Близалки от канабис се продават свободно у нас

Близалки, на които пише, че съдържат 100 процента масло от канабис, се продават във верига специализирани магазини в големите градове на страната.

Обратно в новината

Коментари - Близалки от канабис се продават свободно у нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредната партенка. Джойнта одавна вече не е левче

- слаба държава. Знаете ли защо ни се налага да внасяме от Чехия конопени близалки, конопено брашно и конопено масло? Защото покрай марихуаната, забранихме отглеждането на обикновения коноп! Искахме да изпишем вежди, а извадихме очи. И вземете я легализирайте най-накрая тая марихуана да се прекрати тая лудост! Хем държавата ще прибира данъци, хем ще има регулация и контрол на качеството, а не като сега - кварталния дилър да продава на децата какво ли не за марихуана, включително "друсани" с какво ли не цигари! О, чакай, забравих че у нас мафиотите си имат държава и за това нарочно не искаме да я легализираме, за да не вземе държавата хляба на мафията! А за легализирането на марихуаната за медицински цели спор няма че трябва да стане, ама това някои хора могат да го разберат само, ако хванат рак и са на умирачка без алтернатива, или имат някое от многобройните неврологични заболявания и се гърчат в адски болки, за които обезболяващите не помагат.

Растението е едно и също . Важно как се отглежда .

Като ще правите реклама, поне кажете кои са магазините. Аз бих си купувал редовно. И да вземете да се образовате, че сте направо за СЕМ с тази статия. Вносител и разпространител с малко повече акъл ще седне да ви осъди

Във всеки магазин за подправки или добър супермаркет се продава чисто конопено масло. Не съм чувал да е забранено, нито пък продажбите се контролират. Май паниката за близалките е по-голяма, отколкото трябва.

Фармацевтичната мафия е успяла да забрани всички полезни за човека растения.

При липса на всякакви доказателства, журналлята са напълно некоректни с този неграмотен материал озаглевен "Близалки от канабис". Това са си близалки от конопено масло и нищо повече. Листата на конопа и канабиса са напълно еднакви на външен вид.

Канабиса и конопа са едно и също растение

Голяма работа като се съдържа конопено масло. Добре е хората да са малко по-образовани по въпроса. Конопеното масло е много полезен продукт. В него НЕ СЕ съдържа тетрахидроканабинол - т.е. психоактивното вещество в канабиса (онова, което надрусва). Конопено масло се продава в шишета, него защо не го забраняват? Редно е да се прави разлика между нещата, но за да се направи такава човек трябва да има минимален набор от познания. Тези близалки изследвани ли са за наличие на тетрахидроканабинол или пак се вдига шум за нищо? Защото, ако в тях не е открит ТХК, то те са абсолютно безвредни и една цигара с обикновен тютюн е многократно по-вредна. В интернет има достатъчно информация за ползите от конопеното масло. Всеки може да прочете, ако има желание да си обогати познанията.

Еми децата не обичат лютеница. Очаквам с нетърпение да пуснат пача с хероин и шкембе чорба с ЛСД.

Мисля че това е една добра шега, кято показва колко смешни са всички псевдозагрижени идиоти. Тъпи, заблудени и неграмотни същества. Лошото е, че в България е пълно с такива. Те са на принципа не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле.

много си е е добре

Че колко му е да направят близалки с канабис то лютеница пуснаха сега очаквам и детски храни да пуснат.

Ближи, ближи, щурче! Ах, подлудявай ме, не спирай! Макар да казват всички, че...

link ето какво е прословутото масло.Уважаеми автори спрете да побърквате и без това напрегнатия народ. Напишете нещо позитивно, за да Ви харесат статията.

Това като американските войници, дето се опиянявали и започвали да буйстват, след като пиели Кока Кола...

Направиха реклама на близалките!

А дестслите закуски с амфет останаха ли още???

За днес свършиха, но има редовни доставки от Опицвет.

НАРКО НАРКО НАРРРРРКОООООМАННИИИ

Спокойно, няма как за 1 лв. да ти продадат нещо което съдържа ТНС. А кво правиме с водка "Мери Джейн"?

Тъпанари. Дотам води необразоваността.

Много бих се радвал със същата готовност да съобщават имената на всички фирми, които произвеждат пилета с вода, сирена с добавки и разредени горива...

обърканост, възбуда страх, загуба на памет, снижени амбиции и мотивации, потене, топли вълни, намален имунитет, ниско кръвно, халюцинаци, загуба на самоконтрол - много подходящо за дечица и ученици...., нали

хахахах Мунчо, това не са странични ефекти на Марихуаната. Иди се провери. *Smoke weed every day! 420

Той твърди, че има всички необходими документи за този продукт.Следващия въпрос е дали това в документа е вярно.В днешно време много трудно се различава лъжата от истината.Как се живее в този мрак?Жалко за поколението,което е след нас.

Аз бих казал много жалко за вашето поколение . Докато сме млади всички кипим от енергия и преправяме света по наш вкус и идеал , вие също сте го правили . И всичко приключва когато дойде следващото поколение , то е пошло и развратно , не познава морал и ценности и трябва да го поучаваме . И забравяте , че вие просто сте остарели и вече доста изкуфели . Светът вечно ще се развива , и само може да гадаем какъв морал и ценности ще имат бъдещите поколения .

Пишлеме с жълто около устата, не е задължително развитието да е нагоре, дори напротив - светът явно деградира и морално, и ментално. Ти и такива като тебе сте прекрасен пример за това - неграмотни, нагли и изключително безсъдържателни ГМО дри...вци без цел и посока в живота. Бройлери без грам сиво вещество над врата. И отгоре на всичкото си мислите, че светът е ваш.

джепето

Много е трудно с тези анонимни профили, но все пак ще пробвам да отговоря и на двама ви ("..." и "Неграмотно пишлеме"). Като цяло и аз съм на мнение, че промените не винаги са за добро. Какво добро и полезно (за обществото и света) има във все повече вманиачаващото взиране в смартфоните и ровичкане из социалните мрежи и снимане на селфита? Това е просто пример естествено и далеч не единствения за съжаление. Има много примери и за обратното - промени към по-добро. Все повече обществото се замисля и взема мерки за опазването на природата. За съжеление индустрията е взела такъв връх (продиктувано пак от онова засилено търсене на всевъзможни стоки, джаджи и услуги от новото консуматорско поколение), че те са твърде недостатъчни .. поне на този етап. Но все пак се прави нещо. Да се надяваме всички, че не е само за замазване на очите. В този ред на мисли да се върна и към темата в статията - канабисът е далеч по-безвреден от много храни и напитки, които консумират децата ни. Дори и въздухът, който дишат в големите градове, може да се окаже по-вреден. Да не говорим, че повечето ученици пият и пушат тютюн и някак всички са приели вече това за нормално и не се шуми около този проблем. И сега на фона на всичко това (алкохол, цигари, активен полов живот на 13 и неограмотеност), проблемът била близалка с коноп? И на финал искам само да отбележа, че въпреки, че се изказах негативно спрямо младото поколение, не обичам използването на общи знаменатели (както "Неграмотно пишлеме") и видимо "..." се изразява далеч по-възпитано и грамотно.

Глупости!!! Между марихуана и коноп има огромна разлика - марихуаната се произвежда от определени сортове коноп и то от определени част след завършване на развитието им, маслото от коноп няма нищо общо с марихуаната и е напълно легално в голяма част от Европа. Нормално е хората да са загрижени, но е страшно, когато "големи специалисти" хвърлят всички в паника, А това последното явно е станало ежедневие - паникьосват ни със зимата, със снега, с някакви си мижави -10С.... спрете се бе, кви специалисти сте вие - интересчии някакви!!! Колко печелите да паникьосвате хората???

Не, не е нормално хората да са загрижени! Нормално е всичко да се продава свободно и всеки сам (и с помощта на родител, когато се налага) да определя какво ще купува и какво ще консумира. Въпрос на умствен багаж е

Не, не е нормално хората да са загрижени! Нормално е всичко да се продава свободно и всеки сам (и с помощта на родител, когато се налага) да определя какво ще купува и какво ще консумира. Тъй както е в Холандия. Въпрос на умствен багаж е

Въй! Ще си купя 3 близалки и как ще се докара-а-ам!

Няма да можеш, щото не е мерихуана

а всъщност със смазка за машини...

"Разтревожени родители в Благоевград" трябва да се чете "пълни неграмотници и малоумници".

Имаше едно време водка Мери Джеин с марихуанено листо на бутилката. Трябва да си много прост да си помислиш че има наркотици вътре, пък и за един лев и близалка и наркотици те трафикантите ще фалират при тези цени

аз като истински благородник пера парите на нарко босовете и купувам достъпни менте лекарства за родителите на само 300000 наркозависими и пак съм лош и даже си позволяват да се опитват да ме съдят разни прошляци с български заплати. Безобразие!

Голям перач се "извъди".

Тази статия е висша форма на неграмотност. В семките на конопа, без значение дали е от вида Сатива или Индика, не се съдържа ТНС. Но понеже журналистчето, написало статията, милиционерите и служители на всякакви агенции по храни, а също така родителите на ученици са малоумници най-страшни, за това и вносителя на този продукт ще е принуден да търпи загуби. За сведение на гореизброените глупаци, в Чехия отглеждането на канабис Сатива е разрешено, сектора дава много работни места и държавата печели. У нас закона на практика разруши тази индустрия. После се чудим защо сме бедни!? Защото сме глупави, естествено!

Семената на обикновения коноп са с чудесно противовъзпалително и обезболяващо действие и се ползват при лечение на ангина-за това са направени и близалки.В началото на 90-те работех в ''Билкокооп''към ЦКС. Изнасяхме билки за цял свят. От ''високо'' място наредиха навсякъде да се изкоренят насажденията на обикновения коноп, защото митничарите не ги различавали.

По същата логика дрисльовците могат да решат, че във вафла "Плутон" има плутоний за атомни бомби!

Ей, тия ученици - доброволци по наркотични вещества, не се кротнаха бе? Закъсало се е яко, обаче като им се е свършила дрогата - направо да минат на лепило, какво търсят под вола теле и в храните опиати!

Конопено масло, Конопено олио. Конопеното масло е не само уникален хранителен продукт, но и ефективно, естествено превантивно средство. Редовната консумация на маслото от коноп в храните, се препоръчва от официалната и народната медицина. За терапевтични и профилактични цели се препоръчва да се вземат на ден по 2 супени лъжици масло от коноп половин час преди хранене. Маслото може да бъде добавено и в готови студени ястия, например, като дресинг към любимите ви салати. Дори има приятен орехов вкус.

А какво означава "дресинг"?Или по - точно - има ли българска дума със същото значение?

превантира, сиреч предотвратява?

Стига с тези лютеници и канабиси! Всеки наркоман /и не само/ ще ви се смее презрително, защото е известно, че наркотичните вещества имат най-силно действие при инжектиране, по-слабо при пушене, и клонящо към нула при консумиране с уста. Ако имаше някакво въздействие консумирането на наркотици, то никой нямаше да си прави на решето вените, или да се дави в облаци дим, а щеше да си маже на филия! :) Тъй наречените "дроги под формата на хапчета", са просто силни химикали, както медикаменти и злоупотребата се нарича токсикомания, същото като да си купиш от аптека кодеин. Те седнали за конопено масло, което (е храна, не дори екстракт) да истерясват!

има 5 6 наркотика на земята и то важи за всички тва дето го каза. ще си инжектирам трева, тъпак. да ме хване по добре и да изгубя амбиция да те нареждам. или да ти дам 1 space кексче да видим колко е нулево действието при консумация с неинформираната ти уста.

Глупако, не можеш да си инжектираш трева по простата причина, че не е пречистено вещество и няма как да го вкараш безопасно във вените, иначе ДА, щеше да е по-силно действието, отколкото всмукването на дим. Ехх, прост наркоман.

Пффф...Ей ТОВА ЖУРНАЛЯТА ЗА 1 СРЕБЪРНИК СА ГОТОВИ НА ВСИЧКО! Хайде малко преди да напишете нещо пък попрочетете...Конопени растения...видове...начини на употреба...въздействие и т.н.! Най лесно е да трапосаш една простотия и да си гледаш кефа!

Тези близалки I Love Cannabis на сайта на фирмата се водят като аксесоари за пушене.Адрес на фирмата -ул.К.Стоилов 13/кв.Капана/Пловдив.Такива аксесоари няма как да са полезни ,особено за децата.Но съдебната система не е работеща в страната.Така е при капитализма,важни са преди всичко печалбите.По т.н.Тошово време такива случки е било немислимо да се случат.

ТОЧНО НА САЙТА НА ФИРМАТА ПИШЕ ЧЕ Е С МАСЛО БЕЗ ТНС. ЗНАЧИ Е БЕЗВРЕДНО ДАЖЕ ПОЛЕЗНО ОТ ТОВА КОЕТО АЗ ЯМ И ДО СЕГА НЯМАМ И ГРАМ СИМПТОМИ НА ДРОГИРАНЕ

Прав си Другарю...през Социализмът дрогата бе лукс само за копелетата на отговорните другари. Както и пазаруването от Кореком. Друго се е да се друсаш в Магурата и Ялта в отбрано общество, вместо днес да се тровиш с евтина дрога по сокаците.

Моля, не се излагайте, а положете усилия да се ограмотите. Тази близалка се прави от конопено олио, а то пък от конопени семки. В семките няма ТНС. Аман от неграмотници.

АМИ СЕГА ИМАМ В ЧЕКМЕДЖЕТО ПАКЕТ С КОНОП ОТ БИЛКОВА АПТЕКА И ГО ЯМ С КИСЕЛО МЛЯКО! КОНОПА КОЙТО Е ПОЛЕЗЕН НЕ Е ОНЗИ КАНАБИС ИМА МНОГО РАЗНОВИДНОСТИ ПРОСТА НАЦИЯ СМЕ

Точно един и същ вид е, но при хранене не е същото действие, защото и да има някакво вещество - то не преминава директно в кръвта, а се разгражда и смесва със стомашен сок и прочие.

Sm3hurk0

Много шум за нищо ! Поредната акция за вдигане на нечий имидж... Полагане на основи на гражданското общество.... и вдигане на врява на нЕма нищо !

Ганъовци глупави сме си, разлика между растението коноп и каннабис не можем да направим.. Техническа и образованна нация сме само на думи.

Като гледам, само ти си глупавия нарко фен ганьовец. Другите сме се усетили, както се вижда от коментарите. И няма много наркотизирани фенове. Тарикатските извъртания са за съда, не и тук.

Уважаеми ТЕР, защо смяташ, че всички са неграмотни като тебе? Много от четящите знаят, че коноп и канабис са едно и също нещо (Cannabis е латинското наименования не конопа).

Няма да е зле аудиторията да се информира от ползите на конопеното семе/масло без съдържанието на THC,преди да коментира дрогата.И да остави ТHC за ценителите ,както и болните от рак/склероза.

Коноп и канабис едно и също ли е?Сигурно на документите за внос на тези близалки е пишело коноп,вместо канабис?!Липсващ контрол,правене на пари на всяка цена,бедна държава,какво друго да се очаква!!!Какво ти пука българино-детето ти се връща от училище леко зашеметено и много усмихнато с глупав поглед,който дори не забелязваш,замислен как да свържеш двата края!И след време,то,детето ти е потенциален наркоман!Не може да се предвиди какво може да направи с живота си!Жалко,много жалко!!!Не ми трийте коментара,това е така!

Вчера, имаше весела лютеница а днеска, близалки от марихуана. После се чудиме, що школският директор се разсъблича, кат ходи до училищнта лафка.

Мда, даже и вие си го признавате!

...ужас...марихуана

Да,много е страшно!!!!

марихуаната е вредна.uказва вредно вляние на мозачните клетки при честа употреба.имам доста такива случаи пред очите си,за sajalenie

Дрогата е държавен бизнес и днес на "демокрациите" от САЩ, Великобритания, Не случайно същите държави и техни НПО и фондации стоят зад пропагандата на дрогата и опита да наложат на подконтролните държави съответните закони. Нужно им е дрогирано, зашеметено население, което да прави всичко, всичко, само и само да си получи поредната доза. И да е в леко зашеметен вид, за да работи и да му е все едно кой и как го управлява. Така се създава съвременен роб. Ето малко история от къде е тръгнал държавния бизнес, не се заблуждавайте, че това са частни мафиотски инициативи: - "Опиумните войни - когато Великобритания продаваше дрога" - "Опиумные войны" - "Как Англия травила Китай наркотиками" - "Англия и Китай : Опиумные войны , 1839-60" За съжаление у нас се прикриват малко тия изцепки. Как да кажеш, че HSBC е създадена като наркобанка. Хай-доброто, което може да се направи е пълна ликвидация на дрогата. За доброто на всички.

Като изключим, че захарта е по- вредна от канабиса , симулацията на близалка с канабис е смешна и жалка проява на тъпанари, които мислят, че има нещо ценно в дрогата. Колко са жалки тия селяни, даже една близалка като хората не могат да направят.