Иранка играе волейбол с хиджаб в шуменски тим

Женският волейболен отбор на „ЙЕБ-Шумен” направи исторически трансфер с привличането на първата иранка, присъединила се към европейски тим, съобщи BGvolleyball.

Обратно в новината

Коментари - Иранка играе волейбол с хиджаб в шуменски тим | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

glupaci,vie kak ste se pochuvstate,ako neprekisnato obijdat vas i distyeryia vi v Iran

Да разберат шуменци, че е шиитка, с камъни ще я убият.

ШУМЕН?! КОЙ,АКО НЕ МЮФТИЯТА?! КОГА,АКО НЕ СЕГА,В ТОЗ РАЗГРАДЕН ДВОР НАРЕЧЕН БЪЛГАРИЯ?!

Волейболистката е у нас само от няколко дни, но е категорична, че България й харесва: Много хубава страна. Щом за това късо време и хареса България, тогава до и харесат и маниерита на българите - без забрадката на баба ми

Това като добра или лоша новина ли ни го представяте? Може би трябва да бъде изпратена на курсове по поведение в обществото и да й бъде обяснено че тук в една държава която е отделена от религията не е задължително и даже нежелателно спазването на безсмислено ограничаващите религиозни (и други) догми. Дали пък някоя българска организация с сключила договор с иранска такава в която изрично се казва че тя трябва да спазва ислямските безобразия... А ако в един момент все пак фърли мазния парцал от главата си и реши да стане невъзвращенец и съответно иран реши да я съди за веротстъпничесто българия ще я екстрадира ли?

а защо не я пребият с камъни съотборничките и..... нали така правят с неверниците в Иран.... а забравих че сме с една идея по цивилизовани....

прекрасна е, нека играе, да си намери добро тукашно момче и да създаде семейство! Аллах е велик! Нека продължи земните им дни!

е по-висока от мен с 5 см, пък като сложи и висок ток - не върви някак.

Ами или се качи и говори или слез и работи- друг изход няма.

АКО АЗ ИДА В ИРАН И ЯМ СВИНСКО И ПИЯ РАКИЯ-КОЕТО Е СПОРЕД МОИТЕ ТРАДИЦИИ,КАКВО ЛИ ЩЕ МЕ НАПРАВЯТ? Я ДА СВАЛЯ ТОЯ ЧОМБЕР ОТ МАЗНАТА СИ ТИКВА ИЛИ ДА ИЗЧЕЗВА ТАМ ОТКЪДЕТО Е ДОШЛА.

Сй стига с тия демонстрации, бе! Играела с хиджаб. Толкова ли няма български момичета та ще вземате иранка да прави демонстрации....

да пробва със шнорхел и пранги...

Отврат! Вкарват ни радикалния ислям по всички възможни начини! Сигурно ще доживея в древната ми родина "телесното" (така беше наричано някога преди 60 години) възпитание вече да се прави с ...бурки! И ще съм много "радостен" спрямо българските спортни ментърджии (=менажери).

Като е дошла в България, да спазва нашите правила - така както не може да тръгне гола, не може и да се чаршафосва. Стига с тази еврогейска псевдотолерантност.

Заслугата за трансфера е на местният мюфтия...като гарант

С хиджаб и къси гащета. Супер комбинация, на криворазбрана цивилизация.

И на мен ми харесва у Саудитска Арабия, ма не одя по бански там! Некой читак ше се гътне ако ме види!

"Разбира се, всичко се случи по техните правила и закони, обясни мениджърът Мехмед Башаран, който е и посредник по сделката." Е, нали уж, РАВНОСТОЙНИ преговори, джанъм, между независими и преследващи СВОИТЕ си интереси страни... Как така стана, че всичко е както те са го поискали, по техните правила и закони?! Ние правила нямаме ли, ние закони нямаме ли?

Всъщност не е традиция. Ако погледнете в нималото, преди 40-50 години Иран е била европейски тип държава без забрадки и прочее.... че е традиция са й го набили в главата комплексираните мъже!!!

Заформя се нова спортна дисциплина - хиджаб-бол (или чаршаф-бол). Много секси!

Тази да се маха от ШУМЕН, РЕЗАЦИТЕ НЕ СЛУЧАЙНО са я взели в отбора. Ама много толерантни сме бе....завладяване се нарича това , а не присъствие. Идиоти

знаете ли защо е омразата между израел и иран ??

Дано модата прихванат местните туркини -в Шумен са много

Казала била - че България й харесва. Е и какво очакваме на каже лайняна страна ама искам до остана. Колко сме наивни в пропагандата. това ли е важното? Българияа ми харесва! Разбира се че и харесва и трябва да и харесва. Кой е писал статията?

Отборът да не е от мюсюлманки?

по бански да играят в ирански тим..щом е за налагане на религията и в спорта си заслужава.

В България не е задължително дори в повечето общини е забранено. В Мароко например парламента е решил да не се произвеждат и да не се носят бурки. Хората са осъзнали, че това не е религия а агресивен политически проект правещ Земята в несигурно място, за живеене.

един нормален човек не трябва ли да съди с разума и душата си ,какво е високомерието на един пенсионер с 150-200 лв или един европеец с 400-500 лв заплата ,принуден да ощетява държавата ,за да живее " нормално",държава ,която произвежда некачествен мат'рял?!?

Реално проблемът е никакъв,стига да не почне да кара и останалите да слагат забрадките,защото по принцип ислямът е нетолератна религия,иначе много спортисти носят шапки,очила и разни ленти по главите

крие се щото един ден ще се върне в иран а и ръката на хизбула е дълга

Като вкарва кош вика ли "алах акбар"?

Вие може би си мислите, че се шегувам. Но не е съвсем така. Виждал съм в последните 2 години в текста на дисертации за естествени науки защитавани в германски университети мюслита да пишат на заглавната страница "АА", което значи "алах акбар".

Че откога във волейбола взеха да бележат кошове?

Не обърнах внимание, че не е баскетбол а волейбол. В случая не е най-важното кой точно е спорта.

Ха, ха, браво.

Ей, проста нация са тези араби/ мюсолмани. Туй говедо вместо да се радва, че кракът му е стъпил в Европа то на опаки забрадило се. Ами като не приемаш европейските ценности стой си там от дето идваш. По тяхната логика евреите трябва да играят със суртуци, шотландците с полички, а българите с потури. Ей, проста нация брате,няма управия с тях.

Иранката прави каквото смята за правилно. Ненормалното е, че са я взели в отбора в тоя вид. Можеше да ѝ кажат - ако ти се играе, ще се облечеш като нашите.

Ами аз точно, заради това я наричам говедо- защото сама не може да се сети, какво да прави, как да се облича, държи и т.н. Защо някой трябва да е учи и да и казва? Виновен е треньора и треньора, който и позволява на полето на спорта да демонстрира и натрапва религиозни символи.

Това е меко казано странно, тази прави някакви демонстрации. Преди 2 месеца се върнах от Иран, там жените се чудят как да махнат покривките, тая ще ми се прави на интересна. Хайде там е режим, задължават, а тук какво се прави на интересна?

Задължават ги да имат нещо на главите, зтова някои носят съвсем ефирни шалове, колкото на не е без хич, други се покриват плътно (това го решава семейството, зависи колко е религиозно)

Това е явна провокация срещу българщината и християнството у нас. Тъпите и продажни журналисти обаче, представят тази идиотщина като някаква забавна атракция.

Интересно ми стана защото преди малко ходих да пазарувам до един магазин в София, Баухаус. Там на паркинга видях едно семейство такива - не разбрах араби ли бяха или иранци щото бяха зачохлени всичките. То и студено, така че няма как да ги виним за това. Жената беше в подобен тоалет като тази на снимката. И малко се учудих като видях когато влязоха в колата и потеглиха, че жената (забулена като тази) беше зад волана. Това знам че е забранено в Саудитска Арабия, за Иран не съм сигурен.

В Иран си карат, няма проблем, задължават ги да имат нещо на главите, зтова някои носят съвсем ефирни шалове, колкото на не е без хич, други се покриват плътно (това го решава семейството, зависи колко е религиозно)

Защо точно Шумен? Там района е със смесено население и това момиче със забрадката ще играе ролята на пропагандиране на този начин на живот.Ама на кой да му дойде на акъла тая работа. Сега на медиите им е интересно и пишат по цял ден как играе със забрадка,но целта е съвсем друга.Адресирано е към младите момичета от мюсюлманските семейства.

Тя е шиитка ..тия по Шумен са сунити има известна разлика ;)

Чакайте бе, какво ви е направило момичето, че така се нахвърляте? Това е огромна крачка да дойде да играе в Европа, нищо че в най-залупената й част. Дори да се върне у дома, ще може да гледа своите в очите, защото не е нарушила нищо. Да не мислите, че там няма да я показват като прецедент? А ако се върне, дано да има да разкаже хубави неща за нас, българите, за европейските нрави, за християните, защото така става мултикултурализмът. Само с личности, с лични контакти и впечатления, а не какво показват по CNN или пишат в DW. И запомнете веднъж завинаги - иранците не са араби, те са индоевропейци като нас, те са древните перси. Имали са страхотна държава, може и пак да имат.

Я, стига глупости и криво разбрана демокрация. Това е България в 21век. В нейната държава, ако се бара по къса пола ще ме приберат. Това си е чиста проба провокация. Проверяват ни как ще реагираме. Не понасям да ходя по улиците на собствената си родина и разни гости да ми се мотат по чаршафи и да искат да им се радвам. Направо ме избива на агресия. Не ги искам в България в този вид. Никой никога няма да ни уважава, ако ние не се уважаваме. За нея това е традиция, а ние видиш ли нямаме традиция. Ми да си спазва традициите у тях, тук да уважаватнашите традиции. Мърла миризмата.Ама като има такива толерасти като вас, така ще е.

България наистина е красива и заслужава да бъде харесвана. В този смисъл иранката не казва нещо ново и оригинално. Но никак не ми харесва, че е решила дори в спорта да демонстрира, че е различна. Мен лично тези покрити глави, които са признак на покорство и приемане на подчинено положение на жената спрямо мъжа, много ме дразнят. Срещна ли забулена жена, инстинктивно се отключва желанието ми да отида и да дръпна кърпата от главата й.

Аз тва го лекувам с гъби.

Дано на някое състезание да се взриви че да им дойде акъла на нашите продажници.

И каква история смята да прави

благодаря за снимковия материал!!

Бледичка е. Тялото й не е видяло слънце. Забрадените жени често страдат от липса на витамин D и децата им са рахитични.

трябвало е да си купят и една китайска волейболистка,една украинска и т.н ...за да има шуменски интернационален отбор .

Предполагам ще играе по анцуг? Е кой ще разреши това?

В Иран това не е проблем. Изискванията са само да няма открити участъци от тялото освен лицето и ръцете (от китките). Иначе знам че има и жени скиори. Пак със скиорски екипи са - то е същото като анцуга.

Ставам фен на Йеб- Шумен веднага да го йеба.

Хубаво се е омотала, а на долу с шалвари ли ще играе?

За хиджаба разбрахме, но по къси панталонки и тениска ли играе не ми стана ясно ???

Тва да идеш в свободна държава и пак да робуваш на някакви религиозни простотии...Абе под чалма и бурка акъл не вирее.

След няколко години може да се върне в Иран и тогава ще й се стъжни.

Аха, под ганьовския калпак вирее акъла.

защо позволявате промотирането на импулсни телефони ?

тези ,които не се срамуват от лицето си ,за да го крият с чаршафи не ме дрязнят .трябва да се набляга само върху свободата да решаваш сам какъв ще се показваш пред света ! който иска да се крие -да си стои в къщи или в джамията ! трябва да се забранят всички скрити неща,докато хората се научат на взаимно уважение !

Преди 100 години европейките масово са ходели с шалове и воалетки. Разковничето е, че това е било въпрос на избор. Защото също така е имало жени с мъжки дрехи, цигарета, а след 20-30 години и такива с минижупи и къси панталони.

всеки трябва да има избор ,да вярва в Бога или не и това е най-същественото !но никоя религия не задължава хората да крият лицето си от другите !

цици има ли тази? друса ли цици на терена

А ти мозък имаш ли?

Вероятно има. А ти? Нали идеята на покриващото облекло в исляма е точно да не създава мерак у мъжете! И как така - косата й, в случая - създава мерак и тя затова я крие, пък циците под трикото й, които - факт! - друсат се, не създават?!

Андеш Брайвик е единственият в нова Европа, предложил решение на тези проблеми!!

Този изрод убиваше деца, ти като него ли си?