Румъния ни отказа спешна доставка на ток

България е поискала спешна помощ от Румъния за доставка на електроенергия, но Румъния е отказала, съобщи румънски министър.

Обратно в новината

Коментари - Румъния ни отказа спешна доставка на ток | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Платена публикация Пулсовете на някои хора скачат като си представят едни гигантски и непременно руски атомни реактори Други се размечтавам какви далавери може да врътне фирмичката им ако продава сапун на работниците на строежа. А истината е че няма нужда от АРЦ заради седмица студ на през три години

Истината е, че за последната една година износът ни на ток е намалял с 40%. Заради високите цени на американските ТЕЦове и на ВЕИтата, огромната част от тях построени с кредити от Българо-Американската банка на Цветелинка. Така от водещ производител и експортьор на ел. енергия България се превърна в енергиен просяк. Истината е, че скоро ЕС ще ни тресне глоба от стотици милиони заради субсидирането на американските ТЕЦове. Истината е, че заради намаленото производство от АЕЦ ( от 45 на 33% ) заради слугинажното затваряне на малките блокове и заради скъпата енергия от ВЕИ и американските ТЕЦове, цената за крайните потребители за последните десет години скочи 6 ПЪТИ! Истината е, че финансовите загуби за държавата и потребителите от ненужното спиране на малките блокове на АЕЦ е по-голяма от усвоените средства по еврофондовете. Ей това е ИСТИНАТА!

Пратете Пръмова в Европарламента да лобира за връщане на спрените реактори на Първа Атомна -Козлодуй.

Нали не ни трябваше Белене.Мислете ако имахме индустрия на коята им трябва енергия какъв хаос щешеда настане.По скоро стройте Белене управляващи.

Големите специалисти нали казват белене не ни трябва ами като спрат 6 реактор ще внасяме постоянно ток така ли -пкъде се умниците и телевизионни герой да ни подадат от тяхния да ни вържат системата. Тук явно са останали само айдуци и обирджии които не виждат повече от носа си печовци и плюмчовци явно умните вече ги няма в България и сигурно над 3 милиона умни и способни търсят хляб по други земи тук са останали клечкоуевци които не могат и незнаят и една чикия да си направят но акъл дават

Русия за пореден път ни прецака.Първо заради краткия срок на живот на реактори от 1-ви до 4-ви бяха затворени и после вече 30 години не можаха или не искаха да ни построят нова атомна централа при условие,че западни фирми ги строят за 3-4г.Накрая ни осъдиха затова,че не са ни построили централата.

не си знаещ както си се изписал. Руските експерти винаги са твърдяли, че реакторите (малките) имат още много години живот. Проблемът е във "великите" европейски политици и продажните им български колеги. Едните не искаха енергийно силна България, другите продадоха държавата ни за жълти стотинки с цел лични облаги.

Малко ви е! Не искате да строите ел. централи и продавате това, което имаме в сектора, но да спират тока на упавляващите. Те поне имат пари за въглища и дарва, както и каминки за това!

колко страшно - не ни продават ток. Кажи ми някой да продава в Европа - навсякъде е снежен ужас. И от нас са искали да продадем допълнително от Турция. Ами ще спрем продажбата на ток която доставяме на съседите ако се стигне дотам. Верно неустойки но по-добре отколкото режим на тока като при Луканов.

ГОСТ - може да ти е харесал на снимката гол, но сега е старец белобрад. ха-ха-ха.

До сега съм гласувала по убеждение но от тук нататък ще гласувам за Сидеров защото той макар и луд както го изкарваха имаше смелостта да казва истината и от толкова години насам искаше да се потърси отговорност на Кунева и всички по веригата за заробването на България

Сега защо мълчат ония "специалисти", които твърдяха разпалено, че България няма нужда от нови енергийни мощности, в частност АЕЦ Белене.....Да им го начукаме в устата.....

аз бях в Букурещ снощи,и оказах спешна помощ на една доста породиста румънка.Марушита се казава,ако някой я познава.За 20 еврака ме направи луд.Всичко ме боли,и ху.,и ръцете,и езика.Едвам спамя тук :)

Това е тя прехвалената Гейропа. Приятел в нужда се познава. Опоскаха ни икономиката чрез хилядите си измислени и изкуствени евроизисквания , затвориха ни енергийните мощности в Козлодуй, саботираха ни АЕЦ Белене, саботираха ни Южен Поток, а насреша само техните гейценности и гейпаради. Нещо сметката не излиза. Даже не говоря за убитата ни от НАТО армия. Ненапразно Западам и Запад имат един и същ корен.

ДА ИЗЛЕЗЕ И ДА ПОЕМЕ "ПОЛИТИЧЕСКАТА ОТГОВОРНОСТ" -ИЗОБЩО ЩО ЗА ОТГОВОРНОСТ Е ТОВА ?????

България е страна износителка на ток. Ще спре износа за Турция, никой няма да ни дава по спешност ток, докато изнасяме, нали.

НЕУСТОЙКИТЕ ПО ДОГОВОРИТЕ ЗА ИЗНОС АКО ГИ СПРЕ

това е Форсмажор ,във всеки договор го има

Ами отказа и отказа, какво толкова? Не са длъжни в крайна сметка, имат право и да отказват. А защо сме толкова зависими, е другия въпрос.

Благодаря на еВРОПА, че ни съсипа енергетиката.

Ама какво става с европейското чувство за взаимопомощ.Нали когато някой от ЕС изпадне в тежка ситуация всички останали ще се изпопребият да бързат да му помогнат/или поне така ни обясняваха/.Подозирам ,че пак е виновен обичайния заподозрян-Русия.

Никой ли не се сеща,че панелите са покрити със сняг и затова ФЕЦ произвеждат малко енергия ?

Нали имахте свръхпроизводство и затова не искахте АЕЦ Белене, долни продажни тъпанари.

И какво сме очаквали... да поискаме помощ от някого и той ей така да откликне. И защо да го прави като ни гледа какви сме долни отрепки и крадливи тикви. А и до онзи ден им се присмивахме, така че ще има още многооо средни пръсти да облизваме.............

В България няма свръх потребление на ток, а има свръхниско потребление на ток поради бедност и неработеща икономика. Затова когато се появи неизбежно повишено потребление както сега системата сдава багажа.

Няма по-големи смотаняци от нас. Управляват ни смотаняци и ние сме смотаняци, затова че ги избираме и ги търпим. Смърт за тия подлоги!

да коментираш, то жалка картинка. От енергиен център на балканите, бавно и безславно се превърнахме в просяци.

само Б/я се подлага на всички с тия скапани управници от ГЕРБ.....

Спял ли ви е тока бе нещастници? Що мрънкате като недо.....а вдовица?

Дебил,а трябва ли да спре та да почнат да се взимат мерки.

спрели са ти тъпия мозък за неплатена сметка.

Вовка, твойта Цецка загуби и ся пет години ще ни дрънчиш като разстроен контрабас.

За туркофилите: "Поискана е помощ от Румъния, става дума за предоставяне на помощ, която е ясно определена от Организацията на всички електроенергийни оператори в Европа, поясни Петкова"

Оная кривоустата Кунева сега да намери ток, защото по нейно решение се спряха малките блокове на АЕЦ и от страна, която изнасяше ток сега трябва да се молим да внесем и естествено да ручаме жабетата, като ни откажат.

Енергетик съм и знам, че България е основен износител на ел. енергия за Гърция, Македония, Турция и Румъния. Считам, че изказването на един румънски "специалист", че в България има недостиг на ел. енергия е платено от КГБ, руските олигарси и русофилите-политици с цел рестарт на т.н. проект Беляне, който реално е най-скъпата дупка в Света. Българи, не вярвайте на лъжи.

Пешо, ако си енергетик, ще знаеш какво е студен резерв, колко е бил преди и на колко го намалиха калинките, ще знаеш и колко са работещите мощности, пълни ли са язовирите, има ли ги всичките 6 реактора и защо трябваше Белене да е построено досега! Щеше да знаеш също какво е аварийна помощ и какви споразумения действат между операторите! Явно си калинка!!!

Не е калинка. Обикновен психар е! От тези дето обясняват как трябва да станем независими от Руския газ, като започнем да внасяме компресиран шистов от САЩ. От тези дето са против ядрената енергетика /в България, разбира се/. От тези дето просто чакат поредната заповед, как да се разсипе България. Когато им се даде опорна точка започват да плюят и са против всичко, когато дават предложения те са лишени от всякаква здрава логика, но почиват на опорните им точки. Такъв е този и още много знайни и незнайни тролчета!

Какво стана? Веита меита , слънчевите ви "централи"? Златният Демократизма ток го няма . Смешници и пак "магистралата" е затворена.

Спрете износа на тока и готово. Толкова е лесно. А не започвайте да ревете пак за Белене. Крадци такива.

Та заради 5 дена в годината, дайте да платим 40 милиарда лева, та през останалите да се чудим на кой да пробутаме тока. А - режим на тока няма, а при развития социализъмЪ имахме 6 реактора в АЕЦ Козлодуй, ама ВСЯКА година си имаше режим на тока-за справка прочетете вестниците от 1983 г до 1993.

"Всяка година..." Наистина ли?!

Стабилна герберастска мизерия.

еми добре е направила,хората мислят първо за себе си......ама няма страшно ББ ще отиде на място и ще реши проблема...като се напъне,,,,,,

Кво стана бре? На сайта на ЕСО, произведения ток от ФЕЦ защо е НУЛА? Нали били много убави та затова стрували майка си и баща си? Дека са? ААА, ще кажете, че те през деня работят? Да, видяхме ги, в 12ч бяха завидните 11 мегавата, а към 14ч се добраха до върховото производство от 15 МВ. А преди 3 години НОЩЕМ блъскаха по 75 МЕГАВАТА козлодуйски ток, нали? Далаверата край няма! Та от 1000 мегавата, днес за малко достигнаха цели 15 мегавата - това е 1,5% за 20% от денонощието или от 1000 мегавата инсталирани, имаме 3 Мегавата средноденонощно производство или 0.3% работа!!!! И като добавим и 10% КПД при преобразуване на енергията какво излезна? 0,03% ЕФЕКТИВНОСТ!!!! ЧЕЗтито на ограбените!!!! Още инсталирайте, по заръка на ФЕС, ФАЩ, ДАЕШ, ИДИЛ, Ан Нусра, ЦРУ, Ал Кайда, НСА, ФБР, другарката Шмъркел и другарката Цветелина Борисова!!! ГРОБСПаристан!

Едно уточнение: тези олигарси и политици, които "блъскаха ток от Козлодуй" са олигарсите от БСП, като Соня Кадиева-съпруга на Георги Кадиев, който от 25 г. работи като дУпетата от БСП.....от години същата Соня Кадиева закупува евтин ток от Козлодуй и го препродава, а ние, българите плащаме микс от Американско-руските централи, ФЕИ-тата и т.н.

Точно така. А сега да поясним защо другарят Кадиев толкова настоява за мажоритарната система? Защото другарят Бойко Методиев Борисов е сключил договорите на всички министерства да закупуват ток именно от... познахте... фирмата на Соня Кадиева! Данните са от депутат Магдалена Ташева изнесени в ТВ Алфа.

Е как така бе, изроди мръсни? Нали имахме ток в излишък, нали не ни беше нужна АЕЦ и Южен поток.А сега нека Куневица, ББ или чичко ви Маккейн да ви дадат ток.А сега можехме да изнасяме ток на поразия и да си оправим бюджета.Предатели!!!!!:(((((

НАЛИ ИМАМЕ ПРЕДОСТАТЪЧНО.... ,ЗАЩО СЕ МОЛИМ КАТО МЪРСОЛИВИ ПРОСЯЦИ ?????????????

Ето ги добрите съседи на Боко дет толкова се пъне пред тях!

Къде сте бе дебелооки енергийни коментатори, дето викахте с всички сили, че Белене не ни е нужна? Помним ви всичките и минали и настоящи рушители на индустриална България! Когато си в криза би следвало да започнеш да самофинансираш свои енергийни и индустриални обекти и така да задвижиш икономиката си! След Ваймарската република Германия влиза във финансова спирала и Хитлер я спира с изграждането на бетонните си магистрали! За тях е нужно цимент, арматура, превозни средства, строителни машини, дрехи за работниците, храна и лекарства за строителите и работниците и така малко по малко страната става отново първа индустриална сила в Европа! Ама как да гледаш в историята и се поучиш от нея, като тя започва с Б.Б. и сие банда!

Нема страшно! С фотоволтаици и некоя и друга перка! ;))

Аз такова, няма много да се дракам, само искам да попитам.. къде са фотоволтаиците.... таз ненадмината високотехнологична и екологична форма на добив на елкетроенергия... ааааа.... то сега не ставало.... да де, ама като цяло зимата е 3 месеца а неподходящото време за фотоволтаиците е 6 месеца (нощем не говорим) и сега какво се оказа, че имаме похарчени едни милиарди за нещо, което работи през около 20% от времето.... че аз ако работя по 2 час на ден вместо по 8 шефа ще ме уволни бе.... Разбрахте ли сега защо не трябват повече мощности, защото като си дойде Баба зима и почват да замръзват шушоните.... Вие май забравихте какво е зима а?

Фотоволтаиците и перките не се построиха за да произвеждат ток, а за да напълнят гушките на едни правилни "бизнесмени".

Аз това съм го разбрал много добре, само че тия същите бизнесмени ни убеждаваха, че не ни трябват нови мощности защото видиш ли те са инвестирали във фотоволтаици и перки и единствено и благодарение на техните инвестиции сме закърпили енергийния баланс, че даже ни продават тока от техните "централи" по 70 ст/kW..., а то какво се оказа, студ мама му стара и "нечувана и невиждана зима, много люта с температурни рекорди от по.... -10 градуса...."

Докъде я докарахме, от това да изнасяме енергия, до това да я внасяме, буквално да я просим. Стара ни била електроцентралата, опасна била... а доматите внос от Ирландия, много ли са безопасни, а правите краставици от Норвегия, натурално чист продукт без вреда за здравето? Да ни е честито 10 години в ЕС!

Доста държави са в ЕС пък такова чудо няма. Доста държави бяха в соц лагера, но пак ние бяхме най-зле. На крив народ, ЕС и СССР му пречат, а?

Не ми е за друго. Но защо крият? Пропагандират, че Румъния била по-зле от нас по всичко, а в същото време крият, че просим ток от Румъния.

Трагикомедия.Къде е Белене? Беленето е къде? Вярно, не им било трябвало.И сега не им трябва. С Румъния е било шега. Новогодишна.Студът не при чем. Прилича малко на лудница,но това е нормално.

Ясно е като бял ден, че при най-малки екстремни ситуации от всякакъв род- завишена консумация, неизбежни аварии, нови консуматори като например електромобили и т.н., електрическата енергия няма да достига в България. Другите твърдения са първосигнални реакции на крайно неграмотни хора. Има конкретни и точни инженерни разчети. Да не се забравяме , че голяма кавалкада от продавачи на ел. енергия чакат!?

Значи 20 години идиоти ни обясняват че нямаме нужда от повече мощности, защото даже сме изнасяли ток, а сега се молим на Румъния. Само заради това всеки, който е направил подобно изказване, трябва да си хвърли дипломата и да се свре от срем в кучи.....А заемащите отговорни постове, съгласили се на закриване на енергийни мощности, да отговорят реално.

Божкие, каква помощ, мамалигарите не четат ли за нашите супердостижения в хиканомътъ.

Тикво,кажи нещо за гьола в Белене!Кого назначи за министър на енергетиката? Примитиви!

Браво, така се прави между съседи??????!Но суверенната държава си е сувереннна държава и това, че ние сме се поставили в енергийна зависимост заради изключително "правилните" и безкористни действия на съответните ни правителства, си е наш проблем, нали?То не бяха разследвания, то не бяха обвивевие и в крайна сметка - какво?Едно голямо нищо.Идва ми да се отрежа ръката, с която съм гласувал толкова години!

Румънците са същински цигани и освен циганската им култура и циганските им номера незаконно са окупирали Северна Добруджа,Влахия и Трансилвания.

Много пък са важни тези румънци! Че нали всичките ни приятели, най-вече САЩ и ЕК, които убедително ни "обясняваха", че нямаме нужда от енергийни мощности, са до нас. И както казват демократичните ни политици, ще изпълнят съюзническите си задължения, т.е. незабавно ще ни доставят каквото поискаме енергия. Да не забравяме и газовия хъб, от който ТЕЦ-овете си черпят на воля и ни доставят топлина с температура 400 градуса в тръбите!