За геноцида над професионализма и професионалистите

Несъмнено е важно кой управлява и как управлява, каква са стратегията и програмата му.

Обратно в новината

Коментари - За геноцида над професионализма и професионалистите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Впечатляващо четиво за наивници! Ерудиран автор? Но я да приложим формулата на Лосуел: кой, как, кога, с каква цел...? Ехе! Без да съм ведом с "майчино коляно", сан и матремоникс, неже ли еталон за научно корифейство..: схващам нещо мириадо и одиозно...! Сега е сублимния момент един мълчащ пресметливо "соцексперт" да се "разприказва" и да стане актуален! Политически актуален! И с ускорена активност към денят Х на "възхода" на "недоутрепаните комуняги"! Останалото си го знаем!Това е като "мрънкането" на старците! А къде са вашите деца и внуци, моралисти?А вашата БОРБА?

Tози човек брутално отрича каквото и положително да има в BG днес. Hеговите очи са вперени вqв властта, и толкова. Hе сям сягласен с нетовите тези. Aко човек има в себе си, в гена си, зародиш да прави наука, тои ще я прави при всякакви условiя. Hима учителят Cиолковски е имал грантове и пари да прави наука? Да не би на Lомоносов да са му обещавали пари да прави откритя? A на Mенделеев кои и колко е платил да сqтвори безсмqртната си таблица на химическите елементи? "Плачете за Париж, столицата на разврата ..." каза го Ботев. и сящо не се бореше за пари. всеки да се приспособява според условята, и да си гледа добре работата. няма нужда да се глега в чуждата чиня. но ако има несправерливост, изкрещете я кратко и ясно, че да стигне до всеки. вашите многословни излявя са като плач на недооценен "професионалист". като такяв не ви познавам. съжaлявам, Боян.

Да. И тези псевдохора, т.н. "управленци", "политици" са директори, ръководители на отдели, псевдоучени "юпита", зам. -министри и министри, "работодатели" - робовладелци, дребни и по-едри шмекери, "усвояващи" пари по европроекти. Да, държавата е раково болна от тях. Четвърта фаза.

Не може човека, защо ни занимават с посредсвени хора и тяхните посредсвени съждения за сериозни неща.

Много добре написано и формулирано, проблема е , че важи за всички области и свери на държавните предприятия, учреждения и администрации.

Професоре, пропуснал си да опишеш, че първо научните работници -преподаватели във ВУЗ-овете, където е крепостта на професионализма и там се създава, ПРЕДАДОХА професионализма. Нали тези специални същества превърнаха висшето образование в компромис и го подчиниха в услуга на пребиваващите в бардака, наречен Студентски град. Ако същите преподаватели късаха на изпити, отпадналите студенти сега нямаше да са с дипломи и да множат непрофесионализма. ВИЕ, ХОРАТА НА НАУКАТА ПЪРВИ ПРЕДАДОХТЕ науката и професионализма. Плащаха се изпити, продадохте се. А можехте да извоювате достойни заплати с ефективни стачки, затварящи университетите. Тогава, в началото на 90-те, в момента на разрухата, когато изскача тинята отгоре, вие, професорите изравнихте чалготеките и университетите като повод за пребиваването на едни млади в Студентски град, известен като публичен дом, обслужващ мутри, депутати... В европейските университети днес българите много често отпадат, защото там преподавателите не предадоха професионализма. Преписването пък е абсурд. Има си точки, тестове, изпити - цяла система, даваща реални знания и дипломи. А вие, възпитаващите професионализъм си раздадохте пак платени научни титли и за да не сте безработни умножихте специалности, институти....влезли в тях хиляди "студенти".

Много е прав професорът и много точно излага нещата в целия им ужас. За съжаление помним колко много усилия положи лично той за установяването на съществуващата система. И ако не е бил изхвърлен от нея, както виждаме, сигурно още щеше да работи за нейното съществуване.

Гледам тази грандоманска персона и си давам отговор на всичко описано. Съжалявам го. Да е жив и здрав.

Боже, прибери си вересията!

Абсолютно точен текст....всичко това аз мога да потвърдя за академичната общност и по-конкретно за непрофесионализма във висшите училища, за безкритичното производство на псевдопрофесори и за спиране на академичната кариера на истинските професионалисти - пример Техническият университет Сф!!!!

ЧЕТЕЙКИ ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ ДО ТУК - НА ПСЕВДОПРОФЕСИОНАЛИСТТЕ ОПИСАНИ И АНАЛИЗИРАНИ ОТ СЛАТИНСКИ-СТАВА ЯСНО , ЧЕ ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИТЕ НИКОГА НЯМА ДА РАЗБЕРАТ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА . КОЛКОТО И БЕЗХАБЕРЕН ДА Е Б. БОРИСОВ - ЗА ЕДНО Е ПРАВ - МАТЕРИАЛА В ГОЛЯМАТА СИ ЧАСТ Е НЕКАЧЕСТВЕН ! БРАВО СЛАТИНСКИ !

Много хора не са запознати с хронологията на нещата. Този някогашен върл антикомунист облажил се от властта през 90 г. с Б.Бонев един х......ги е правил. Всезнайковци, високомерни, дундуркани от соца, днес ни пеят други песни. Вижда сламката в чуждото око, а гредата в своето не вижда? Той е един от първопроходците на затриването на работещото. Що за системи са спец. служби, МВР и МО, които приемат в щата си хора работили срещу ефикасните им звена. Някои да си отворят блендите, други да поразпитат патилите.

това, което казваш предполагам, че е вярно, все пак когато работи, човек може да получава заплата и да израства професионално (предполагам, че това имаш предвид под "облажил от властта"), но в статията се говори за други неща. извинявай за наивността ми!

На дирЪт опорните точки са с нова сила през новата година, и така ченге след ченге на страниците на този парцал платен.

когато започнеш да четеш западноевропейски вестници, когато започнеш да слушаш западноевропейски радиостанции и когато започнеш да гледаш западноевропейски телевизии, ще разбереш, че, въпреки многото си недостатъци, Дир не е чак толкова зле.

А на мени ми се струва, че и "мениджирането" на г-на е написано неправилно, примерно ... Не, че има значение, но е куцо да обвиняваш някой в неправилен правопис и да се излагаш като кифладжия без кифли по същия начин като този, който осмиваш...

В МОМЕНТА ,В КОЙТО ВИДЯ ТОЗИ "ИБРИКЧИЯ" НА ГОЦЕ ,СМЕНЯМ КАНАЛА. НЕЗАВИСИМО,КОЛКО Е КАЧЕСТВЕНО ЧЕТИВОТО!!!!!!

Г-н Слатински, аз съм ходил ва Очилище точно колкото и ти. Всички знаем, че си един обикновен ренегат, който и майка си ще продаде, стига да седне в държавния стол. Слатински, от далеч ти личи, колко много си обиден за това, че до сега си бил все никой. Изчети коментарите до тук и ще разбереш, че не си от тези, които представляват интерес за публиката. Проблемът при теб е, че си роден за шушумига, за което нямаш вина, разбира се.

"убичаш" да мразиш. личи си, че за теб представляват интирес хората, които според теб, не представляват интерес за публиката.

що бе Слатински, цял живот живя с "геноцида над професионализма", а сега ?? недостиг на сребърници ли, какво развоня идилията на помиярската ви клика!? ...кенефаджии, жалки, евтини, гнусни...

Г-н Слатински, твърде много букви има във вашето творение и те гаче ли са от завист. Просто прочетете 10-те Божи Заповеди, живейте по тях, а също знайте 7-те Смъртни Гряха и се вслушвайте в себе си! Другото е суета ...

Уважаеми г-н професоре, Разбирам ви до болка. Но ако бъдем чести, да сме честни до край. Основите на сегашното състояние в България бяха положени много, много преди така наречения преход, през предходните на него 45 години. И основното поражение, които тези 45 години нанесоха, е на душевността на българина. Те преследваха Християнството, което е държало българския народ жив и жизнеспособен и го заместваха с любов към безгрешната и всемъдра Партия и атеистични ценности. И който мръднеше малко настрана от правата линия, беше къде по-приятелки, къде направо грубо вкарван (или изкарван въобще от всякаква)обратно в нея. Думата "по партийна линия" не възникнала от самосебес си. За щастие, ние българите сме кораво и подлагащо всичко на преоценка племе и някои от нас научиха урока си. За съжаление масата не. Едиствено вереният път за спасение на Бъглария е решително и неотложно връщане към Християнските ценности и неотклонното им следване.

ВЯРНА и ОБЕКТИВНА ОЦЕНКА, преживяна ЛИЧНО от много експерти в своята област, особено в сферата на националната сигурност. Един гений се оценява като такъв след десетки и стотици години (историята го съди) просто защото във времената, в които живее другите негении нямат способностите за оценка на гениалността му, но пък имат властта да оценяват ! Политиката постоянно гони експертизата, но дори втората да бяга срещу първата пак няма да стигне / срещне. Експертизата е свързана със знания и ниво на честност, което е вредно за политиката и търсеното ниво на вредност (т.е. кражба) от нея. Незнанието убива знанието защото не знае колко е вулгарно ПРОСТО за да се самооцени !

Ченгето Слатински с поредната тъпа и дъъълга статия

"Професорът" със свой принос в описаното. Га яде кИфтетата в парламента и разните дИмУкратски комисии не рИва, а ? Той станал нов бе? Поучаващ !

Верно много правилни мисли. Само едно нещо ме смущава:) Въпросният Слатински почти през целия преход беше по върховете, участваше във властта, значи и той би трябвало да има някаква отговорност за тази кочина. Освен това все ми е било чудно какъв "експерт" по национална сигурност е той. Това все на някакъв оксиморон ми мяза. Но лично той няма от какво да се оплаче - все е бил по върховете, на топли и добре платени места. Виж, истинските професионалисти за мен - примерно полицаи, военни на ниски постове, които с делата си работят за националната сигурност, на тях наистина не им е лесно и не им се дава да направят много.

АКО ВСИЧКИ ПОСТЪПВАХА И СЕ ДЪРЖАХА КАТО ИСТИНСКИ ХРИСТИЯНИ, ОТДАВНА ДА БЯХМЕ ПОСТРОИЛИ КОМУНИЗМА :)))) ... ОБАЧЕ АНТИ-ХРИСТИТЕ СА МНОГО ДОРИ СРЕД ВЛАДИКИТЕ И КАРДИНАЛИТЕ :)))

Е да, ама комунизмът обяви религията за "опиум за масите" и нещо много лошо.

МАРКС , ЕНГЕЛС И ЛЕНИН НЕ СА НАПИСАЛИ !!! ДУМА ПРОТИВ ХРИСТОС И НЕГОВОТО ОРИГИНАЛНО УЧЕНИЕ . .... ТЕ САМО СА БИЛИ ПРОТИВ ИЗВРАЩАВАНЕТО НА ТОВА УЧЕНИЕ ОТ ЦЪРКВАТА :))) А СЪЩО И ЗА ПРЕВЪЗПИТАВАНЕ НА АНТИ-ХРИСТИТЕ ЧОРБАДЖИИ И БЕЙОВЕ С БОЙ - КЛАСОВА БОРБА :))

започнах скептично, но внимателно да чета написаното и мога кажа, че в тези мисли-откровения намирам два дефекта. единият е, че не мога да си отделя цитати, а трябва да цитирам цялото есе, а това не върви и второто, което не ми харесва е, че това не съм го писал аз. :-))) P.s. заслужава си дори да се препрочете, защото вътре са и много от отговорите, които много хора търсят. (напр. на въпроса: "Ама все пак.. защо сме на това дередже?")

а да, и да ви успокоя - описаните тенденции на "развитие" не са български патент, дори напротив. това е една световна цел. ес (ек) също вече е затънала дълбоко по тези мочурища...

Президентът Плевнелиев ви каза причината за това състояние -Путин е виновен!Аз имам съмнение ,че манталитетът преди всичко е важен,но нейсе ...заблудил съм се...

Когато през 90 г. ти ги казвахме тези тенденции посрещахме твоя присмех, високомерие, парвенющина, грандомания, образованост и а какво щяло да стане в демократското бъдеще ? Нямали сме потенциала, капацитета, мисленето да го вденем. И сега ? Сега лесно се пишат такива каламбури! Кой са причините ? Те са преди 1878 г. и след 09.09.1944 г. но и след 1989 г., когато беше активист а ние мислехме по-старо му. Иди върни сина ти от Германия .......... Малко срам и почтеност !

Не слушайте този агент и доносник на ДС! Никакъв професор не , а пълен тъпък.

Не бе, Ран и Ът са виновни! Не го ли помните оня едноокия пират дет американците го изпратиха с едничката цел да затрие българския народ, понеже беше страшна заплаха за америакнския в научно и културно отношение, па да не говорим и за индустриалното. С онова страховито НТР....

КАПИТАЛИЗМА УБИ В БЪЛГАРИНА СТРЕМЕЖА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ И РАЗВИТИЕ , ЗАЩОТО ПРИ НЕГО СЕ ОКАЗА ЧЕ МОЖЕ ДА СИ АНТИ-ХРИСТ И НЕ ТРЯБВА ДА СИ ОБРАЗОВАН ЗА ДА УСПЕЕШ В ЖИВОТА :))

ТОЗ ГЕЙ ХУБАВО СЛОВОБЛУДСТВА , ОБАЧЕ НЕ КАЗВА КАКЪВ СТРОЙ ГРАДИМ И ЧЕ ОБЩЕСВЕНИЯ СТРОЙ Е ПРИЧИНАТА ЗА ВСИЧКИ ТИЯ ПРОБЛЕМИ :))) .... А ДЕМОКРАЦИЯТА Е ФОРМА НА УПРАВЛЕНИЕ : - КАКТО МОЖЕ ДА ИМА ДЕМОКРАТИЧНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ НА ЕРВЕЙ ЛУКАНКОВ - ТАКА МОЖЕ ДА ИМА И ДЕМОКРАТИЧНИЯ СОЦИАЛИЗЪМ НА ХРИСТОС ....

Задник айде да не ми се правиш на умен а,кво ше кажеш.Това дето се прави в БГ вече 27г е "капитализъм" ама както го разбират теа,дето са най-низшето съсловие,утайката в БГ дето е било през 1944г.Тези които освен да крадат и убиват нищо друго не са можели.Задник ако не си разбрал другото име на комунизма е КРАЖБА.Щото без без КРАЖБАТА комунизма НЕ МОЖЕ ДА ВИРЕЕ.Тя му е иманентна вътрешно присъща.Разбра ли тъпа кратуно дето ми се правиш на умен. А "диктатура на пролетариата" е едно от най-безмислените ,най-парадосални словосъчетания в историята на човека...Разбра ли тъпако...

Безсмислено е да се противоречи на пълния и безмозъчен кретен, какъвто сте Вие. Комунизмът не е и не може по дефиниция да бъде кражба, защото при него водещата сила не е личния интерес и придобиването на лична собственост. Това са атрибути само на капитализма в най-чист вид, защото личната изгода, личното присвояване, личното замогване са движещите сили на капитализма. Само ненормалник може да твърди, че "другото име на комунизма е кражба".

Да а..а..Много добър, задълбочен анализ на родната ни действителност, ама г-н Слатински, нали си давате сметка какъв дразнител сте за тези дето презират умните, челите книжки (по-вече от една), професионалистите.....От друга страна тези същите едва ли ще седнат да четат написаното от вас, а пък другите (дето ще се зачетат) те са толкова малко.....

Интересно ,как по някога физиономията на един екземпляр напълно съответства на неговата душевност...На времето имаше един израз:П...а човек.Е за тоа-тва е.

Казаното не се отнася само за политиката. В "Луфтханза техник" -София, където 90% от дейността се върши от инженери и техници , всичко касаещо кадрова политика, назначения, повишения е оставено от в ръцете на екип от 3-4 калинки-повлекани на попрезряла възраст с много добри пози(ции) в ТИМ. ВСички до една са с налудничави образования и ценз- психологии, социологии и кави ли не "-логииии" "Инженер" в това високотехнологично предприятие е мръсна дума. А трима германци си надуват евтината бира и клатят дашни нашенкиТова при СОЦ-а нямаше как да стане. А трима германци си надуват евтината бира и клатят дашни нашенки. На това му викат съвременни кадрови подходи.

Този мърша продължава да твърди че така наречения преход,НЕ Е ОРГАНИЗИРАН И ПРОВЕДЕН от комунистическата върхушка около живков през периода 1980-89г,разбира се с РАЗРЕШЕНИЕТО И ПОДКРЕПАТА НА съветска русия.С единствената цел ЗАГРАБВАНЕТО НА СОБСТВЕНОСТА В БГ ОТ тази върхушка.Той иска да ни убеди че това НЕ БЕШЕ един МАНИПУЛИРАН от комунистите "преход".Иска да ни убеди че това е естествен автентичен ход на нещата.Иска да ни убеди че така наречената "демократична опозиция" на която беше и тоа мирислив женски ... орган,НЕ беше създадена като част от проекта на цк на бкп "мирен преход на БГ към пазарна икономика".Тъп селяндур е тоа хубавец.И бебетата в БГ вече разбраха кой какъв е кви ги е вършил.

Кои преди 10.11.1989 год. ги изпращаха да учи в СССР ? И казармата отърва. Върна се демократ, поучаващ ни. С украинка и куче. Баш ченгетата по материята, по която се изявява го знаят що за птица е. Не съм от тях. За него - совите не са това, което са !

Отидете в школата на МВР в Симеоново и при ченгетата от Библиографския институт и придобийте малко информация за нечий професионализъм, компетентност, целомъдрие, "опит" в системите и т.н. Където е минал само разруха.

До 200 год. къФ беше ? Тогава се наливаха основите на разрухата и съсипията. Тия платените, които ги облъчваш са били никои и не са наясно с тогавашното ти битие. Днес е чиста монета. Има такива, които ти сърбаха попарата. Като Председател на комисията по Нац. сигурност в парламента започнаха ударите по БА и МВР чистки, ликвидация по нечия команда и за устройване на "новите дИмократи". Малко покаяние и срам, крайно проукраинче !

много интересна блогърска статия. казва много истини. като обикновен читател исакам да допълня с един частен пример, че в нормалните държави качеството на кадрите се конторлира с държавни изпити. почти всички служители и работници, които работят за държавата или бщината полагат държавен изпит. Кои са тези служители и работници ли? Това са всички: чистачи, пощальони, учители, полицаи, и други са държавни служители и всеки има своя изпит. някои от тези категории, които не са приминали определен минимум оценка, биха могли да работят с непостоянен договор и на доста по-ниска заплата. с това се създава стимул за следващо явявяне на изпита.

АЗ СЪМ СЕ ПРИМАТИЗИРАЛ : - АКО НЯМА КВО ДА ЯДЕМ , ОТИВАМЕ ТРЕПИМ МУТРАТА , ОБИРАМЕ ГО И ПАК ИМАМЕ КВО ДА ЯДЕМ :)))

Разликата между соц-а и сегашното изкривено състояние на псевдодемокрация е в управляващите. Преди ни управляваше някакъв елит, който твърдо знаеше едно - някой трябва да създава благата, които да се ползват. И да - елитът ползваше повече. Но за да има блага трябваха, и имаше и експерти, които управляваха процесите. Ако някой от елита се осмеляваше да наруши това правило, той си отнасяше последствията. Сега ни управлява не елитът от времето на соц-а, дори не неговите деца, а децата на техните слуги - шофьори, бодигардове, доставчици, слуги... Или най-общо казано - сутеньорите на соц-елита и техните отрочета. Те не се нуждаят от нормални експерти, напротив - те са вредни за тях. Защото наследниците на сутеньорите НЕ носят никаква политическа отговорност и си въобразяват, че знанията и уменията идват със заповедта за назначаване или мандата. При тях има псевдоексперти, които служат за оправдаване на грешните политически решения. Не е експерт този, който преди да каже, дали нещо е "черно" или "бяло" пита боса, той какво мисли по въпроса. Експертът сам ще каже, че "Това е всъщност не черно или бяло, а синьо. Пък ти шефе, ако искаш реши, че е жълто." И нормалният политик няма да го уволни, независимо от всичко. Но сега, както казва Слатински, такива ги уволняват, гонят и сатанизират. Ето ви и един пример - ЕС решава (през 2000 г.) да няма раси. Да наречеш някого "черен" е обидно, но да наречеш някого "бял" не е. Да кажеш, че педерастите трябва да бъдат съдебно преследвани е посъдно... ако не се обявиш за мюсюлманин. Ако го направиш, тогава спокойно можеш да твърдиш, че педерастите трябва да бъдат убивани, а всеки който не е съгласен с това е ислямофоб. И нашите псевдоексперти са съгласни с всичко това...

"Едно време жените бяха подчинени на истински мъже, а сега са равноправни с НИКАКВИ"

Слатински!!! Добре че се обади, майна! Бяхме те забравили...ДА! ... редят кабинетче....и тайничко се надяваш да се сетят за теб...щото хем си се боядисал малко около червената опашка на Бай Първан, хем си и малко против него...да не забравим че си и голям професионалист.... чакай пък може и да ти се отвори парашута...

Правителството на Борисов е пълно с професионалисти, притежаващи голям професионализъм. Самият Борисов е най-голям професионалист

Точно, вярно и болезнено! Но за периода на непрофесионализма съм готова да споря - той настъпи доста преди 1989 г., но е вярно, че в днешно време и превзел вече всички нива и е придобил уродливи размери - като довод бих посочила отчайващо ниското доверие на хората в институциите! Посочете ми поне една институция в държавата, която се радва на доверие?! Не че на въпросната институция ѝ пука за доверието на хората!

Депрофесионализацията в България започна с известно закъснение след началото на Перестройката в СССР. Как точно и защо - е друг въпрос. Но действително е преди 1989 г.

Това четиво като че ли е писано за работата ми в БАН. Сто процента съвпадение на патилата ми там.

Резултатите от това, кой управлява, как управлява, каква е стратегията и програмата му, са критерии за професионализма. От 7 год. България се управлява от ГЕРБ и г-н Борисов. Резултатите са плачевни. От последни станахме по-последни. Даже Румъния излезе далеч пред нас и вече няма с кого да се съревноваваме. Известен напредък има само в усвояване на евроатлантическите ценности. Но не съвсем ...

Този проф. в началото на прехода къде беше ? С кои беше? Няма ли принос в разрухата на нац. сигурност ! Изпокара се с хората в Школата в Симеоново. Сега е вода ненапита ! От както работи в ВА престижът и репутацията на цялата институция продължава да се срива. Да посочи проблема. Не може. Книжен плъх. Много облак, малко дъжд. В това "учебно заведение" оцеляват такива и нищо повече. Да е жив и здрав.

...ето, ТИ си типичния пример за олигофренията, която ни е налазила! Убеден съм, че дори не си прочел статията до край, защото е прекалено дълга за такива профани, като теб...

Имате език, типичен за днешен български професор на 60-70 годишна възраст.

Много е лесно да си убеден, когато нищо не знаеш. Статията на професора е добро оправдание за всеки неудачник, обобщенията и квалификациите, които прави не са подкрепени с никакви примери, критерии и факти, а внушава, че са общовалидни навсякъде де що има някаква администрация.... моите впечатления не съвпадат. Безспорно е, че има и такива явления, каквито той посочва, но да се твърди като правило и първопричинност за сегашното състояние на държавата е пресилено.

За броя на професорите си абсолютно прав, с този ГЕРБ_СЕРгей ИГНАТОВИЯ закон за РАСРБългария (виж сайтовете на ВТУ"Св. св. Кирил и Методий", РУ"А.Кънчев" и т.н.), останалото е твое лично мнение, но обърни внимание на ПРАВОПИСА!

Изказването на проф. Слатински е правилно, но отрязъкът във времето е доста съкратен. Началната точка на профанизацията и опростачването започва на 09.09.1944. Оттогава датират партийните повели за унищожаването на интелигенцията и създаването на работническа такава. Сега наследниците на работническата "интелигенция" използват наученото от предците си. И да не ми говори затова, че всеки е можел да се издигне с труд без подкрепата на партокрацията, а да си спомни за служебните бележки от партийните комитети, характеристиките от училище и разрешенията от партийния секретар, дори за излизане в чужбина. Познавам доста хора, на които не им е разрешено да следват, заради личните вражди с разни властващи простаци.

Ретроспекцията на проблемите на умните хора (като Джордано Бруно, Коперник, Ян Хус, Юлиус Фучик ...Анна Степановна Политковская) доказва правотата на Джордж Оруел от 1948 г., когато написва сентенцията, "НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА!". Или Хус, с неговия вопъл, "О, свещена простота." Изброяването само на констатациите, прикрива генезиса на причините. Когато човек прочете речта на Алън Фостър Дълес от месец март 1945 година при учредяването на ЦРУ, "Програмата за ИЗТРЕБВАНЕ на български народ" приета на таен конгрес в Москва на "Световния еврейски конгрес" ... през 1988 година, ще разбере "правотата" и НЕВЕЖЕСТВОТО на проф. Слатински. "Поръчката" да създаде отклоняване на вниманието на гоите от: ... IV. Отнемане на свободите и възможностите за инициатива на българите: ... ... 3. Да се отвлича вниманието на гоите с каквото и да е, да се използват разнообразни средства за борба. Всички наши действия трябва да бъдат гъвкави и неотразими. Противниците трябва да бъдат дискредитирани и разединени, да бъдат принудени да се съобразяват с нас и да търсят съюз с нас, да бъдат обезглавени, да се атакуват щабовете им, а нашите хора да ги дезорганизират. Поради това указание ЗА ИЗТРЕБЛЕНИЕТО, аз имам сериозно съмнение за някакви налични и получени от Слатински материални блага.

се запознах с една дама професионалист,която е работила до изнемогване за трима в едно образувание м/у МФ ,банка и други...,където са работели жените на все такива,за които пише автора и естествено некомпетентни....Казали й следното:"Абе ти какво си въобразяваш ние сме тук ,защото тук е направено специално за нас ,ти коя си "и т. н

Има един сайт bulgarianscienceproblems, между другото спрях да го чета, а сега го чета като забавно четиво, когато един изтъкнат професор бивш министър каза на един млад човек, че достаъчно за достъпа до специализирана международна литература било наличието на ACROBAT READER. Няма повече какво да четеш от тези хора - дори когато спорят им липсва взаимно уважение.

Я Слатински да каже все пак кое е първопричината за иначе правилните му коментари на резултатите! По експертни оценки от средно 40 000 персонални промени в административния апарат, които се извършват за пълен мандат, най-малко половината са наложени по партийна линия, а останалите под натиска на корпоративни мрежи и шуробадженашки връзки. За периода 1989-2016 г. в България са се сменили 15 правителства и дори два пъти да намалим горните персонални промени политическите чистки са засегнали стотици хиляди български професионалисти!!!