С 400 милиона евро допълнително финансират ”ЕкзоМарс 2020”

Европейската космическа агенция (ЕКА) одобри допълнителното финансиране с 400 милиона евро на съвместния проект с Русия "ЕкзоМарс 2020".

Обратно в новината

Коментари - С 400 милиона евро допълнително финансират ”ЕкзоМарс 2020” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво ще правят от ЕС без Русия? Докараха апаратите им на Марс и те с техният Скиапарели се издъниха. Сега искат и спускаемият апарат да е руски. Точно това с което се издъниха.

Не ви ли омръзна да пишете простотии бе? Ако са толкова напред руснаците защо сами не си изпратят подобен апарат на Марс? Важното е, че все пак се прави нещо заедно, кой с каквото може участвува в общото дело. Нека върви планетата Земя и човечеството напред.

глупости. Мисията до Марс е извънредно скъпа. Нито европейската агенция, нито руснаците могат да заделят такъв ресурс за полет през 2020 год. А и стига вече омраза - постижения се правят с обединени усилия. Науката не е шибаната ви антируска или антиамериканска политика.

Просто показвам, как нуждите им ги накараха да работят с руснаците, въпреки санкциите. А апарат сигурно може да се направи от детски конструктур, със слънчев панел, модифициран мобифон с камера, поръчан при китайците и то модифициран само за да предава и получава данни от спътника на Марс който имат или новия, батерията, издръжливостта и подобни неща. Един спътник може да е едва няколко килограма. Хора в космоса пращат в последните десетилетия само руснаците и май китайците имаха такъв опит.