върви си БСП по тротоара, вижда бананова кора и обявява в национален ефир: - Ох, пак ще падам.

Е като има мушмороци да разхвърлят кори и после друг да е виновен.

Това е разликата. Министър пише писмо в стил "оправете си бакиите", а на БСП все им пращат от Брюксел "не се ли наиграхте". За жалост няма кой да им спира парите за всяка нагла лъжа.

Дира, След като се публикували отговора на Дончев, бъдете коректни и скрийте новината с любимия ваш етикет - "новината съдържа обиди . . ."

за цоциалните дзверове. ОбразУванието им е ясно на цела Европа и е непоправимо.

КАЛКУЛИРА "УСПЕШНОТО" УПРАВЛЕНИЕ НА БОКО ВТОРИ И СИЕ: Еврокомисията: Ако кажем какво мислим за стрестестовете на БНБ става страшно! Из ОФИЦИАЛНО ПИСМО- ОТГОВОР НА ЕК - от октомври, 2016-та год.: " Нещо повече, съществува риск, че публичното разкриване на въпросните документи ще навреди на финансовата ситуация в България и така ще подкопае финансовата, монетарната и икономическата политика на страната", пише в отговора на Европейската комисия.

от 8 ЯНУАРИ 2017 на темата - СПИРАНЕ НА ЕВРОПАРИТЕ: "Изпълнението на тематичните предварителни условия се бави в секторите: "наука и иновации"; "риск от бедствия"; "води"; "транспорт"; "интеграция на ромите"; както и в част от програмата "за развитие на селските райони" и в сектор "морско дело и рибарство". От общите предварителни условия забавяне има по Оперативна програма "Околна среда". От отговора на вицепремиера Томислав Дончев става ясно, че отговорни за забавянето са съответните министерства и институции: Министерството на образованието, Министерството на икономиката, МВР, Министерството на околната среда и водите, Министерството на транспорта, Министерството на земеделието, Националният статистически институт, Националният съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси.

Министерството на образованието, Министерството на икономиката, МВР, Министерството на околната среда и водите, Министерството на транспорта, Министерството на земеделието, Националният статистически институт, Националният съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси.

Няма да има какво да крадете червени боклуци

След СЕДЕМ ГОДИНИ УПРАЖНЕНИЕ В УЖ УПРАВЛЕНИЕТО на страната - НЕ ОСТАНА НИЩО ЗА КРАДЕНЕ.. ПП "ГРОБ" и ПРИСЪДРУЖНИТЕ МУ КОАЛИЦИИ го окрадоха.. Само външен дълг оставят - от 9,48 млрд за 2008-ма - към края на 2016-та на 25,9 МИЛИАРДА СКОЛАСАХА ДА ГО НАПРАВЯТ!!

3евзек

В грешка си мой човек. Там на Позитано не ви ли учат кое е брутен външен дълг, кое е държавен външен дълг и кое е просто държавен дълг? Външният държавен дълг не се беше увеличавал до края на 2013, но нямаше друг избор, защото у нас не се намираха толкова пари, които да компенсират откраднатото през 2013-14.

Тези още никой не ги е избрал на власт,но те вече говорят за милиарди загуби и тотални кризи,които щели да ни връхлетят... Връзват си гащите предварително,намират с кой да се оправдават,а те самите знаят,какво ще ни докарат,ако вземат властта,но сега важното е да има други виновни!!!! Но вас крадливите боклуци от БСП и ДПС никой няма да ви върне на власт,това,че народа предпочете да избере Радев пред най тъпия избор на ГЕРБ - Цачева,не означава,че народа ще хукне точно за вас да гласува,тези избори ще бъдат различни! А и самият Радев трябва да доказва тепърва,че е независим и да се отдръпне от ноктите на крадливата мафия!!!! Не се ли отдръпне ще си отиде,като Олигарски и ще бъде заплют от народа! Ако е истински генерал нека се държи,като такъв и да докаже,че ще служи на народа,а не на кукловодите на БСП и ДПС!!!!!!

Другарската наглост в действие...Ще се пънем на ЕС за санкциите срещу Путин, ама и ще хленчим да ни дава пари, че хотели трябва да купуваме на дяцата...Ама Европа ще ви каже на майчин език ''пошли на Фуй, тавариши''..И простите ви избиратели..на същото

Преди два дни парламентарната група на БСП лява България предупреди, че след две години управление на ГЕРБ България е в задънена улица по отношение на усвояването на средствата от европейските фондове. Според тях данните от различни статистики са довели до развенчаване на мита за успехите на ГЕРБ за усвояването на европейските средства И това го казват хора, на които всеки път, когато са на власт, им спират парите до последния евроцент?! Е не може да има чак такова нахалство и дебелоочие!

Другарите от БеСеПето сезагрижили за з50 млн от еу за образованието. Комунягите много обичат европейските пари,но ако вземе власта Курка,веднага програмите от еу ще бъдат спрени.Европа няма да дава пари за Путиновите крадци.

ПЕНЧО НЕ ЧЕТЕ!! БСП ЦИТИРА И СЕ ОСНОВАВА НА ПИСМО НА ВИЦЕПРЕМИЕРА ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ!!! Той е човека който казва ЩЕ СПРАТ ПРОГРАМАТА.. Ама ний да се пишем, бришем.. А сега сам си прочети за ДРУГОТО ПИСМО на ТОМИСЛАВЧО.. НЕ СМЕ ИЗПЪЛНИЛИ 12 от УСЛОВИЯТА НА ЕК. Съществува РИСК ЗА СПИРАНЕ НА ЕВРОПАРИТЕ и виновни за това са: ред МИНИСТЕРСТВА И АГЕНЦИИ НА ПП"ГРОБ" и СИЕ..

3евзек

Пенчо чете много добре, ЕУ също. Парите може да ги спира този, в случая министърът, който открие проблем. ЕУ ги спира, когато той остане неразрешен или когато те открият такъв, който поради умисъл или некадърност остава неразрешен. На Позитано 20 или не са го проумели или не им се дава съфинансиране по европейски проекти, защото от тях се краде по-трудно.

Каква е ползата като ги дава, а после спира плащането и масрафа се покрива от бюджета?А като спрат европрограмите, които междъ другото са със силно съмнителна ефективност -кво ще папаме тогава????

Ако вие дойдете на власт, гарантирано ще ги загубим тези пари, а и не само тях. Вие в това отношение нямате равни на себе си.

да питам , БСП ли ще ги загуби или България?

си е повЕрвала че ще спечели парламентарните избори. Дали знаят нещо, което ние не? Може би избрите ще бъдат охранявани от едни усмихнати мълчаливи зелени човечета?

Помним ние какво "направиха" БСП=ДПС=Евророма за еврофондовете, помним! Нищо, и им спряха всичко...

що търчане до Брюксел е паднало..

Йотова също писа доноси срещу ГЕРБ, но не спряха парите.

3евзек

Всички търчат до Брюксел за да портят. Но в единия случай има основателна причина.

е партията на бедните. илюзия е че тя може да ги направи богати. а може и да може, но няма да ги направи! :)

Поискайте от Русия..Пък и нали Нинов(а) вчера обеща да опрай работите..И то, всички..Да действа

По-добре да ги ЗАГУБИМ,отколкото да ги ОТКРАДНЪТ!?

Няма да ги загубим, споко- ще влязат в правилния джоб, сто на сто.

Нали не искате в Европа бре? Нали искате да вадите страната от съюза? Ама ламтите за евро фондове, а? Щото няма вече рубли от изток на аванта, не че някога е имало де. Всичко от там сме си го връщали 2-но и 3-но на братушките...

и да е така. Договориха едни смешни 17млрд което е едно нищо за един такъв период и за сериозна държава. И дори и тях не могат да усвоят или по скоро не могат да намерят начин да ги усвоят правилните хора. За смепните увеличения на земеделските субсидии да не говорим. Земеделска страна да внася картофи и какви ли не боклуци от полша и къде ли не е просто ??? А хубавите български картофи да се изнасят за без пари....

България беше земеделска страна преди 30 години ;)) Сверете си малко часовника, че изостава с десетилетия, не с минути. Субсидиите за земеделие са 2.2 милиарда годишно. На това да викате "дребни пари" е интересно. Сигурно сутрин се будите и на възглавницата намирате по 200-300 милиона? ;))

ама у 5 зърно производителя.... Другите лапат мухи.

погледнете колко са субсидиите на производителите в Полша наприме. Да не посочвам другите големи като ФГранция или Германия. 2,2млрд много ли ви се струват. Много ви е кокошкарско мисленето. Общата сума не е важна !!! Явно обаче дотам са ви познанията и големите числа ви замайват. А 30 гони не е толкова отдавна. За 30 години СЪСИПАХА съвсем НАРОЧНО този отрасъл в България за да сме само пазар на техните боклци. И това с подкрепата на политици като Борисов,Нинова,Плевнелиев и т.н

но си доста къса в акъла !

А тъжната истина е, че каквото получавахме от СССР в един момент спря. Те го спряха, не ние. СССР по идеологически причини купуваше по-скъпите български домати. В турските оранжерии добиват по 3-4 реколти годишно, защото са на юг, освен това никога не са се уреждали да продават стока на висока цена чрез връзки.

вие от бсп нищо няма да загубите защото нито сте на власт,нито на вас никой не е отпускал пари и никой няма да ви отпусне защото сте боклучиви и крадливи повече и от тикветата

Е, отпускат им.. примерно ГАЗПРОМ доста пари им отпусна за ЮП, но те и него не успяха да реализират. Това им е проблемът - дори Путин обяви, че повече вярва на Борисов.

че ще вярва повече на Борисов. та той за щяло и не щяло се съветва и звъни я в Кремъл я в Брюсел я във Вашунгтон да се обяснява и да се извинява

При вас няма да има и едно евро от фондовете, червени разбойници. Власт няма и да помиришете.

на служебното стане проф.Стоян Дуранкин нама да остане нищо скрито. Ще им направи пълна инвентаризация.

Червените боклуци за нищо не стават. Постоянно измисля, че можело .......

на наследството на това управление от служебното правителство и публично оповестявяне.

БСП ни подготвят за победата си на следващите избори... Но този път са си извадили поуката и от рано намират виновник и оправдание. Това е огромното предимство на БСП - учат се от грешките си..

Преди два дни парламентарната група на БСП лява България предупреди, че след две години управление на ГЕРБ България е в задънена улица по отношение на усвояването на средствата от европейските фондове. България е в задънена улица от 25 г., като БСП на два пъти фалира държавата, а през 2014 г. заедно с крадците от ДПС катурнаха четвъртата по големина банка , а Пеевски и други подставени лица окрадоха нейните активи.

верно ли?!

Може и да не загубим ако БСП са далеч от властта! Иначе...., провала е гарантиран!