Ако аз бях главен прокурор, бих арестувал самия себе си

Заплеснал се във всекидневни задачи, аз съм пропуснал основни развития в българската правораздавателна теория и практика.

Обратно в новината

Коментари - Ако аз бях главен прокурор, бих арестувал самия себе си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Авторът Красен Станчев, набеден за виден български икономист, а всъщност с образование по марскистко-ленинска философия, дали би могъл (по горната причина и не само) да ни светне за следните противоречия в собствените си съждения: по неговите т. (4), (7), (10) По-добре ли беше управлявана КТБ, след като от оплюваната от Станчев държавна собственост тази банка стана частна посредством възхваляваната от Станчев приватизация? По т. (11): Щеше ли КТБ да бъде източена, ако "следприватизационният контрол" - в случая - контролът на БНБ, си беше на мястото и си беше свършил добре работата? В тази връзка щяха ли да останат НЕ-източени останалите банки, ако не съществуваше никакъв държавен контрол, както му се иска на Кр. Станчев, и всичко беше оставено на съда? Също в тази връзка - какво направи съда с банкерите, източили банките през 1996-1997 г. и върши ли работата си съда и по съвременно източената банка КТБ, която не е държавна , а (прехвалената от Станчев) ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ? По т. (13) - как ще ни докаже, че точно въвеждането на 10-процентната данъчна ставка е повишила приходите в бюджета? По т. (3) Земята около граничната полоса е публична държавна собственост. Смята ли Красен Станчев, че този държавен актив не е стратегически и затова подлежи на приватизация?

...По т. (6) Завишените цени, по които американските ТЕЦ Марица 1 и 3 продават на НЕК електроенергията си, конкурентни, т.е. пазарни ли са и, ако не - защо Кр. Станчев не критикува остро този факт - нали самият той се обявява за конкуренцията и пазарните принципи? В тази връзка самият Красен Станчев как е получавал поръчките за своите консултантски услуги - в конкуренция с други кандидати или с директно възлагане? Съдейки по огромния обхват на отраслите, за които Кр. Станчев е правил , анализи, които е изпращал на министри..., и е получавал възнаграждения - от банки през атомна енергетика до отбрана и здравеопазване, се питам: дали пък Красен Станчев не се оказва българският Остап Бендер, наистина завлякъл българската икономика с некомпетентно и непрофесионално вмешателство в държавните дела през последните (решаващи) 25 години?

Г-н Красен Станчев, хубава статия, ама малко наивна сякаш..На Вас ли точно да обясняваме че главния прокурор (и прокуратурата като цяло, каквото и да означава това) върви ръка за ръка със СИЛНИТЕ на ДЕНЯ?? Че как инак да си обясним защо напоследък се "привикват министри от Бойковото правителство с "необясним интензитет'? Дали защото е в оставка това правителство, а инак 4 години че и повече нещата за които ги "привикват" сякаш не се знаеха?? А нещо през последните 3-4 години за КТБ да беше направено? А Масларова, а Хр.Бисеров, а милионера - хидрогения инженер Доган ага с неговите 2 милиона хонорари...е списъкът е дълъг..Г-н Станчев статията ви е хубава но няма смисъл от нея, защото на така-наречения Цацаров и съдебната система като цяло вече НИКОЙ в БГ не вярва...!!

Ако България беше нормална държава, такива като г-н Красен Станчев отдавна нямаше да се разхождат на свобода и да серат през устата си.

Имам два въпроса : 1.Защо в страни като Норвегия,Швеция,Финландия идр. има държавни предприятия които са много печеливши и защо не ги приватизират? 2.За последните 10 години колко пари е получил от неправителствени организации.

ли опряхте до тоя грантов диван т.н.експерт по икономика от близкато минало на хранилка на фондацийките.Парите свършиха, а не остана нищо за продан от бедна България

САМО-АРЕСТУВАНЕТО Е КАТО ОНАНИРАНЕТО :))

Има безбройни начини за решение на цялата, обидно-примитивна проблематика. Просто, на уважаемите не им е това работата, а точно обратното. Тяхната функция е, не само да създават проблема, но и съществуването им да бъде възможно само, когато са част от него.

КУЧЕТАТА КАТО ОГЛАДНЕЯТ И ПОЧВАТ ДА СТАВАТ "РЕВОЛЮЦИОНЕРИ" ... ВСЪЩНОСТ МАРКС ГО Е КАЗАЛ "С ГЛАДЕН НАРОД САМО РЕВОЛЮЦИЯ СЕ ПРАВИ" .... А ВМЕСТО ДА СЕ САМО-АРЕСТУВА , ИСТИНСКИЯ "ПИЧ" ИЛИ "ПИЧК"А СЕ САМОУБИВА :))))

хората на Сорос у нас защитават министрите на Сорос у нас. Нищо ново!

То всеки желаещ да прави сделка на реална цена и не е човек на червената мафия, е човек на Сорос.

Е прав си, никой не оценява колко много си дал за премахването на държавата, дори и прокуратурата. Ама тук е България. Виж в Чехия е друго - нищо не се разрушава ако няма по-добър наследник. И хоп - разбиха Чехословакия на Чехия и Словакия и кво стана... стана лошо в България щото само унищожава а управниците гледат да лапат ( в краен случай и кюфтета...)(кюфтето няма партийна и етническа принадлежност) . Сега може само да се самосезираш ама нема файда - няма кой да ти обърне внимание !!!

Кажи му СОРОСОИД,и не се тормози да му четеш гупостите.

Че кой ти пречи? Отиди в най-близкото полицейско управление и си признай доброволно какви си ги вършил! Ама то на думи сте силни, ама на дела ?

и като чета подобни форумци, които всичко знаят - професори по всичко, се радвам че не съм в тази територия на генетично увредени комуняри. Гади ми се от тях. Това е поколението на партизаните дошли на 8 септември 44 , безбройните АКТИВНИ БОРЦИ, толкова много и толкова активни, че биха могли със собствени сили да победят Хитлер.

живееш в чужбина, ама пак си лаеш като българин по българите. Да си им сладък на чужденците, халал да си им.

Би ли се изказал тогава как ти звучи писанието на самия Красен Станчев, който се оказва"професор по всичко", "който всичко знае"? Може ли завършилият философия К. Станчев да разбира от - право, финанси, банки, атомна енергетика, приватизация, монополи, ценообразуване, образование, здравеопазване, пенсионно дело, армия и отбрана, железопътен транспорт, радио и телевизия, ...(тези отрасли фигурират в текста на Кр. Станчев, описващи консултантските му услуги)?

ИДИОТ! "В крайна сметка има съществена вина за спирането на проекта, с което е допринесъл за бюджетната загуба от 1,5 млрд лева по делото на РОСАТОМ срещу НЕК (въпреки че с акта на спирането на Белене са спестени около 18 млрд лева"!? Та не разбрах в коя банка ги държите тези 18 милиарда !!!!!!!!!!! Да си взема малко

Там където е и проекта които не съществува.

Има ли значение какъв е този човек, като казва истина за вашето човече Цацаров, бе гнусна ДС сган?! Опитвате се да изместите фокуса на темата. Типични похвати на доносници и прости ченгета!

Ти не беше ли в НПО -то наречено Фондация "Институт за пазарна икономика" ?! Само като прочете човек , че Председател на Консултативния съвет на това НПО е Ричард Ран, вече му става яснокой си ти Красене! До теб в това НПО се нареждат такива "достойни " разрушители на държавата и банковата и система като: Мартин Заимов /Майкъл Голдсмит/ Левон Хампарцумян Калин Христов Кенет Лефковиц ОТВРАТИТЕЛНИ СТЕ! Надявам се вятъра на промяната идващ от САЩ и ТРЪМП да ви измете в аналиите на историята! И НЕ САМО ТОВА! Пожелавам ви да попаднете в подходящо место - ЗЛЪЧНО И СПОКОЙТО.

Я кажи нещо за шефа си Делян Пеевски! НА НЕГО НЕ ДАВАШ КОСЪМ ДА ПАДНЕ ОТ ГЛАВАТА.

ДЕБЕЛЯН ПОДОБНО НА ТОВА САМОНАБЛЮДАВАЩО СЕ СЪЩЕСТВО ДОЙДЕ ОТ НИЩОТО. ВСЪШНОСТ ОТ ШОФЬОР НА ЛУЧАНО СЕ ПРЕВЪРНА В ТОВА В КОЕТО СЛУЖБИТЕ БЯХА ПРЕЦЕНИЛИ, ЧЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ. СЪЩОТО Е И С КАКА ТИ КОРНЕЛИЯ КОЯТО КАТО ХАМЕЛИОН ОТ СИНЯ СТАНА НЕ САМО ЧЕРВЕНА , НО И ВОДАЧ НА СТОЛЕТНИЦАТА. НА ЛЕПИТЕ ЧЕРВЕНОДУШКОВЦИ ИМ Е НЕОБХОДИМ ПОДОБЕН ВОДАЧ. ВОДИ ГИ КЪМ ТРАПА!

ИЗПАДНАЛ СИ В СЪСТОЯНИЕ НА ДУШЕВНО РАЗДВОЯВАНЕ НА ЛИЧНОСТТА. С ТОЗИ АНАЛИЗ СИ ДОСТОЕН ЗА НЯКОЯ ПСИХО КЛИНИКА. ИНАЧЕ СИ ДОКАЗАН БАНДИТ ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА КОЙТО ПРЕМИНАХА СДЕЛКИ ПО ПРОДАЖБА НА ДЪРЖАВНИ АКТИВИ ЗА ЕДИН ЛЕВ, КАТО ПРИ НЯКОИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ДОРИ ТОЗИ ЛЕВ ИМ СЕ ВИДЯ МНОГО. КАК ДА ДАДАТ ЦЯЛ ЛЕВ ЗА ВИВАКОМ ЦАРСКИТЕ ЮПИТА И ЦАРСКИЯ ПРИЯТЕЛ СПАС РУСЕВ, КОГАТО МОГАТ ДА ВЗЕМАТ ПРЕД ТВОЯ ПОГЛЕД И ТОЗИ НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ЕДИН ВЪЗБРАНЕН ИМОТ СТРУВАШ МИЛИАРДИ ЕВРА, КОИТО МОЖЕХА ДА ПОСТЪПЯТ В БЮДЖЕТА ЗА ПОГАСЯНЕ НА ДЪРЖАВНИЯ ДЪЛГ ТЕГЛЕН ЗА ДА СЕ "СПАСЯВАТ" ВЛОЖИТЕЛИТЕ НА КТБ. КАК ЦАРЯ И ПРИЯТЕЛЯ МУ СПАС СТАНАХА СОБСТВЕНИЦИ НА НАЙ АТРАКТИВНИЯТ ОТ АКТИВИТЕ НА КТБ БЕ КРАСЧО?! ИЛИ СИ ИДИОТ И НИЩО НЕ РАЗБИРАШ ИЛИ И ТИ И ЦАЦАРОВ СЕ ПРАВИТЕ НА УМРЕЛИ ЛИСИЦИ. ВСЪШНОСТ НЕ БЕШЕ ЛИ ЦАЦАРОВ ТОЗИ КОЙТО ВЛЕЗЕ В КТБ КАТО СЛОН В СТЪКЛАРСКИ МАГАЗИН ЗА ДА СЪЗДАДЕ ПРОБЛЕМ ЧИИТО ПОСЛЕДСТВИЯ И ДО СЕГА НИЕ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ПЛАЩАМЕ И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ПЛАЩАМЕ ВИЕ КРАСЧО НЕ СТЕ ЗА ЗАТВОРА ВИЕ СТЕ ЗА БЕЛЕНЕ ИЛИ ЗА СКРАВЕНА! ТАМ ЩЕ ВИ ПОДХОЖДА НАЙ ДОБРЕ!

Не знам за главния прокурор, ама този несретник на снимката е най-добре не само да се самоарестува, но и да се самозатвори някъде за дълго и без достъп до интернет, откъдето услужливи дираджии да му публикуват изходеното...

Ако не знаете как се прави да му повярвате. Наема се поръчково вещо лице, което дава неточна занижена оценка и вие сте чисти. После пазарувате чисти. Освен ако не се докаже, че хора по веригата не пропеят как сте си осигурили тиха сладка сделка. Е, добре може ли прокуратурата да забрави всичко това и да не забележи, че оценката е по занижени цени. Още по- лошото е, че може и фондовата борса да е манипулирана за тази сделка.

оценката не е по занижени цени а самата тя е занижена!

Няма проблем, ако смяташ, че цената на дадена акция на фондовата борса е подценена - купувай и цената и ще се повиши! А и ще спечелиш.

sps_hrsf@abv.bg

палячо, поради ниските обеми на търговиа на бфб, цената на която и да е акция може да се докара с точнос до стотнш от лева. когато я поискаш и както я поискаш. без никва връзка с главниа мозък, тоес със състоянието на компаниата, сделки, димиденти ит.н. Пример: искам да продам акциес за 100 хилки с печалба? В петък, около 15 часа, купувам още от същите за около 1 милка. Цените се дигат, поради гоуемата поръчка, докъм 17 часа увличам още бълъци да купуват с цел бъдещи пичалби. Гаранциес, че цената на акциа ше скочи поне с 15% от такава масирана покупка. В понеделник, с отварянето, продавам целиа пакет с 5% под текуща цена. Такива удари са правени мноооооооого. чак до втръсване и все с пичалба за тарикатите.

Ако аз бях главен прокурор, бих арестувал самия себе си Цацаров, самосезирай се.

СОРОСОИД В КОНТРААТАКА! ДАСА ВИ ЧЕСТИТИ БАШ ДЕМОКРАТИТЕ НАЧЕЛО С ДРАГАЛЕВСКИЯ МАНГАЛ!