Социалдарвинизмът на Прехода и постпреходното статукво

Напоследък много малко и все по-малко ме занимават конкретните действия на конкретните управляващи.

Обратно в новината

Коментари - Социалдарвинизмът на Прехода и постпреходното статукво | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преходът умре, гражданино Слатински - боли, когато делото на живота ти се оказа пълно порно. Пускайте водата и толкова!

Този другар има една дъълга предистория. Спомням си го от началото на 90-те, когато ни разправяше как БСП вече не била комунистичска партия. И как новият премиер Жан Виденов (по прякор Жан-Лъжан) щял да ни оправя. Ама сега естествено си мълчи. БСП-то го вадят този от нафталина всеки път, когато им замирише на власт, за да докара еднои псевдо-научно уверение, че те са правите.

През 1989-1990 година започва политическата си кариера в Радикалдемократическата партия в България. Участва в дейността на формиращата се опозиция - оратор е на митинга на СДС на площад Св. Ал. Невски на 14 януари в София и водещ на митинга в Перник на 24 март. 1990 - народен представител в 7-ото велико народно събрание. 1990-1994 - депутат в 36-ото народно събрание. Председател на Комисията по национална сигурност.

Пази Боже полуграмотно да пропише! Един от серията пръкнали се напоследък "професори-алабалисти". "Напоследък много малко и все по-малко ме занимават конкретните действия на конкретните управляващи." С това е казана същността на това "писание". Останалото всички го могат. Някои по-цветисто, други по-мъгляво.

Уважаеми DIR, не съм срещал толкова дълго "его-самоизтъкващо" писание като това на Професора (не зная по какво...) Предполагам, че е по специалността, за която, когато една баба попитала внука си по какво е доктор Желю Желев и й казали, че е по филисофия, тя възкликнала: "Боже, какви болести ни нападнаха"! Хайде стига сте ни промивали! В главите ни просто остана само Златото, а то е неразтворимо!

Човекът ти пише за рефлекс, който си загубил. Ти и още много. Случва се с изпростяване. Докато в края на краищата разбереш какво ти лиспва в интелекта и способността чрез него да преценяваш, ще е твърде късно. Ако изобщо разбереш. Преди Хитлер е имало много като този професор, които са предупреждавали какво започва да се случва. Но е имало много повече като тебе, които са ги смятали за ненужни особняци интроверти, психари и егоисти, че не се спускат по теченето на фекалната маса, както всички вие го правите. Днес историята се повтаря. Течеш по наклона към много миризливо място, ако оценяваш тази статия като изказ на егоизъм! Ако си я прочел, или поне само 1/5 от нея, то професорът нямаше да има основание да вика пишейки, че хората не различават уродите. Ти не ги различаваш, а те изкристализират все повече. Времето е такова, а времената ги правим всички заедно. Като обуславяме доминантите. Аз съм съгласен с професора, някои нюанси виждам по друг начин, но кото цяло доста обяснително казва онова, което се случва. То се случва и е повече от преди. И има повече средства от преди. Понеже... понеже има повече мухльовци като тебе в сравнение с преди. Да т го кажа, че да ми олекне, не толкова да те обидя. И извинявай за откроевността ми. И да бяхме един срещу друг, пак щях да ти го кажа.

"...че хората не различават уродите." ОК! Прочетох те внимателно и те "различих"... Интелигентно пишеш, подредено, с учтива злоба към чуждото мнение. Но този го познавам и когато такива накацат Обществото с "анализите" си, съм разстроен... Просто го насочвам към канализацията и толкова. А ти се упражнявай с пледоариите си. Не се обиждам, защото не те познавам,

Браво г-н Слатински ! Искам само да задам един банален въпрос, който съм задавал и на Вас преди няколко години и не получих отговор тогава, та: Защо при толкова умни хора в тази държава (академици, професори, доценти, експерти, специалисти или просто житейски умни) държавата ни и обикновените хора в нея е / са в такова незавидно положение ? Кой е по-виновен за това - умните, които знаят какво и как да направят или простите, които се въодушевяват от кича във всички негови проявления ? Съберете се умните и се опитайте да напълните например Арена "Армеец" - едва ли..., но виж члгаджиите ...винаги ! Защо е така, защо научния сътрудник и строителния инженер получава 600-1000 лв. заплата, а ТЪРГОВЕЦА (който е лъжец и крадец по презумция) 10000-100000 лева ?

Защото интелигентността не се събира, тя опитва да строи. Простотията се събира. Тя се събира и като клиентела много лесно, та оттам приходите на търговеца. Един професор с колко клиенти на неговия продукт може да се събере, че да получи приходи от полезността му? Но един търговец, който поради манталитета си продава имитация на сиерене, вредна при това, ще се събере лесно на пазара със стотици хиляди негови подобия, също толкова пошли и безотговорни към здравето (в случая собственото си), за да купят пошлостта. Пошлостта позволява големи търговски обороти, човече. Интелигентеността по-рядко успява да пробие така директно. За да пробие интелигентен продукт, той трябва да издържи на много тестове и е много трудно. Заслужава си, но наистина е мнго по-трудно. Докато пошлостта продава от днес за утре на пазара и трупа пари. Слава Богу парите са една от ценностите, които са доста назад в ценностната система на интелигентните хора! И за това поривът ти за събиране в зала Армеец и в получаването на голяма заплата е някак неочаквана като предложение. Дали се досещаш какво искам да ти кажа?

Novae

Според мен отговорът е СКРИТИТЕ или добре прикрити МРАКОБЕСИ. ЧЕ даже и светлобеси....

Не е в брат Джон спасениято, а в Иван.

Колко има измислено, че Ванга го е казала... А не знам зашо съм убеден, че спасението е в Героги (нека приемем, че е символ за България). Т.е. спасението е във всеки от нас. Не знам да смятам някого за по-прост от този, който търси спасение от някого, а не от себе си. Особено като не може да види какво се случва, когато те е "спасявал" Иван! Баси тъпото трябва да си, за да не знаеш, че в Таджикистан пенсионерите получават 5 долара месечна пенсия. Те са с Иван. И ти си бу нак на бунаците. И не че размерът на пенсията е водещ критерий, но и останалите са на неговот ниво, когато си с Иван. Аз по-изродена нация от руската не знам, те носят фински гени с огромни татарски генни петна, което обяснява манталитета им. Няма оправяне, това е ген!

"Прехода" в БГ беше организиран от цк на бкп по поръчка на живков и къмпани.Един от елементите му беше така наречената "демократична опозиция". Желев,меди доганов,коста тренчев,костов...Тази мърша на снимката беше един от приближените на желев ...И не разбирам на какво се надяват тези които се опитват да ни го пробутат...Вероятно те си мислат че легендата за "автентичния", неманипулиран "преход"...е защитима.Говеда,на таа легенда вече могат да се фанат само идиоти,малоумни,малограмотни...Вашия ентусиазъм в подържането на тази легенда поне мен ме озадачава.Но това си е ваша работа...

Мракобесието,алчността,завистта, злобата, отмъстителността са плод на КОМУНИСТИЧЕСКОТО верую и възпитание.Не виждам нуждата да го обяснявам.Ако обикновения човек живял в онези години се върне назад с мислите, си ще си спомни, ако има желание да го проумее.Но за жалост се съмнявам в самокритичността на всеки. Написаното по горе е от АКТИВЕН БОРЕЦ ПРОТИВ ФАШИЗМА И КАПИТАЛИЗМА

Има ги навалица и в некомунистическите общества. Повярвай. При комунизма всичко става модулирано от тях, което ги изявява неимоверно, за това и комунизмите миришат като кенефи. Но и в най-напредналите държави по света си ги има тези. Особеното там е, че ги потиска яко и че има механизми за неизлизане извън някаква граница на поносимост. Докато в комунизмите им е развъдник.

Човекът Ви го е казал. Но така и не разбрах до момента някой от драскачите дали е осъзнал нещо от написаното от един от малкото умни хора у нас.

Опасявам се, че за да бъде осъзнато написаното, първо то трябва да бъде прочетено внимателно, а това отсява поне 90% от аудиторията, за която дължината на текста е просто непосилна и надминава обема на първосигналните жълтини, които обичайно вземат за заложник съзнанието им.

...за "умни хора" в България "умни"-те не са малцинство, `добрите` хора - те са малко.

Дрън-дрън та пляяяяяяс...

Това си е стил Работническо дело- там така пишеха- описателно-емоционално и без да обяснят феномена. Тоз човек няма ли достъп до по- модерни писания, да види къде е стигнала науката, щото неговото нито е литература, нито есе, нито психология, нито коментар... Инак увлекателно разтяга нещата, но може и по- кратко. Всъщност описал е нещо, но трябва сега някой да даде причините и обяснението. Това , обаче, ако въобще е описал проблем, щото май е взел по погрешка нещо за проблем.

Дира вече е притурка към Фейсбука и Личния блог на Слатински. Да не ви е спонсор този?

Ти къФ беше бе украински/СССР възпитанико и бъдещ дИмократ, заемал много длъжности ?

я млък бе

Как да се обединим, имаме нужда от водач. Кой да е той?

България е държавата на паразитите ,от 1944 ,но най-вече след 1989 !

99,9% спам.

...може и да има до 0.1% истина.

Се едно слушам битие и житие на българския "академичен" феодален старец.