Лавината преместила хотела в Италия с 10 метра (снимки)

Сградата на хотел "Ригопиано" във Фариндола, Централна Италия, се е преместила с 10 метра, след като в сряда върху нея се стовари лавина.

Обратно в новината

Коментари - Лавината преместила хотела в Италия с 10 метра (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не всеки го може! Да блъснеш огромен пасажерски кораб в остров и хотел в лавина се изисква широка артистична душа!

Хотелът е строен върху общинска земя. Имало е и процес навремето срещу собственика. Разбира се всичко е приключило в полза на собственика. После е блъснал хотела в лавината и го е преместил с 10 метра.

Все пак няма ли някакви нормативи за строеж на хотел в планината. Не се ли предвиждат снеговалежите през зимата, съответно снеготопене, наводнения и лавини. И на опасните места да не се разрешава строеж на сгради. Не се ли правят някакви проучвания преди строежите. На такъв склон, както се вижда от снимките е логично, че голяма маса от сняг може да тръгне към хотела.

В България по лошия Соц се правеше! :)

В България на такъв склон и сега има нормативни разпоредби и закони при денивелация да се строи укрепваща бетонова стена. Даже против свлачища. Между другото българските закони, конструктивни нормативи и .... са на изключително високо ниво. Например при много стъпала на стълбище на открито пред сгради или в град с денивелации, след всяко 8-мо стъпало трябва да има площадка, за разлика от Гърция, където има много злополуки с туристи и ученици-екскурзианти, изкачващи или слизащи по безброй стъпала. И са много смешни коментарите за строителите, които спестявали от арматура. Всяка арматура се подписва от конструктор и строителен надзор и тогава се налива бетон. Ние имаме изключително здраво строителство, съобразено със сеизмичността на ригиона.

Така е ! Строен е през 62 година на 1200 метра височина за да има красив изглед и да привлича туристи, точно на пътя на евентуални лавини. Мафиотски истории ,както цялата им история.Жалко за загиналите невинни хора.

И в България има бутнати хижи от лавини.

Колко са 10 метра?Ще го върнат!

иронията не е уместна.

Май хотелът е виновен, не лавината

Според мен лавината го е преместила. Как мислиш?

Dimi

Най-вероятно сградата се е преместила в резултат от земетресението, а не от лавината

Строи се укрепваща бетонова стена пред ската, по-висока от ката и тогава се строи отпред хотела. А основите на този хотел са явно дефектни, както и бетоновите му диафрагми и колони, представляващи земетръсни шайби.

Айде стига сте цитирали Телеграфната Агенция на Съветския Съюз (ТАСС) де! :)

Съветският съюз е жив в душите ни и в кръвта ни... особено под формата на Цезииеви изотопи от Чернобилската авария!!!