Японски учени копираха успешно пръстови отпечатъци от снимка

Японски учени копираха успешно пръстови отпечатъци от дигитална снимка на човек, позиращ с вдигнати показалец и среден пръст, образуващи "V" - жеста за мир.

Обратно в новината

Коментари - Японски учени копираха успешно пръстови отпечатъци от снимка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пълни глупости на джурналяйки!!! това може да стане със специален фотоапарат и обектив!

135мм обектив се води "Теле" (ударението е на първото "е"). Така, че нищо чудно. А и като сложиш, примерно поне 20-25Мп. на матрицата на огледалния апарат не само отпечатъци ще вадиш.

Много отдавна е направено това

Айде Москов на съд!!!

Реклама на Кодак?

Браво, че поне един се сети... И аз това се канех да напиша.

Сега работим върху останалото от снимков отпечатък да задействаме сензора.

gonzales

и това ще стане. всъщност може и да е в действие , но първо трябва да си възвърнат вложените пари за да рекламират пръстовият отпечатък като единствен. после ще си възвърнат и парите за успешното копиране. нещо като вирус и антивирусна програма при компютрите, или грип и антигрипна ваксина. всичко е пари !!!

въпреки, че съм проста и си зададох ? - аджеба как така само от КОПИЕ /с ударение на първото о:) може да се задейства там каквото се задейства. Нали трябва тактилно усещане, е не при мен, а при апарата, където си поставям пръста....дааа, отдавна минаха онези времена, когато се разприсвахме като си плюна на палеца :-

Москов да види колко е прост и на колко души е подложил на риск идентичноста и създал възможност за злоупотреби.Сега вече може да му предявят искове за обезщетения! Каква е гаранцията че здравните власти няма да злоупотребят или да се изтегли информация!

Искове можеш да предявяш по всяко време! Пари да имаш, плащаш си 4% от стойността на иска държавна такса и си като Лепа Брена, нямаш проблеми!

Гаранция-Франция !

и сега ще разбият системата на нашия здравен министър с пръстовите отпечатъци. Пак милиони пари на вятъра!

Защо се влечеш по течението? - какво значение има каква новина ти снася Дира? База ПРЪСТОВИ ОТПЕЧАТЪЦИ ИМА МНОГО ОТДАВНА - никой не те кара да се разпишеш, а ти топват пръстите в мастило /преди 20 години беше така/ и после натискаш...Сега просто си въртиш пръстите /без да ги топваш никъде/ и топлината ти отчита /или там каквото и да е - аз не съм мехаНИК/ и после вичкото остава в ръцете на.....хахахахаха хакерите оффф.

Може някога и от натискане на тъч-скринове да се вадят пръстови отпечатъци. Например от мобифони, ако има в бъдеще още, а нещо не ги е заместило.

Е то това на гърба на телефоните какво е ? Освен това докато обучаваш телефона отпечатъка се вижда на екрана. Къв е проблема една програма във фонов режим да праща отпечатъка в някой облак или e-mail :-)

Сега да се прицелят в Луната и да видим най-накрая оная първа стъпка.

Имаше един пич който извлече музиката от грамофонна плоча като използваше скенер. Ей така копира звуковите пътечки и после къдри музиката с формули разни.

ама ти само това си запомнил - че някое пионерче ИЗВЛЯКЛО звуковете от...като ги било хванало за ченгелчетата посредством...скенер. Но трябва да се уточни кое се е появило ПЪРВО /не е като яйцето и кокошката/ - скенера или грамофонната плоча?

Още преди години един хакер възстанови пръстови отпечатъци от снимка на германски политик и пак беше в технологичните новини.

Аз съм сигулен, че социалистическо ли е правителството, точно това ще се случи: ще наливат пари в здравеопазването и хич никой няма да се интересува, кой краде, кой влачи!

се въдят у нас. Радвайте се на Москов! Кога ще се прекрати това безобразие с отпечатъците на българите?

Като дойдат социалистите, тогава! Все пак са чужди пари, ще си плащат и ще си свиркат!

Д-р менгеле е една пионка (марионетка). Прави това което му се каже!

Пълни фантасмагории.Колкото и че земята е кръгла.

Време е да се въведър ИРИСОВИ скеневи за прием в Болниците, след това ще има и ДНК скенери за прегледи в Болнициде.

В България е такъв батак, че нищо не може да се направи! Просто правителството трябва да налива пари и да се примирим, че ще ни крадат.

Това предвестник на чиповете ли е ? Пишете го направо не го крийте а който разбрал разбрал все ще има такива .

ДНК скенер с "БАРКОД" татуировка на ръката

Честито на вярващите в тъпата система на Москов. Щели да спрат злоупотребите, само дето не са наясно колко надеждни са тия четци на отпечатъци.

Глупости! Такова устройство имаш ли си напредстава колко ще струва? Сульо и Пульо ще имат четци на опечатъци от снимки!

"колко ще струва". И колко ще струва според теб - 100хил долара ли? Казват ти, че с непрофесионален фотоапарат са снимани отпечатъците. Останалото е софтуер.

Отпечатъците на москоф не са снимки на пръста а поредица от числа. Не говори глупасти

затова пък българският жест за мир- вдигнат среден пръст с нокътя обърнат навън- е абсолютно безопасен.

е евентуано ,ако не брукннеш в нечиж нос...