Еволюционни компромиси за оцеляване на видовете

Биолози изследваха компромиси, които видове са направили, за да оцелеят.

Обратно в новината

Коментари - Еволюционни компромиси за оцеляване на видовете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

глобалното затопляне е виновно... аве , къде го тва глобално затопляне ве? на соросоидите макака да не им спря доларите вече? няма ги никви! само по тръмп плюят- толкоз им силата

добре че не се налага да си инсталирам допълнително оперение в бюста за да съм атрактивен.....

А хората даже и козина нямат- следователно са най- интелигентни!

Че то и при мъжете е така, даже е доказано, че интелигентните са верни. Свързвайки се здраво емоционално и физически само с една жена - за поколението е по-сигурно, че ще оцелее и ще продължи този модел. И не само това. Така е минимална възможността да отгледа чужди деца, както се случва на "мъжът", прелитащ от цвят на цвят. Мъж, който мами жена си, рядко е истинският баща на децата си, тъй като й е дал карт бланш и свобода. А жената е устроена да желае мъжът, който й отдава най-голямо внимание. Жалко, когато това не е съпругът.

Ако и вземеш да се ограмотиш, току виж ти излязъл късметът...

това с пилетата обяснява, защо повечето мъже са грозновати.

Това е абсолютно невярно отровно твърдение. Освен това на един мъж му е важно да има силно жилаво тяло, което носи на напрежение и е достатъчно далновиден, за да опази рода си, вместо да позира като птица и да умре веднага след възпроизводство. За българите възпроизводството е залегнало в образованието и вече е в критични измерения на мисленето.

По-красивите мъжки екземпляри се ръсят наляво-надясно без да помнят къде какво са посяли. Женските пък, ако са с по-добро оперение бързат да се продадат на някоя твиня с пари или още по-добре да се продават наред, за да съберат повече от изръсеното... При екземплярите с оскъдно оперение пък се получава парадокс. Те не развиват мозъка си, но създават трайни връзки, в които отглеждат многобройно потомство. Така се размножават чааветата!

твиня да се чете свиня!

Странно, кого наричаш "красив мъж"? Суетните мъжки кифли ли, които не само курвеят, ами и често обръщат резбата? На мен ми прави впечатление точно обратното - истински привлекателните мъже, които имат хубави гени, смел и честен характер, излъчват воля, сила - те са много по-стабилни. Безличните, грозновати и комплексирани обаче, единственото, което могат да правят е да се тунинговат - за да бъдат ефектни, също като ярко оперените птици.

Ми то досущ като при хората - колкото си по-красив, толкова изкушенията са по-големи, съответно имаш склонност да си по-безотговорен към партньорките, респективно децата.

възможно е и комунягите да опитат да евоюлират за да оцелеят .. опитаха да са монархо-комунисти, следващия път може да се опитат да се прикрият като национал-социалисти ..

Забелязъл съм че дир бг има много качествени статии в сектора на космологията и космическите полети. За съжаление това недоразумение на статия или подобно първо отразява някакви банални истистини поднесени по смехотворен начин. Най-малкото компромис и избор трябваше да са в кавички защото нито таралежът е правил някакъв избор дали да има бодли или не нито на пилето е имало нужда от компромис за да се чифтосва полигамно. :) Слаб подбор на материала, вероятно лош превод с неправилни извадки и естествено лошо структуриране на материала сред основните новини. Мястото му е в развлекателната част заедно с ребусите и астрологията.

много интересантно, наистина. не знам какво да кажа за домашните котки и кучета, на които не им се налага не само да мислят за безопасността си, а също и за прехраната си от векове насам не са затъпяли до толкова, че всеки да ги намрази от все сърце... :-))) като чета горното и някак си се сещам за "Чайници" на Джеръм К. Джеръм... ;-)))

- Kaк таралежите правят секс? - Много внимателно!

"Тъй като тези животни не е трябвало да хитруват, за да оцелеят, не е било нужно мозъците им да се развиват." -средностатистически български комунист, избирател на БСП.

Излизат си от дупките, когато ги привикат да гласуват за БСП. Правят го чинно и под строй! И след това 4 години са в летаргичен сън! Всичко им харесва, затова не излизат да протестират. Мисля, че това е по-скоро типичният живот на лалугера.

Ал

Фундаментално! Сега да помислим какви качества е развила раята след векове насилствен подбор? Интелект? Едва ли...

На времето тези неща се учеха в 9ти клас от един учебник наречен ,,Дървенизъм"Щом се схванат основните принципи примерите направо се откриват навсякъде.Човешкото общество обаче толкова се е откъснало от природата ,че е създало свои механизми тласкащи подбора но резултатите са печални когато се сблъскаме с истински природни условия дори и най-елементарните като да се преборим с малко сняг за да си освободим колата и тогава се чудим защо млади хора в уж цветущо здраве попадат в реанимацията ако ги намерят навреме.,,

"Мъжките екземпляри, чието оперение не е толкова цветно, остават верни на партньорката си. Малките им са по-малобройни, но са с по-големи шансове да доживеят до напреднала възраст." Ето как се размножават изрудчетата

И аз не мисля, че това е нещо ново, но все пак е част от теорията за естествения отбор и е полезно най- малкото да се припомня на българите, които търпим въздействие върху рода си с цел унищожение. Добре е да има кой да припомня някои истини и когато му се заговори за изкуствено отглеждане , да се знае, че то е по- слабо от естествения отбор,в който живее голямата част от недоброжелателното човечество. Или ако родителите ви не ви учат да използвате и двете си ръце, определено ви учат на половината от живота, който може да имате.

Фундаментално. Колосален труд с умопомрачаващи заключения. Това препечатка от дипломната работа на някой гимназист ли е?

същото се отнася за циганите сега се наричат роми

Тези неща са известни от десетилетия ако не и от век.

Пълни глупости, които може да напише някой ученик от 3-ти клас! И как точно еволюцията обяснява появата на бодлите на таралежите? Много ми е интересно от какво точно са еволюирали те?

Ти таралеж изобщо виждал ли си? Бодлите са видоизменена козина.

Ами от видоизменени люспи при влечугите, при някои видове бозайници се превръщат в бодли. В течение на милиони години оцеляват и се раждат все повече индивиди с все по-твърди и остри люспи, които им осигуряват защита, докато накрая се превръщат в бодли. Това не съм го измислил аз, а Дарвин в теорията си за естествения отбор.

"Защитаващите се по този начин видове стават по-малко интелигентни" Да, ама НЕ. Във вътрешен двор, в центъра на София, близо до "Попа" се заселиха 2 таралежчета, майка и детенце. Имаме си и 5 котки в едно мазе. Две любителки на котки всеки ден им носят храна. (в пластмасови тарелки) Ежковците редовно опапкват котешките гранули от тарелките, не били интелигентни ;-) Сега ежковците спят зимен сън, такава им е природата.

"Те са слепи и ярко розови. Тежат 20 г. На 14-16-ия ден отварят очи. На 18-ия ден се образуват бодли по гърба им. Малките излизат от гнездото или дупката, когато станат на 3-4 седмици. На 5-6 седмици те стават напълно независими от своите родители."

Ежковците ще се събудят, Животът ще започне ОТНОВО111