Иван Кръстев: Парадоксът на брюкселските елити

Когато не можеш да разбереш защо хората се държат по определен начин, най-лесното е да убедиш себе си, че хората не знаят какво правят, пише Иван Кръстев.

Обратно в новината

Коментари - Иван Кръстев: Парадоксът на брюкселските елити | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Повечето от т.нар. бедни днес живеят в такъв луск и удобства, каквито не са имали много от царете в миналото. А наистина бедните, ама наистинабедните - са изключени от обществото благодарение на алчността и незаинтересоваността на малко по-богатите от тях - това е истината. Най-бедните са в общност от мнозина по-малко бедни, които нямат грижата, нямат общностното съзнание, нямат ангажимент, нямат морал, нямат човещина. Най-бедните са в такава среда от алчни, но прости, малко по-богати, които с едно мръдване на пръста на всеки от тях могат да помогнат на всеки наистина беден, защото са много и имат времето и силата да го правят с лекота, всеки по малко, но НЕ ГО ПРАВЯТ! Един богат бизнсмен има толкова много отговорности, трябва да осигури прехраната на толкова хора, да се пребори с толкова обстоятелства на ден, че е последният, който би могъл да отиде и до всеки най-беден. Богатият плаща и най-големи данъци при това. Богатият осигурява платформа от много хора, всеки от които с минимални усилия може да подпомогне най-бедните, но не го правят. Напротив, изолират най-бедните и обикновеният човек клони от тях. Аз това съм видял. Богатите са много по-полезни на обществото, когато имат отговорности като за 10 или 100 нехайници. Видял съм как богат дава пари и как изчезват по джобовете на хленчещи, но крадливи уж бедни, а всъщност доста добре нахранени и облечени хора. МОРАЛЪТ! Това е което липсва, а не пари и не равенство. Именно тези, които квичат, те са масата, която носи нещастията по света - и от невежество, и от алчност и от пошлост. Те са предателите, а не експертите. Сред негативните хора има много по-малко богати и много повече пошли дребни уж бедни. Това е проблемът на днешнот общество - масовият пошляр. Всяка маса етични и работливи хора могат да си напрвят обществото добро и никой богат или експет, или злодей - не могат да им попречат, дори да се опитват. Но понеже масата е пошла, тя вмирисва света.

Едно от "децата на Сорос" в България. Понастоящем живее във Виена и се изживява като Сив Кардинал. Той направи аферата "Кристалина" в ООН, за да не бъде българка шеф на Световната организация. Син на Йото Кръстев началник на т един от най-мрачните отдели на ЦК на БКП. Кръстев-младши е един от тези, които искат да видят България в гроб,а и заради които имахме такъв "прекрасен" преход. Рано или късно ще си получите всичко от съдбата, но тогава ще е късно.

Според мен Кръстев всъщност говори за надигащия се антиглобализъм. Хората, дори в развитите страни, не виждат по-добри перспективи за следващото поколение, както е било след края на ВСВ. Бедните стават все повече и по-бедни, свръхбогатите - все по-богати. Средната класа буксува. По тази причина гласоподавателите измитат днешните елити - символ на транснационалните компании и бюрокрацията.

Да ви таковам в... Къде обедняват повече бедните, бе глупак?! Повечето от т.нар. бедни днес живеят в такъв луск и удобства, каквито не са имали много от царете в нималото. А наистина бедните, ама наистинабедните - са изключени от обществото благодарение на алчността и незаинтересоваността на малко по-богатите от тях - това е истината. Най-бедните са в общност от мнозина по-млако бедни, които нямат грижата, нямат общностното съзнание, нямат ангажимент, нямат морал, нямат човещина. Най-бдните са в такава среда от алчни, но прости малко по-богати, които с едно мръдване на пръста на всеки от тях могат да помогнат ан всеки наистина беден, но НЕ ГО ПРАВЯТ! Един заможен бизнсмен има толкова много отговорности, трябва да осигури прехраната на толкова хора, да се пребори с толкова обстоятелства на ден, че е последният, който би могъл да отиде и до всеки най-беден. Богатия плаща и най-големи данъци при това. Богатият осигурява платформа от много хора, всеки от които с минимални усилия може да подпомогне най-бедните, но не го прави. Напротив, изолират се най-бедните и обикновеният човек клони от тях. Аз това съм видял. Богатите са мног по-полезни на обществото, когато имат отговорности като за 10 или 100 нехайници. Видял съм как богат дава пари и ка кизчезват по джобовете на хленчещи, но крадливи уж бедни, а всъщност доста добре нахранени и облечени хора. МОРАЛЪТ! Това е което липсва, а не пари и не равенство. Моралът, който е пълен с етика липсва. Именно тези, които квичат, те са масата, която носи нещастията по света - и от невежество, и от алчност и от пошлост. Сред негативните хора има много по-малко богати и много повече пошли дребни уж бедни. Това е проблемът на днешнот общество - масовият пошляр. Всяка маса етични и работливи хора могат да си напрвят обществото добро и никой богат или кой знае колко умен, или злодей - не могат да им попречат, дори да се опитват. Но понеже масата е пошла, тя вмирисва света.

Дир, хайде махнете я тая мутра. Не е нещо за гледане, че да виси постоянно - поне снимка в по-далечен план.

++++++++++++++++++++++++++

БРЦК

Къде е справедливоста гражданин на БГ да го проверяват по 1000 пъти, а неидентифициран джихадист без документи да го пускат да се шляе из Европа ба да прави каквото си иска? Къде е справедливостта издръжката на един джихадист без документи в БГ центровете за 'бежанци' да ни струва 1900лв на месец , издръжката на един затворник 1700лв на месец , а минималната пенсия да е 100лв? Още примери има ли нужда да давам?

Ми, какво очаквате от Иван Кръстев?! Ако имаше капчица съвест, бих казал, че "на съвестта му тежат" хиляди жертви в Украйна. Но той няма съвест. Затова само ще кажа, че кръвта на загиналите невинни деца в Украйна е по ръцете му. Иван Кръстев, шеф на Центъра за либерални изследвания на Сорос, един от основните политически съветници на БоБо. Един от идеолозите и непосредствените организатори украинските събития, вкл. и войната в Украйна... 31 март 2014 г., Киев (месец след падането на Янукович) - закуска в която участват Сорос, посланикът на САЩ Пайет, всички лидери (вече министри) на киевския Майдан и няколко от шефовете на организациите на Сорос, между тях е и Иван Кръстев. Темата на закуската - кампания за откъсване на Украйна от Русия, срещу Москва и за недопускане на федерализирането на Украйна... Всички знаем, до какво доведе всичко това. Който иска - да го слуша. Той умее да говори. Гьобелс също е умеел. Двамата са като близнаци - идеолози на войната в Европа.

Меритокрация не съществува. Точно обратното! Може ли да се сравнява вещицата Меркел с Хелмут Кол или Оланд с Де Гол или Жискар д'Eстен? Та днешните "политици" говорят само заучени фрази, клишета и откровени лъжи!

И на ниво държави се вижда как ни подритват и прилагат двойни стандарти- Шенген е ясен пример за високомерие и лицемерие. Какви ценности?

Без Шенген как я виждаш? Можеш ли да имаш тяло, но да нямаш кожа и всяко нещо да преминава в тебе отвсякъде? Ще живееш ли тогава? Може ли стомахът ти да е навън или ръцете ти да са вътре в тялото ти? Всяко нещо си има очертания, за да съществува като понятие. Сещаш ли се вече? Въпрос на функциониране е, а не на двойни стандарти.

управляващите елити се състоят изключително от професионални политици или от хора, които всъщност не са преуспели в друго. По логиката на статията единственият меритократ в момента е Тръмп, защото вече се е доказал поне в бизнеса. Нито предшественикът му, нито някой от европейските бюрократи може да се похвали със същото. Какъв меритократ е Станишев, който стана премиер без един ден трудов стаж? Проблемът е именно там, че елитите си държат изпитите пред нас, по време на целия ни кратък животец. И поголовно се провалят.И ги късаме. Кой отива на поправителен, кой бива изхвърлен завинаги. Иначе първото изречение на статията е най-вярното, но приложено именно към нея. Малко цялата работа е като да си търсиш балтон, защото имаш вече копче.

Дир, моля ви от сърце, не давайте трибуна на подобни платени не-хора, не-мислещи и не-в-час роби на статуквото. Те няма как да кажат нещо смислено, а вие губите място и читатели.

Звучи логично и убедително, но е далеч от истината. Първо, не е верно, че тези в Брюксел са меритократи. Вижте нашите представители там. Някои дори незнаят англйски, а те не са изключение. Не виждам компетентен лидер на глобално равнище, Буш, Обама и всички останали са смехотворни с интелекта си. Политическия елит е олицетворение на посредтвеност и за това има причини и обяснение. Второ, какво е решението? Има едно фундаментално противоречие в човешката исстория и то е между законите на социалната еволюция и човешкия разум, представян от така наречените елити. Геополитиката е опит то да бъде разрешено при днешните условия. За съжаление и политическите аналлизатори не го виждат. Само дрън, дрън.

Тезите на Иван Кръстев са далеч от реалността. "Меритократите" се провалиха не защото знаят повече и могат повече, а защото се научиха да правят (и мислят) само "политически коректни" неща, престанаха да виждат реалностите и като следствие докараха на страните си цял ред беди. Сега хората икат да ги сменят и никой не ги слуша вече, а те все още не разбират защо това става! Самия Иван Кръстев е ярък пример за тази ситуация.

Добре,значи у нас,всичко е с главата надолу. Авторът пише за елити,които са се трудили,вземали са изпитите си,обучени в някаква си сфера.До колко всички тези техни постижения,са дали очакваният резултат,е др.тема.Така или иначе,ги определя,като"наемници". В България,елитите са всичко друго,освен добре образовани,интелигентни,посветени на кауза,различна от собственото им екстремно забогатяване.Къде е"елитът"при ББ,Цвъ,напр.?

Недостоен дефектен соросоид. Това е!

Този е част от децата и внуците на ЦК разпарчетосали страната. Който плаща той поръчва музиката. Какво да се пише де....

Самоубеждаването и самоусещането като елит (меритократ) са първото доказателство, че не си такъв. Властта и монопола върху лъжата две десетилетия бяха в ръцете на синтетичния либерален авангард от неокомсомолци, лабораторно подготвени в безбройните сороски инкубатори. Диктатурата на либералите омръзна на всички и се изроди.

тяхната космополитност,устойчивост на обществен натиск и мобилност. Превод на български: космополитност - готовност да предават национални интереси за блага; устойчивост на обществен натиск - наглост, пълна арогантност; мобилност - флюгери.

Все се чудя на думата популизъм! Според речниците, това е да обещаваш нещо, което не може да бъде изпълнено. А да обещаваш благоденствие в Европа след нашествие на тълпи, които не смятат да работят, а само да консумират създаденото от други КАК да бъде наречено? А, и освен това, как нашествениците ще бъдат интегрирани за няколко години - това възможно ли е?

иван кръстев

ДРУГАРЮ КРЪСТЕВ! НЕ ЗНАМ ЗАЩО ЦАЦАРОВ ОЩЕ НЕ Е СЕ САМОСЕЗИРАЛ ЗА ВСИЧКИТЕ БЕЛИ, КОИТО ТИ СЪТВОРИ В УЩЪРБ НА ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА НА БЪЛГАРИЯ!?! НЯКОЛКО ГОДИНИ СЕ БЕ СКИЛ КАТО ГОЛ ПЛУЖЕК И САМО ПРИЛАПВАШЕ КИНТИ ОТ РАЗЛИЧНИ СОРОСОИДНИ ОРГАНИЗАЦИЙ ЗА ДА ВРЕДИШ НА СТРАНАТА СИ! ТИ СИ ЕДИН ДОЛЕН ИЗМЕКЯР,ДРУГАРЮ КРЪСТЕВ И НОСИТЕЛ НА ВРЕДНИ ЗА БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКИ! СЕГА ОТНОВО СЕ ПОЯВЯВА НА СЦЕНАТА ,ЯВНО ПАК СИ ИЗГЛАДНЯЛ И ЧАКАШ ПИЛОТА РАДЕВ, ДА ТЕ ПОМИЛВА ПО УМНАТА ГЛАВИЦА!!......ГОЛЯМ БОКЛУК СИ КРЪСТЕВ И ТАКЪВ ЩЕ СИ ОСТАНЕШ!СЪДБА!

ти работиш против България.Т си тинк-танк и платен "либерален стратег".По-добре е да не се обаждаш,защото предизвикваш гняв и ...,хайде по подразбиране

само като прочета "Центъра за либерални стратегии" и нататък спирам... кристално ми е ясно... Защо Сорос си мисли, че въобще някой вече му се връзва? По цял свят изборите говорят друго...

Самата статия издава дълбокото вътрешно убеждение на "Умния и красив" автор , е че е меритократ, както той се изразява. Истината е , че той е просто един привилегирован берач на брюкселски блага и плувец в мани небесни, усвоени на гърба на европейския данъкоплатец. Умния човек увеличава общото благо, а не "Облажва". Българина не е станал по-богат! Защо да е прост , ако не иска да гледа как меритократите се къпят в мани небесни, същато важи и за британеца? Популизъм не е излизането на Великобритания от ЕС или идването на Тръмп. Популизъм е това, което наблюдавахме досега, защото липсата на положителни резултати е повече от очевидна, за всички работещи (не за нахлебниците)

не му разбирам нещо... Враговете на сорос са популисти и демагози, вие не сте... хаха... Били експерти в ЕК.. Къв експерт е Сталинка например? Или Пръмова? А, умнико? по ме интересува колко долара ти платиха за тоя шит?

Казано съвсем накратко: Нас не ни управляват меритократи. Системата за издигане до властта и в политика и в съдебна система издига не меритокраи,а утайки. значи Обама разсипа арабския свят, да Асад може и да е убил 200-300 айде и 3000 но колко уби Обама като даде оръжие на главорезите които смяташе за демократи? Е къв меритокра е Обама? Той е идиот и военнопрестъпник от ранга на хитлер!

Присмехулник много си го завъртял и ти бе. Народа го е казал"свързани са като свински чирва" с една дума за да станеш меритократ на политическо ниво трее си плеш в лицето и да си го намажеш с лайна в смисъл нема как да се избере честен и свестен човек. същото е и за съдебната система. оправдават убийци, пускат престъпници не хващат крадци и мпошенници които ги знае цялата държава само те не могат да намерят доказателства. Но за да станеш мастит прокуро знаеш ли колко лайна трябва да изядеш? Или мастит съдия? е как такъв тор да приложи закона?

завъртял съм го, защото съм се водил по статията, която контрирам на точно определени места с част от фактите, които са известни на всички., а не по общи приказки. кой разбрал - разбрал. кой не е - да се яви на поправителен... :-)))

поглед на глупостите, поглед към снимката... всекиму своето.

четох преразказа и се смях. иван кръстев така е завъртял нещата, че който и да ги чете да остане до някъде задоволен. в днешни времена няма политици, които да не са популисти, като аз предпочитам да ги наричам демагози. "тези, които си вземат изпитите", не са нищо друго освен наизустяващи онова, което "професорите" искат да чуят и сами са издали в "партиздат", а в главите им в същност жужат всякакви цитати и теории, само не собствени мисли. т. нар. "експерти" черпят информация, която е фалшифицирана от други "експерти" по нечие нареждане или по собствено убеждение, че нещата трябва да изглеждат точно така.*. " гъвкавата компетентност на сегашните елити, фактът, че те са еднакво способни да управляват банка в България или в Бангладеш". това не е никаква гъвкавост, а уравниловката на глобализма, който не се съобразява с местните нрави и обичаи, а на сила налага назубреното в елитните заведения за полиране на мозъци от полирани вече мозъци. донякъде сравнението с футбалерите е верно, но само до някъде, защото футболистите ги спонсорират фирми и от загубата на отборът никой реално не губи нищо в обществото, докато загубите от "експертите" ги покриват данъкоплатците, които стават все по-бедни, за сметка на "експертите", които могат да съсипят цели държави, но бонусите им остават в пълен размер. и пак накрая: авторът ни доказва някакви си свои тези с куп цитати на хора, живели в съвсем други времена от днешните, които ние трябва да преглътнем, като "самата истина" и като някакво свещено доказателство, сякаш цитираните са някакви богове, които са безгрешни, което доказва думите ми, че "експертите" нямат собствени мисли, а добре зазубрени чужди. и кое трябваше да ме убеди, че трябва да им вярвам на такива?

*тук мога само да напомня за манипулациите на лихвените проценти, на "свободните пазари", на цените на петрола, на дизеловите мотори, на резултатите от "проучванията на "настроенията" на хората", на оценките на мудис, на банковата криза, която бе платена от данъкоплатеца, ктб, на т.нар. преминаване към зелена енергия... "поканата" на милиони на чужда софра, но и други масови грабежи, платени щедро от политиците (сред които няма нито един "популист", нали :-))) с парите на данъкоплатеца. все пладнешки грабежи извършени съвсем не без помощта на популистки "експерти", които и днес "вещаят" какви ли не финансови катастрофи, ако тоз щял да бъде избран, а не оназ.... това е повече от омерзително и единственият цитат, за който се сещам в момента, като гледам този парад с факлите на либералните фашизоидни нео-болшевишки "експерти" и тяхното средновековно горение на вещици е: че сам не мога да изплюскам толкова много, колкото ми се ще да повърна!

"Меритократа" Борисов днеска обиди 3 милиона българи като каза. че без магистрала Хемус от Северна България нищо не ставало:) Начи ние първо създадохме тази държава, отвоювахме гръцкото селище Сердика ,завладяхме после надолу филибето и така до бургас и сега един потомък на печенеги заселени в софийска област от един византийски император и поради това тази етнографска област се слави като по-нискоинтелигентна и далеч по мързелива за сметка на което надарена със завист и дебелоочие. Та това прасе борисов меритократ ли е? Според мен е глупак.И така аз оборвам темата на дървения философ пуснал статията.

"Според мен всички в "Брюксел" са от меритократичния елит на отделните нации. Аз не смятям, че само гениите като Айншайн са от този елит. Разбира се, правилата си имат изключения." Аз мисля, че там са едни втора ръка хора и политици.Ппонеже от тях много малко зависи всички страни изпращат там само шплява. У нас предвид нищожните доходи да идеш в Брюксел е най -малкото финансово постижение но за един гражданин на богата западноевропейска страна това е губене на време. свен това предвид факта, че у нас дори така наречената първа ръка от елита са пълни глупаци ,а Меркел не е много по-умна, Оланд никак не ми блести с мозък, а Юнкер пък въобще, ние виждаме, че глупаците командват в Брюксел и което е най-лошото вместо нещо демократично и социално те правят едно подобие на СССР където нямаше демокрация и пълните глупаци командваха на идиотски принцип икономиката в смисъл трябват маратпнки те произвеждат гуменио ботуши едното липсва другото никой не го търси....

Иначе да виждате автора на статията е прав тоест глупаци като вас няма как да обичат меритократ като мен. Аз обаче мисля, че точно насирането на меритократите с икономическата криза тръгнала от САЩ и мигрантите тръгнали заради войните предизвикани от САЩ са проблема. в този смисъл смятам, че в САЩ не бяха на власт меритократи ,а глупаци и на техния фон идиота Тръмп изглежда почти нормален в някои отношения.

Пу да му еба майката соросоид не следи темата за да ми отговори. Останалите глупаци кво да кажат? Пълна смрад.

Брюксел не яде Брюкселско зеле (малки като орехи зелчета). Брюксел набва, гълта по 300000Евро на ламтуник Европейски избранник-измамник. Иван знае Обществената лъжа, но трябва момчето да си заработи директорската заплата иначе ще го гонят ако не ръкопляска на крадците които са го наели назначили за Главен лъжец в България.

Соросоид, аз схванах дълбоката ирония в никът ви която мнозинството патриотични тролове не съумя да схване. Как мислите какво изобщо се казва с тази статия? Че това е бунтът на глупаците срещу меритократите? От завист? А не мислите ли, че това е бунт против мигрантите прокудени от домовете си от Обама от една страна и всъщност и от друга понеже ако не лично Обама то неговите предшественици спонсорираха разбиването на Афганистан? Наистина мигрантите може би се демонизират и хиперболизират. но има сякаш нещо счупено в света особенно и след икономическата криза която няма как глупаците да са причинили понеже те не са на командни постове занчи остава логичното допускане ,че това са меритократите.

Бунтът срещу елитите предшества миграционния проблем. Не е завист, а е бунт срещу авторитетите, какъвто е бунтът на сина срещу бащата. Той възникна като бунт срещу глобализацията преди двайсетина години. Сега социалните мрежи приближиха хората до елитите, един от който е описания. Вината на меритократите за разбъркването на Близкия Изток! Не знам, по-скоро не мога да ги упрекна. Тръгват да демократизират Афганистан. Там обаче хората не са податливи на демокрация. Да ама Бен Ладен бутна кулите и се укриваше в Афганистан. Сбъркаха ли САЩ, че тръгнаха да преследват Бен Ладен? Почнаха да демократизират страната. Обучават хора за управлението на страната. Сбъркаха ли?

Арабските пролети в Египет, Тунис и другаде не знам дали се инициирани от американците! Ако са, специално за тези две страни, може би е нелогично. Бил съм и в двете. В Египет имаше нещо като гражданска война, постоянно имаше атентати, предимно срещу туристи, с цел след изгонването им да се намалят приходите и правителството да падне. Противниците на Бубакър обаче, аз доколкото знам, бяха ислямисти. Арабската пролет от ислямистите ли се извърши, като се свалиха светски режими? Има ли логика САЩ да са подпомогнали ислямистите срещу Бубакър, който беше проамерикански политик? Египет беше прозападна страна, па макар и с леко авторитарно управление, а Тунис беше направо като европейска страна и даже с демократично правителство! Аз не виждам логика американците да са предизвикали арабските пролети, както се пише!. Тези работи ние не ги знаем. В България обаче положението наистина е тревожно. Целият ни елит, и политически, и научен е застрашен от оплюване, поругаване. Нещата ескалират. Виж например в предаването на Слави, как ли не бяха наричани депутатите. Къде е опасността? Страхът, че който си подаде носът в обществото, ще бъде оплют. Всеки да си гледа бизнеса, да преследва собственото си благополучие. С обществена дайност да се заниманат хората, които нямат други шансове, по необходимост, а не за собствената си чест!

Нещо не ми е съвсем ясно за какъв меритократичен елит става дума, напр. в Брюксел. От нашите меритократи ако съдим, жална ѝ меритократична майка на Европата. На философ му дай тон, и докато се обърнеш - те ти бялото кафяво /и със съответен мирис/. Аз не познавам хора, които да не отдават заслужена почит или поне признание на успелите със собствени сили / а не с грантовете на" Америка за Соросоидите"/

Според мен всички в "Брюксел" са от меритократичния елит на отделните нации. Аз не смятям, че само гениите като Айншайн са от този елит. Разбира се, правилата си имат изключения.

Иван Кръстев е прав само донякъде. Гневът към меритокрацията в България е факт. Успелите, можещите се презират. Това обаче е свързано с националните особености на българина. Завистта, злобата са вкорененени в неговата душа. Омразата към успелия е алиби за незадоволителното му битие и чрез нея маргиналът се чувства компенсиран. "Аз напсувах Кристалина Георгиева, аз писах за президента, че е глупак". Това гъделичка егото на лумпена, така той се чувства равен с успелите. Този феномен обаче не е характерен за другите народи. Там уважават елитите си. Например в Германия Меркел, във Франция Оланд, не че нямат политически опоненти! В САЩ Обама излиза със 58% одобрение. Никой не е спрял да се възхищава от таланта на Бил Гейтс, на Марк Цукърбърг. И двамата са в топ 8 на хората, притежаващи половината от богатството на земята, но това не ги е демонизирало!

"Това обаче е свързано с националните особености на българина. Завистта, злобата са вкорененени в неговата душа." Изказване типично за един соросоид.

Ако имаш предвид откровеността, силата да кажеш на черното черно, да, така е!

Как е възможно да има толкова задръстени хора? Пич ти си загуба на въглерод!!! Меркел обичана в Германия, Оланд във Франция, нобелиста за мир и индиректен масов убиец Обама уважаван!? В коя дърважа елит довел народа си до мизерия се уважава? Как можа да ги съчениш тия глупости? Ти си феномен на глупостта.

Димитре, бъди по-прецизен! Между уважение и обич има разлика. Относно Обама, квалификацията ти "масов убиец" е попадение в десятката за форумен герой!

Не ви ли беше неудобно да изтъпаните този жалък соросоид и то в навечерието на встъпването в длъжност на новоизбрания български Президент? Този платен соросоид няма място на българска земя!

Този се е напънал и преписал лекция за меритократичните елити, надувайки се с "познания" по писаниците на този и онзи. Цялата статия няма никакъв смисъл. Но си е получил хонорара, независимо дали е соросоиден идиот или гнусен грантоед.

Тоя е грантов соросоиден плъх. Явно иска да се пише сред елитите от експерти и да обясни защо хората го мразят. Мразят те, защото за пари може да защитава произволна гледна точка и при това с умен и важен вид.

шнайсе -ти ли си "любител" ,който проучва IP adress и се правиш на умен. СМЕЕЕЕЕЕЕХХХХХХХ ти си на първа страница,глупако. Всички сте соросоядни плъхове с акъл на дете на 6-г.Пиши си ,но не се занимавай с тези неща !!!!1

За грантокрацията няма ли какво да каже?

Открита демагогия, кривогледко!!!Продължавай да пишеш в ''Ню Йорк Таймс'',хаах

Най-лесният начин да разгромиш популизма е да докараш популиста на власт. Типичен пример в това отношение е Ципрас и Сириза. Към популистите има свръхочаквания и бързите разочарованията са неизбежни. Например от популистите в Германия и Франция се очаква едва ли не да възстановят яйцата от мече изпържения омлет - да изградят чисти нации и хората от колониите до девето коляно да се върнат, там откъдето са дошли! Така че колкото по-бързо дойдат на власт популистите, толкова по-добре за народите, толкова по-бързо те ще се вземат в ръци и ще узреят!

За такъв срок си се наточило соросоидче шарено,нали ?!!

Защо за 60 години? Демокрацията е от хиляди години! Популизмът е с подобен къс хоризонт.

Абе, уважаеми, откъде ги намирате такива платени слуги като този!

Човече, кое те възмущава? Всеки трябва да служи и се налага да е срещу заплащане. Аристокрацията е можела да служи на обществото си навремето безвъзмездно, но нейната роля отмина още след Първата св. война. Вече и графовете служат срещу заплащане.

вчера четох нещо сладко и вярно - либералната идея била като шарен балон в небето.Докато го гледаш другите ти пребъркват джобовете!!..Май че беше Шоу !?

Марш вън от България,покривен соросоид!

Кастовата система вика "дръжте кастовата система" - това разбирам от тази преразказана статия.

виж го ти ванката досега гледаше а десното око сега вече с левото ---- и вижда нещата другояче.... === залагам си главата-тоя може да бъдв секакъв-от маоист до националсоциалист.кинти да има === а завоите са му плавни и звучи научно

За тея EU педли няма спиране бе -само какви понятия.Аз не мога да си го преведа. Зад Хитлер или Сталин хората,народа е заставал като стомана. Всичко за Родината !!!! Хвърляли са се в ебахти сраженията тоя педал долен FUCK THE EU!! поне е жестока провакация, де да имах тоя талант(((((