Удивителната история на една българка в Германия

Това е една истинска история на успеха: 40-годишната българка Анна Димитрова е от близо година в Борда на директорите на телекомуникационния гигант Vodafone.

Обратно в новината

Коментари - Удивителната история на една българка в Германия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не можете и на малкия пръст вода да и донесете! Злобари! Постигненете вие това, което тя е постигнала в държава като Германия! Живяла съм там 12 години и зная как се постигат нещата: с труд и постоянство! На никой не му пука дали имаш семейство в Германия! Въпросът е: Какво работите? Ако кажеш, че си гледаш децата, си асоциална! Това е реалността! А вие за кого искате да се омъжи? За шлайфера ли? Естествено, че ще вземе успелия мъж! А що се отнася до стреса, стрес има във всеки бизнес. Това е нормално! Това са хора от друга класа, злобарчета мазни такива!

Фактът,че чужденци получават добри заплати, растеж в кариерата, в спорта, в простутиирането дори, са историята и доказателството за успеха на НЕМСКИЯ народ,че чрез труд и отлична организация осигурява добри заплати-дори и за дошлите заради социалната помощ!

Кариера и семейство не могат да съжителстват - доказано е научно. И госпожата като остарее един ден, какъв ли въпрос ще си зададе в голямата и хубава, и празна къща (купена с многото пари)- "Защо ли оставих детенцето си да расте без майка като сираче ?"

И какво и е удивителното на историята??? Поредната платена публикация!!!

Искат да ни кажат колко хубаво е да си роб в ЕС, бил той и добре платен.

абе по-ми мяза на бългаската Кобилкина в Германия, за тоя пост са и омалели крачетата да ги дъжи високо, а устата и като прахосмук

Че Водафон е мешана компания. Там има всякакви. Майката е в Лондон.

От тук нататък не искам да чуя за българин успял в чужбина.Мскам да чуя за българин успял в България. Дойче ВЕле за тях да пише това е новина -[хубава новина

Родила се е в точния момент, на точното място, при точните родители - жива и здрава. При тези опции бих отишла в Англия или САЩ а не в Германия, но всеки си знае.

зад фасадния слой на историята прозира реалният: на базата от постигнатото от предците и с много собствен труд и преглъщане на унижения е достигнато положение на относителен баланс, което има много минуси, но е по-добре с пари, респект и на място с повече ред и сигурност, отколкото наивен патриотизъм и популизъм. Тоя начин на живот ще роди глобалния свят, май, ако оцелеем от всичките му настоящи опасности.

По тъжното от всичко е, че рухва всичко в което някакси сме вярвали за равния старт, за това как можеш на запад да постигнеш всичко сам стига да го искаш...Ето аз хубаво съм надъхал дъщеря ми да се маха оттук, но след това нещо вече се съмнявам дали съм и направил добро...едно е сигурно де...това което казваш за реда и работещите институции е все още накланя везните в западна посока....

Глобалният свят изисква равни условия за желаещите, а не унижения като в университета на госпожата. Далеч сме от глобален свят май... Глобален е само в някои мулти компании в рамките на офиса. Българинът обаче си наляга парцалите и се подчинява и го смята това за нормално.

Чакаме... новината със заглавие: Удивителната история на Много Успели Българи в България!

Чудесен пример е тази жена - браво! Самоварите дето тролят простотии, да вземат да се образоват, пък тогава да дават акъл на тази успяла жена.

В майчинството? В мъжеловството? Или в свирките?

водафон е най- крадливият и некоректен тел. оператор в германия, в офисите им работят предимно турци, араби, босненции все едни такива "работливи" - и тази нашата се наредила там сред " цвета" на европа

Тия са й изпили кръвта у Водафон, на вампир е заприличала. Направо са я изгърбили : ( Защо ни давате за пример такива изстрадали хора, страданието й е изписано на лицето й. И тези торби под очите й, за тях е рано, ако е на възрастта, която сте посочили.

КАТО ЧОВЕК ЧИЕТО ИМЕ СТО НА АМЕРИКАНСКИ ПАТЕНТИ, СЪМ ТВЪРДО УБЕДЕН ЧЕ ИКОНОМИСТИТЕ СА НАЙ-НАДЦЕНЕНИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ ... ТЕ ВЪРШАТ ПРОСТАТА РАБОТА ДА ИЗЧИСЛЯТ СЕБЕСТОЙНСТТА НА БЪДЕЩЕ ИЗДЕЛИЕ И РАЗХОДИТЕ ЗА ПРОИЗВОДСТВОТО МУ ... ДРУГАТА ИМ РАБОТА Е ДА ИЗЧИСЛЯВАТ ЗАПЛАТИТЕ ... А АКО СА СИМПАТИЧНИ ДЕВОЙКИ МОЖЕШ И ДА ГИ ХХХХ:)) .. А ОТКРИВАТЕЛИТЕ ИНЖЕНЕРИ И УЧЕНИ РАЖДАМЕ НОВИТЕ НЕЩА И НОВИТЕ ИДЕИ :)))

НАПРАВЕТЕ ИНТЕРВЮ И С ГЕНЕРАЛ МАЙОР ПЕТР БОЛГАРЕВ - КОМНАДИР НА ЛЕГЕНДАРНАТА 150-й Идрицко-Берлинской ордена Кутузова II степени мотострелковой дивизии ТЕ ЗАБИВАТ ЗНАМЕТО НА РАЙХСТАГА:))

само мързеливците , само тези които още не са разбрали че КОЙТО НЕ РАБОТИ НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ. На запад ти плащат за работата а които иска да мързелува да си затваря устата или да не пише чикии.

Абе ти като си толкова "съвестен" я кажи тия които ти 'плащат' на запад за рабтата - те откъде взимат парите?? Да не би и на тях да им плащат за работата? Я помисли малко, после пиши.

Жените-кариеристки и мутресите /чалга и не-чалга/ се изтъркаха...демоде са. Друг тип жени са на мода. Какво ни пробутват усмивки от старите ленти?!

Кои сме ние, тук: "Ванга, Дънов и Севрюкова: Идва война!" За това е жестоката преса над България и опита да ни разгонят от България. Защото тук е втория духовен център Асгала, който трябва да бъде активиран след Шамбала. Това ще изстреля България във висините. И това прави българина като духовна степен, а не народност, Сравнено с когото, господарите на госпожата от статията не стигат и до кръста му.

Г-жо Димитрова! Аз от все сърце Ви желая още повече просперитет, пари и щастие в Германия, НО----какво да кажем за стотиците хиляди БЪЛГАРИ, които са напуснали страната си по тринуда!? За тях тук е истински АД!!!Те слугуват в ГЕРМАНИЯ само за едното оцеляване! Но все пак малко по добре от България! Казвам малко, защото тези хора губят семейства, приятели, роднини...само и само за да оцелеят....ето до какво е докарала "родината ни България" собствения си народ!!!

какво е виновна тази жена която е разбрала как трябва да е живота и. Всичките ти аргуманти не отговарят на действителността. Всеки е сам отговорен за живота си. Да вземем ПРИМЕР КАК СТАВА УСПЕХА и да не се излагаме. Да не сме глупаци?

Това не е лицето на успялата българка, а изтормозеното лице на съсипаната от тормоз и гонения от началниците си българка. Ако и да работи във високотехнологична фирма с добра заплата. Нито е с нормално семейство, нито с нормално здраве, а вероятно вече не е и с нормална психика. По-добре по-малка заплата, работа в България, но хармонично и здравословно свободно време и връзка в семейството.

Айде сега, завистлив Ганьо, предложи и алтернативна кариера. Или май държавата по те дразни? А 'секретарка' с 'ниска социална отговорност' в Газпром?

Защо ни дават пример на един роб, та макар и високопоставен... Ааа дойче велето. Много ми паднаха в очите. С техните тънки манипулации. Няма нормален човек, който да мисли, че кариерата и фирмата са по-важни от семейството, Камо ли жена. Ето ви една причина за появата на третия и петия пол - просто това са нито жени , нито мъже - животът ги прави такива , гонят кариера. Вместо да живеят те кариера гонят. Новината е трагична, не е 'повод за гордост' нито за прословутата бг-завист', не е това трагично е. Дано се оправи госпожата и да живее истински живот, не този зад оградата на изсмукващата те корпорация.

Аз лично познавам поне 15 българи, които са водещи професори по математика и по информатика в университет от топ 20 или водещи системни архитекти в Apple, Microsoft, Google... Не мисля, че водещ професор в топ университет или системен архитект в някой от софтуерните гиганти е по-малко успял от тази госпожа! Познавам и няколко физици, също на много добри позиции. Аз съм вече почти на 50 и повечето от познатите ми са във възрастта 40-50 години. Има и много от по-младите, които също се развиват успешно. Големият проблем е, че почти никой от тези гении не си уреди личния живот. Повечето не създадоха семейство, да не говорим за деца... Аз избрах средния път - да съм малко колело в голяма фирма. Работил съм в Lucent, Ericsson... На 50 все още "набивам код" с удоволствие, но след няколко години трябва да мисля за пенсия, защото младите настъпват... Но имам прекрасни деца, скоро ще стана (млад) дядо, финансово съм добре, без да съм супер богат...

Така сме ние инженерите, всъщност бачкаторите на съвременния свят, работа не ни плаши все още, но наистина гледайки наоколо израстващите в кариерата си мисля, че си 'губят времето'. То е по-ценно от парите. Да живееш заради някой друг - заради фирмата заради корпорацията. ?!?! А само като си помисля - имаше и такива, които като станаха началници дооста се посамозабравиха. Тях пък не мога и да ги мисля - да влизаш с гордост и надут в казана ?!!?

Щастливец си, защото имаш семейство и деца, очакваш и да станеш дядо. Преди няколко месеца станах баба. Живея в Германия, а детето и внучето са в София. Без тях се чувствам самотна, макар и да живея в един задоволен свят.

Независимо, че жената е от комунистическо котило по-важното е както някой отбеляза, че има изкривена лицева геометрия. Едно се сещам по този повод - немското възпитание не прощава. Възпитавана е във всеотдаен труд, скапали са я от бачкане и са и поизтрили личния живот. Българите сме много по-духовен народ и дори и сред нас да има най-страшните отрепки на света има и много, много извисени хора. Те трябва да са пример и ще бъдат. А с Анна виждаме единствено една разрушена човешка съдба. А има българи, в сравнение с които животът на Стив Джобс бледнее.

Вечните оправдания на некадърните мързеливци с ръце 'растящи от г*за' - претенциите им за 'духовност и нравственост' и да вървят по-дяволите разните му там англосаксонци с протестантската им трудова етика. Интересно, ама те и в Изкуствата са по-напред щото и там без упорит труд нищо не се постига. А за 'духовните' дървени философи остава да дишат праха и разтягат локуми..

Браво на нашето момиче, лошото е, че мръсните капиталисти умишлено ни държат бедни за да ни точат мозъците.

И кои точно са некапиталистите които държат хората богати?

Буба лази...

Много добър въпрос :) Разбира се този самовар няма да ти отговори

Радвайте се на тия , с такива напълнихме Европа , Америка и цял свят . Двама българи окончателно осъдени на 15 г. затвор в Малайзия. Добре че има и преуспели хора . Вашата завист няма край , егати и гена дето го носите . Затова останаха само мутрите и наркарите !!

И тази е една убавица. Като я погледне човек, направо на българка прилича. Те там такива ги търсят. Вносен въздух под налягане.

"убавица", но май не си разбрал, че става въпрос за друго, а не за чалга "убавици" и "мис" България. ГЛедам и плюсове са ти нацвъкали такива "умници като теб", но "убави "сигурно, а нямат и гащи на...

Какво е това чалга? Някъде в коментара ли съм го използвал? Май си се припознал и нещо не ти изнася. Жалко ако на крокодил казваш хубавица. Май трябва да си намериш жена, която да те накара да се почувстваш мъж. А не да тролиш в нета.

Браво, Анна! В България няма място за талантливи хора. Страшно е, когато своите не те признават, а чуждите те приемат за своя. И ти вярват и ценят. Успех! А страната ни ще продължи да губи способните си деца.

Браво и на теб, че подстрекаваш хората да напускат страната, защото според теб нямало нужда от кадърни хора в Бг. Какво противоречие е коментара ти. Граничи с това "защо сме зле", защото мислим като пораженци какъвто си и ти господин ЧИЧЕ!

Искам да стана първия ама наистина известен българин в света. Не като някакви които ни пробутват за много известни а там са чували 5 човека за тях. Нещо като Нютон и айнщайн примерно да стана световнио известен. И тогава като ме интервюират в най-гледаното вревме по най-гледаната световна телевизия да кажа, че България няма никакъв принос към това и, че стъм станал известен не благодарение а въпреки тази кочина и място за отпадъци където си мерят пишките САЩ и русия и всеки е склонен да се продаде за жълти стотинки и където некадърника с връзки или партийното назначение са "точния човек на трочното място"!

малко си закъснял и ще е плагиятство на Хр. Стоичков, който го заяви преди 10 години

Е той е мислител, не му се сърди ... Той само седи и мисли ... А и къде ще ти гледа простаци като Стоичков ... Той даже не е чувал за него, не му е на нивото ... Та да оставим мислителя да продължава да мисли ... като патката ...

'Кой работеше в капиталестическа страна в края на 70-те и началато на 80-те и то във фирма със смесено участие!? Пак от интервюто следва, че завърша 1996. Всики знаем какви години бяха, а и да ви светна, за да учиш по това време в Германия освен визата искаха да имаш по сметка 13 000 дойче марки за всяка учебна година като гарант! Въпрос: Кой можеше да си позволи такава сума в края на 90-те? Мъжът й работи в ЕК - всимки знаем, как се започва работа там - партийни или роднински връзки! Въпрос: Вие за малоумни ли ни мислите." Тя е точно от елита.От шпредишния истински елит който и сега е елит. Другия елит с антикомунистическа окраска това са откровенни мутри. Техните деца не учат а се боцкат и чукат фолкпевици. нищо не става от тях. а тя си е елит.И преди и сега. Ти как си мислиш зимат една мутра от Банкя и я слагат директор на българио-австрийска фирма???? то за това трябваше да си завършпил външноикономически отношения а не за пожарникар в симеоново!!!!

то като гледам колко си хубава не се учудвам, че правите секс само веднъж седмично с плутократа от Брюксел. Не, че нещо ама какво българско има във вас?

Добре, че е велето да ви провокира гадно и да ви омачква самочувствието, че да разберете изток ли сте, запад ли сте или какво точно там в тоз балкан. Българинът трябва да го напсуваш ама яко, като в оня разказ на Иван Вазов за пропагандата на Стамболов. Само след псувня му идва акъла на българина и се чуква по главата и почва трезво да мисли...

Що да ни псуват, вече сме се усетили, ама от позиция на сила са ни намачкали здраво. Но до време ще е. Бог си знае работата. НЯМА държавица, която да ни е мачкала и после да не е била съсипана. Същото ги чака и САЩ. А Израиля, просто ще изчезне от картата. Такова им е бъдещето. Каквото сами си произведоха, че и продължават.

Момата е родена 1976/77, не знам сега ли е навършила 40 или предстоят 41 да навърши! Първите си шест години прекарва в Австрия, където баща й билизпълнителен директор на една българо-австрийска фирма. Въпрос: Кой работеше в капиталестическа страна в края на 70-те и началато на 80-те и то във фирма със смесено участие!? Пак от интервюто следва, че завърша 1996. Всики знаем какви години бяха, а и да ви светна, за да учиш по това време в Германия освен визата искаха да имаш по сметка 13 000 дойче марки за всяка учебна година като гарант! Въпрос: Кой можеше да си позволи такава сума в края на 90-те? Мъжът й работи в ЕК - всимки знаем, как се започва работа там - партийни или роднински връзки! Въпрос: Вие за малоумни ли ни мислите.

Остави всички изброени от теб факти, които са безспорна истина. Виж само снимката. Жената има изкривена лицева геометрия. Това се получава под системен стрес и постоянни лоши мисли. Като деца всички са красиви, но после всеки поема по своя път и всяка миля от пътя е изписана на лицето и в очите. Е като и гледам снимката жал ми е какво е постигнала със себе си.

Естествено, че ни мислят за идиоти. Ти съмняваш ли се в Дойче Веле. За какво друго е рубриката Фокус или Промий мозъка. Не ми е много ясно що Дир-а я пускат. Сугурно са им платили или ги рекетират. А може и да са ги купили и започват по малко да сменят резбата. Като прокопиевите издания. Дето вече не стават за четене.

ujabg

Леле, как се влюбих, до уши!!!

Постоянно обяснявате под различни статии, че сте бедни, а работите много! Когато публикуват статия за човек, който работи много обяснявате, че не искате да успеете чрез много работа. Какво всъщност искате - много пари без работа, с кратко работно време, строго регламентирано и по възможност четири шест дневна седмична почивка, за да имате време за семействата си.

Обясни в какво се изразява успеха в случая - в многото пари ли??? На теб не ти трябват много пари - трябват ти достатъчно , за да се концентрираш в другите неша които имаш да постигаш. За всеки е различно. Какво е 'постигнала' тази дама , за да я определиш като 'успяла'. ?? И сега като е 'успяла' какво да я правим ние - да я клъцнем в казана? Животът е пътя. Няма 'успех' в смисъла в който е 'прието' .

Никой не се оплаква от липса на духовност, а от липса на пари. Само, че за да имаш пари, се налага да работиш. Под тази статия масово я плюят за това, че работи много и не прави салатка за вечерната ракия на мъжа си. Това си е нейн избор.

УДИВИХ СЕ тази удивителна история за една връстничка, която ако беше от някое градче от дълбоката провинция щеше да продава GSM апарати на тараба на кооперативния пазар. Не искам да съм хейтър, ама такова удивително израстване в кариерата за сметка на дом, семейство и лично време, може да се случи само на някой чийто баша е бил някакъв...

Прав си, само с едно уточнение. Има 'боклуци' и от малките градове. Погледни ръководствата на големите корпорации в София - сименс, чез примерно.

Не прочетох статията, щото е от доичезале. Обаче веднага ми е ясно, че погерманването цели да продължава. Я ви я празна и измъчена България! П Ф У

Много ми се иска да вярвам на приказката за Пепеляшка. Обаче в текст, пупликуван в DW, едва ли има и % истина. Гнусно е да ни представяте хора, които се катерят по гърбовете и главите на сънародниците си за успели. Повечето такива оставиха само погроми след себе си и са готови и майките си да продадат. Да не говорим, че дори и не испитват елементарно уважение, към народът, който прецакаха за дребният си животец, дори го презират. Плюя аз, на такива успехи.

Няма нищо удивително, баща въртящ червен капитали във Виена, щерка - чийф офисър, защо не? Детето , което имат и то ще стане нещо подобно. Покажете някой истински човек най-накрая. И какво всъщност прави един директор от толкова високо ниво??? Освен огромната непонятна заплата? Мога да отговоря - по-добре нищо да не прави, защото ако реши да прави може да обърка фирмата. Затова и са подходящи не особено умни и активни хора. Трябва само едно важно качество - послушание. Да, не се чудете. Второто качество е - .. връзки, ама не за обуви. Ай..де..

Разбира се че бащата партай-геноссе е ударил здраво рамо да изучи отрочето си. Обаче до тук. Vodaphone е огромна компания, няма начин да стане такава, ако назначава "наши хора", това да не ви е Vivacom? Адмирации за жената, че е стигнала толкова далеч! Би били прекрасно да има повече такива новини!

Е какво да коментирам - кариерата за сметка на семейството ... всяко нещо струва нещо

После ще има да разправя на внучетата: "Ако знаете само баба ви каква яко директорица беше! Мамата си джейс! "Вода-фон" без мене щеше да е "гола-вода"!"

Защо ли вече само като видя DW и започва да ми се повдига още преди да съм прочела? В края на социализма DW беше една уважавана, прогресивна и дори забранена за слушане от властта медия. А сега? Това някаква нова антибългарска евро-директива ли е?

Абсолютно сте права, но вие сте ана синонъ. Не сте като госпожата. И защо ли хората си мислят, че на запад няма мафия по тези високи места? Където има много пари - винаги има мафия и мутри. Само госпожата си знае какво е било и как точно. .Водафон? Моля? айде стига.. ;) Сериозен съм, но ако искате го приемете и за тролене,, всеки според вижданията си.

Напротив, благодаря за разбирането, споделените мисли и откровеното мнение. Вярно съм с и'но "н"! :)

Погрешка ти цъкнах плюс, доичезеле НИКОГА не е било прогресивно! Погледни България и ще се убедиш, а не е лошо да свериш представите си за прогрес.

Таз кака, ще да е от онези, които не искат да бачкат за 1000лева в България. Ко ми я хвалите?

да, тук младите и красивите я вземат за пример и казват искам и аз така, но не знаят че не са точно като нея ..

Нещо не разбирам логиката на много тука. Когато става дума за някой отишъл да живее в чужбина, миел чинии демек науспял (досега не познавам никой такъв!) Когато някой се е издигнал в йерархията, значи е кариерист и роб на империалистите. На село има една беседка дето по цял ден стоят едни горди пичове, пият бира, нищят политиката и не се хващат на никаква работа, щото не искали да работят за 20 лв. Май това е ценностната ни система. Е, поне са независими патриоти...

независими са от повечето турски аги .. от българските боляри и от московските велможи не са независими ..

Независими са защото от тях нищо не зависи

Дано детето й да знае какво е майка, и как се казва.

Браво , поздравявам те с успеха ти . Умният човек си личи дори и на снимка . Какво е завар6ила си е нейна работа , важното е че е успяла. Завистливите кретени и мутри , пак набират скорост във форума.

завиждат, и на успелия млад мъж завиждат...

Защо да е удивителна тази история? Толкова ли ни е ниско самочувствието?

Не ми стана ясна целта на статията. Не ми е интеренса като личност тази жена, не става ясно какви големи постижения има. Кариеристки съм виждал и преди, една друга сънародничка беше CTO във VF GR.

Не се оставяйте децата ви и съпруга ви да ви водят за носа и да ви държат в затвор. Пропускате голяям, ОГРОМЕЕЕН УСПЕХ. Забравете за тях и се концентрирайте върху себе си.

С тази разлика, че това е никакъв успех. ЗА истинските жени и мъже най-важно да бъдат именно това - мъже и жени. Не да се занимават с несвойствени дейности. Това води до страдание на стари години. Тази още не се е доказала като жена и майка - детето трябва да е възпита и т..н. - има много по-важни неша в живота от някакви си пари, постове ифалшиви 'успехи'

И каква специалност е завършила в УНСС ?

Много е успяла, няма що. Да си вижда семейството само през уикендите и да си говорят по интернет. В личен план това си е абсолютен провал а както знаем човек работи за да живее не живее за да работи. Особено когато работата ти е тъпа, като нейната!

Т.е. превърнали са я в роб. Което е било много хубаво, но за робовладелците. Основното е семейството, а не робството. Като тегли чертата след време, какво, че е била качествен роб, на кой му дреме. А на близките си дала много малко. Деградиралата ценностна система на роба. При пенсия, може и по-рано, ще я изритат без да им пука. И семейството й едва ли ще я търпи.

Точно така, има си и термин за това, който се превежда горе долу така - съвременно робство.

Тя е на 40, а детето и е на 6. Някога иска да живеят заедно....КОГА!?

Щях да приема че е успяла, ако фирмата беше нейна собственост. А истината е че работи за "белите господари" - на тях точно такива им трябват, които за кариера са готови на всичко, н-р да зарежат семейството си.

Браво на жената, но не и на материала. Малко са я употребили. ДИР продължава с Рубриката на еничаря, наречена Фокус. Конкретната пропаганднба статия на антибългарската пропаганда е под мотото: Умните и красивите, следвайте ги. И правете каквото те правят, щото така ще ни играете по свирката. Което е целта на упражнинието и манипулацията. А Дойче Веле, да пусне една статия, интервюта с неуспели в Германия българи? Или е неприемливо, защото така няма да се стимулира емиграцията и напускането на България. Което е и крайната цел - обезлюдяването на България и заселване с екземпляри от Обетованата.

1000+ за последното изречение. Това е истината, но ще кажа: Докъдето Бог допусне, дотам ще бъде всичко това.

преди 50 години ако завършиш партийна школа - това ти гарантира да влезеш в номенклатурния управленски апарат. Сега като завършиш Междунар.иконом.онтошения в УНСС и е същото. Гарантира ти, че ще слезеш в корпоративния "елит", който управлява фирмите на милиардерите. Директор обаче не е собственик, а мениджър на високо нова.