Борисов прати хеликоптер в Бургас, за да спаси дете

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил правителствения хеликоптер да излети от София за Бургас, за да транспортира 5-годишно момченце до "Пирогов".

Обратно в новината

Коментари - Борисов прати хеликоптер в Бургас, за да спаси дете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това,което Нери Терзиева е написала в профила си е очевидно самохвалство и ПР.Истински добрите хора не афишират добрините си,защото това е тяхно верую.Друго е ако родителите благодарят.А посочването ,че детето е без връзки по партийна линия и други е толкова грозно,че нямам думи.Госпожо Терзиева ,много други граждани нямат връзки и децата им страдат от животозастрашаващи заболявания,но никой не се трогва от това.

а аз ще ти кажа, че най-големия атентат е на Двете Кули в НюЙорк, където загинаха хиляди. Но за времето си, а и досега нашят е вторият по убийства. Това Алкайда трева да пасе. Е, тогава и техниката е била друга - каквото сме могли - направили сме го.

ако ББ не беше разпоредил, нямаше хеликортерът да доведе детето -все още изпълнява длъжността премиер и детенцето щеше сигурно да умре, но вие комунягите не сте хора а убийци - извършихте най-голямия атентат в света и досега- черквата св.Неделя - избихте над 200 души и ранихте 500. Това сте вие.

Комунизма-чумата продължаваща вече век!!!

не пиша народ, не остана нищо свестно - само тъпи селяни, цигани, турчеля. Дано мигрантите се окажат по-светни, но няма да останат тук - да не са луди и те не обичат комунисти, ако ги харесваха щяха да ходят в Русия. Гадни мили хора сме, които нямат милост и към децата - позор.

евтин пиар - предизборен. И какво толкова направи банкянската тиква - каза идете. Плати от джоба си ли, той ли го караше, какви усилия лично той е положил.. Унизително е, когато за живота и здравето на едно дете трябва висшата благословия на мазната мутра. Който така или иначе си ползва родната авиация като лична даже и да вози бистришките тигри с правителствения Спартан

Борисов прати хеликоптер, чиято поддръжка е платена с държавни пари. Заплатата на персонала се плаща с държавни пари, горивото също. Борисов не е изпратил своя собствен хеликоптер и на свои разноски. ЕВТИН пи-ар който би трябвало да обижда неговите поддръжници.

с новите избори избирателите продължават да са в патова ситуация, защото нито герб, нито бсп нито никой има намерението да оправя нещо :(

Алилуя!

ГНУСНИЯ БАНКЯНСКИ ОБРАЗ! Нали било реформирано здравеопазването? Питам се къде ли е въртолета на МЗ? Нали всичко ни е бир тамън бе ТЮЛЕН?

Защо трябва да се праща правителствения хеликоптер или самолет.Нима е много скъпо Министерството на здравеопазването да има собствен оборудван хеликоптер и да се разпорежда с него при нужда.Или е по-важно да се накупя машинки за пръстови отпечатъци.

Това не е прецедент! Едно време преди 28 години Нери помоли Бойко да прати ХЕЛИКОПТЕРА в Люлин ( бях болен от варицела ) да ме закара в 12-та поликлиника. Даже несъм и се обаждал...После го публикува в тогавашния ФАЦЕБУК - предстоеше 10-ти ноември!

Хеликоптера си е негов и ще го праща ,където си иска.Лепшери нещастни!

А идиоти като вас явно не правят разлика от държавно и частно! То за тва и не излиза сметката на държавата ни щото нещастници като тоя скубят народа иначе се заричат че ще се борят с корупцията! Дано му се върне на него нещастието което причина!

Жестът сам по себе си е благороден, но намирисва на предизборна агитация.

Да да, но колко още други болни се нуждаят от спешна помощ, а? Ще стигнат ли българските хеликоптери, раздавани от Борисов, за всички? Как ще изчислим чий живот е по-ценен, за да пратим държавен хеликоптер, и кой - по-малоценен, за да умре спокойно или да осакатее? Чудесно е, че детето ще живее, но това можеше да стане и в Бургас! А колко други хора гният в студа? Минал ли е Борисов вчера сутринта по главните кръстовища в София? Какво бяха сипали общинарите там, та пързалката беше по-приемлив вариант за преминаване, за да не се потрошиш? Отстрани на платната се издигат непреодолими грамади от сняг като противотанкови заграждения, преходите от тротоарите към платната също са непреодолими... НЕВЕРОЯТНА МЪКА, ОСОЕНО ЗА ПО-СТАРИТЕ, а голяма част от населението е възрастно и самотно, защото демократичната власт прокуди децата им далече, а старците също ядат, пият вода, боледуват, имат потребности ... Див канибализъм, садизъм и безотговорност на просташка, разядена от корупция и пещерен егоизм, власт.

Курнелия и БСП ще ги спасят, така както винаги са се проваляли, пърдон правили, с теб разбира се.

бабо Нери, заври си шпаклата отзад!

Баба е баба ти.Тя е близалка

Слагачеви! Уточнете! Хеликоптер или Спартана е пратил Б.Б. Не, че е кой знае колко важно, какво е изпратил, но е известно, че престараването "такова май..та" на старанието. И щото, когато е неточно си е ос.рация от престараване, бре...

Не знам точно какво иска да каже Борисов с тази новина? Че е чудо превоза с медицински хеликоптер в България (нещо което бе обещано да бъде редовна практика при вдигането на застраховка ГО през 2010 или 2011) или толкова много е съсипал България, че извън София няма нито адекекватна медицина, нито адекватно образование, нито адекватна държава.

деер

Ами ,че извън София няма медицина е вярно, но лошото е и че в София вече изчезва!

Браво за пореден път г-н Борисов!

Свирки за пореден път. И излагации, де...

Не мога да разбера какво общо има Нери Терзиева със случая, та се пъне. И дир.бг прави предизборен пиар на ББ.

Какви хора сте бе? ББ си бил направил ПР, нямало ли болници в Бургас, ала-бала. Каквото и добро да направи ББ все се намират чешити да плюят. Щом детенцето е трябвало да се лекува по спешност, в Пирогов са едни от най-добрите специалисти. А ББ е пратил хеликоптер защото в тази сложна метереологична обстановка по път не става, а дори и да беше лято, вероятно не е имало време да се пътува с линейка. В Нова Зеландия имаме чопър, който транспортира пациенти и това го финансираме с дарения. Нищо не пречи да се помисли за такъв вариант и в България. А за човешкия жест на Бойко Борисов - респект! Кой каквото иска да разправя, но премиера не веднъж е доказал, че има голямо сърце.

Джуле,тук има един файтон хора на Пиги на които им плащат за да храчат всеки ден....това им е работата на тия бивши доносници и ченгета защото те това са правили цял живот и друго не могат но злобата им се развива като тумор и един по един ще си заминат тихо и никой няма да се сеща за тях....злобата е бумеранг и убива точно притежателя си......продължавайте туземци

Ние в Пресцентъра на Партията за пореден път сме възмутени от самохвалския акт на г-н Борисов. По времето на Нашето управление имахме аналогичен случай. Изпратихме хеликоптера да пази парламента и така спасихме не един, а цели 240 живота.

Ти верно си мушморок. Какъв самохвален акт виждаш тук? ББ не е писал в профила си. А и да беше писал той, какъв ти е проблема? Защо да крие, че е постъпил като човек? Едва ли щеше да пишеш подобни неща, ако твоя живот или живота на твой близък е висял на косъм и е спасен благодарение на човешкия жест на ББ.

Явно от ирония не разбираш.....прочети го пак

Щом е за дете-бива!Ама ,трябва за всички деца.Иначе става пошло!

В късния соц бях в Долината на голямата химия с чужди проектанти. Един японец се загледа в червен лозунг "Да преизпълним плана 103%!" и попита какво е това. Преведох и обясних. Почти веднага той каза: "Не е възможно. Или проектът на завода е грешен, или досега сте работили с понижена производителност". По аналогия описаният случай, при който МП изпраща хеликоптер за болен човек (за което би трябвало да има правила и процедури), означава, че живеем или в анархия, или в диктатура.

По пътя за София хеликоптера е превърнат от ББ в самолет "Спартан", за по-бързо! Браво! При подобни случаи всички да се обаждат на Нери-то Терзиева!!!

с усложнена варицела вдигна висока температура над 39.5 и започна много да кашля и тъй като това не се промени за 2 дни лекарката назначи антибиотик. Всички вече избили пъпки /големи, пълни с течност/, плюс тези които щяха да избият и се виждаха като червени петна от главата до петите, но не се развиха изчезнаха след започването на антибиотика. Нито една пъпка не образува коричка. Даже не знам успя ли да изгради имунитет, но се лекува в домашна обстановка, без болнично лечение

симо

Това добре....Но кой да спаси страната в КОД ЧЕРВЕНО?????Това е подлостта на неолиберализма---детето е равно на държавата-че и по-важно.Въпросът е защо държавата е винаги в код червено.

Браво на Бойко, но това показва само че спешната помощ трябва да има в своя арсенал освен линейки и медицински хеликоптери ( 1 или 2).

Ако го правеше през целия си мандат (7 години) и аз щях да кажа браво, но той преди го направи само веднъж, за Христо Мутафчиев.

БРАВО БОЙКО, БРАВО.

БРАВО

Варицела с гнойни рани - първо децата задължително трябва да се ваксинират и второ, трябва своевременно да се лекуват, за да не се стига до усложнения.

За варицелата няма ваксина! Гнойните рани са нормално развитие на болестта, появяват се след спукване на мехурчетата от обрива, наричат се пустули и се появяват една седмица преди окончателно оздравяване! За да се намали броят на раничките трябва да се спазва елементарна хигиена. Самите ранички се лекуват с антибиотична пудра продавана по аптеките от време оно!

Над 500 коментара. Пъстра палитра от мнения. И всичко това е защото журналистката Нери Терзиева е извадила дългият си език и ближе ли, ближе.

като чета писанията на пенсиите тук никога повече няма да се затъжа ако някой от тях падне и се потроши или разболее и няма кой чаша вода да му даде.......с тези си писания тук и храчки всичко ще ви се връща по главите памперси защото вие сте зависимите!!!

Е, чакай утре вест от майка си, колко успешно се е потрошила, а ти , който си дошъл в София да богатееш лижейки герберски подметки, ще излетиш с хеликоптер да и дадеш да пийне водица. Тя, майка ти, не е пенсионерка, нали, тя е по-млада от теб.

За живота на ЕДНО ДЕТЕ разходите си струват,колкото и да са.Троловете поне сега да се бяха СНИШИЛИ малко.

Какъв живот бе ахмако? Детето е с елементарна шарка, която всички деца прекарват. Та в Бургас дето има 15 големи болници с една шарка ли не могат се справи? Истината е, че тоя дебил е возил пак бистришки тигри!!!

дано си паднеш на простата тиква да нещо да ти светне колко загубен човек си

15 големи болници. Ебаси, аз докато съм бил в София по празниците и те построили няколко големи болници. Евала на Бойко.

БълХарина и да му се радваш , и да го биеш- все му е РАВНО.Е?гати сбърканото ПЛЕМЕ....

Последно - правителствения хеликоптер ли прати или военнотранспортния самолет? От двете имаме по една летяща бройка.

Борисов е изпратил личния си хеликоптер? Платил е горивото и на пилота със свои пари? Аман от тая тиква и нейната рекламна кампания!

ИМА ХЕЛИКОПТЕРИ - МНОГО ЯСНО, трябва да ги ползват, и то при всеки случай, ежедневно, до дупка. Няма да седат да прашасват, а и пилотите са на заплата, нали? Какво третират случая като благодеяние някакво.

Въпроси: 1. В Бургас лекари няма ли? 2. Това ли е най-тежкият случай или просто се прави евтин ПР? 3. Сигурни ли сте, че родителите са без връзки? 4. Какъв го дири мутрата, че пак "разпорежда"? 5. Не е ли по-добре вместо показни акции да се организира адекватно здравеопазване? 6. Кой плаща масрафа с хеликоптера?

Ти наистина си "гост" в нашата държава и се надяваме скоро да си обереш крушите от тук и за сведение памперсите плащат масрафа защото сте най-тъпото племе тук

Едно детенце оживя, защото случайно някой се е докоснал до бутоните на връзкарите. И главната Мутра държи да се знае от всички и отново да му се пише актив. А в Библията пише, когато направиш добро, на никой да не се хвалиш и когато едната ръка дава, другата да не знае. Едно дете оцеля, но повечето от другите деца и хора, които берат душа в нашата жестока и глупава държава - умряха. Включително и моя едногодишен племенник.

На детето му няма нищо бе ахмако! Какво оживяване и оцеляване бълнуваш? Аман от дебили бе, или по- точно правещи се на дебили!

Тоя пак е разкарвал бистришки тигри, детето се ползва за парлама! Ако бяха по- умни щяха да намерят някое по- сериозно болно, не само с варицела, ами например с бронхопневмония!

Браво на Бойко отново спаси човешки живот. Само дето хеликоптери не летят за всеки нуждаещ се гражданин. Дано детето е живо и здравио, но варицела може да лекува всеки лекар, а и Бургас е доста голям градс поне 10 болници. А сметката за хеликоптера се плаща от нас гражданите , а не от джоба на Бойко. Отново пр за наша сметка.

Единственото, което разбрах, че Нери Терзиева се хвали, че е уредила транспортирането на детето. Иначе можеше да похвали премиера и без да споменава себе си.

тая гад тиквата е банален и в мозъка овален. БЪЛГАРИ! време е да поумнеете. ВРЕМЕ НЯМА!!!

Въх, уби мъ! Ако те немаше на този свет, к'о щъхме да пра'им ний проЗдите с гайдите? Бе какво става с Родината, само ТОЙ ли ще ни го натривате под трътката? То вече надминахте велможите под бай Тошо по сервилност.

Последно-СПАРТАН или ХЕЛИКОПТЕР .или както за жирналистите е все едно така е и за този който го е пратил е все едно, какво ,къде и само, и само да се знае ,че ТОЙ го е ИЗПРАТИЛ

Защо трябва да се замесва бащицата има здравна каса спасителни служби Армия и полиция това е тяхна работа Но боиче трябва да им иземе функциите за да се изпьчи колко евелик.

Браво на Бойко. А аз трябва да убеждавам бърза помощ 2 денонощия, че баба ми има инсулт, мир на праха и. Защото нямаше кой политик да публикува състоянието в профила си!

Ако беше публикувал състоянието на баба ти в интернет Бойко веднага щеше да ти прати я Спартан, я Кугар и баба ти сега щеше да е жива, ама на, не си съобразил своевременно!

уж,живеем в ес, уж живеем в 21 век,уж сме модерни,уж сме технологично развити,уж сме човеколюбци,а нямаме 1 хеликоптер за спешна помощ.това е абсурдно.аоще по амбурдно е някой си ,незнаино защо назначен за премиер да се хвали с това,и да се бие в гърдите че е предоставил единственият читав хеликоптер в репубриката да помогне на дете,вмеусто дяа се засрами за това,че го ползва той,едва ли не за собствени нужди,Бистришките Тигри,и за да отиде на гости на някой приятел,примерно домусчиев .дори в Намибия,този Дерибей-премиер досега да бе сварен в някой казан ,с много ориз

Въпиющо нагла пропаганда! Детето е болно от варицела, заболяване, което почти всички неизбежно прекарваме в детството. То не застрашава живота, даже и когато има усложнения! Разкарали са самолета сигурно за да си вършат частни работи, а използват полета и за нагла пропаганда пълна с лъжи!!!

Очевидно не си лекар. При варицела може в някои случаи да има доста сериозни усложнения.

И какви по- точно? Животозастрашаващи, които не могат да се лекуват в Бургас, където има 12 големи болници? Айде не се опитвайте да ни правите на малоумни, защото глупаците сте вие!

През последните 50 години няма случай дте да е починало от усложнения на варицела!!! Да не говорим, че всички усложнения могат успешно да се лекуват в болниците на областния град Бургас, които разполат с всичко необходимо, лекари, лекарства, апаратура!!! Тая история с детото болно от варицела трябва да се разследва, за да разбере народа за какво наистина са разкарвали самолета тия бандити. Да не се окаже, че пак са возили бистришки тигри?!

Може, ама ако си възрастен. За децата няма никаква опасност. Що за "фармацевти" ще си оставят детето с гнойни рани не мога да разбера.

Каква държава сме,щом премиерът разпорежда да излети хеликоптер да спаси живота на едно дете.Това ме навежда на мисълта ,че здравното министерство нямат такъв на негово разположение,или ако имат нямат качествен летател екипаж.или при хеликоптерите е принципа като при джиповете в ловните стопанства-едни ги купуват,други се разпореждат с тях.Жалка и тъжна България

Работата на министерството не е да лекува, а да създава условия за лечение (закони, правила, лицензиране на болници и т.н.). Доколко се справя с това е отделен въпрос.

Само да попитам-ако за всичко в тази наша мила Татковина ,за всичко се чака позволение и решение на незаменият ни и всемъдар наш вожд,то или Татковината ни е за закриване. или стадото си отиваме на заколение.

Ей много боклук в тази държава.

Не е много само един файтон хора на по 60+год. които са продали майка си,родината си и за копейка храчат всекидневно но всяко чудо има и край......ИДВА КРАЯЯЯЯ

Нема ли да натовариш пак и неколко чалгаджийки да ни попеят в преспите...