Автобус премаза жена в ограда, бори се за живот

Автобус, превозващ работнички на пловдивска фирма, затисна 48-годишна жена в ограда, съобщиха от полицията в града.

Обратно в новината

Коментари - Автобус премаза жена в ограда, бори се за живот | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

като професионален шофьор на автобус и с цялото ми уважение към тази отговорна професия мога да кажа, че това е една от най-неблагодарните, стресиращи и скучни работи на света. никъде не се уважава и с времето може да направи човек изнервен, затъпял и даже да го разболее, или да го вкара в затвора. каквото и да се случи, шофьорът носи отговорност за техническото състояние на автобуса, и не може да очаква другите да предполагат каква маневра е решил да предприеме. макар и нелеп в този случай шофьорът има вина. неотдавна стана кастастрофа с жертви, поради неизправност на автобуса и вкараха шофьора в затвора.

Тъп шофьор, това е. Нека лежи сега 1 година да му дойде акъла.

Г-жо редактор Христова, сензацията е интересно нещо, но все пак.....Кой се бори за живота си според това заглавие - жената, автобусът или оградата?! Все пак информиращите ни е редно да имат малко уважение към четящите и българския език!

Se taia

За съжаление проблема е поголовен с грамотността, не е само при журналистите.

"Чпигел": Българка, Надежда, с един замах, изтрепва рибата, в Искъра и околната НТ-мрежа!

Жалко за жената ,дано се възстанови ,жалко и за колегата ,като го гледам на снимката , не кара от вчера ,ама не мога да се начудя , закъде се е разбързал да тръгва , преди да се разкарат хората ,щом ги е докарал до крайната им спирка ...трябвало е да ги изчака минутка -две ,разсписание ли ,график ли е гонел ,пък и къде е гледал още повече жената е била в обсега на видимост на лявото му огледало ...

Горкият автобус! Горките ни "журналисти"! Дано жената се възстанови бързо!

Нещо не мога да разбера - нарочно ли го правите или наистина сте неграмотни ? За един ден две статии с абсолютно сбъркани заглавия - едната за идилците и американските войници и тази. Третия вариант е авторите да не са българи, защото в западните езици словореда е друг. И в трите случая жалко за прословутата " свобода на словото" и "обективната журналистика".

Той им бил махнал?! Де да бяхме измислили някакви свирки да им свирим...

И после като е видял, че едната не спира защо предприема маневра?!

Явно неграмотността сред хората е толкова голяма, че дори и тези които пишат статиите не спазват правилата в българския език, а именно те би трябвало да са едни от най-добре познаващите граматиката. От заглавието на статията личи, че "автобусът се бори за живот". Пишете поне заглавията правилно...

То бива неграмотност, ама чак толкова... От заглавието се разбира, че автобусът се бори за живот.

Гарантирано от Гроб,ако всики улици бяха почистени както на запад,тази жена досега да си е жива и здрава,но тук понеже аборигени вършат тази работа,за това нещата се стигнаха до тук,да си заминават невинни граждани на Република България.

Сто човека вече Ви обърнаха внимание, че написано по този начин излиза, че не жената, а автобусът се бори за живота си. Не гледате ли коментарите под това, което пишете?! И къде сте учили граматика?

Длъжен е първо да се увери,че жените са го чули!Ной може и да го е прошепнал.

Няма ли начин да се сложат вериги за да не занася автобусът. Сняг лед ,хората са го измислили-вериги!

Автобус премаза жена в ограда, бори се за живот Автобуса ли се "бори" за живот?

Офф, извинете ме, неграмотен съм, но пък се правя на много остроумен!

Да пожелаем на автобуса бързо да се пребори! А на вас, тиквеници - да научите български и да не пишете такива простотии! Поне не в заглавията! Аз пък се борих с натрапената ме от вас непотърсена биладжийска реклама, която ми се изплюще върху екрана като парцал по главата! Но така е по сайтовете, втора категория! И сега, за доказателство ще ми затриете мнението, щото вашата демокрация е по-велика и какви сме ние, та да я разберем!?

ако дир проверяваше редакторите за употреба на алкохол през работно време ...

loyola

хеликоптер ?

Ми цял автобус да не видиш, ако този не е карал бясно де, ама малко ме съмнява.

Автобус премаза жена в ограда, бори се за живот. Автобусът е пострадал. Механиците се борят да го поправят и да му вдъхнат живот! В момента е на специални подемници с цел да не му изпадат чарковете, и един куп механици и автомонтьори го преглеждат за допълнителни щети. А жената, която се е ударила в автобуса - ще я изчукат и ще е като нова! Даже и ще изглежда на по-малко километри.

Това е стил В-к "24 часа".

Съгласно заглавието излиза, че автобусът се бори за живот!

Или последните писали коментар не са шофьори....или просто отбиват време с глупави приказки.....подобен инцидент би могъл да се случи на всеки в подобно време с непочистени улици....некадърен шофьор би могъл да е тогава когато е седнал зад волана в прекрасни условия за шофиране или същия не можещ да направи елементарна маневра...неграмотен не означава негоден за шофиране и тук къде става на въпрос за циганин или не познаваш правилника....

А не, това няма да се случи на мен, защото няма да махам с ръка да спрат, а ще ги изчакам да минат. Някои инциденти не могат да се случат на всеки, защото не всеки е толкова безотговорен при взимане на решения как да кара.... сори, че те разочаровах!!!

Виновен е шофьорът - не трябва да маха с ръка да спрат, а да ги изчака да минат, да се увери, че няма хора наоколо, и тогава да си прави маневрата. Не че шофьорът е искал или би направил умишлено маневра, с която да удари някой, но едно безотговорно отношение води до страдания и дори смърт на някой друг. Затова карайте внимателно, не бързайте и не се правете на майстори - автомобилът не ви прави супермени и с него не се избиват комплекси. Дано жената се оправи и да е без трайни последици за здравето.

но те си говорят зад волана

ако подадеш сигнал, че дават книжки на неграмотници ти отговарят, че те можели да карат кола, но как са взели изпита не ми е ясно, само че всичко това е ужасно

Едно време имахме един изпитващ, наричахме го "Терсенето"... Трудно даваше изпити. Даже представете си - носеше се му се славата, че беше скъсал дъщеря си 2 пъти!

голяма част от шофьорите в българия карат абсолютно неграмотно и безотговорно, обичат да правят маневри, хит е карането зад волана с качулки, липсва контрол и наказания, бетер са джихадистите

Адвокатите ще се наядат на кръв.

Ох, дано има късмет и сили жената да се оправи! Направо настръхнах! Така преди време най-добрата приятелка на майка ми си отиде от нелеп инцидент, докато чака на автобусна спирка!

Леко я е закачил, да...

Едно време в училище, преподавателката по литература ме отучи от подобни заглавия с цената на 10 двойки на година.

Пострадалата обаче е транспортирана в УМБАЛ "Свети Георги" в много тежко състояние. От лечебното заведение съобщиха, че тя е със счупен на две места таз, строшени ребра, които са пробили гръдния кош, има кръвоизливи на няколко места, засегнати са белите й дробове и е със счупена ръка. Има опасност за живота на пострадалата. Не знам дали има опасност за живота и, но се чудя как е жива още.

дирници, махнете Й и сложете "и" с ударение!

Те не знаят какво е това.

И вие не знаете как се пише "ѝ", ама давате акъл?!

уточнение

ѝ - shift+x